BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)

"
Ne vjerujem da kolega Savage ima potrebu drukati.
Ima info to je OK
Ne misle svi isto i ne znaju svi sve..da se tamo baš sve zna unaprijed ne bi niko prodavao svoje radničke a prodavali su i to dosta i po 400 a da ne pričam na razinama od 2500-3000 prije nego je odletila na 15000
Stanje nije sjajno u građevinarstvu,to je svima jasno..e sad je pitanje da li je to ukalkulirano ili nije
A javljam se samo zbog onih tvojih postova na THNK na 12000
Mislim da ti stvarno nemaš pravo nikoga optuživati za drukanje.."

Zasto, jer bila i na 12 500? Jel nije ili je? Mislim ne kuzim ovo… Jel Thnk bila tamo di je bila i IGH na 15 000 u svoje vrijeme? Koje sad drukanje moje? Ne moze se usporedjivati ono vrijeme i ovo vrijeme, po niti jednom kriteriju. Ja samo hocu reci da cijena dionica ne mora slijediti realno stanje u firmi, a u praksi se i pokazalo kao tako. A stanje BTW mozda i nije tako crno…

P.S.Hvala ti Bože, Thnk mi bila jedna od ok zarada, hm, da malo izvucem naloge i bilancu… cek, sad si me povuko za jezik…

dakle:

Vrijednosnica Kupnje Prodaje Provizija ROI
THNK-R-A 170.614,45 228.405,26 3.175,11 [/b]57.790,81

Evo i naloga pa racunajte:

03.04.2007 KUPNJA 2 kom. THNK-R-A 14.616,00
13.04.2007 KUPNJA 7 kom. THNK-R-A 60.399,36
20.04.2007 KUPNJA 4 kom. THNK-R-A 32.860,80
12.06.2007 PRODAJA 20 kom. THNK-R-A 218.319,36

Eto, mogo sam i bolje, ali nisam Sai Baba da znam tocno dno i vrh pogodit…

Al da IGH dodje do 4k, meni dosta;))

P.SHvala vam kolega sto ste me podsjetili na te divne dane…

A o drukanju, nije mi se dalo previse trazit… Evo teme THNK, str 85. na dalje, u intervalu od cca 14 dana prije nego sam prodao, pa procitajte postove… Pa necete mi valjda uzeti pravo da se veselim dobitku na burzi… Ne zaradjuje se svaki put 58k u par mjeseci… Pa,bas su konstruktivni postovi :))
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=701&pg=85

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

@trotter

da imalo paziš što pišem znao bi da pišem iskreno. IGH nemam, niti ga mislim imati. Dobio sam informacije koje nisu nešto spektakularno ali su bar iz prve ruke. da posla za većinu građevine neće biti mi je kao i običnom građaninu jasno. ovo mi je samo bila potvrda. neznam kakva će izvješća izbacivati, ali stanje na terenu govori da je posla sve manje. kod nas poslovanje firme i tak ima malo veze s dionicom pa vas to bar kratkoročno ne treba brinuti…

@trotter

da imalo paziš što pišem znao bi da pišem iskreno. IGH nemam, niti ga mislim imati. Dobio sam informacije koje nisu nešto spektakularno ali su bar iz prve ruke. da posla za većinu građevine neće biti mi je kao i običnom građaninu jasno. ovo mi je samo bila potvrda. neznam kakva će izvješća izbacivati, ali stanje na terenu govori da je posla sve manje. kod nas poslovanje firme i tak ima malo veze s dionicom pa vas to bar kratkoročno ne treba brinuti…

E, s ovakvim postom se slažem… onaj prethodni me malo iznervirao, kajjaznam… los dan…
Slazem se da sve govori da ce bit manje posla, ali i to treba uzet s rezervom, uvijek moze doci do spektakularnih obrata. Nije se jedamput desilo da se na burzi a i u stvarnosti desi nesto potpuno obrnuto od ocekivanja 99% forumasa… Zapravo se to dogadja stalno…

Pozdrav,
trotter

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

@trotter

mislim da će najbolje proći oni građevinari koji budu najbrži i najfleksibilniji po pitanju preseljenja poslovanja i orjentaciju na inozemstvo, jer će u RH zasigurno biti zastoja u građevinskoj konjukturi, a infrastruktura je manje više i završena (barem najveći dio rekao bih). Po recentnom news flow-u jedina firma za koju sam primjetio da ima ozbiljniji udio poslovanja u inozemstvu i sklapa nove poslove u regiji i inozemstvu je VDKT.

Smatram također da IGH ima dovoljno fleksibilnosti da se orjentiraju na natječaje vani, jer nemaju velika obrtna sredstva već su zapravo jedan veliki projektni biro. I mislim da posla za IGH neće nedostajati.

Ali ono što mene kao investtora u mojim promišljanjima u zadnje vrijeme odbija od IGH je činjenica da tamo ima previše "pametnih" ljudi. A ja to ne volim. Ja volim one firme gdje ima šačica pametnih ljudi koji ju vode, a puno onih koji rintaju i koji nisu tamo da misle. Takve ja firme volim.

