Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
Koje sam ja ku….. sriće, prodam ht jer mi je više dosadilo gledat ga uvik u mistu…i kupim ingru…kakva greška, ht je od tada narastao 70kn a ingra pala skoro 30kn…lipe pare sam izgorija… muka mi dođe kad vidim da ht skoči danas pet posto a ingra stoji na mistu, obično bi bilo obrnuto…
Al još se nadam boljem, pa makar to bilo za 2-3 godine…sad kad sam zaglibija ne izlazim…
Premješteno iz teme: HT (HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.)
mislio sam da se oslobadja novac malih investitora jer OMF-ovi kupuju, pitanje je koliko ce toga u druge dionice
Pa ne računam osobno previše na novce malih investitora. I samim time što su držali ht ovoliko dugo pa ga sad prodaju govori nešta o takvim ulagačima, rijetko ko će se kockat s tim novcem. Il će ga stavit na štednju il ide na neku potrošnju, al vrlo teško u ostale dionice, pogotovo da ih pri tom dignu. Usotalom, sve je to malen novac. Pravi pokretači tržišta su fondovi, a njima se ne da kupovat sve i svašta. Zicer je zicer.
[/quote]
Uopće se ne slažem s tobom frajeru. I sam sam vlasnik 447 dionica HT-a kupljenih na IPO-u i vjerovao ti meni ili ne, još uvijek ih držim. Ali sam doista jaaako blizu odluci da ih ovih dana prodam i uletim u druge dionice gdje je mogućnost perspektivnijeg rasta veća. Napominjem da mi je HT 20,81 % dioničkog portfelja. Dakle, ne računajući nešto casha s kojima raspolažem.
[/quote]
Ne razumiješ očito. Ht il držiš il ne držiš. Nema između, nema trejdanja ovom dionicom i očekivanja nekakve zarade, ne možeš bit tolko dobar. A da ćeš vjerojatno izgubit te pare ako sad prodaš ht i uložiš u nešta drugo ti je ravno koeficijentu 1,10. Pa sad računaj.
[/quote]
O čemu ti uopće pričaš. Ako sad prodam HT u njega se vjerojatno nikada neću vratiti. Npr. Kupit ću dionicu DLKV po 33x kn ili ATPL po 10XX kn i daj mi reci kak bum zgubil [lol]
Zgubil bum ak bu baba Vanga u pravu i ak sve na ovome svijetu ode u onu stvar. Stvarno su ti rezoni pomalo čudni. Ja očekujem rast dionice HT-a do kraja ove godine do eventualno 320 kn, možda sam i pretjerao. A to bi predstavljalo ast od 16,57% na cijenu dionice koja je bila na 31.12.2009. g. i to je izuzetan rast za ovakvu dionicu. Kladim se s tobom da će DLKV ili ATPL imat sigurno veći postotni rast u ovoj godini od mog očelivanog rasta HT-a. Ajmo se kladiti frajeru, pa se čujemo krajem godine.
Javi mi se na PM. pošaljem ti sve svoje osobne podatke i broj moba da mi se možeš javiti ak buš imao muda.
. . .
O čemu ti uopće pričaš. Ako sad prodam HT u njega se vjerojatno nikada neću vratiti. Npr. Kupit ću dionicu DLKV po 33x kn ili ATPL po 10XX kn i daj mi reci kak bum zgubil [lol]
Zgubil bum ak bu baba Vanga u pravu i ak sve na ovome svijetu ode u onu stvar. Stvarno su ti rezoni pomalo čudni. Ja očekujem rast dionice HT-a do kraja ove godine do eventualno 320 kn, možda sam i pretjerao. A to bi predstavljalo ast od 16,57% na cijenu dionice koja je bila na 31.12.2009. g. i to je izuzetan rast za ovakvu dionicu. Kladim se s tobom da će DLKV ili ATPL imat sigurno veći postotni rast u ovoj godini od mog očelivanog rasta HT-a. Ajmo se kladiti frajeru, pa se čujemo krajem godine.
Javi mi se na PM. pošaljem ti sve svoje osobne podatke i broj moba da mi se možeš javiti ak buš imao muda.
Šta se mene tiče možemo se kladit i javno pa da svi vide. Al nije meni cilj tebi uzimat novce već ti ukazat na bitnu grešku koju radiš.
Moraš se postavit na način da ulažeš il kao kratkoročni ulagač il kao dugoročni ulagač.
