AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Banke i rudari podigli indekse
Autor/izvor: SEEbiz
TOKYO – Azijska tržišta porasla su po prvi put u tri dana na krilima rasta dionica banaka i rudarskih kompanija.
MSCI Asia Pacific porastao je 0,8 posto, na 115,19 bodova, u posljednjih osam mjeseci uzletio je 63 posto. Nikkei 225 porastao je 0,2 posto. Najveći dobitnik bio je Japan Steel Works koji je uzletio 10 posto nakon što je poboljšao prognoze ostvarivanja dobiti. Najveći gubitnik bio je Tokyo Electron koji je potonuo 4,7 posto nakon što je Morgan Stanley snizio preporuke za cijeli sektor. Honkoški Hang Seng Index ojačao je 1,6 posto. Operater kockarnica Galaxy Entertainment uzletio je 4,8 posto nakon što je Macao Daily News izvijestio o rastu prihoda od igara na sreću u Hong Kongu.
Korea Exchange Bank katapultirana je 7 posto nakon što je utrostručila dobit u trećem kvartalu. Zijin Mining Group, najveći kineski proizvođač zlata i Sumitomo Metal Mining, najveći japanski proizvođač zlata, porasli su po 2,9 posto. Toyota Motor porasla je 1,7 posto nakon što su mediji zvijestili o povećanju proizvodnje u tom auto divu.
U Sydneyu je Westpac porastao 1,4 posto nakon što je dobit pala 10 posto, manje nego su analitičari predviđali.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Buffettovo preuzimanje ograničilo pesimizam
NEW YORK – Još jedan nervozan dan na američkom tržištu. Proizvođači poluvodiča dobili su negativne preporuke, ali je nekoliko dogovra o preuzimanjima podiglo raspoloženje.
Dow Jones se spustio 0,1 posto, na 9,780,75 bodova. S&P 500 je porastao 0,4 posto, na 1,045,77 bodova dok je Nasdaq ojačao 0,2 posto, na 2,052,69. Tehnološke dionice bile su pod pritiskom obzirom da je Morgan Stanley spustio preporuke za cijeli sektor jednostavno zato što su zalihe toliko velike da ugrožavaju perspektivu. Indeks poluvodiča zato se spustio 1,5 posto. Jedan od najvećih gubitnika bio je Intel čije su dionice potonule 2,7 posto, na 18,49 dolara.
Priča dana ipak je dogovor prema kojem će Berkshire Hathaway u vlasništvu Warrena Buffetta preuzeti Burlington Northern u poslu koji metu procjenjuje na čak 34 milijarde dolara. To je i najveće preuzimanje Buffettove kompanie u povijesti. Dionice Burlingtona katapultirane su 28,4 posto, na 97,66 dolara, a one su i najzaslužnije što je industrijski indeks porastao 1,5 posto.
Jedan od najvećih dobitnika bio je Black & Decker čije su dionice uzletjele 26 posto dok je Stanley World ojačao 6.3 posto. Dionice Microsofta spustile su se 1,4 posto, na 27,48 dolara. Rockwell Collins izgubio je 4,1 posto, na 48,71 dolar nakon što je najavio kako će pozorno pratiti mete za preuzimanje jer na računima ima više gotovine.
I energetske dionice bile su među najvećim dobitnicima pa je Rowan Cos. porastao 5,5 posto nakon što je objavio dobit veću od očekivanja analitičara.
Svi rastu ,
Zeleni futuresi : Vaš link
Zelene EU. burze :Vaš link
Danas će biti jako zanimljivo podigli se azijski indexi , zelene se američki futuresi, rastu i europske burze a onda juriš u kupovinu Leda od ovih budala što se muče s prodajom, treba im sve pokupiti nisu vrijedni dionice Ledo ako u nju sumnjaju.
