BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa dobro šta je ovo!!!
Čim se malo maknem par mjeseci , napravite darmar na poslovnom.
Ovo je nekad bio respektabilan forum.
Molim da ga takog i održavate.
[wink]

Baš mi je drago da ste se vratili [smiley]

Pa dobro šta je ovo!!!
Čim se malo maknem par mjeseci , napravite darmar na poslovnom.
Ovo je nekad bio respektabilan forum.
Molim da ga takog i održavate.
[wink]

Baš mi je drago da ste se vratili [smiley]
[/quote]
Same here… [smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

A joj koliko toga imam za vas ali kaj da radim kada kažete da ćete me tužit.
Ova ingra i igh stvarno nemaju svijetlu budučnost.
Zamisli kaj bi se dogodilo da igh izgubi posao u crnoj gori…damn bilo bi sranja ili da u ingri netko od glavnih ljudi da otkaz jer vidi kamo ide firma…

detalje na PM

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.Prva kupnja na Ledu je 7.500 kuna danas bi bez problema mogli završiti na 8.000 kuna, dokup i samo dokup Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.
U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.

Šefe ti si kralj [lol] [thumbsup]

Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.Prva kupnja na Ledu je 7.500 kuna danas bi bez problema mogli završiti na 8.000 kuna, dokup i samo dokup Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.
U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.

Šefe ti si kralj [lol] [thumbsup]
[/quote]
Pa Ledo uz P/E=12,2 i nema nekog velikog manevra. Bar ne trenutno

AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: MSCI Asia Pacific najjači u šest tjedana
Autor/izvor: SEEbiz

TOKYO – Globalni uzlet tržišta kapitala nastavljen je jutros u Aziji. MSCI Asia Pacific je rastom od 0,5 posto, došao do najviše razine u šest tjedana, 120,07 bodova.
U tri dana indeks je porastao 5,4 posto. Poticaj su dale nove rekordne cijene zlata zbog čega je jedan od najvećih dobitnika tržišta bio Zijin mining group. Dionice su ovog proizvođača zlata koji je dogovorio kupnju udjela u Indophil Resourcesu uzletjele 4,6 posto, na 9,05 honkoških dolara. U Australiji su najveći dobitnici također bili rudari. Rio Tinto povećao je cijenu 2,7 posto, na 73,32 australska dolara dok je BHP Billiton, povećao cijenu 1,2 posto, na 41,85 dolara. Bakar je na londonskom tržištu jučer dosegao cijenu od 7,089 dolara za metričku tonu, najviše od rujna prošle godine.
I u Japanu optimizam. Nikkei je porastao 0,4 posto, na najivšu razinu u dva tjedna. I tu su proizvođači metala predovdili rast, no bilo je i gubitnika poput Sumco Corpa koji je potonuo 9 posto nakon što je objavio operativni gubitak u prethodnom kvartalu. Honda je podigla cijenu 2,1 posto dok je Toyota ojačala 1,1 posto.
Tokyo Electron je skokom od 3,9 posto predvodio uzlet elektroničkih izvoznika, čemu su sigurno pridonijele i poboljšane preporuke Credit Suissea. Sumitomo Metal Mining ojačao je 1 posto dok je sektorski takmac Dowa Holdings skočio 2,3 posto, na 490 jena. Da je crobex pratio svijet bili bi na 3.000 bodova ovako još čekamo. No svejedno treba ulagati u najkvalitetnije dionice LEDO i ZVIJEZDA koje obećavaju najveću zaradu , već ovaj tjedan preko 8.000 kuna a uskoro na 15.000 kuna , svakako dokupiti.

Todorić: Ovo što je uspjelo Agrokoru ne mogu izvesti ni neke države

Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – ‘U ekonomskom okruženju u kojem se nalazimo Agrokor je donio izuzetno dobru vijest’, zaključio je predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić.
Svi najveći svjetski investitori našli su se u tom dealu, napominje Todorić pa ističe da ‘ovo što je Agrokor napravio ne mogu ni neke države’. Obveznice kompanije zainteresirale su najveće svjetske fondove, a oko 20 posto izdanja kupili su veliki hrvatski fondovi i banke. Ovo je, tvrdi, najbolja vijest jer znači i donošenje velikog iznosa novca na domaće tržište, kojim će se sanirati dosta poslova.
‘Imamo sedam milijardi kuna obveza, ali nedospjelih, a nikome nismo ni dana dužni’, tvrdi vlasnik najmoćnije tvrtke u državi.
Todorić je za SEEbiz demantirao spekulacije po kojima je Agrokor dužan dobavljačima. ‘Imamo sedam milijardi kuna obveza, ali nedospjelih, a nikome nismo ni dana dužni’, tvrdi vlasnik najmoćnije tvrtke u državi.
Agrokor je izdao 400 milijuna eura vrijedne obveznice na europskom tržištu kapitala, na rok od sedam godina uz kamatnu stopu od 10 posto. Obveznica će biti listana na luksemburškoj burzi, a najveći privatni poslodavac u Hrvatskoj zadužio se kako bi refinancirao financijske obveze i ojačao svoju financijsku poziciju. ‘Ovaj novac služit će isključivo za refinanciranje obveza, ali mi ne prestajemo investirati. I za ovu godinu osigurali smo oko 150 milijuna eura novih ulaganja’, kazao je Todorić.
Cijena obveznice je odlična, kaže Todorić, koji drži da prinos od 10 posto nije prevelik s obzirom na rok. Ističe da kompanija poput Agrokora može refinancirati obveze, a i isplatiti obveznice prije roka, kao što su to već jednom učinili.
Aranžeri izdanja su BNP Paribas i Unicredit Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) .’Izdati 400 milijuna eura na današnjem volatilnom tržištu za privatnu kompaniju je izvanredan uspjeh. To jest uspjeh Agrokora, ali i hrvatskog gospodarstva’, poručio je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Franjo Luković. Istaknuo je da su plasman podržali investitori s domaćeg i inozemnog tržišta, a da je interes bio dvostruko veći od samog izdanja.

