BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: TISK (Tisak d.d.)

splite, kako očekuješ rast ULPL ako je došlo do presjecanja MACD?

E sad ti meni fino reci, kako to da je Uljanik Plovidba skočila 70kn u 2 dana, a tvoj Tisak se skoro i nije pomakao????
[/quote]
ULPL je skočila 100kn iliti 20%, a TISAK??? Samo 4%.
Drž se ti Tiska Delboy… na 1,6Booka i ne vrijedi toliko

Premješteno iz teme: TISK (Tisak d.d.)

G-DINE delboy ,evo obraćam Vam se drugi put u kratkom vremenu jer mi nije jasan gornji post.
U usporedbi cijene TISK I ULPL sam htio raskrinkati stalne neistine i fabricirane činjenice koje iznosi
kolega split009 i ništa drugo.Protiv Vas nemam ništa protiv,dapače ,Vi ste ipak legenda ovog foruma.

Kolega Klodovik molim usporedbu cijene TISKA i ULPL….
Ipak ovim mogu pokazati da sam bio kao i obično u pravu.

Kupio sam DLKV po 1200 kn. Mogao sam je prodati po 1800-1900 kn, ali smo svi očekivali više krajem 2007. godine. Nisam prodao. Padala je, ali se nisam ukakao. I dan danas sam vlasnik tih dionica i još sam je značajno nadokupio po 411, 423 i 331 kn. I ne može me nitko uvjeriti u neperspektivnost te dionice jer sam previše blizu izvoru info da bih se plašio…

ATPL sam kupovao prilikom pada sa 3800. Dočekao je na 2016 i onda dolazi rujan 2008. gdje sve pada. Ali ja se ukakao nisam. Još sam i nadokupio, vrlo značajnu količinu po 746 i nedavno još nekaj po 951 kn. I ne bojim se uopće. Ako sam preživio 2008. godinu hladnog pokeraškog lica, ne prodavši niti jednu dioniu, onda doista ne znam kaj me može na burzi uplašiti. Moj portfelj je takav da su dnevne oscilacije 10.000 – 20.000 kn u + ili – i uopće se e tim ne zamaram. Današnji plus npr. 11.700 kn najviše zahvaljujući HT-u. Sutra možda bude 20.000 u minus, i opet me neće uhvatiti panika. Mogu samo još dokupiti. Za DLKV imam već spremljenu lovu ak padne ispod 300 kn… [smiley]

Tim više ne razumijem zašto bi se sad želio rješit ht-a. Još da smo pred nekakvim super bull ciklusem koji bi trajao dugo bi te razumio, al ovako ne razumijem. Jer po ovome šta pišeš ti si dugoročni ulagač s ajmo reć relativno izbalansiranim portfeljem i s taktikom dokupa.

Samim tim šta nisi znao prodat dlkv po 1800 kao ni prodat po recimo 1000 ti govori da se ne znaš snać u takvoj situaciji ( koja karakterizira vješte kratkoročne ulagače ). Ostao si hladan ko špricer u padu ( drugim rječima otrpio minuse ) i nisi znao obuzdat euforiju u rastu ( nisi kapitalizirao dobit ), što rezultira i dalje da se nisi snašao u tim situacijama. Jedino si gore mogao napravit da si još prodao na dnu.

Prema svemu ovome jasno je da nisi iskustan ulagač na kratke staze, već jasno dugoročni. Čak mislim da imaš problem općenito prepoznat generalne trendove kretanja tržišta šta predstavlja dodatni problem za tvoje dugoročno ulaganje. Ne kažem da jednog dana ( kroz xy godina ) nećeš profitirat od svojih dugoročnih investicija ( sigurno hoćeš ), al bojim se da se tvoje projekcije o budućoj dobiti baš neće tako brzo ostvarit. Čitaj između redova pa ćeš znat na šta konkretno mislim.

No u krajnjoj liniji kad se povuče crta, dugoročni ulagač ne preza od previranja koja se zbivaju kroz godinu il dvije. Iz tog razloga, ako i dalje želiš razmišljat kao dugoročan ulagač i pri tom ostat praktički s većinom portfelja u dionicama, savjetujem ti da si ostaviš ht, a ne tražiš sreću drugdje. Kužiš?

never surrender

Kupio sam DLKV po 1200 kn. Mogao sam je prodati po 1800-1900 kn, ali smo svi očekivali više krajem 2007. godine. Nisam prodao. Padala je, ali se nisam ukakao. I dan danas sam vlasnik tih dionica i još sam je značajno nadokupio po 411, 423 i 331 kn. I ne može me nitko uvjeriti u neperspektivnost te dionice jer sam previše blizu izvoru info da bih se plašio…