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
Mislim da kreće val UP jel se mafija dovoljno ispucala i idemo jedno 15% gori a onda vjerovatno zaron do 50 te krajem godine probijanje razine od 60 i lagani smjer do 80. To je moje predviđanje do Nove godine te ga uzmite sa zadrškom.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Fedova odluka snažno podigla indekse
NEW YORK – Fedova odluka da kamatne stope ostavi blizu nule razgalila je optimizam na tržištu kapitala.
Investitore je posebno oraspoložio drugi dio Fedova preiopćenja u kojem se kaže da je američko gospodarstvo na putu oporavka. Ekonomija se nastavila podizati od posljednjeg sastanka središnje banke u rujnu, priopćeno je. Sve su te poruke bile očekivane, ali investitori su ih očito dočekali s oboravanjem.
Dow Jones porastao je 1,43 posto, na 9,911,95 bodova, S&P 500 je ojačao 1,3 posto, na 1,059,08 bodova dok je Nasdaq porastao 0,95 posto, na 2,076,95 bodova.
Jedan od najvećih dobitnika bio je Merck nakon što je prognozirao bolje rezultate do 2013. Jedan od većih winnera bio je i Walt Disney što je rezultat dobijene dozvole za gradnju parka u Šangaju. Sjajni rezultati podigli su dionice WellCarea 8,8 posto, na 28,66 dolara. Odluka General Motorsa da zadrži Opel pozdravljena je od investitrora podizanjem dionica 7,7 posto. Na strani gubitnika dominantan je bio Kraft Foods čiji su rezultati razočarali investitora što je dionice srezalo 2,6 posto.
Bez obzira na potonuće dobiti od 54 posto, dionice Tyco Electronicsa porasle su 4,8 posto jer su prihodi bili iznad očekivanja analitičara. Poboljšane preporuke Credit Suissea podigle su dionice General Dynamicsa 3,7 posto, na 64,88 dolara. Danas očekujem jači rast dionica Leda ,Zvijezde i Slatinske banke.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Kolega Tony iznimno cijenim vas rad jer se poklapa sa mojim nekim gledistima na TA.Drago mi je da se prati sto ja kupujem medjutim krivo vas informiraju o mojim kupnjama.
Dno je bilo na Ledu na cca 6400 zato jer smo kolega Dizelas i ja odlucili ne prepustiti niti jednu dionicu EWT-istima da nam nebi trejdali.Malo smo zatrejdali sa 50 komada da pokazemo da i mi to mozemo samo ako hocemo,isti slucaj sa Janafom kada smo ga pobrali sa dna.
[/quote]
Kolega Geronimo kako to da ste vi kao veliki znalac i tehnićar kupovali tako skupo Dalekovod a navodno ste naučili pola foruma svemu što znaju?……………..umjesto da ste kao ovi moji nestručnjaci iz Investa kupovali jučer i prekjučer?
Pitanje je ozbiljno, nije provokacija…………………unaprijed hvala na odgovoru [wink]
Kolega banka Imate dokumentirano na temi sto ste danas kupili gdje sam javno napisao kada sam kupio dlkv,inace jos cu ga kupovati pa makar i skuplje.Zamolio bih vas kolega crveni brate dajte nam malo pojasnite vasu preporuka kupnje za montmontazu na 80000kn.
Ispravak netočnog navoda………….
Moje je ime Volksbank i pišem samo jedan jedini nick! molim moderatora da upozori kolege da me ne oslovljavaju sa drugačijim imenima…………..počelo me se učestalo vrijeđati………………te Volkovska banka, te Vol iz banke i slično…………
Ne poznam nikakve indijance i kauboje na ovom a ni na drugim forumima………niti sam s ikim povezan……………
O&O
Kolega Geronimo. Zašto se zamarate besmislenim prepucavanjima? Šta je bilo bilo je. Dajte vi nama preporuke jer nadam se da niste ozbiljno misli ono da vam odgovara da drugi nemaju znanje. Jer to bi bilo navlačenje pa bi mi ostali mogli pomisliti da vaša preporuka za PTKM za best buj na 230 je bila isto navlačenje. A poslje je ošla na 60 kuna.
