BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Crobex točka odbijanca:

Svima je jasno da ćemo se odbiti, al dokle ćemo se odbiti???
Predlažem da svi stave svoje prognoze.
Moja je Crobex 2700, netko mi je šapnuo
[/quote]
[lol]pitanje je:KADA? 2010 ili 2012?

dan poslje sutra

ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Katastrofalna serija Atlantske plovidbe
11/2/2009 9:27:41 AM

ZAGREB – U listopadu je izgubljeno 9,2 posto tržišne kapitalizacije čime je pad bio znatno oštriji od prosjeka tržišta.

HAC plaća 26 kilometara autoceste 443 milijuna više od planiranog

ZAGREB – Riječ je o 96,2 kilometara dugoj dionici autoceste Zagreb – Split – Dubrovnik.

Američki futuresi su u plusu, europa u plusu, izvještaji većine naših kompanija su vrlo pozitivni, dakle nema više razloga za daljnji pad, već za preokret i početak ponovnog rasta.
Danas će na otvaranju veliki igrači možda pokušati prividno spustiti cijene kako bi prisilili male na prodaju, ali nikako nemojte nasjesti na to jer zaista nema razloga za pad, a osobito ne onih kompanija s izvrsnim rezultatima LEDO , ZVZD, ADRS, SLATINSKA BANKA , ATLAS itd.
Ne zaboravimo da je pad koji se u americi i europi dogodio u petak zapravo samo poništio veliki rast od četvrtka od preko 2% (zbog značajnijeg rasta američkog BDP-a) a mi smo u četvrtak bili bez ikakvog rasta, tako da smo sada u razini američkih i europskih indeksa.

UPOZORENJA
UPOZORENJA
Timothy Geithner: Oporavak će biti spor

"Proces oporavka se može malo prigušiti, može biti neravnomjeran i potrajat će neko vrijeme", konstatirao je Geithner za televizijsku stanicu NBC, napominjući, međutim, da su se već pojavili ohrabrujući signali. Prema njegovom mišljenju pravi ispit oporavka bit će situacija na tržištu rada i obnavljanje povjerenja investitora.

Geithner je, međutim, odbio reći da li je recesija američke ekonomije već nepovratno prošla, pošto je bruto domaći proizvod (BDP) te zemlje u trećem tromjesečju ove godine, u usporedbi sa prethodnim kvartalom, konačno porastao i to za 3,5 posto.

Te brojke, prema Geithneru, ukazuju da kada se upotrebe sve snage i sredstva da je moguće gospodarski pad zaustaviti i stabilizirati. Oporavak ekonomije će, međutim, imati drugačiji tijek od onog u prošlosti, pošto će Amerikanci morati više štedjeti, naveo je ministar financija. Kriza je prouzrokovala velike štete i potrajat će neko vrijeme dok se iz nje ekonomija izvuče, kazao je Geithner.

I američki predsednik Barack Obama je izjavio noćas da se SAD "kreću u dobrom pravcu", što pokazuju i prvi izvještaji o ekonomskom rastu u ovoj godini, javio je "Glas Amerike".

U redovnom tjednom radijskom obraćanju naciji, Obama je rekao da se BDP povećao, ali da će biti još "uspona i padova", kao i da su SAD "prešle dugačak put".

[undecid]

UPOZORENJA
UPOZORENJA

"Proces oporavka se može malo prigušiti, može biti neravnomjeran i potrajat će neko vrijeme", konstatirao je Geithner za televizijsku stanicu NBC, napominjući, međutim, da su se već pojavili ohrabrujući signali. Prema njegovom mišljenju pravi ispit oporavka bit će situacija na tržištu rada i obnavljanje povjerenja investitora.

Geithner je, međutim, odbio reći da li je recesija američke ekonomije već nepovratno prošla, pošto je bruto domaći proizvod (BDP) te zemlje u trećem tromjesečju ove godine, u usporedbi sa prethodnim kvartalom, konačno porastao i to za 3,5 posto.