ATPL sam kupovao prilikom pada sa 3800. Dočekao je na 2016 i onda dolazi rujan 2008. gdje sve pada. Ali ja se ukakao nisam. Još sam i nadokupio, vrlo značajnu količinu po 746 i nedavno još nekaj po 951 kn. I ne bojim se uopće. Ako sam preživio 2008. godinu hladnog pokeraškog lica, ne prodavši niti jednu dioniu, onda doista ne znam kaj me može na burzi uplašiti. Moj portfelj je takav da su dnevne oscilacije 10.000 – 20.000 kn u + ili – i uopće se e tim ne zamaram. Današnji plus npr. 11.700 kn najviše zahvaljujući HT-u. Sutra možda bude 20.000 u minus, i opet me neće uhvatiti panika. Mogu samo još dokupiti. Za DLKV imam već spremljenu lovu ak padne ispod 300 kn… [smiley]

Tim više ne razumijem zašto bi se sad želio rješit ht-a. Još da smo pred nekakvim super bull ciklusem koji bi trajao dugo bi te razumio, al ovako ne razumijem. Jer po ovome šta pišeš ti si dugoročni ulagač s ajmo reć relativno izbalansiranim portfeljem i s taktikom dokupa.

Samim tim šta nisi znao prodat dlkv po 1800 kao ni prodat po recimo 1000 ti govori da se ne znaš snać u takvoj situaciji ( koja karakterizira vješte kratkoročne ulagače ). Ostao si hladan ko špricer u padu ( drugim rječima otrpio minuse ) i nisi znao obuzdat euforiju u rastu ( nisi kapitalizirao dobit ), što rezultira i dalje da se nisi snašao u tim situacijama. Jedino si gore mogao napravit da si još prodao na dnu.

Prema svemu ovome jasno je da nisi iskustan ulagač na kratke staze, već jasno dugoročni. Čak mislim da imaš problem općenito prepoznat generalne trendove kretanja tržišta šta predstavlja dodatni problem za tvoje dugoročno ulaganje. Ne kažem da jednog dana ( kroz xy godina ) nećeš profitirat od svojih dugoročnih investicija ( sigurno hoćeš ), al bojim se da se tvoje projekcije o budućoj dobiti baš neće tako brzo ostvarit. Čitaj između redova pa ćeš znat na šta konkretno mislim.

No u krajnjoj liniji kad se povuče crta, dugoročni ulagač ne preza od previranja koja se zbivaju kroz godinu il dvije. Iz tog razloga, ako i dalje želiš razmišljat kao dugoročan ulagač i pri tom ostat praktički s većinom portfelja u dionicama, savjetujem ti da si ostaviš ht, a ne tražiš sreću drugdje. Kužiš?
[/quote]

[lol]

A gdje si ti bio 2007. g. Jesi li uopće znao za burzu? Vjerojatno si o tome čuo malo preko TV-a. Ak si lik s 1000 nickova, onda bih ti savjetovao liječenje ( nemoj se uvrijediti ), ali doista mislim da likovi s 1000 nickova su bar za psihijatrijsko promatranje.
Previše si samodopadan da ne bi pisao ovdje na forumu svakoga dana ako si bio ulagač na burzi, a nadam se da znaš kako u životu prolaze ti samodopadni frajeri koji misle da sve znaju. Vjerujem da ću dugoročno sasvim pristojno zaraditi na burzi i to u znatno većem postotku nego što ćeš ti to učiniti.
mene ne sekira 90 kupljenih dionica DLKV po cijeni od 1200 kn, kad sam kupio još pet puta toliko na ovim sada cijenama.
Jedino što si u pravu – da, nisam očekivao ovako brutalan pad burze sa 5400 na 1200 bodova ( a nitko me ne može uvjeriti da je to mogao i pretpostaviti, jer "pravog" razloga za to nije bilo ).A vidim da si se ti još u to vrijeme igrao u pijesku kad smo mi u gorili. Sad si došao soliti pamet…ha,ha,ha, …jako mi je to smiješno….

Čitam forum i ne možeš na nijednoj temi proć ,a da te ne zatekne komentar kolege splita009.Svuda inflacija prognoza, promjena mišljenja koliko hoćeš .U gradu Splitu trenutačno ne puše jugo.
Od cca 20 prognoza gdje će dionica split009 pogodi 2-3 puta i sad misli da ostali to ne čitaju.I ćorava kokoš pogodi više.Meni ne smeta što se kolega split009 tako zabavlja,ali mi smeta neodgovorno drukanje.Primjer :Prije 10-15 dana njegova izjava da će TNPL na 300 kuna bez ikakvih argumenata.
Je li on zna da neki ljudi imaju tu dionicu .Kakav karakter ima taj čovjek? Doduše nije jedini.
Što se tiče ULPL ,imala je putanju od 735 prema 555(otprilike zadnih mjesec dana) i sad se oporavlja.
Kolega split009 je već na 650 govorio o oporavku i onda kako je ULPL još padala on je samo mijenjao mišljenje o dnu.Ako je kupio prve količine na 650 evo sad je na svome.
Tisak nije toliko padao pa sada i ne raste.
Kolega split009 nisam ja protiv vas,želim vam da što više zaradite,ali prozirne su vam te dječje samohvale.
Pozdrav