To šta je bilo prije nebitno je, hajmo mi zarađivati i odmah je svjet ljepši! [thumbsup]
AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: Australske prognoze proširile optimizam
TOKYO – Azijski su indeksi porasli na temelju znatno boljih prognoza australske središnje banke o rastu tamošnjeg gospodarstva i boljih podataka s američkog tržišta rada.
Australska je središnja banka prognozirala čak triput jači rast u odnosu na posljednju prognozu iz kolovoza. BDP bi trebao porasti 1,75 posto ove te 3,25 posto iduće godine, priopćeno je. MSCI Asia Pacific porastao je 0,9 posto, na 115,73, ali je na tjednoj razini ipak doživio pad od 0,6 posto.
Nikkei 225 porastao je 0,5 posto a nije nikakvo iznenađenje kako je najveći dobitnik bio australski S&P/ASX 200 Index koji je skočio 1,9 posto, što je bio najveći plus u regiji. Macquarie Group, najveća australska investicijska banka i Westpac Banking Corp, druga najveća banka, dobile su na vrijednosti više od 2,5 posto. James Hardie Industries, najveći pordavatelj kuća u SAd-u, ojačao je 2,6 posto. Najveći azijski proizvođač stakla Asahi Glass u Tokiju je uzletio 6,9 posto. Jedan od najvećih dobitnika bio je Pioneer koji je uzletio 8,9 posto nakon što je priopćio kako mu je potrebno manje kapitala nego je ranije bilo predviđeno.
Tehnološke dionice bile su istaknuti dobitnici. Tako je Sony podigao cijenu 1,6 posto, dok je Canon uzletio 2,7 posto.
U Australiji su odlučno prošli i rudari pa je tako BHP Billiton ojačao 2,6 posto, na 37,40 australskih dolara.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Cisco pretvorio Nasdaq u najvećeg dobitnika
NEW YORK – Američki indeksi snažno su porasli na krilima rasta produktivnosti i manje zahtjeva za naknade za nezaposlene.
Dow Jones skočio je 1,65 posto, na 9,963,49 bodova, S&P 500 porastao je 1,46 posto, na 1,061,79 bodova dok je najveći dobitnik bio Nasdaq skokom od 2,2 posto, na 2,101,04 bodova.
Dionice Cisca skočile su 2,7 posto nakon što je kompanije objavila dobit veću od očekivanja. U to, kompanije će za buyback dionica izdvojiti 10 milijardi dolara i potvrdila je da se poslovanje oporavlja. Research in Motion porastao je 2,2 posto nakon što je objavljena namjera buybacka 21 milijuna dionica. Tehnološke dionice bile su najveći dobitnici pa je Arca Network Index porastao 1,9 posto dok je indeks poluvodiča uzletio 2,4 posto.
Najveći dobitnik tržišta bio je IMS Health koji je uzletio 23,4 posto nakon što je pristala na preuzimanje od strane TPG-a i CPP Investmenta. Posao je vrijedan 5,2 milijarde dolara. Općenito, u Dow Jonesu bio je tek jedan jedini gubitnik, na svakih šest dobitnika dolazio je tek po jedan gubitnik. Dynegy skočio je 12 posto, na 2,09 dolara i time bio drugi najveći dobitnik u S&P 500 indeksu.
Dobri podaci o maloprodaji podigli su dionice trgovina. Tako su Jo-Ann Stores uzletjele čak 12 posto dok je Gap porastao 3,7 posto, na 22,90 dolara. Dobra je vijest i što je indes straha VIX oslabio četvrti dan uzastopno.