Te brojke, prema Geithneru, ukazuju da kada se upotrebe sve snage i sredstva da je moguće gospodarski pad zaustaviti i stabilizirati. Oporavak ekonomije će, međutim, imati drugačiji tijek od onog u prošlosti, pošto će Amerikanci morati više štedjeti, naveo je ministar financija. Kriza je prouzrokovala velike štete i potrajat će neko vrijeme dok se iz nje ekonomija izvuče, kazao je Geithner.

I američki predsednik Barack Obama je izjavio noćas da se SAD "kreću u dobrom pravcu", što pokazuju i prvi izvještaji o ekonomskom rastu u ovoj godini, javio je "Glas Amerike".

U redovnom tjednom radijskom obraćanju naciji, Obama je rekao da se BDP povećao, ali da će biti još "uspona i padova", kao i da su SAD "prešle dugačak put".

[undecid]

Kako je dobar druker ovaj PETINA kad mu dionice pobjegnu a on ostao u kešu poziva i sam pakao da mu pomogne. Ne kolega mi debelo kasnimo s oporavkom za svijetskim burzama i crobex bi trbao biti na 3.000 bodova . A o čemu vi to prizivate krizu , tko pod drugim jamu kopa ………..pazite da vas to ne zadesi.

UPOZORENJA
UPOZORENJA

[undecid]

Kako je dobar druker ovaj PETINA kad mu dionice pobjegnu a on ostao u kešu poziva i sam pakao da mu pomogne. Ne kolega mi debelo kasnimo s oporavkom za svijetskim burzama i crobex bi trbao biti na 3.000 bodova . A o čemu vi to prizivate krizu , tko pod drugim jamu kopa ………..pazite da vas to ne zadesi.
[/quote]

Ej gazda kak su mu to dionjače pobegle kad veliš da smo trebali biti na 3 soma, a mi na 2100??????
Veliš da kasnimo za svijetom, a opet da je on zakasnio. Svi tu nešto kasne. A ti?? Jsi ti zakasnio kada se dijelila ma znaš…

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

UPOZORENJA
UPOZORENJA

[undecid]

[/quote]

Ej gazda kak su mu to dionjače pobegle kad veliš da smo trebali biti na 3 soma, a mi na 2100??????
Veliš da kasnimo za svijetom, a opet da je on zakasnio. Svi tu nešto kasne. A ti?? Jsi ti zakasnio kada se dijelila ma znaš…
[/quote]

Evo sta kaze jedna od anketa:
Hrvati o sebi imaju visoko mišljenje
Od gotovo tri tisuće anketiranih osoba, u istom omjeru muškaraca i žena, od kojih 96 posto s visokom i višom spremom, zaposlenih i starijih od 30 godina, samo 16 posto zadovoljno je načinom iskorištenosti svojih potencijala
http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/76909/Default.aspx

[lol] [lol] [lol]

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Dugoročne dioničare čeka projekt Lapad…… čeka 365 milijuna Kn vlastitog kapitala…..

Neće Dvore prodati nikada, totalno promašen projekt!
[/quote]

Sramotno je da u Dubrovniku, koji je dio UNESCO-ve baštine niču takve ružne zgrade (barem po mom ukusu). Možda ih i uspiju prodati, samo se pitam tko bi tolike novce izdvojio za stan u zgradi koja me podsjeća na rusku arhitekturu (SSSR). U ime kapitala se svašta dozvoljava, i ako se ovako nastavi betonizirati i apartmanizirati bez imalo ukusa, završit ćemo kao Španjolska.
Da li bi vi uložili skoro pola milijuna eura za stan u takvoj zgradurini??

