AZIJSKA TRŽIŠTA
Azija: MSCI Asia Pacific Index najjači u 13 mjeseci
20.10.2009 7:49:22
TOKYO – Razlog je najava australske središnje banke o daljnjem povećavanju kamatnih stopa i bolja od očekivanja dobit Applea.
Wall Street: Caterpillar i Gannett podigli Dow Jones iznad 10.100
NEW YORK – Caterpillar rastao 4,9 posto nakon što je BoA-Merrill Lynch prastao sa 52 na 65 dolara.
Američka i europske burze bilježe rast dok mi kaskamo za njima i debelo zaostajemo.Svjetska tržišta i dalje rastu a što očekivati na našem koje debelo zaostaje za oporavkom ?
Odlična prilika za kupnju i dokup za sve one koji su još u kešu jer će mo kroz tjedan imati značajniji rast dionica i rast crobexa iznad 2.400 bodova.
Stoga još nije kasno za dokup podcjenjenih a kvalitetnih dionica : Leda, Zvijezde, Ingre , Slatinske banke, Atlasa,…………Hrvatskih duhana , proficia itd.
Premješteno iz teme: LEDO (Ledo d.d.)
Nagradno pitanje, kroz citiranje uvaženog kolege:
Što se događa sa dionicom kada tržište pada a dionica je u plusu, pritom mislim naravno na LEDO I JNAF.
Što se događa sa dionicom kada tržište pada a dionica je u plusu, pritom mislim naravno na LEDO I JNAF.
Ne može te mi reći da vas nisam upozorio na vrieme.
Za LEDO se šuška o preuzimanju za Janaf neznam ; )
Za LEDO se šuška o preuzimanju za Janaf neznam ; )
[/quote]
Kolega svaka čast na iskrenosti.
Ali ovo moje jutrošnje pitanje je bilo više figurativno a odnosilo se je kao UPOZORENJE.
Samo jutros je raslo sve iz carstva TOZE.
A za JNAF bumo vidli.
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Spekulacije o prodaji podižu Agrokorova izdanja
Autor/izvor: Siniša Malus – sinisa.malus@seebiz.e
ZAGREB – Zagrebačka burza jučer poslijepodne konačno je pružila sliku nešto zanimljivije trgovine.
Građevinari i dalje ostaje pretežak uteg CROBEX-u pomalo se prelazi u druge dionice iz građevinara . Dok su sjajne serije nastavili Janaf (ZSE:JNAF-R-A), Ledo (ZSE:LEDO-R-A) i Tisak (ZSE:TISK-R-A).
Najveći dobitnici burze u listopadu, s iznimkom Janafa, zapravo su izdanja iz sastava koncerna Agrokor. Razlog su tome obnovljene spekulacije o tome da bi se neke od članica koncerna mogle naći na prodaji zbog Agrokorova problema s financiranjem, ali i činjenice da analitičari ususret sezoni poslovnih rezultata od ovih kompanija ipak očekuju dobre rezultate, svakako bolje od prosjeka koji, opravdano se pretpostavlja, baš i neće biti sjajan. U sveopćem padu maloprodaje građani se ipak najteže odriču hrane (i telefoniranja, naravno), a tu je Agrokorova pozicija u Hrvatskoj dominantna pa bi slijedom toga i rezultati njegovih kompanija trebali biti solidni. K tome, obzirom na navike turista u slabašnoj vanpansionskoj potrošnji ove godine, vjerojatno je trgovački dio koncerna pokupio najveće vrhnje od smanjenog prometa u kafićima i restoranima.
Najveći winner među njima nesumnjivo je Ledo koji je jučerašnjim uzletom od 8,5 posto stigao do 7.315 kuna, vrlo blizu najviše dnevne razine. Od početka listopada tržišna kapitalizacije Leda uzletjela je fantastičnih 34 posto. Posljednjih dana na meti kupaca su i dionice Tiska koji je jučer uzletio 9,6 posto, na 353,85 kuna, najviše cijene u devet mjeseci. Od početka mjeseca cijena je porasla 26,4 posto.
Sjajnu je izvedbu jučer imalo i Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je uzletjelo 6,6 posto i opet se sasvim približilo razini od 100 kuna (96 kuna), a u listopadu je cijena porasla 13,6 posto. Zvijezda (ZSE:ZVZD-R-A) je samo dvaput tijekom listopada imala ozbiljniju dnevnu trgovinu, ali i to je bilo dovoljno za dolazak na najvišu razinu u trinaest mjeseci (5.700 kuna), te za rast u listopadu od 25,3 posto. Jedini koji je u listopadu bio ispod prosjeka tržišta bio je Konzum (ZSE:KNZM-R-A) čije su dionice već tri dana u sjeni. Cijena od 155 kuna bila je dovoljna za rast od početka mjeseca od samo 4,7 posto čime je ostala daleko ispod prethodno spomenutih kompanija, a i ispod prosjeka tržišta oslikanog u CROBEX-u.
