BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Prvo da zatvorim usta zlonamjernicima!

Za sada nikakav trend nije pukao, ako gledamo od pocetka rasta, malo je popustila makroekonomija i ovo je bilo neizbježno..
Nešto ovako sam očekivao prije 10, ak dana, zato sam i otišao u poziciju pola keš pola dionice, cca 55 %dionice, 45% keš….
Upamtite da veliki pad ne dolazi preko noći i morale bi gadne babaroge iskocit iz ormara da možemo pisat o slomu trenda koji je poceo u 3. mjesecu..

Neke stvari su bile za ocekivat ovo s đoblesima je logicno, ljetno vrijeme je donosilo novozaposlene, tak da nije nikakav veliki bauk..

javim kad pocnem ozbiljnije kupovat, za sad nije nikakav grč, tko je u pozicijama pola pola, nema razloga za brigu..

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

ok,evo ovako:svi mi trazimo orentaciju kuda ide trzište drugi tjedan!,zar ne? i svi stojimo na taknom ledu….nervosa se širi:)
jedni kažu ide korekcija….drugi…idemo prema novom vrhu do kraja godine.
ja se drzim toga:
1.OKT-DEZ…U POVJEST SU JAKO DOBRI MJESECI ZA ULAGANJE(RAST,RAST,RAST)
2.JAKO VAZAN CIMBENIK JE:VELIKI IGRACI STOJE ZA STRANEI CEKAJU(A PUNI SU PARA)NEGDJE TREBA ULOZITI PARE…A NAJBOLJE SU TRENUTNO DIONICE
3.NAFTA SKAKUTA IZMEĐU 65-68…A TRZIŠTE DIONICA SE RAVNA PO POTRAZNI NAFTE,DO KRAJA GODINE VIŠE CE SE PROIZVODITI ZIMA DOLAZI,POTRAZNA CE BITI VECA CIJENE NAFE CE RASTI….I DIONICE ISTO..
5.NAJVAZNIJE JE I OTVORITE OCI:AMERI SU IZGUBILI 0,22%,A CIJELA EUROPA,TAKO I HRVATSKA IZMEĐU 1,5-2,0%…PA ZAR NE VIDITE DA AMERIKANCI DOZIVLJAVAJU NIHOVE REZULTATE MANJE SKEPSOM NEGO MI!!!!
I IDEMO PREMA BOZICU I NOVOJ GODINI LJUDI SU LAKI NA OKIDACU ZA KUPNJU POKLONAALI I DIONICA:)
ŠTO JE DANAS JEFTINO SUTRA JE SKUPO:)
A TKO NE KUPUJE ZA BOZIC,TAKO SE I PROMET I POTROŠNAJA PORASTI U AMERICI(KRATKOROCNO)

p.s sorry na gramarici i pravopisu ali zivio sam dugo vani.

Sve stoji sta je napisano ali,mislim da ova kriza (sta se i pokazalo)ne samo da je najveca nego i sasvim drgacija od dosadasnjih(ne racunajuci tzv.depresiju 30-tih godina).Sjetimo se kad je Americki kongres izglasavao prvu pomoc od 700 milijardi $ svi su ocekivali da ce sutradan trziste ici gore ali desilo se suprotno.Pa se sjetimo Obaminu pobjedu a trziste palo cca.4%……i slicnih primjera u zadnjih godinu.Nebih se zacudio da bude upravo suprotno u ocekivanju mase ,da trziste potone upravo u tom periodu kada je svih dosadasnjih godina raslo a to je upravo u 11.i 12. mjesecu.
Nisam u kesu da mislite da drukam prema dole nego samo iznosim svoje misljenje.

[/quote]
dow jones mora izjahati još 5 val…to znaci da imamo jos 10 posto rasta

dan poslje sutra

ANALYSIRAJTE DOW JONES,OD PONEDELJKA(05.10.09 SE FORMIRA 5 VAL.
IDEMO OD 9500-DO 10.500 DO 12.10.2009.
PA NAKON TOGA:"CRASH"

Možda Ameri tako i odrade, al varaju se oni koji misle kako će Crobex do 2700 pa onda pad na 1400.
Rekao bi da i u Amera ne možemo očekivati čuda, jer jednom kad se masa zavalja teško se odrađuje zadnji val normalno. Mala je šansa sada po meni da DJI odradi 10500, prije ga vidim niže i to jako skoro! Proces se pokrenuo! SP500 će imati test na 980 uskoro, iako po meni tone on niže do 880 i tu je kraj padanju i počinje dugogodišnji BULL!

ovdje neki mjenjaju mišljenja cesce nego djeci pelene…

Kad spx 500, tj AKO dodje do 980, i krene rast, vec vidim silnu pricu o "hedenšoldersu" [lol]

Žalosno je što neki ljudi pišu na ovoj temi, otvorit cu novu temu pod nazivom "profi tehnička nalaza", gdje se nadam da nece zalazit takve osobe

ANALYSIRAJTE DOW JONES,OD PONEDELJKA(05.10.09 SE FORMIRA 5 VAL.
IDEMO OD 9500-DO 10.500 DO 12.10.2009.
PA NAKON TOGA:"CRASH"

Možda Ameri tako i odrade, al varaju se oni koji misle kako će Crobex do 2700 pa onda pad na 1400.
Rekao bi da i u Amera ne možemo očekivati čuda, jer jednom kad se masa zavalja teško se odrađuje zadnji val normalno. Mala je šansa sada po meni da DJI odradi 10500, prije ga vidim niže i to jako skoro! Proces se pokrenuo! SP500 će imati test na 980 uskoro, iako po meni tone on niže do 880 i tu je kraj padanju i počinje dugogodišnji BULL!
[/quote]
U ponedjeljak ili utorak ćemo znati tko je u pravu, inače BULL ti je počeo prije točno 7 mjeseci, i neka se ostvari tvoje predviđanje od 880 još uvijek će sve ovo biti BULL.