Ako se ponašaš kao dugoročni moraš odrediti bar nekakve datumske i/ili cjenovne ciljeve za ulaganje u pojedince dionice.
Ako se ponašaš kao kratkoročni moraš znat tehničku analizu il si propo i točka.
Nema tu neke velike filozofije. A ht je za dugoročno ulaganje. Il bar duže ulaganje od ostatka dionica.
Ako se ti sada kao dugoročni ulagač u ht ( ako uzmem u obzir da nisi ništa prodavao od kupnje ) naglo želiš prešaltat u nesigurne vode kratkoročnog ulaganja na drugim dionicama ja ti garantiram da ćeš do kraja godine popušit te novce koje bi imao ulaganjem u ht.
Svjestan sam da neke dionice mogu odradit čak 30, 50, 100 il ne znam kolko posto rasta više od ht-a ( a uvijek je moguće i da padaju isto tako u odnosu na ht! ), al pitanje je da li ti to možeš prepoznat il ne i dal bi znao u takvom trenutku pravilno reagirat il ne. Zato kažem da bi vjerojatno podlegao emocijama i da bi na kraju godine ( 31.12.2010 ) kad se svedu računi popušio ono šta bi zaradio na ht-u. Isto tako moguće je da generalno opet dođe do jake korekcije crobexa do kraja godine pa si opet .ebao ježa u leđa, jer će ht opet u tom slučaju bolje stajat. I to samo zbog fondova koji ovdje imaju gomilu para. Ako će išta na ovom tržištu kupovat i u najekstremnijim negativnim uvjetima to je onda ht.
Ne utvaraj si da si pametniji od većine, to je rezervirano samo za istinske znalce. No uvijek možeš pokušat okušat se u sreći kratkoročnog ulaganja, niko ti ne brani. Ne kažem da ti se neće posrećit. Samo za..bani su ti osjećaji pohlepe i straha, za kontrolirat ih, ako znaš na šta ciljam.
Usput, ako još uvijek nisi prodao ht mogu ti jedino čestitat na izvanrednoj investiciji tih 20 posto tvoje love ( trenutno vrlo dobra investicija za dugoročnog ulagača ). A za dalje ti želim puno sreće.
. . .
Šta se mene tiče možemo se kladit i javno pa da svi vide. Al nije meni cilj tebi uzimat novce već ti ukazat na bitnu grešku koju radiš.
Moraš se postavit na način da ulažeš il kao kratkoročni ulagač il kao dugoročni ulagač.
Ako se ponašaš kao dugoročni moraš odrediti bar nekakve datumske i/ili cjenovne ciljeve za ulaganje u pojedince dionice.
Nema tu neke velike filozofije. A ht je za dugoročno ulaganje. Il bar duže ulaganje od ostatka dionica.
Ako se ti sada kao dugoročni ulagač u ht ( ako uzmem u obzir da nisi ništa prodavao od kupnje ) naglo želiš prešaltat u nesigurne vode kratkoročnog ulaganja na drugim dionicama ja ti garantiram da ćeš do kraja godine popušit te novce koje bi imao ulaganjem u ht.
Svjestan sam da neke dionice mogu odradit čak 30, 50, 100 il ne znam kolko posto rasta više od ht-a ( a uvijek je moguće i da padaju isto tako u odnosu na ht! ), al pitanje je da li ti to možeš prepoznat il ne i dal bi znao u takvom trenutku pravilno reagirat il ne. Zato kažem da bi vjerojatno podlegao emocijama i da bi na kraju godine ( 31.12.2010 ) kad se svedu računi popušio ono šta bi zaradio na ht-u. Isto tako moguće je da generalno opet dođe do jake korekcije crobexa do kraja godine pa si opet .ebao ježa u leđa, jer će ht opet u tom slučaju bolje stajat. I to samo zbog fondova koji ovdje imaju gomilu para. Ako će išta na ovom tržištu kupovat i u najekstremnijim negativnim uvjetima to je onda ht.
Ne utvaraj si da si pametniji od većine, to je rezervirano samo za istinske znalce. No uvijek možeš pokušat okušat se u sreći kratkoročnog ulaganja, niko ti ne brani. Ne kažem da ti se neće posrećit. Samo za..bani su ti osjećaji pohlepe i straha, za kontrolirat ih, ako znaš na šta ciljam.
