BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i za kraj long term ewt crobexa, od zavrsetka korekcije imam dva counta jednako vjerojatna, ovdje prikazan samo jedan. oba, uz objasnjenje, stavljam na kratkorocnom grafu u iducem postu

u prilogu ewt crobex kratkorocno. dosta konvencionalno brojanje do tada rasulo mi se na dvostrukom vrhu 9.-10. mjesec i onda je tok mog razmisljanja isao prvo na flat od koga sam morao odustati, pa zatim cijeli rast lao leading diagonal kojeg je razvoj kretanja isto rasuo i vec neko vrijeme sam na dvije varijante slozene korekcije:
dakle crno obojeni count bio je na dugorocnom u prethodnom postu, ljubicasti samo na kratkorocnom grafu. dileme izmedju dva brojanja su u sljedecem: je li u 6. mjesecu zavrsio prvi val primarne razine sto bi odgovaralo kratkom trajanju vala, ili sto se poslije otvorilo kao mogucnost, da je on bez obzira na kratkocu ipak bio ciklicke razine. slijedi dakle ciklicki zigzag, primarna jedinica pa primarna dvojka slozena korekcija (double three) – crno. ljubicasto: u 6. mjesecu zavrsio prvi val primarne razine, sve poslije slozena korekcija primarne dvojke (triple three), u kojoj, zanimljivo, ortodoksni vrh prethodi stvarnom. obje primarne dvojke valjda gotove, ali mogu se vjerojatno drugacijim brojanjem jos razvuci – mana ewt-a, sve izbrojivo [undecid]
evo to su bili svi grafovi za sada [wink]

Premješteno iz teme: HT (HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.)

pozz svima jeli mozda neko zna kad se isplacuje dividenda za HT hvala

Ne zna se kada se isplaćuje dividenda za HT-R-A ( za ovu godinu/prošlu financijsku).

Srdačan pozdrav
[/quote]
poštovani kolega!
za Adris je sigurno da neće dati dividendu, ali će sigurno rast cca 60% ( što HT nema teorije ) a dio dividende za 2009 godinu Jadroagent je već isplatio
sve spomenute firmice u drugom redu dale dividendu za 2008 godinu cca 10% od trenutačne cijene na tržištu!!!!!!!! a prostora za rast cijena dionica imaju barem 60%!!!!
budimo realni!?
to kažu fundamenti!!!!!!
[/quote]

Poštovani kolega – kažete da će ADRIS rasti 60%? To je u najmanju ruku nemoguće ne zato što fondovima nije u interesu takav rast vrijednosnice, nego i samome vlasniku.
Ako uzmete svu trenutnu količinu na prodaji + 60% povlaštene Adris dionice:

14934 kom – do cijene od 448 kn za ADRS-P-A

Sigurno nije u interesu fondovima toliko istresati cash-a za Adris kada mogu puno lakše i brže kapitalizirati dobitke na drugim nelikvidnijim dionicama.

Za Jadroagent je bilo malo pisanja – tek kada je jedan čaln foruma počeo o njemu pisati – onda je naglo porastao interes za tom vriejdnosnicom.
Iskreno – u tom sektoru bi pazi na svaku isplaćenu lipu, jer im iduća godina nije zvijezda Danica.

Dividendu procjenjujem prema dividendnom polju ( dividend yield ) – stoga je za mene HT-R-A kvalitetno srednjoročni zgoditak.

U svakom slučaju očekujem zanimljivu godinu.

Srdačan pozdrav

Zanemarimo sektore, nego čisto usporedba nekih podataka JDGT / HT:
podaci su za 3 kvartala 2009 i izvor: mojedionice.com
BVPS 778 / 143
P/B 0,65 / 1,9
EPS 42 / 21
P/E 12 / 13
Dug / Kapital 37% / 12,5%
Novac (+fin.krat)/dionica 599 / 46,75
Koef.tekuće likvidnosti 2,9 / 4,2
Dividenda 2008 12% / 10,5%
Dividenda 2009 11% / 10,5%
Likvidnost trgovanja i promet su nemjerlivi u korist HT-a.