Kako neki govore, netko bi pomislio da ili tržište ide gore ili dolje!
Tko poznaje trgovanje onda može i sam vidjeti da je sve cik-cak, gore – dolje, bez
obzira tržište bilo rastuće ili padajuće.
Ne idemo po ravnoj liniji već plešemo gore dolje po valovima.
Kakva je situacija u našoj državi za pravo mi daje da se mislim da li biti 100% u dionicama ili se izvući 50% vani i pričekati. Napravio sam izvlačenje i nema ukrcaja dok Crobi ne slomi 2220.
A slomit ga sad neće!

Isti Dizelaš je rekao kako je 55% u cashu, al to zamjera drugima očito!
Svatko ima svoj count i ne pogodi se uvijek.
Ja sam cash 50% jer vidim mogućnost većeg pada po nekim dionicama!
Dok se ne uvjerim u suprotno ne vraćam se!
Ja bi volio da se ovo nastavi gore,al trenutno nemam baš povjerenja u to

Isti Dizelaš je rekao kako je 55% u cashu, al to zamjera drugima očito!
Svatko ima svoj count i ne pogodi se uvijek.
Ja sam cash 50% jer vidim mogućnost većeg pada po nekim dionicama!
Dok se ne uvjerim u suprotno ne vraćam se!
Ja bi volio da se ovo nastavi gore,al trenutno nemam baš povjerenja u to

dadadad taj isti dizelas je 150 % ove godine u plusu, i svi koji me prate, a ima ih podosta su u brutalnim plusevima…

ja sam dosljedan, ne mjenjam mišljenje iz dana u dan..

tako je 55 % sam u dionicama, a tih pola sam opet prodao oko vrha..

Ako napišem da ulazim cijeli odna ce se ic gore, a ako napišem da sve prodajem ici ce se dolje..

Psi laju karavane prolaze, a ja brutalno pogadjam!

p.s nek onaj koji me proziva napiše koliko je u plusu, naravno u postocima, jer ako ja pocnem pisat u ciframa, nekima bi oci mogle ispast

dadadad taj isti dizelas je 150 % ove godine u plusu, i svi koji me prate, a ima ih podosta su u brutalnim plusevima…
ja sam dosljedan, ne mjenjam mišljenje iz dana u dan..

Ej dosljedni zašto misliš da si ti jedini 150% u plusu ove godine????

Kad pokupujem dionice za ostatak keša napisat cu javno za koje mislim da ce donijeti preko 100 % u nekom roku od 6- 8mjeseci

Šanse da se to dogodi su naravno ogromne..

P.s možda to budu i šortevi
[lol]

A ti splico, što si se uvatio mene??
Ak ti pomaze prati moje pisanje, ak ne nemoj, al nemoj me spominjat, jer ja tebe ne spominjem..

Zapali si frulicu,drmni pivkana,al okani se mene

p.s nek onaj koji me proziva napiše koliko je u plusu, naravno u postocima, jer ako ja pocnem pisat u ciframa, nekima bi oci mogle ispast

Ja se ne volim hvaliti baš kao ti!
Al tu smo otprilike negdje!
Ja kad sam govorio o IGH na 1400 i pisao ti nisi ni bio na forumu već si vjerovatno išao na promjenu pelena!
[/quote]
pogledaj kad je Alexandar otvorio temu" oporavak trzista kapitala"???

2-3- dana prije dna!!!!!!!
To je bio moj nick, al su ga ukinuli jer sam prekršio neka pravila foruma.

e moj pajdo, ne uskaci si u usta, vec polako trguj i zaradjuj, samo pomalo

Ja ovdje pišem samo da pomognem ljudima, nemam neke koristio od toga, al vi imate.
I pisat cu dok mi se bude dalo, dnevno mi se javlja barem 5 ljudi koji zele da im vodim portfelje…
Ja ne kazem da sam najbolji, al vrlo sam zadovoljan svojim radom, a nemaš pojma kakvo mi je zadovoljstvo kad mi se kolege jave na p.m i zahvale što su zaradili prateci moje postove..

Ja bi volio da si ti zaradio 500 %, fala Bogu da ljudi zaradjuju.

Čujem se s nekim forumašima koji su vrlo korektni i uspješni, a s nekima mogu rec da sam postao i prijatelj.

Glede ULPL po meni i dalje najpodcjenjeniji brodar, no ne mislim kupovati jer se gapovi dolje moraju popuniti i mora se odraditi test donje linije.
Evo primjer na grafu LKPC-R-A, očit trostruki vrh i proboj (imamo niži vrh) linije potpore, vodi nas nisko!
[/q

Kako neki govore, netko bi pomislio da ili tržište ide gore ili dolje!
Tko poznaje trgovanje onda može i sam vidjeti da je sve cik-cak, gore – dolje, bez
obzira tržište bilo rastuće ili padajuće.
Ne idemo po ravnoj liniji već plešemo gore dolje po valovima.
Kakva je situacija u našoj državi za pravo mi daje da se mislim da li biti 100% u dionicama ili se izvući 50% vani i pričekati. Napravio sam izvlačenje i nema ukrcaja dok Crobi ne slomi 2220.
A slomit ga sad neće!

dj mora odratiti 5 val,prognose su do cca do 10 500(sada je cca 9500)to je rast od 10%.
crobex je sada na 2175 i on ce porasti cca 10%(ako ne i više)=2400!!!
s

dan poslje sutra

New Report

Close