Sve svijetske burze rastu pa je logično da mora i naša koja debelo kasni s oporavkom za svijetom. Da smo rasli kao drugi crobex bi bio na 3.000 bodova. Stoga i dalje dokup jeftinih a kvalitetnih dionica Leda, Zvijezde, Slatinske banke, najpodcjenjenijeg građevinara Ingre, Atlasa i Hrvatskih duhana koji su na dnu dna a većinski vlasnik je Adris tu će biti najveća zarada kad krenu.
@ dizelaš i Geronimo,
zahvaljujem na odgovorima, samo mi nije jasno kako ne vidite (ili se bar ne sjećate) da se radilo o LKPC, a ne o LEDO-u?
@Geronimo,
slučajno je došlo do mene to o LKPC i tebi, a zbilja ne pratim to … Koristim druge parametre za
timing, a ne ničije pojedinačne ulaske i izlaske.
@ dizelaš i Geronimo,
zahvaljujem na odgovorima, samo mi nije jasno kako ne vidite (ili se bar ne sjećate) da se radilo o LKPC, a ne o LEDO-u?
@Geronimo,
slučajno je došlo do mene to o LKPC i tebi, a zbilja ne pratim to … Koristim druge parametre za
Kolega Tony siguran sam da vama ne treba da pratite sto ja kupujem,medjutim signifikantno je to sto je kolega Dizelas kupovao LKPC a onaj koji vas je obavijestio o mojoj kupnji LKPC-a vas je krivo obavijestio jer sam bio na kupnji Leda sa kolegom Dizelasom.
Zahvalili bih vam na postu jer sada vidimo da pojedini brokeraji dilaju sa povjerljivim podacima o porfelju pojedinihh korisnika.A taj koji tolko brine sto ja kupujem bolje bi mu bilo da nauci postovati burzovne trendove umjesto sto okolo mlati praznu slamu.
@ dizelaš i Geronimo,
@Geronimo,
Kolega Tony siguran sam da vama ne treba da pratite sto ja kupujem,medjutim signifikantno je to sto je kolega Dizelas kupovao LKPC a onaj koji vas je obavijestio o mojoj kupnji LKPC-a vas je krivo obavijestio jer sam bio na kupnji Leda sa kolegom Dizelasom.
Zahvalili bih vam na postu jer sada vidimo da pojedini brokeraji dilaju sa povjerljivim podacima o porfelju pojedinihh korisnika.A taj koji tolko brine sto ja kupujem bolje bi mu bilo da nauci postovati burzovne trendove umjesto sto okolo mlati praznu slamu.
[/quote]
Geronimo,
zbilja ne kupujem dionice, niti mi to pada na kraj pameti, na temelju toga što ih kupuje osoba N.N., nego na temelju drugih pokazatelja.
Ipak sam ponekad zahvalan da mi ljudi samo usmjere pažnju na neku dionicu(jer nemam u fokusu sve dionice), a analize i zaključke donosim isključivo sam.
Dizelaš je sam na forumu na "Što smo danas tržili" napisao da je kupovao LKPC, a nikakvi brokeraji mi to nisu javili, niti sam se čuo ili komunicirao s nekim brokerom ima barem 2 godine. Trgovanje isključivo obavljam preko internet-naloga, i nikad uopće ne komuniciram s brokerima…
Osim toga, imam previše profesionalnih obveza, tako da zbilja ne stignem pratiti ni veći dio igara i igrica oko pojedinih dionica, a trgovanje sam sveo isključivo u skladu s dnevnim TF-ima, za niže od toga nemam uopće vremena.
Lkpc sam poceo kupovat na cca 1100 kn i stalno ju dokupljujem, cak bih se usudio reci da sam se "vezao "za tu dionicu jer mislim da ima ogroman potencial, što naravno nije dobro jer trendovi i makroekonomija uvijek potuku mikroekonomiju, barem na našem tržištu.
Geronimo nikad nije napisao da kupuje lkpc, tak s foruma nisi mogao zakluciti da on kupuje, al dobro nema veze, vidim da cu i ja polako presta pisat što i kada kupujem i prodajem