Veseli blagdani i u Agrokoru
Todorić najavio božićnice od 1400 kuna
Ivica Todorić potpisao je aneks kojim produžuje prava iz postojećeg Kolektivnog ugovora na još godinu dana. Radnicima će, kaže, podijeliti i božićnice.
Prvi čovjek koncerna Agrokor Ivica Todorić potpisao je s predstavnicima sindikata PPDIV-a, HUS-a i Udrugom radničkih sindikata Belja aneks aneks o produžetku Kolektivnog ugovora za proizvodne kompanije unutar Agrokora.
Aneksom je postojeći Kolektivni ugovor produžen za još godinu dana, a radnicima potvrđena stečena prava na privatno zdravstveno osiguranje, isplatu regresa, božićnicu, uskrsnicu, dar za djecu, nagrade za pozitivno poslovanje te pravo na uvećanu plaću za prekovremeni rad kao i jubilarne nagrade.
"U Agrokoru ne postoji smanjenje prava radnika niti unatoč krizi koja je pogodila sva svjetska gospodarstva. U krizi mi se moramo boriti za svako radno mjesto i pravo naših zaposlenika", poručio je Todorić iz podruma beljske Vinarije gdje je aneks i potpisan.
Prema riječima predsjednika PPDIV-a Josipa Pavića, aneks je priprema za nove zahtjeve o kojima će s poslodavcem ponovno razgovarati za godinu dana. Za nas sindikate sada je bitno da smo uspjeli zaustaviti pad prava. Ne mislim na Agrokor već na sve poslodavce", izjavio je Pavić, a prenio Jutarnji list.
Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1400 kuna.
U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda.
Svaka čast FEDYA [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup],
Mislim da i nije problem pogoditi ni u lipu ako se sjedi za monitorom cijeli dan.
Ja za to nemam vremena pa biram približno!
Iako bi ja još malo Tehnike i po 1450kn ako je ikako moguće, iako ne vjerujem da će se ostvariti.
[/quote]
ovo je ili isti tip ili neka sprdačina….mislim da nije problem u lipu pogodit?!??? [lol] [lol] [lol] frajer trendove fulava i onda ovo napiše a kao ovaj ga pohvali [lol] [lol]
Molim sve kolege kojima banka nije rasprodala portfelj, kada su ušli u margin call, da ustanu protiv istih kolektivnom tužbom. Imam izvore koji kažu da su se pojedinci uspjeli nagoditi sa Banka u strahu od tužbe – nemojte biti glupi ako vas nisu rasprodali imamo veliku šansu da nam vrate najmanje kamatu i nakanade, a i veći dio izgubljenog do koji je bio potreban do pokrića.! Javno treba prozvati i HNB i Hanfu, iz razloga što su to dopustili. Banke su masno zarađivale u tome periodu, a da nisu imale apsolutno nikakav rizir!!!!! Prema HNB-u to je bilo nedopustivo!!!!!!
Ceba jel ti to imaš neku govornu manu ko ona tri lika , Čokolada , Keks, Karamela…
Sretno Ceba, Ledo , Zvijezdaaaa….
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Makro podaci blago podigli indekse
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Dobri makro podaci podigli su indekse na Wall Streetu.
Bolji rast osobne potrošnje od očekivanja kao i pad zahtjeva za nezaposlebe potaknuo je optimiste pa su nadoknađeni jučerašnji gubici. Dow Jones porastao je 0,2 posto, na 10,450,34 boda, Standard&Poor’s ojačao je 0,3 posto, na 1,108,64 boda a istovjetan je rast polučio i Nasdaq. Optimizmu je koristio i daljnji pad dolara te rast zlata na novi rekord. Trgovina je ipak bila prilično oprezna sa dosta slabim obujmom uoči praznika Dana zahvalnosti.
Caterpillar je bio jedan od najvećih dobitnika s rastom od 1,8 posto. Rezultatima je oduševio Tiffany&Co čije su dionice uzletjele 3,9 posto, na 43,46 dolara. Jednako tako, rezultate bolje od očekivanja objavio je i Deere&Co nakon čega su dionice skočile 2,9 posto, na 53,80 dolara. Među većim su dobitnicima bile i dionice zračnih prijevoznika čiji je indeks ojačao 1,2 posto. Najveći je dobitnik u tom društvu bio US Airways Group koji je uzletio 5 posto, a snažan su rast imali i American Airlines (4,3 posto) i Delta Air Lines (2,6 posto).
Jedan od većih gubitnika bio je Kraft Foods koji je oslabio 1,6 posto nakon što sastanak sa sindikalnim vođama Cardburyja nije polučio opipljive rezultate.
Europske burze se vraćaju u plus , nadam se da ći i kod nas mali dioničari prekinuti poklanjanje dionica i radije otići na kavu nego gledati otvorenu pljačku. Drugo i više sam nego siguran da će se danas desiti preokret i da će i naša burza krenuti u rast. Svakako dokup podcijenjenih dionica Leda i Zvijezde.
Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)
Todo kupuje ptkm.
Tj. dati će ponudu u suradnji s adrisom.
Todo kupuje ptkm.
Tj. dati će ponudu u suradnji s adrisom.
Molim izvor ove infomacije (link) inače svjesno iznosite neistine, što je kažnjivo!
Molim izvor ove infomacije (link) inače svjesno iznosite neistine, što je kažnjivo!
[/quote]
Kažnjivo
lol ne budi smiješan
nisam niti imao link u lipnju kada sam pisao da će dlkv raditi plinovod..a ipak je bila istina..
jedino ako želiš vidjeti sms od osobe
a to nebuš vidio..
lp i pozz
Hm… Ajmo probat racionalno razmišljat… Dal bi Todi dobro došla petrica… Bi… Ima na kaj trošit proizvedeno gnojivo a i može vrtiti biznis… Al pošto će Toda i od koga nabavljati plin… Ak znamo da petrica i uz jako jeftin plin ne uspijeva raditi plus , kako Toda misli riješiti taj misterij…
Tuđa mišljenja ?
Premješteno iz teme: OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)
Optima telekom se čini puno perspektivnijom firmom i od Genere i od HG Spota. Ako netko kupuje masovno te dionice, ne znam zašto zaobilazi ovu.
Oprosti ali kako se zove dionica genere ???-RA?
Neznam,a zanima me
Hvala
Premješteno iz teme: OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)
A da,vern-ra………
http://www.net.hr/znanost/page/2009/11/26/0039006.html
Hrvatska biotehnološka kompanije Genera i američki Pfizer potpisali su ugovor čija se financijska vrijednost mjeri u milijunima dolara.