@trotter

IGH nemam, niti ga mislim imati. Dobio sam informacije koje nisu nešto spektakularno ali su bar iz prve ruke.

mislim da će najbolje proći oni građevinari koji budu najbrži i najfleksibilniji po pitanju preseljenja poslovanja i orjentaciju na inozemstvo, jer će u RH zasigurno biti zastoja u građevinskoj konjukturi, a infrastruktura je manje više i završena (barem najveći dio rekao bih). Po recentnom news flow-u jedina firma za koju sam primjetio da ima ozbiljniji udio poslovanja u inozemstvu i sklapa nove poslove u regiji i inozemstvu je VDKT.
Smatram također da IGH ima dovoljno fleksibilnosti da se orjentiraju na natječaje vani.
[/quote]
Glede situcije u IGH onaj interni INFO je 100% točan. Moje informacije iz prve ruke su iste.
IGH je zaglavio i stanje je uistinu loše i krizno.
Glede posta Gubernatora, nakon 2 zadnje godine na burzi po prvi put se slažem s njegovim razmišljanjem 100%.
Nadalje VDKT ima 4 čvrsta ugovora u džepu i 2 potencijalna ugovora na vidiku.
Orjentacija na inozemstvo je uspješna u ovoj fazi. Glede posla u CG o tog posla neće biti baš ništa i to je sad sigurno. Nadalje današnja vijest da RH neće graditi Pelješki most već se razmatra u budućnosti jeftinija opcija tunela je po meni udar na cijenu IGH.

Medijani od postojanja na burzi su sljedeći:

IGH – cca 5400 kn
DLKV – cca 600 kn
VDKT – cca 980 kn

Nadalje situacija na vrhu:
1kom IGH = 3kom VDKT

Na dnu:
1kom IGH=7 kom VDKT

SADA:
1kom IGH= 9,2 kom VDKT.

Nemam više dionice IGH, jer sam prebacio taj kapital u VDKT na osnovi dobijenih poslova, medijana od postojanja, uvida u domaće investiranje u infrastrukturu i rezanje državnog proračuna u pogledu gradnje,…

Sretno svim imaocima IGH! Ja sam u VDKT sada!

Premješteno iz teme: Ulaganje u znanje

Od ulaganja u znanje na našoj burzi nema ništa, možda će to jednom vrijediti, ali sada ne vrijedi. Trenutno je "ulažite u znanje" obična fraza i floskula za podbadanje neistomišljenika i samo se u tom kontekstu i koristi.
Kod nas trenutno vrijedi: "ulažite u manupilacije" jer ćete jedino tako super zaraditi. Zadnji primjer: HGSPOT koji je u tjedan dana s 21 kn napumpan na 100 kn.
S druge strane DLKV koji je objavio jedno od najboljih izvješća na burzi pao je sa 430 na 330 kn. Pamewtnome dosta!
"ulažite u znanje"….moš mislit [yawn]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

gismund @ daj boze vise takvih pumpanja i ispuhivanja ….. [pray] barem je zivo na burzi…. [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Od ulaganja u znanje na našoj burzi nema ništa, možda će to jednom vrijediti, ali sada ne vrijedi. Trenutno je "ulažite u znanje" obična fraza i floskula za podbadanje neistomišljenika i samo se u tom kontekstu i koristi.
Kod nas trenutno vrijedi: "ulažite u manupilacije" jer ćete jedino tako super zaraditi. Zadnji primjer: HGSPOT koji je u tjedan dana s 21 kn napumpan na 100 kn.

Ne radi se o nikakvom pumpanju niti manipulaciji. Pogledajte ponašanje dionica financijkih institucija u americi prošle jeseni. Kada je HGSP bila 25 kuna bilo je jasno da ide ili blizu nule ili prema 100. Možete pronaći moju poruku doslovno tog sadržaja na forumu kada sam ušao špekulativno. Nisam imao dovoljno strpljenja da "odovozim" rast do 100 nego sam prodao na 40ak kn ali za to mogu krivit samo sebe. Sve u svemu dobar posao i dobar pokazatelj investicijske logike. Ako ne možete shvatiti da ovakvo ponašanje dionice rezultat ljudske pohlepe i straha a ne režirane manipulacije onda se bavite krivim poslom.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ne radi se o nikakvom pumpanju niti manipulaciji. Pogledajte ponašanje dionica financijkih institucija u americi prošle jeseni. Kada je HGSP bila 25 kuna bilo je jasno da ide ili blizu nule ili prema 100. Možete pronaći moju poruku doslovno tog sadržaja na forumu kada sam ušao špekulativno. Nisam imao dovoljno strpljenja da "odovozim" rast do 100 nego sam prodao na 40ak kn ali za to mogu krivit samo sebe. Sve u svemu dobar posao i dobar pokazatelj investicijske logike. Ako ne možete shvatiti da ovakvo ponašanje dionice rezultat ljudske pohlepe i straha a ne režirane manipulacije onda se bavite krivim poslom.

