ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: CROBEX najjači ove godine
14.10.2009 12:06:13
ZAGREB – Uz izvrsnu likvidnost od 18,19 milijuna kuna ukupnog redovnog prometa CROBEX dobio 1,58 posto, porastavši na 2.279,17 bodova.
Rast je tek započeo debelo kasnimo za europskim i svijetskim burzama. Ledo i Zvijezda su fino krenuli no još uvjek su povoljni za dokup.
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
jedina dobra stvar u svemu tome je da su ostale dionice crobija već sada precijenjene,a da je atpl podcijenjena..evo jedna za sve koji se žale>ne žali u životu ni za čim,jer sve je to sudbina,a istina je i to da svatko dobije svojih 5 minuta,netko ih doživi,a netko ih prokocka prije nego što se i dese..ja sam u plusu,i nije me briga da stoji na ovim razinama i do kraja godine..glavni cilj za ovu godinu mi je bio-izaći iz minusa,to sam uspio,i neću biti bahat i pohlepan,i tražiti nešto više..atpl otprilike prati svjetske brodare svog kalibra,i to je tako,kako jest,na ovoj dionici nema napumpavanja,i to me ipak veseli,,lkpc narasla 50%,a nigdi broda u luci,3 radnika izgubila život,nitko ne piše o užasnim uvjetima zaštite na radu,dignu kredit za neke sportske terene i dionica naraste za 50%..ma dajte,ne bi bio u takvoj dionici da znam da ću se obogatiti,sve je to špekulacija mafijaških struja koje djeluju na burzi,potpomognuti lokalnim novinarima kojima plate brudet,litar dingača i kurvu-pih…
Dow Jones poletio iznad 10.000 bodova
JP Morgan oduševio: Dobit znatno iznad očekivanja analitičara!
NEW YORK – Dobit 82 centa po dionici dok su najveći optimisti predviđali dobit od 65 centi.
SE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: CROBEX najjači u godinu dana, Ledo u tri dana uzletio 18,7%
15.10.2009 9:31:51
ZAGREB – Izlazak iz recesije Hrvatske mogao bi se, ako je vjerovati tržištu kapitala, očekivati u drugom kvartalu
Ameri su preskočili 10.000 a mi smo trebali biti na crobex 3.000 tako da i dalje debelo zaostajemo i kaskamo za svijetom.Svakako dokup podcjenjenih a kvalitetnih dionica Leda, Zvijezde, Ingre, Slatinske banke, a od totalno podcjenjenih Atlas, Hrvatski duhani itd.
OPTIMIZAM NA BURZAMA
Crobex iznad 2200, Dow Jones iznad 10.000 bodova
Nakon laganog pada u utorak Crobex je narastao 2,46 posto, dosegavši vrijednost od 2298,99 bodova, što je najviše u ovoj godini. Na Wall Streetu je Dow Jones, prvi puta nakon godinu dana ostvario vrijednost veću od 10.000 bodova.
Autor: Luka Capar
15.10.2009 09:50
Optimizam na svjetskim burzama
Optimizam na svjetskim burzama (Foto: AFP)
Jučerašnji je dan bio jedan od optimističnijih na tržištima kapitala. Na Wall Streetu je tako indeks Dow Jones, prvi puta nakon godinu dana ostvario vrijednost veću od 10.000 bodova, zahvaljujući prije svega optimizmu ulagača koji su ohrabreni dobrim podacima o osobnoj potrošnji u SAD-u i poslovnim rezultatima kompanija ulaganjima osnažili burzu.
Dow Jones probio psihološku granicu
Kako prenosi Bloomberg, Dow Jones narastao je 1,47 posto, ostvarivši 10.015 bodova, Standard & Poor’s 500 skočio je 1,75 posto, na 1.092 boda, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 1,51 posto, ostvarivši 2.172 boda. Analitičari kažu da je granica od 10.000 bodova prije svega psihološke prirode, a rezultat bi mogao biti privlačenje još većeg broja ulagača na tržište kapitala.