Kad smo već kod toga, jeste li vidjeli one "vile" na srebrnjaku, pa na prvi pogled bi rekao da su 2 metra udaljene jedna od druge, pa vam susjed vidi što imate u tanjuru. To je pravo mjesto za elitu. Nažalost živim u blizini pa moram redovito gledati te zgradurine i njima slične koje niču ko’ gljive, al sad će valjda prestat zbog krize, ima pravde.
Mislim da takvi projekti ne bi prošli niti u jednoj uređenoj i civiliziranoj zemlji, nažalost mi smo daleko od toga [undecid]

REAKCIJA
Miroslav Jeličić Purko: Neću prodati, cijena za Trebjesu je preniska
Autor/izvor: Mina-business
PODGORICA – Cijena, koju kompanija Black sea Montenegro nudi za akcije Trebjese preniska je i hrvatski akcionari neće prodati svoj udio, saopštio je danas manjinski dioničar nikšićke kompanije, Miroslav Purko Jeličić.
Jeličić sa partnerom i Hrvatskom poštanskom bankom (ZSE:HPB-R-A) posjeduje više od pet odsto Trebjese.

– Ne bismo prodali akcije ni po deset ili 20 EUR većoj cijeni, rekao je Jeličić agenciji Mina-business.

On procjenjuje da će Black sea kupiti jako malo akcija ili skoro ništa jer se dionice Trebjese (MNSE:TRNK) na berzi prodaju cijeni većoj od ponuđene.

– CVC ulazi da zaradi neki novac, a Interbrew to prodaje, možda, sa mogućnošću da taj udio vrati nazad. To bi značilo da preko tog fonda praktično samo servisira dug, naveo je.

Prema njegovim riječima, realno bi bilo očekivati da ponuđena cijena bude od 90 do 130 EUR.

Jeličić je rekao da je cijena za Zagrebačku pivovaru (ZSE:ZAPI-R-A) oko 550 EUR, a proizvodnja je u njoj dva i po puta veća nego u nikšićkoj fabrici.

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

direktor1 @

nije to druk vec samo prenosim sa drugih portala a moje misljenje ostavljam za sebe.

AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Ford uvjerljivi dobitnik dana, indeksi u plusu
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Američki su indeksi odradili promjenjvi dan pun preokreta.

Trgovina je počela optimistično pa su indeksi skočili odmah oko 1 posto nakon bolje od očekivanja podatka o tvorničkoj proizvodnji i prodaji kuća. Kako se bližio kraj trgovine, prodavatelji su uzimali sve više incijative. Na kraju, Dow Jones je uspio porasti i to 0,5 posto, na 9,757,77 bodova, S&P 500 ojačao je 0,7 posto dok je Nasdaq porastao 0,2 posto, na 2,049,20 bodova.

Najveći krivac za slabiji rast Nasdaqa bila je katastrofa Research in Motiona koji se srušio 6,1 posto. Razlog je jednostavan – Citigroupova peporuka "prodati". Financijski indeks porastao je pola postotka i najzaslužniji je za preokret na kraju trgovine. Sasvim očekivano, najveći gubitnik tržišta bio je CTI Group koji je nakon objave stečaja strmoglavljen 64 posto.

Jedan od najvećih gubitnika bio je Dean Foods koji se srušio 8,8 posto, na 16,53 dolara. Najveći proizvođač mlijeka za četvrti kvartal prognozira dobit od 36 centi po dionici dok su analitičari Bloomberga predvidjeli dobit od 39 centi. Najveći dobitnik u S&P 500 Indexu bio je Ford Motor koji je uzletio 8,3 posto, na 7,58 dolara nakon što je objavio rezultate znatno iznad očekivanja analitičara.

Analitičari predviđaju kako će kompanije uvršeten u S&P 500 iduće godine objaviti prosječan rast dobiti od 25 posto, što je najbolji rezultat u dva desetlječa. Investitori trenutno plaćaju najniži omjer rasta cijene i zarade od 1995., pokazuju podaci Bloomberga.

Kad ameri rastu mi padamo , kad padaju ameri ili europske burze padamo i mi s njima samo puno više , dokle tako ? Kad ćemo mi krenuti u oporavak s kojim debelo kasnimo za svijetom.I danas kupujte dionicu Leda najkvalitetniju dionicu na našoj burzi.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Mislim da bi to bilo to,….
Tank se natočio i sada se kreće.
Pa šta mislite da će na 2000 bodova?
E pa da je tako svi bi se bogatili na burzi.
[kiss]

…po tradu vecina se rešava svojih dionica i prelazi u ht!

dan poslje sutra

New Report

Close