Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
@Tony
Lkpc sam poceo kupovat na cca 1100 kn i stalno ju dokupljujem, cak bih se usudio reci da sam se "vezao "za tu dionicu jer mislim da ima ogroman potencial, što naravno nije dobro jer trendovi i makroekonomija uvijek potuku mikroekonomiju, barem na našem tržištu.
Geronimo nikad nije napisao da kupuje lkpc, tak s foruma nisi mogao zakluciti da on kupuje, al dobro nema veze, vidim da cu i ja polako presta pisat što i kada kupujem i prodajem
Za nebilivet [shocked]
Zar si vi to, kolega, umišljate da ste uvaženi dionički guru pa da nas to sada želite kazmiti sa "vidim da cu i ja polako presta pisat što i kada kupujem i prodajem" ???
Temelj vaše uspješnosti(ako?) je upravo u portalima kao što je ovaj, tu ste vrlo aktivni u isticanju svoje trgovine, zarade,trendova, predviđanja, uz svesrdnu i temeljitu podršku te marketing svojih suradnika, putem kojih stvarate privid nepogrešivosti i uspješnosti te na taj način nastojite prikupiti i animirati što više sljedbenika, investitora bez smijera, skromnoga znanja, početnika, psihotičnih i nesretnih gubitnika itd. kojima redovito prodajete svoje dionice za XX% više nego što ste platili !!!
Još nisam vidio da ste napisali niti jedan suvisli znalački komentar neke vrijednosnice, tržišta ili trenda temeljen na znanju sa kojim se toliko ponosite, niti jedan grafikon tehničke analize sa komentarom i analizom, nego samo kritiku i paušalne primjerdbe kolegama koji ne dijele vaše stavove, kao npr. ewt.
Također, kako to da nikada ne predvidite što će biti sa nekom likvidnom dionicom npr iz Crob 10, zašto ne ulažete u te dionice, zašto ih ne komentirate, nego ste samo koncetrirani na malolikvidne sa malim free floatom….zar ove likvidne ne valjaju ili je možda nešto drugo u pitanju?
Sada kada vam je sistem raskrinkan, kada su vam budući "projekti" pod upitnikom, sada ste naravno bijesni, i sada se prijetite da nečete pisati što ste tržili…pa nemojte, nećete nikome nedostajati, nitko vas na to ne tjera, mogu investitori i bez vaših sugestija, dapače , bilo bi im bolje da razmišljaju svojom glavom i da ulažu u znanje nego da dopuštaju da ih neki forumski nick vesla!
Pozdrav!
Jeff
SVE sam tocno pogodio i napisao…
Na vrijeme napišem što kupim i što prodam…
Zahvaljujuci velikom poglavici, governoru, plavom, mediji vrhunski analiziramo tvrtke i radimo procjene oko kretanja trzista…
Imate sve navedeno gdje dajem STRONG BUY kupnje
igh na 1500 i preporucujem držanje do 4000
Ledo na 3 k i drzanje 7k
viro
atpl na 660
ulpl na 520
ijoš bezbroj ziheraških trejdova za ljudekoji vole trejdat..
svatko tko je pratio moje pisanje ove godine je minimum 130 u plusu
NAJBITNIJE
otvorio vam temu “oporavk trzista kapitala” i najavio da ce se crobex odbit sa 1240 na minimum 2000 bodova….
DLKV +220 – 437
ATPL +500 – 840
HDEL + 150 – 280
INGR + 38 – 62
IGH + 1800 – 3600
A ja sam tek običan zidar [smiley]
Razlika izmedju mojeg i vaseg pisanja, je što ja NAJAVIM svoj ulaz u dionicu i NAJAVIM izlaz..
A vi izmišljate toplu vodu..
Zato forumaši cijene moje postove!!
upravo sam našao vaš post gdje savjetujete prodaju svega jer crobex ide na 900 bodova..to ste pisali koncem 3 mjeseca kada je uslijedio veliki bull run..
Pocnite i vi pisat kad kupite i kad prodate, pa i vas možda budu poceli cijeniti na ovome forumu
DLKV +220 – 437
ATPL +500 – 840
HDEL + 150 – 280
INGR + 38 – 62
IGH + 1800 – 3600
A ja sam tek običan zidar [smiley]
E kad bi se ja tek "pohvalio" svojim ulazima i prosjecima ,mislim da bih svim forumašima uljepšao ovaj kišni depresivni dan,pozdrav svima [sad]
Premješteno iz teme: BLSC (Belišće d.d.)