klodovik

Kolega Klovodik, sretno i Vama i Vašem Tisku!
Al ipak da ga mislim kupovati, ne hvala!
Glede ULPL, to je firma koja donosi CASH i u krizi, CASH vrijednosti 20% od dionice.
Pogledajmo malo dobit Tiska i čistu dobit po dionici.
Tisak ima manju NPM, jer je jasno kome ide veći dio kolača.

[thumbsup]TRŽIŠTE
Europske burze: Bikovi zavladali tržištem
Autor/izvor: SEEbiz / Hina

FRANKFURT – Na europskim je burzama današnje trgovanje počelo rastom cijena dionica, ponajviše u naftnom i rudarskom sektoru, zahvaljujući iznenađujuće dobrim podacima o rastu kineskog izvoza, što učvršćuje uvjerenje ulagača u oporavak svjetskog gospodarstva.
FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,6 posto, na 1.071 bod, nakon što je prošloga tjedna osvojio 1,8 posto. Time je taj indeks dosegnuo novu najvišu razinu od listopada 2008. godine.
U isto vrijeme londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su na dobitku oko 0,9 posto.
"Bolji nego što se očekivalo podaci o rastu kineskog izvoza i uvoza ukazuju na oživljavanje svjetskog gospodarstva. Na tržištu i dalje vladaju bikovi, no izlazimo iz faze rapidnog, a ulazimo u razdoblje umjerenijeg rasta", kaže Bernard McAlinden, strateg u tvrtki NCB Stockbrokers.
Jačanje kineskog gospodarstva, kao i slabljenje dolara, potaknuli su jutros rast cijena nafte i sirovina, stoga su energetski i rudarski sektor najveći dobitnici.
Cijene dionica BP-a, ENI-a, BG Group i StatoilHydroa porasle su između 0,8 i 1 posto. Dionice Anglo Americana, BHP Billitona i Rio Tinta poskupile su, pak, od 1,4 do 2,9 posto. Na Tokijskoj se burzi danas zbog blagdana nije radilo.Svijetske burze kreću s rastom bikovi vladaju stoga dokup najkvalitetnijih a podcijenjenih dionica LEDO, ZVIJEZDA, INGRA, SLATINSKA BANKA itd. [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?

a kad bus natrag kupio?

Nemam pojma. Trenutno razmisljam kada i kako da sve ovo dokrajcim i koliko jos da iskrcam. Onda cu razmisljati kada ulaziti, da li ulaziti i gdje ulaziti. Vidim tuku malo prema gore pa me svrbe prsti. Uvijek idem kontra krda sto mogu. Vuk samotnjak. Zasto se limitirati samo na ZSE kada je svijet velik (ne mislim na US oni me bas ne zanimaju niti malo). [thumbsup]

MY PRECIOUS!!!!

a kad bus natrag kupio?

Nemam pojma. Trenutno razmisljam kada i kako da sve ovo dokrajcim i koliko jos da iskrcam. Onda cu razmisljati kada ulaziti, da li ulaziti i gdje ulaziti. Vidim tuku malo prema gore pa me svrbe prsti. Uvijek idem kontra krda sto mogu. Vuk samotnjak. Zasto se limitirati samo na ZSE kada je svijet velik (ne mislim na US oni me bas ne zanimaju niti malo). [thumbsup]
[/quote]

mislim da je opasno zauzimati pozicije suprotne od dominantnog trenda.

ta tvoja prodaja danas je kao kad hvatas padajuce nozeve u padajucem trendu.
postoje pravila kad se smije ulaziti i izlaziti u trejdanju suprotno od trenda.

danas ta pravila nisu ispunjena.

Veliki val gore je tek počeo i potrajat će još neko vrijeme. Nema smisla previše spekulirati iako će biti korekcija, ipak treba odraditi 5 valova u ovom rastu.

Imam ja svoja pravila. Nisam pohlepan. Glavno da je plus i da mogu jesti pipena cijeli mjesec napr. [cool]

MY PRECIOUS!!!!

a kad bus natrag kupio?

[/quote]

[/quote]
Koja su to pravila ? [pray]

Krepat ma ne molat

New Report

Close