Posjedujem i JDGT i HT dionicu.

Premješteno iz teme: HT (HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.)

pozz svima jeli mozda neko zna kad se isplacuje dividenda za HT hvala

Ne zna se kada se isplaćuje dividenda za HT-R-A ( za ovu godinu/prošlu financijsku).

Srdačan pozdrav
[/quote]
poštovani kolega!
za Adris je sigurno da neće dati dividendu, ali će sigurno rast cca 60% ( što HT nema teorije ) a dio dividende za 2009 godinu Jadroagent je već isplatio
sve spomenute firmice u drugom redu dale dividendu za 2008 godinu cca 10% od trenutačne cijene na tržištu!!!!!!!! a prostora za rast cijena dionica imaju barem 60%!!!!
budimo realni!?
to kažu fundamenti!!!!!!
[/quote]

Poštovani kolega – kažete da će ADRIS rasti 60%? To je u najmanju ruku nemoguće ne zato što fondovima nije u interesu takav rast vrijednosnice, nego i samome vlasniku.
Ako uzmete svu trenutnu količinu na prodaji + 60% povlaštene Adris dionice:

14934 kom – do cijene od 448 kn za ADRS-P-A

Sigurno nije u interesu fondovima toliko istresati cash-a za Adris kada mogu puno lakše i brže kapitalizirati dobitke na drugim nelikvidnijim dionicama.

Za Jadroagent je bilo malo pisanja – tek kada je jedan čaln foruma počeo o njemu pisati – onda je naglo porastao interes za tom vriejdnosnicom.
Iskreno – u tom sektoru bi pazi na svaku isplaćenu lipu, jer im iduća godina nije zvijezda Danica.

Dividendu procjenjujem prema dividendnom polju ( dividend yield ) – stoga je za mene HT-R-A kvalitetno srednjoročni zgoditak.

U svakom slučaju očekujem zanimljivu godinu.

Srdačan pozdrav
[/quote]

Svako ima svoju percepciju događaja i mogučnosti!!!!!
Osobno izašao sam iz HT na 271 kn jer po mojem temperamentu dionica mi je previše statična!!!!
No za Adris ima više mogućnosti scenarija ulaganja gotovine a i duhanski posao bi mogao biti prodan ( drugo je pitanje da li dragovoljno ili pod pritiskom FM i ABT koje mogu Adris popapati za doručak!!!-već imaju većinu okolnih duhanskih industrija a sumnjam da su Adrisu zaboravili Zadarsku tvornicu )
no sve su to nagađanja i slobodne procjene koje rade svi na zapadu i svi koji ulažu!!! ovisno o ostvarenju procjena NETKO DOBIVA A NETKO GUBI I TO JE TO!!!!! količina novaca se samo raspodjeljuje ovisno o POGOCIMA kretanja firmi i tržišta!!!!!!!!!!!!!!

pozdrav svima i unaprijed isprike ako nisam baš idealnu temu odabrao za ovo pitanje.
lijepo vas molim da me uputite na sajt koji ima popis težina sastavnica crobexa, kao i crobexa10.

za crobex10, najbolje što sam našao je: Vaš link gdje se spominju težine samo top3 dionice.

za crobex je to jedno dulje vrijeme vodio: Vaš link ali tamo su težine od prije više od godinu dana.

mislim da je to vrlo korisna informacija, koju bi mnogi investitori koristili pri određivanju portfelja, ali eto – izgleda da je teško do nje doći 😉

hvala unaprijed.

pozdrav svima i unaprijed isprike ako nisam baš idealnu temu odabrao za ovo pitanje.
lijepo vas molim da me uputite na sajt koji ima popis težina sastavnica crobexa, kao i crobexa10.

za crobex10, najbolje što sam našao je: Vaš link gdje se spominju težine samo top3 dionice.

za crobex je to jedno dulje vrijeme vodio: Vaš link ali tamo su težine od prije više od godinu dana.

mislim da je to vrlo korisna informacija, koju bi mnogi investitori koristili pri određivanju portfelja, ali eto – izgleda da je teško do nje doći 😉

hvala unaprijed.

pa zar ti nije palo na pamet pogledati na burzu koja ih je i kreirala?????????
http://www.zse.hr/default.aspx?id=179

I do what the voices tell me to

hvala unaprijed.

pa zar ti nije palo na pamet pogledati na burzu koja ih je i kreirala?????????
http://www.zse.hr/default.aspx?id=179
[/quote]

ne, nije mi to uopće palo na pamet, ali me tvojih 9 upitnika razbudilo.