Mislim da bi trebalo ukinuti na forumu pseudonime……molim svi da se predstave imenom i prezimenom ako žele pisati…….ovo su preozbiljne stvari da bi se dopustilo grupici kriminalaca da varaju ljude….zakonom je i regulirano da svako udruživanje i zlonamjerno manipuliranje cijenom dionica – je kažnjivo…..a ekipa koja trenutno hara na nekoliko dionica koje sa par stotina tisuća kuna obara po 15-30 % u par dana ….bez ikakvog razloga……samo da proizvede efekt panike kod neiskusnih ulagača……je ne samo nešto nad čim se treba zgražati već nešto konkretno i poduzeti…..ko oni ”slučajno pogodili” rast neke dionice…..ili mali investitor namjerno prodaje svoju dionicu 30% jeftinije u dva dana i to nakon izvanrednog izvješća (JNAF)…..
Razlika izmedju mojeg i vaseg pisanja, je što ja NAJAVIM svoj ulaz u dionicu i NAJAVIM izlaz..
Oh kolega nemojte baš tako. Niste baš najavili izlazak iz leda. A i često pišete: "kupujem neki hrvatski brend":
"meni je ostalo jos leda ali sam dosta i rasprodavao..nikad se nezna, ovo ostane, tko zna dal ovaj kaj rešeta ko maxim po diviziji nekaj zna kaj mi neznamo"
Inače vrlo cjenim vaš analitički tim, slično razmišljamo ali morat ćete malo uskladiti priče da vas ovi provokatori više ne mogu provocirati. Ja vjerujem da vi želite pomoći ljudima te da vam je vlastito dobro na drugom mjestu ali upozorite Geronima da se neda isprovocirat:
"Kolega Flyer cemu objasnjavanje pa nama pase da ljudi nemaju znanje"
Živjeli i imate moju punu podršku [thumbsup]
optimizam na svjetskim burzama
Dow Jones i S&P skočili 3,2 posto
Zahvaljujući sve brojnijim pokazateljima da se globalno gospodarstvo oporavlja, prošloga su tjedna cijene dionica na svjetskim burzama snažno porasle, čime je prekinut dvotjedni trend njihovog pada.
Na Wall Streetu je prošloga tjedna Dow Jones indeks skočio 3,2 posto, probivši se ponovno nakon dva tjedna iznad psihološki važne razine od 10.000 bodova. Dosegnuo je 10.023 boda.S&P 500 indeks ojačao je, također, 3,2 posto, na 1.069 bodova, dok je Nasdaq indeks skočio 3,3 posto, na 2.112 bodova.Ulagače na Wall Streetu oraspoložio je niz podataka koji pokazuju da se situacija u najvećem svjetskom gospodarstvu sporo, ali ipak poboljšava.Tako je u trećem tromjesečju produktivnost u SAD-u porasla za 9,5 posto, najviše u posljednjih šest godina, što potiče nadu u veće zarade kompanija.Poticajno je na tržište djelovao i podatak o tjednom padu broja osoba koje prvi puta traže pomoć za nezaposlene na 512.000, najnižu razinu od siječnja i znatno ispod očekivanja analitičara.
To je potaknulo nadu da se situacija na tržištu rada poboljšava, što je ključno za oporavak potrošnje i cjelokupnog gospodarstva.Na oporavak potrošnje Amerikanaca ukazuje, pak, rast prometa u trgovini na malo, nakon više od godinu dana poniranja. Prema izvješću Međunarodnog vijeća trgovačkih centara (ISCI) i Goldman Sachsa, u listopadu je potrošnja porasla za 2,1 posto.Zahvaljujući tome, S&P indeks trgovačkog sektora skočio je u samo dva dana više od 2,5 posto.Pozitivno su na ulagače utjecali i bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko kompanija, kao što su Cisco Systems i Ford, a optimizam su potaknule i najave preuzimanja.Warren Buffett ponudio je 34 milijarde dolara za preuzimanje najveće američke željezničke kompanije Burlington Northern Santa Fe, što je ohrabrilo ulagače jer pokazuje da taj ugledni investitor, koji je na ulaganjima zaradio milijarde dolara, vjeruje da će ta kompanija profitirati od oporavka gospodarstva."Mnogi vjeruju da su kompanije sada jeftine, pa bi nakon kvartalnih poslovnih izvješća preuzimanja i spajanja mogla biti novi pokretač tržišta, a ovo Buffettovo je doista veliko", kaže Tim Smalls, direktor tvrtke Execution LLC.A da se situacija u gospodarstvu poboljšava, potvrdila je prošloga tjedna i američka središnja banka.