Optimizam na europskim tržištima jutros su pothranili rezultati Deutsche Banka bolji od očekivanja. Najveća je njemačka banka ostvarila nerto dobit u trećm kvartalu od 1,4 milijarde eura, gotovo dvostruko više od procjene analitičara koji su predviđali dobit od 811 milijuna eura. Europski su indeksi nakon toga reagirali odbijanjem u plus, obzirom da je jutarnja trgovina započela u crvenom. Poslijepodne će donijeti objavu rezultata Morgan Stanleya i Boeinga koji će sigurno imati presudan utjecaj na sentiment investitora.
Duže vrijeme Vam govorim kupujte podcjenjene dionice Leda, Zvijezde, Slatinske banke itd . Još vam nije kasno sad konačno glasine o preuzimanju postaju stvarnost iza njih stoje novinari znači tvrdi se odgovorno . Samo dokup ovih dionica.
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
evo jedne zanimljivosti [wink]
cijena ingre se prije 5 godina kretala na razini od 10-15 kn, pogledajte na grafu zse:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=INGR-R-A
financijska situacija je tada bila puno bolja nego sada, onda su bili u zaletu, a sad su neprofitabilni i u dugovima, ne želim ovime sugerirati da će opet otići na tu cijenu, ali valja imati na umu da se ova dionica trgovala po svim mogućim cijanama- bilo je i po 60 000 bez problema, a pogledajte je sada, čak i po ovoj cijeni izgleda preskupo.
prostora za pad ima dovoljno, a ima i razloga za pad, i zato pazite po kojoj cijeni kupujete i nemojte se povoditi za kojekakvim drukerima i kvazi-vijestima ovdje, jer bi se mogli ružno iznenaditi.
ovdje nažalost ima puno ljudi koji ne znaju u što se upuštaju [undecid]
Premješteno iz teme: FRNK (Franck d.d.)
Ma chère Odette,
Mon ami M. Jakob,
vučete me za jezik, neću Vam ostati dužan…
Imate ozbiljnih problema s hrvatskim pravopisom i gramatikom.
Pošto sam se zarekao da neću pisati na temi Zvečevo, a poznato mi je da su i na ovoj temi neki meni značajniji dioničari-članovi foruma, molim Vas odgovorite mi hoće li se, u slučaju da se ove parmilijunske transakcije doista i obave, dionicama Zvečeva ponovno moći trgovati u normalnom režimu. Ako je tomu tako, ne radi li se to upravo zbog toga i žele li neki kupovati i dalje? Znam, dugačak je štap na kojem visi moja konstrukcija, ali bih molio nekoliko kvalificiranih odgovora bilo ovdje ili na originalnoj temi.
Avec amour,
p.s. Možete me slobodno premjestiti citirajući me (ne Vi, Monsieur le modérateur, već netko od kolega), neće mi to predstavljati veći problem…
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
…sutra malo crvenilo ili malo zelenilo. petak čisto zeleno…i idućih nekoliko dana…
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Sentiment je negativan……….puno raznih troškova na sve strane………takvi su dani…..
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Investitori pozdravili uhićenja u Podravci
10/22/2009 9:34:53 AM
ZAGREB – Dobitnik tjedna zasad su svakako dionice Janafa koje su u tri dana dobile na vrijednosti čak 15,7 posto.Primjećuje se pad na dionicama građevinara poslije premijerkine izjave da se odustaje od veliki građevinskih poslova. Dolazi do prodaje ovih dionica i prekrcavanja u dionice LEDA za koje su objavljene informacije o skorom preuzimanju u ( SEEbiz.hr ) pa se očekuje značajniji porast cijene dionice LEDA.
gospodo prvo o bilo kakvom "transferu" Agrokorovih poduzeća treba imati na umu sljedeće činjenice:
– svjetska banka je već ušla u Agrokor i treba samo ZNATI po kojoj cijeni je uzela ZALOG Agrokorovih dionica!!
a to je 1 / 3 BV – to je POZNATA ČINJENICA!!!!
a sada treba vidjeti koliko će eventualni "kupac" biti spreman dati za Ledo, Zvijezdu, Jamnicu, Tisak!!!
najvjerojatnije isto 1 / 3 BV
ma koliko god mi željeli da bude više!!!!!
gotovina je ZAKON!!!!!!