Usput, ako još uvijek nisi prodao ht mogu ti jedino čestitat na izvanrednoj investiciji tih 20 posto tvoje love ( trenutno vrlo dobra investicija za dugoročnog ulagača ). A za dalje ti želim puno sreće.
[/quote]
[lol]
Jedine dionice koje sam prodao je Magma. Kupio ih na IPO-u po 238 kn ( 2 paketa po 43 dionice ) i prodao ih 09.10.2007. godine po 316 kn jer nisam imao vjere u perspektivnost te firme.
Vlasnik sam ATPL – 28,21 % ( kupovao po 2016 kn, po 950 kn, ali najviše po 746 kn ) i niti jednu nisam dosad prodao, a osjećaj straha ili pohlepe sam odavno kirurški odstranio.
Vlasnik sam JDPL – 14,21 % ( najviše kupovao po 121 kn i niti jednu kupljenu dionicu nisam prodao ): Trenutna cijena smiješna – planiram još ući i " pokvariti " si prosječni ulaz… [smiley]
Vlsanik sam i DLKV – 18,23 % ( jedina dionica s kojom sam u minusu ) – kupovao po 10.09.2007. po 1200 kn, kasnije kupovao po 411 i 423, zadnja kupnja po 331 kn ( niti jednu kupljenu dionicu nisam prodao )
I smiješno mi je kad mi netko kaže kako ću se usrat, a nisam niti trepnuo kad je padalo sve s Crobyja 5400 na 1200 bodova. Hladan ko špricer. Žao mi je samo kaj nisam imao još malo više slobodnih sredstava. Uopće se ne bojim trenutnih cijena na ZSE, kupovao bih s
. . .
[/quote]
I još nekaj. Po tvom postu ispada da je jedino HT dionica, dionica za dugoročno ulaganje, a sve ostalo da je za kratkoročnu špekulaciju u kojoj bi vjerojatno kako kažeš popušio ako nisam expert za TA. Smiješan si ti lik, znaš. A vjerum da si i lik s 1000 nickova. Stari, vjeruj mi da ulazim u DLKV i da ga ne mislim prodavat prije 2012 godine. To mi je pick u kojeg žmirečki ulazim na ovoj cijeni, bez obzira kaj trenutno nije u fokusu.
I molim te samo jedno – nemoj voditi brigu o mojoj strategiji i mojim sredstvima, nisi mi ih ti dao – sam sam ih svojom sposobnošču, zanjem, radom i srećom zaradio. A tek mi je 38… [cool]
Nisam to rekao da je ht jedina za dugoročno ulaganje, već da se do sad pokazala kao najboji odabir od dionica za dugoročno ulaganje. A da će do daljnjega vjerojatno takva ostat. Pročitaj i prethodne postove šta mislim šta će bit dalje s htom.
Šta sam krivo napisao? Ispravi me ako griješim!
Možeš ti ulagat u bilo šta, al za prošlu godinu je ht jednostavno alfa i omega šta se tiče stabilne i isplative dionice s minimalno rizika u odnosu na ostatak tržišta!
Ne kažem da je to zasluženo, al to je tako, i to zbog fondova i ničeg drugog.
I podvuci crtu pa ćeš vidjet da je to tako. Sa svim ostalim dionicama ( osim jdpl ) si u minusu. A za taj dlkv, do 2012 godine neće vrijedit ni približno puno kao šta je 300 kuna, bez brige. To ti je ako baš želiš ozbiljan i dobronamjeran savjet. No do 2012 ko živ ko mrtav. Cijena dlkv može do tad otić i gore i dolje.
Zato drži se ti radije ht-a ako BAŠ ŽELIŠ unatoč svim mogućim neprilikama dugoročno ulagat u dionice bez puno prčkanja po portfelju. Isto dobronamjeran savjet. Zar ti nešta ne govori već kada si krivo procjenjivao kupujući dlkv po 1200 il atpl po 2000? Zar ne misliš da se tako nešta opet može ponovit i to u skorašnje vrijeme? Razmisli malo. Opreza nikad dosta, a jednom si već gadno pogrješio upravo zbog toga vjerovanja da "neće valjda sve u svijetu u onu stvar". A otišlo je baš tamo, i možda još jednom svrati tamo.
Sretno, ne pada mi napamet natezat se oko ovog, ja na ovom forumu baš nikog nisam preveslao svojim savjetima, a ti kako hoćeš.