Slažem se sa ovim
Pitanje;ako je hgsp objašnjiv(i rast cijene na opte je donekle shvatljiv..slična priča)kako objasniti vern?
Imaš pohlepu, strah ali isto tako i očitu medijsku manipulaciju(poništene transakcije to i potvrđuju)
Kako primjeniti investicijsku logiku na takve situacije?
Ili još bolje…u kojoj knjizi savladati gradivo za takve slučajeve

sijem žito raste grahorica

Slažem se sa ovim
Pitanje;ako je hgsp objašnjiv(i rast cijene na opte je donekle shvatljiv..slična priča)kako objasniti vern?
Imaš pohlepu, strah ali isto tako i očitu medijsku manipulaciju(poništene transakcije to i potvrđuju)
Kako primjeniti investicijsku logiku na takve situacije?
Ili još bolje…u kojoj knjizi savladati gradivo za takve slučajeve
[/quote]

nisam detaljno upućen u situaciju oko vern-r-a ali koliko shvaćam tamo se radilo o tome da je novinar krivo interpretirao, tj dao krivu informaciju jer se uopće ne radi o firmi genera nego o genera-istraživanja koja je nepovezano poduzeće sa ovom prvom. dali je manipulacija ili neznanje ne znam ali to je situacija kao da npr novine tiskarskom greškom u naslov stave da MOL nudi 3800 umjesto 2800kn za dionicu.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]

Nije režirano pumpanje ni manipulacija? Nego su valjda mali ulagači sami upucali u par dana 6 milijuna kuna u HGSP???
O kakvom ulaganju u znanje ovdje pričamo? Kakvi su to znalački fundamenti zaslužni za rast HGSP sa 21 na 100 kn?
Poanta tvog posta je da si u biti potvrdio moje pisanje, nikakvog ulaganja u znanje ovdje nije bilo niti bi pomoglo, ovo je obično špekuliranje, a ne ulaganje u znanje! Samo slijediš krdo, kad svi kupuju, kupuj i ti, kad prodaju- prodaj i ti.
Fućkaš fundamente, FI, nove ugovore i poslove, jel tako?
Poanta ove teme je valjda trebala biti nešto sasvim drugo, a ne špekulativni uleti ovakve vrste.
Kad smo već kod ulaganja u znanje/špekuliranja, niste li vi kolega preporučali ARNT kao dobru ulagačku priliku na 100 kn pred koji mjesec? Baš ću malo provrtiti postove iz tog vremena….

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

[/quote]

Nije režirano pumpanje ni manipulacija? Nego su valjda mali ulagači sami upucali u par dana 6 milijuna kuna u HGSP???
O kakvom ulaganju u znanje ovdje pričamo? Kakvi su to znalački fundamenti zaslužni za rast HGSP sa 21 na 100 kn?
Poanta tvog posta je da si u biti potvrdio moje pisanje, nikakvog ulaganja u znanje ovdje nije bilo niti bi pomoglo, ovo je obično špekuliranje, a ne ulaganje u znanje! Samo slijediš krdo, kad svi kupuju, kupuj i ti, kad prodaju- prodaj i ti.
Fućkaš fundamente, FI, nove ugovore i poslove, jel tako?
Poanta ove teme je valjda trebala biti nešto sasvim drugo, a ne špekulativni uleti ovakve vrste.
Kad smo već kod ulaganja u znanje/špekuliranja, niste li vi kolega preporučali ARNT kao dobru ulagačku priliku na 100 kn pred koji mjesec? Baš ću malo provrtiti postove iz tog vremena….
[/quote]
Treba razlikovati špekulaciju od manipulacije.
Špekulacija je sve u investiranju IMHO
Kad proučavaš fundamente, imaš određene paremetre i špekuliraš sa cijenom u određenom vremenskom periodu.Slično je sa TA..praćenjem trgovanja..ma sa svim u investiranju.
Bilo da je to dnevno trgovanje, mjesečno ili godišnje..samo dodaš nove podatke i špekuliraš dalje.
Drugo je sa manipulacijom, kod manipulacije si slijep i u potpunosti ovisiš o manipulatoru.Đaba ti sva znanja i sve knjige jer ako je manipulator vješt ti se kockaš praktički.Ako si na pravoj strani OK..ali šta ako si na krivoj?
Hgsp je bila špekulacija na sve ili ništa IMHO
Dok mi je vern opasno smrdila na manipulaciju ..ne vjerujem u tipfelere kod investiranja i slične gluposti
Pitanje je šta raditi u slučaju manipulacije i kako uopće trgovati ako iste ima a ti nemaš insajd info..
Molim nekoga ako ima kakvu dobru knjigu o manipulaciji da preporuči.
Pogotovo me zanima kako je prepoznati(kod šminkanja izvještaja u prvom redu)

sijem žito raste grahorica

New Report

Close