Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
Nemam pojma. Trenutno razmisljam kada i kako da sve ovo dokrajcim i koliko jos da iskrcam. Onda cu razmisljati kada ulaziti, da li ulaziti i gdje ulaziti. Vidim tuku malo prema gore pa me svrbe prsti. Uvijek idem kontra krda sto mogu. Vuk samotnjak. Zasto se limitirati samo na ZSE kada je svijet velik (ne mislim na US oni me bas ne zanimaju niti malo). [thumbsup]
[/quote]
mislim da je opasno zauzimati pozicije suprotne od dominantnog trenda.
ta tvoja prodaja danas je kao kad hvatas padajuce nozeve u padajucem trendu.
postoje pravila kad se smije ulaziti i izlaziti u trejdanju suprotno od trenda.
danas ta pravila nisu ispunjena.
[/quote]
Koja su to pravila ? [pray]
[/quote]
pa ne mogu ti sada objasnjavati kak se treba trgovati u rastucem, a kako u padajucem trendu…
Nemam pojma. Trenutno razmisljam kada i kako da sve ovo dokrajcim i koliko jos da iskrcam. Onda cu razmisljati kada ulaziti, da li ulaziti i gdje ulaziti. Vidim tuku malo prema gore pa me svrbe prsti. Uvijek idem kontra krda sto mogu. Vuk samotnjak. Zasto se limitirati samo na ZSE kada je svijet velik (ne mislim na US oni me bas ne zanimaju niti malo). [thumbsup]
[/quote]
mislim da je opasno zauzimati pozicije suprotne od dominantnog trenda.
ta tvoja prodaja danas je kao kad hvatas padajuce nozeve u padajucem trendu.
postoje pravila kad se smije ulaziti i izlaziti u trejdanju suprotno od trenda.
danas ta pravila nisu ispunjena.
[/quote]
Koja su to pravila ? [pray]
[/quote]
pa ne mogu ti sada objasnjavati kak se treba trgovati u rastucem, a kako u padajucem trendu…
[/quote]
najbolje se nauci kad sam vidis koje si greske radio i tako ces jedino naucit kako treba….mr ri@
*tigrus, ima li kakve zarade na HTu, jesi li prodao?
*tigrus, ima li kakve zarade na HTu, jesi li prodao?
jesam – dio na 299 jutros.
ide to jos gore.
@tigrus
Jučer je bila vidljiva divergencija Williamsa na dnevnom grafu Crobexa, DAX-a, SPX-a pa je današnji za sad kratkoročni pad očekivan. Zato nisam shvatio tvoj komentar da danas nije dan za prodaju. Uostalom na dosta dionica još nemamo potvrdu uzlaznog trenda.
http://www.jutarnji.hr/cimpanza-potukla-ruske-bankare-u-ulaganjima/482901/
Čimpanza potukla bankare u ulaganjima! [thumbsup]
http://www.jutarnji.hr/cimpanza-potukla-ruske-bankare-u-ulaganjima/482901/
Čimpanza potukla bankare u ulaganjima! [thumbsup]
Zanimljivo. Moraš imati licencu brokera i investicijskog savjetnika da bi došao na njegov nivo?
I ni to ti nije dosta. 🙂
Dragi kolega. Ne postoje univerzalna pravila za uspjeh u bilo kojem trendu tržišta.
Svaki pisac bilo koje jnjige sugerira neka svoja pravila iz iskustva.
Što je najbolje, iskustva sa tih tržišta imaju vrlo malo zajedničko sa našim tržišzem.
Tako da postojanje pravila o trgovanju u ova ili ona vremena su prazna puška ili taštinski argument.
Kad bi postojala pravila, 95% trgovaca na burzi bi bilo uspješno. Ovako je situacija obrnuta.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Datum objave: 13.1.2010 | 9:55
MEDIJI
Financial Times: Hrvatska je svijetla točka na Balkanu
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
LONDON – Sve bivše komunističke europske države, koje su prošle kroz nimalo savršen proces tranzicije prema kapitalizmu, pate od problema korupcije, no problem je, čini se, najizraženiji na Balkanu, piše Financial Times.
Hrvatska, koja se nada da će do 2012. godine postati 28. članica Europske unije, po regionalnim standardima predstavlja svijetlu točku.
Prema organizaciji Transparency international, koja se bavi problemom korupcije na globalnoj razini, Hrvatska je po tome bolja čak od Grčke koja je već gotovo tri desetljeća član europske obitelji. Ali, od sposobnosti Hrvatske da se uhvati u koštac s problemom korupcije mnogo toga ovisi, prije svega daljnje širenje Unije na prostor bivše Jugoslavije, nastavlja list.
Ako se napori Zagreba na tom planu pokažu neuspešni, to će ugroziti izglede za ulazak te zemlje u EU, a time i nade drugih država koje stoje u redu za početak pregovora o pristupanju Uniji. Među te zemlje spadaju, kako navodi list, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Albanija i Kosovo.
Ako proces proširenja zapne na Balkanu, bit će teško održati njegov zamah, što će pogoditi i druge zemlje, a prije svega Tursku, napominje FT.Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito biser dionica Ledo i Zvijezda koje obećavaju sigurnu zaradu. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
ode crobex u visine…
nista od korekcije.
crobex = 2128
probijen je 2123 – znacajan otpor.
fibbo otpor, dno double topa… svasa je taj 2123 bio..
gotovo je – idemo medu oblake.
[bye]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
ode crobex u visine…
nista od korekcije.
crobex = 2128
probijen je 2123 – znacajan otpor.
fibbo otpor, dno double topa… svasa je taj 2123 bio..
gotovo je – idemo medu oblake.
[bye]
Daj bože više da zgrabimo 2500
častim
evo 100
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Globalna situacija sugerira nastavak rasta
1/14/2010 9:33:05 AM
ZAGREB – Dionice Podravke od početka godine porasle 12,1 posto, Tehnike čak 17,9 posto. [thumbsup]
[thumbsup]Azija: Rudari i banke predvodili novi uzlet
TOKYO – Ta su dva sektora doprinijela sa 47 posto rastu regionalnog indeksa koji je porastao četvrti put u posljednjih pet dana. [thumbsup]
[thumbsup]Ivica Todorić proglašen poduzetnikom godine
Prema izboru oko 300 djelatnika različitih medijskih struka; novinara, urednika, direktora medijskih kuća te predstavnika medijskih institucija, nagrada Media servisa 2009. za osobu godine i političara godine pripala je premijerki Jadranki Kosor.
Ivica Todorić proglašen je poduzetnikom godine, a nagradu je u njegovo ime preuzeo potpredsjednik Agrokora Ivan Crnjac te pritom naglasio kako su izuzetno ponosni na rezultate kompaniju te kako će i dalje svojim aktivnostima pridonositi ekonomskom i društvenom životu. Glazbenik godine je Toni Cetinski, a najboljom sportašicom proglašena je Blanka Vlašić čiju je nagradu preuzeo njen otac, Joško Vlašić. Ove se godine po prvi put dijelila i posebna nagrada za hrabrost koju je zaslužila Silvana Novak, hrabra majka koja je unatoč teškoj bolesti odlučila roditi dijete, ali je početkom prosinca izgubila bitku za život. Silvana je postala simbol hrabrosti i nade, a nagradu je preuzeo njen suprug Silvio Novak te zahvalio svima koji omogućili Silvani da živi i dalje. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda . Dokup i samo dokup naročito biser dionica Ledo i Zvijezda koje obećavaju sigurnu zaradu. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]