Kupio sam DLKV po 1200 kn. Mogao sam je prodati po 1800-1900 kn, ali smo svi očekivali više krajem 2007. godine. Nisam prodao. Padala je, ali se nisam ukakao. I dan danas sam vlasnik tih dionica i još sam je značajno nadokupio po 411, 423 i 331 kn. I ne može me nitko uvjeriti u neperspektivnost te dionice jer sam previše blizu izvoru info da bih se plašio…
ATPL sam kupovao prilikom pada sa 3800. Dočekao je na 2016 i onda dolazi rujan 2008. gdje sve pada. Ali ja se ukakao nisam. Još sam i nadokupio, vrlo značajnu količinu po 746 i nedavno još nekaj po 951 kn. I ne bojim se uopće. Ako sam preživio 2008. godinu hladnog pokeraškog lica, ne prodavši niti jednu dioniu, onda doista ne znam kaj me može na burzi uplašiti. Moj portfelj je takav da su dnevne oscilacije 10.000 – 20.000 kn u + ili – i uopće se e tim ne zamaram. Današnji plus npr. 11.700 kn najviše zahvaljujući HT-u. Sutra možda bude 20.000 u minus, i opet me neće uhvatiti panika. Mogu samo još dokupiti. Za DLKV imam već spremljenu lovu ak padne ispod 300 kn… [smiley]
Premješteno iz teme: TISK (Tisak d.d.)
splite, kako očekuješ rast ULPL ako je došlo do presjecanja MACD?
E sad ti meni fino reci, kako to da je Uljanik Plovidba skočila 70kn u 2 dana, a tvoj Tisak se skoro i nije pomakao????
E sad ti meni fino reci, kako to da je Uljanik Plovidba skočila 70kn u 2 dana, a tvoj Tisak se skoro i nije pomakao????
[/quote]
Za tvoju informaciju, a na moju veliku žalost, nije to "moj" TISK.
Mene za razliku od tebe ne zanimaju kratkoročni trendovi od dva dana, to je za sitne ribice. Gledajući dugoročno (za tvoj pojam duže od godine dana) mislim da će se na TISK puno više zaradit nego na ULPL.
Kad već trkeljaš, provjeri malo prije nego nešto napišeš, a možda ti je samo matematika slabija strana. ULPL, jučer najniža 556kn, danas najviša 612kn, razlika 56kn, a ne 70kn.
Postajen već sam sebi dosadan, al opet postavljam pitanje jel postoji šansa da uskoro dobijen odgovore na moja pitanja ili se jednostavno planiraš i dalje blamirat svojim pisanjem?
DIONICA TISK-R-A ULPL-R-A
CIJENA 290,00 630,00
16.12.
CIJENA 283,00 624,77
23.12.
DIONICA TISK-R-A ULPL-R-A
CIJENA 290,00 630,00
16.12.
CIJENA 283,00 624,77
23.12.
imaš li ti dječače pojma o burzi? ako imaš, nemoj laprdati ovakve gluposti i bacati ove bolesne usporedbe. više volim dionice koje godinu dana stoje i onda eksplodiraju nego one koje imaju godišnji prinos 5% poput oročenja. pokazat ćeš nam , kad već toliko voliš, usporedbu te dvije dionice 1. 1. 2011. godine i onda ćemo komentirati. naravno, tada ćeš ti drukati da tisak ide na 4000 kuna u 2 tjedna jer ćeš ga prodavati. a mi ćemo i dalje čekati targete koji su realni, ali nisu daleko od naznačenog iznosa. uspoređuješ kamiona i ferrarija a tisak je ferrari. što bi ti radije vozio? kamion ili ferrari. eto, to ti uspoređuješ. ali, znam ja da tebi i tvojim nickovima burza nije strana, dapače, vi stojite na bidu tiska i čekate da vam upadne veća količina ali to se već godinu dana ne događa pa stoga čekajte i dalje. ovo sitno što vam padne nije vam dovoljno jer ste pohlepni i kraj svog života dočekat ćete vrlo siromašni, za razliku od nas strpljivih.
G-DINE delboy ,evo obraćam Vam se drugi put u kratkom vremenu jer mi nije jasan gornji post.
U usporedbi cijene TISK I ULPL sam htio raskrinkati stalne neistine i fabricirane činjenice koje iznosi
kolega split009 i ništa drugo.Protiv Vas nemam ništa protiv,dapače ,Vi ste ipak legenda ovog foruma.