šalu na stranu, ako nisam bio dovoljno jasan, mislio sam na težinu pojedine sastavnice u postocima. free float faktor i broj dionica mi baš i ne pomažu.
na primjer, ono što se navodi ovdje: Vaš link u koloni "Udio".

možda se to može i izračunati, ali mi onda trebaju kumulativni prometi unatrag 6 mjeseci prije revizije indexa… a opet, nisam siguran od kojeg do kojeg datuma gledaju.

hvala unaprijed i nekom uspješnijem savjetniku 😉

na primjer, ono što se navodi ovdje: Vaš link u koloni "Udio".

ispričavam se, nisam znao da ne mogu editirati već moderiranu poruku (makar, logično rješenje kad malo bolje razmislim).
dakle, na ovom linku treba dolje kod "POGLEDAJ STRUKTURU INDEKSA" kliknuti na onu strelicu kraj crobexa i tek tada se dobiju težine (ne mogu direktni link staviti).

[thumbsup]ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: CROBEX napreduje prema 2.100

1/11/2010 9:30:43 AM

ZAGREB – HT posljednji puta imao dnevni pad veći od 1 posto još pomalo davnog 4. kolovoza prošle godine. [thumbsup]

[thumbsup]Azija: Kineski optimizam podigao indekse najviše u 17 mjeseci

TOKYO – Rudarske kompanije zaslužne su za 35 posto rasta regionalnog indeksa. [thumbsup]
[thumbsup]U koje dionice se preporučuje ulagati :
PREHRANA
Po pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda. [thumbsup] Europske burze i američka raslasla a kod nas jedino Ledo i Zvijezda nisu pratili rast kvalitetnih dionica pa su ponovno podcijenjeni i dobra prilika za dokup. [thumbsup] Uglavnom daljnji rast cijena dionica.
[thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Šefkete, šta misliš o BD62?
jel’ se isplati to kupit?
imaju nizak ROE, ali P/B im je dobar.to je jedino što im valja, za razliku od cash/share i NPM.

jel imaš ti toga, na koliko da se stanem sa kupnjom?
ZDNK mi je isto zanimljiv, dobra industrija i to.
hvala Šerife! [thumbsup]

INVESTICIJE SU PROBILE PLAFON, TROŠE SE KREDITI, SVUDA MNOGO PARANOJE, SVI SU DO GRLA U KRIZI

[thumbsup]ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: CROBEX napreduje prema 2.100

1/11/2010 9:30:43 AM

ZAGREB – HT posljednji puta imao dnevni pad veći od 1 posto još pomalo davnog 4. kolovoza prošle godine. [thumbsup]

[thumbsup]Azija: Kineski optimizam podigao indekse najviše u 17 mjeseci

TOKYO – Rudarske kompanije zaslužne su za 35 posto rasta regionalnog indeksa. [thumbsup]
[thumbsup]U koje dionice se preporučuje ulagati :
PREHRANA
Po pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda. [thumbsup] Europske burze i američka raslasla a kod nas jedino Ledo i Zvijezda nisu pratili rast kvalitetnih dionica pa su ponovno podcijenjeni i dobra prilika za dokup. [thumbsup] Uglavnom daljnji rast cijena dionica.
[thumbsup] [smiley] [wink]

A di je AMERIČKI OPTIMIZAM ??? Kriza je krenula zna se otkuda.

"Zlatno doba" burze je prošlo. To je bio san, sad slijedi java.

New Report

Close