Kada račun dođe na naplatu,platiti će ga todorićevi dobavljači,kao i uvijek.cijena kapitala koji todorić plaća je tolika da na hrvatskoj burzi nema dionice sa takvim prinosom,a još uz valutnu klauzulu.tim ulagačima ne trebaju dionice,tata todorić sve plaća preko leđa hrvatskih dobavljača.pogledajte kratkoročne obaveze konzuma i sve će vam biti jasno.

Sada se vidjelo zašto su napucavali Todex-a.

A vrijeme će pokazati,koliko je uteg stavljen oko vrata.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Bigboss i drugi pozitivci,

a kaj kažete na to da je direktor pravnih poslova dao otkaz jer mu je pun k… ingre?
Da li je po vašem stvar vrlo dobre situacije kod ingre, depresije koja vlada u svakom djelatniku tvrtke ili?

E dragi moji kako sam ujutro napisao pa me netko briše…imate još veselja jedno max 10% a onda?
Onda ide hlađenje kao na hgsp-r-a

AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Pad jena donio najbolji tjedan u sedam mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz

TOKYO – Na azijskim tržištima pozitivna je serija nastavljena. MSCI Asia Pacific skočio je 1,26 posto, na 121,38 bodova i ide prema najboljem tjednom rastu u sedam mjeseci.

Razlog je pad vrijednosti jena treći dan uzastopno prema dolaru od čega su najviše koristi izvukle dionice japanskih izvoznika. Nikkei 225 skočio je 3,2 posto, na 9,922,91 bod. Toyota je ojačala 4,2 posto a Honda 4,4 posto među auto izvoznicima. Još su veći dobitnici bili elektronički divovi pa je tako Sony uzletio 5,6 posto dok je Sharp skočio 4,1 posto. Najviše su pozotnosti izazvale informacije o pregovorima koji bi trebali donijeti strateško partnerstvo između Mitsubishija i Peugeot Citroena. Investitori su dobro prihvatili ovu priču pa su Mitsubishijeve dionice katapultirane 17,7 posto, na 140 jena. Potporu je dala i prognoza analitičara BNP Paribasa koji predviđaju kako će Azija iduće godine primiti 35 milijardi dolara portfeljnih ulaganja, 30 posto više nego ove godine.

U Hong Kongu su najveći dobitnici bile nekretninske kompanije koje očekuju bolje rezultate nego se ranije predviđalo. Tako je China Overseas Land ojačao 2,9 posto dok je Shimao Property uzletio čak 6,5 posto, na 16,5 honkoških dolara. Informacije o tome da želi preuzeti 20 posto tajvanskog Cathay Financiala podigle su dionice ICBC-a 1,2 posto. I ostale su banke bile u blagom plusu pa je Hang Seng Index porastao 0,6 posto.

zelene eu burze :Vaš link
zeleni amerčki futuresi :Vaš link

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
Bigboss i drugi pozitivci,

a kaj kažete na to da je direktor pravnih poslova dao otkaz jer mu je pun k… ingre?
Da li je po vašem stvar vrlo dobre situacije kod ingre, depresije koja vlada u svakom djelatniku tvrtke ili?

E dragi moji kako sam ujutro napisao pa me netko briše…imate još veselja jedno max 10% a onda?
Onda ide hlađenje kao na hgsp-r-a

Samo mi djelite jedinice.
A to kaj ste roknuli 5% a neznate kaj vam dolazi to vam nisam kriv.
Pazi igh ostao bez zgb (gubitak 40 mil kuna), ingr ostala bez direktora (nemjreljivo jer bu se novi pitao zakaj je stari otišao), igh visi job u cg…

ponavljam NIKADA više neću kupiti niti dionicu na crobex tako da mi se živo hebe gdje će te…samo upozoravam…

a znate kad ja upozoravam da sma u pravu
lp

New Report

Close