Nakon dvodnevnog sastanka, čelnici Feda ostavili su ključne kamatne stope nepromijenjene na rekordno niskih 0 do 0,25 posto i poručili da će cijena novca ostati niska još neko vrijeme jer je inflacija pod kontrolom.Fed je poručio i da se gospodarstvo oporavlja, da je posljednjih mjeseci porasla aktivnost na tržištu nekretnina i da polagano raste osobna potrošnja, premda je i dalje pod pritiskom rasta nezaposlenosti.Premda su ovi Fedovi zaključci nešto optimističniji nego oni prije mjesec dana, jer najavljuju relativno stabilan oporavak gospodarstva, monetarne vlasti ipak upozoravaju da i dalje raste nezaposlenost.To je potvrđeno u petak, kada je objavljeno da je u listopadu bez posla ostalo 190.000 Amerikanaca, pri čemu je stopa nezaposlenosti skočila s 9,8 na 10,2 posto, najvišu razinu u 26 i pol godina i iznad očekivanja analitičara.
"Naznaka poboljšanja gospodarske situacije zasigurno ima, osim na tržištu rada. No, čak i na tom tržištu najgore je vjerojatno iza nas", zaključuje Tim Ghriskey, direktor u fondu Solaris Asset Management.I na europskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica porasle. Londonski FTSE indeks skočio je 1,94 posto, na 5.142 boda, dok se frankfurtski DAX ojačao 1,36 posto, na 5.488 bodova. Pariški CAC osvojio je, pak, 2,77 posto, dosegnuvši 3.707 bodova.Međutim, na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks prošloga tjedna pao – za 2,45 posto, na 9.789 bodova.
AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: G20 i pokušaj preuzimanja Axe podigli indekse
Autor/izvor: SEEbiz
TOKYO – Azijski su indeksi započeli novi tjedan pozitivno zaslugom odluka G20 o zadržavanju potticajnih mjera i pokušaja preuzimanja AXA Asia Pacific od strane AMP-a.
MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,5 posto, na 116,97. Apsolutni je dobitnik bila Axa Asia Pacific koja je katapultirana 33 posto nakon što je odbila neprijateljsku ponudu za preuzimanje od drugog najvećeg australskog osiguravatelja AMP-a. Australski S&P/ASX200 ojačao je 1,8 posto za što je zaslužna i kvartalna dobit od 1,4 milijarde austrlaskih dolara Commonwealth Bank of Australia. Honkoški Hang Seng Index ojačao je 1,1 posto nakon što je Moody’s poboljšao izglede zaduženja za Hong Kong i Kinu sa "stanbilnih" na "pozitivne".
Rast cijena nafte podigao je dionice Cnooca 1 posto dok je druga najveća australska naftna kompanija Woodside Petroleum ojačala 1,3 posto. Na japanskom su tržištiu sjajno prošli osiguravatelji. Tako je Aloi Insurance uzletio 7,9 posto nakon što je udvostručila prognoze svoje neto doiti.
MSCI Asia Pacific u osam je mjeseci povećao vrijednost 66 posto, znatno iznad S&P 500 i Europe Dow Jones Stoxx 500 Indexa. Dionice u MSCI indeksu trguju se po valuaciji 22 puta procijenjenih zarada, one iz S&P-a po 17, a iz Stoxxa 15.
Zeleni američki futuresi : Vaš link
Zelene europske burze :Vaš link
Sljedom svega danas i ovaj tjedan očekujem jači rast na dionicama Ledo, Zvijezda, Slatinska banka, Ingra, od manje likvidnih Atlas, Vis, Hrvatski duhani kojima je većinski vlasnik Adris firma prepuna keša , a čak preko 5.000 ovih dionica može se kupiti u bloku po samo 110 kuna i tako s relativno malo keša ući u top 10 jedne od boljih hrvatskih firmi. Dokup Leda i Zvijezde svim raspoloživim kunama.
Ima li ova depresija danas kakve veze s tehničkom analizom ili s vremenskom prognozom ili s depresijom nacije?
Ima li ova depresija danas kakve veze s tehničkom analizom ili s vremenskom prognozom ili s depresijom nacije?
Ima, ima. Tehnika pokazuje skuri obrat trenda, pa treba kupit jos malo dok je jeftino i tiska se prema dole.
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Građevinari pretežak uteg CROBEX-u
10.11.2009 9:32:46
ZAGREB – Europska tržišta jutros su startala u minusu, a za to je najveći krivac Barclays čiji su rezultati očito razočarali investitore.Građevinare kao pretežak uteg crobex-u treba izbaciti i ubaciti Todorićeve dionice i problem je riješen.
Wall Street: Dow Jones najjači u 13 mjeseci
NEW YORK – Sektorski, najveći je dobitnik bio NYSE Arca Gold BUGS Index koji je uzletio 4,4 posto.
I dalje kupovati najpodcjenjenije dionice Ledo , Zvijezdu Slatinsku banku Ingru itd.