Crobex najviši u ovoj godini
I na Zagrebačkoj burzi srijeda je donijela optimizam, a nakon laganog pada u utorak Crobex je narastao 2,46 posto, dosegavši vrijednost od 2298,99 bodova, što je najviše u ovoj godini. Ukupni promet iznosio je gotovo 80 milijuna kuna, od čega se se 46,6 milijuna kuna odnosi na redovito trgovanje. Najlikvidnija je po običaju bila dionica HT-a, s ostvarenim prometom od 7,1 milijun kuna i rastom vrijednosti od 1,74 posto. Tako je zadnja postignuta cijena bila 270,10 kuna po dionici.Samo dokup dionice Leda još dok vam nije pobjegao iznad 15.000,00 kuna što će biti uskoro.
Energetski sektor predvodnik rasta
NEW YORK – Nafta najskuplja u godini, čime su poništeni negativni sentimenti zbog rezultata Goldmana i Citigroupa.
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Podravka u četiri dana katapultirana 25%
16.10.2009 9:30:19
ZAGREB – Europski i američki futuresi jutros su u plusu nakon boljih od očekivanja rezultata Googlea.
Zeleni američki futuresi :Vaš link
Zelene europske burze :Vaš link
A Vi gospodo jučer rasprodali dionice n normalno pred rast i u krivo vrijeme to je kad ne slušate.Danas oštro u dokup kvalitetnih a podcjenjenih dionica Leda, Zvijezde, Ingre , Slatinske banke, Atlasa,…………Hrvatskih duhana , proficia itd.
Najgore je ovih dana biti u kešu a sve raste -uložite svoj novac neka on radi za Vas.
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: CROBEX ponovno iznad 2.300
10/16/2009 12:23:32 PM
ZAGREB – Uz prihvatljivih 10,24 milijuna kuna ukupnog redovnog prometa CROBEX dobio 0,34 posto, porastavši na 2.300,09 bodova.
Konačno su se ispucali luzeri s prodajom i sad ponovno kreće rast. Ledo je već vratio sav minus i kreće u plus još uvijek nije kasno za dokupiti. Na Ledu zajamčena ozbiljnija zarada.
business.hr – Pritvorena šestorica menadžera s Wall Streeta
http://business.hr/hr/Naslovnica/Svijet/Pritvorena-sestorica-menadzera-s-Wall-Streeta
Nemoguće, pa zar toga ima tamo, i još na burzi.
Što vi mislite kolega Knox.
Na Ledu zajamčena ozbiljnija zarada.
e baš mi je drago. evo ja imam prijedlog. sutra se nađemo u bilo kojem dijelu RH i potpišemo ugovor kod javnog bilježnika. Skupim ja cijelu ušteđevinu od sebe i većine kojih znam pa kupim LEDO i za 3 mjeseca prodam. Što mi je zarada veća dobit ćeš veću postotnu proviziju (ako je više od 100% moja zarada tebi ide do 35% max), a ako izgubim moraš mi novčano nadoknaditi uz masnu kamatu. Pa kad je zajamčena zarada zašto nebi zaradili svi???
e baš mi je drago. evo ja imam prijedlog. sutra se nađemo u bilo kojem dijelu RH i potpišemo ugovor kod javnog bilježnika. Skupim ja cijelu ušteđevinu od sebe i većine kojih znam pa kupim LEDO i za 3 mjeseca prodam. Što mi je zarada veća dobit ćeš veću postotnu proviziju (ako je više od 100% moja zarada tebi ide do 35% max), a ako izgubim moraš mi novčano nadoknaditi uz masnu kamatu. Pa kad je zajamčena zarada zašto nebi zaradili svi???
[/quote]
sve mi se cini …. bit ce velika panika za izlazak [bye]
http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=104&View=Details&ItemID=54785 koja ekipa.. [cool] ima toga i kod nas samo u manjoj mjeri….to je burza bilo je toga i bit ce uvjek….