BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo vidim večeras da ima dosta novih,tek registranih nickova a znaju više o dionicama nego puno nas,dakle stari lovci krenuli u lov s novim izgledom…

Oćemo li gori ili doli? [pray]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

danas dolje

dan poslje sutra

danas dolje

[lol] [lol] [lol] ma da [lol] [lol] [lol] kakav lik [thumbsup]

:))u pravu si!

dan poslje sutra

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

DObro vece

Prvo da zatvorim usta zlonamjernicima!

Za sada nikakav trend nije pukao, ako gledamo od pocetka rasta, malo je popustila makroekonomija i ovo je bilo neizbježno..
Nešto ovako sam očekivao prije 10, ak dana, zato sam i otišao u poziciju pola keš pola dionice, cca 55 %dionice, 45% keš….
Upamtite da veliki pad ne dolazi preko noći i morale bi gadne babaroge iskocit iz ormara da možemo pisat o slomu trenda koji je poceo u 3. mjesecu..

Neke stvari su bile za ocekivat ovo s đoblesima je logicno, ljetno vrijeme je donosilo novozaposlene, tak da nije nikakav veliki bauk..

javim kad pocnem ozbiljnije kupovat, za sad nije nikakav grč, tko je u pozicijama pola pola, nema razloga za brigu..

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

…hvala ti na odgovoru…..inace se bavim prodajom velikih strojeva za obradu metala… i naša tvrtka je nakon prezentacije u ital.prodala dalekovodu ogroman stroj za brušenje metala.
nadalje….u velikoj gorici kod dalekovoda došli smo do zaznanja da pred navedenom firmom stoje poslovni izazovi u hrv i u inozemstvu.trenuto firma radi pune 2 smjene…vidio sam svojim ocima da pucaju po šaovima od posla……e sada sve to stoji:placanja,potrazivanja…veza za dobivanja posla itd. a koja firma nije takva u hrvatskoj?

i tako sam usao u dalekovod:a)vidio sam koliko se radi,kakve strojeve kupuju…..a najbolji pokazatelj:
ta dionica je bila 2008 na cca 1600kn….pa da skokne od 400 na 800 do kraja 2010 i na konju smo.

imaš pravo možda sam previše zabrio u spkulacije:)

dan poslje sutra

DObro vece

Prvo da zatvorim usta zlonamjernicima!

Za sada nikakav trend nije pukao, ako gledamo od pocetka rasta, malo je popustila makroekonomija i ovo je bilo neizbježno..
Nešto ovako sam očekivao prije 10, ak dana, zato sam i otišao u poziciju pola keš pola dionice, cca 55 %dionice, 45% keš….
Upamtite da veliki pad ne dolazi preko noći i morale bi gadne babaroge iskocit iz ormara da možemo pisat o slomu trenda koji je poceo u 3. mjesecu..

Neke stvari su bile za ocekivat ovo s đoblesima je logicno, ljetno vrijeme je donosilo novozaposlene, tak da nije nikakav veliki bauk..

javim kad pocnem ozbiljnije kupovat, za sad nije nikakav grč, tko je u pozicijama pola pola, nema razloga za brigu..

u pravu si!!!trend ide i dalje prema gore.npr dax je danas izdrzao otpor na 5440-5500.da se spustio ispod…krenuo bi prema 5100.
po onom što citam u handelsblatt…ako je dax izdrzao ovaj otpor ide prema 5750(najveci nivou u ovoj godini).ide na probijanje novog "high-a"
p.s sorry na gramatici ali zivio sam jako dugo u njemackoj.

dan poslje sutra

ok,evo ovako:svi mi trazimo orentaciju kuda ide trzište drugi tjedan!,zar ne? i svi stojimo na taknom ledu….nervosa se širi:)
jedni kažu ide korekcija….drugi…idemo prema novom vrhu do kraja godine.
ja se drzim toga:
1.OKT-DEZ…U POVJEST SU JAKO DOBRI MJESECI ZA ULAGANJE(RAST,RAST,RAST)
2.JAKO VAZAN CIMBENIK JE:VELIKI IGRACI STOJE ZA STRANEI CEKAJU(A PUNI SU PARA)NEGDJE TREBA ULOZITI PARE…A NAJBOLJE SU TRENUTNO DIONICE
3.NAFTA SKAKUTA IZMEĐU 65-68…A TRZIŠTE DIONICA SE RAVNA PO POTRAZNI NAFTE,DO KRAJA GODINE VIŠE CE SE PROIZVODITI ZIMA DOLAZI,POTRAZNA CE BITI VECA CIJENE NAFE CE RASTI….I DIONICE ISTO..
5.NAJVAZNIJE JE I OTVORITE OCI:AMERI SU IZGUBILI 0,22%,A CIJELA EUROPA,TAKO I HRVATSKA IZMEĐU 1,5-2,0%…PA ZAR NE VIDITE DA AMERIKANCI DOZIVLJAVAJU NIHOVE REZULTATE MANJE SKEPSOM NEGO MI!!!!
I IDEMO PREMA BOZICU I NOVOJ GODINI LJUDI SU LAKI NA OKIDACU ZA KUPNJU POKLONAALI I DIONICA:)
ŠTO JE DANAS JEFTINO SUTRA JE SKUPO:)
A TKO NE KUPUJE ZA BOZIC,TAKO SE I PROMET I POTROŠNAJA PORASTI U AMERICI(KRATKOROCNO)

p.s sorry na gramarici i pravopisu ali zivio sam dugo vani.

dan poslje sutra

ANALYSIRAJTE DOW JONES,OD PONEDELJKA(05.10.09 SE FORMIRA 5 VAL.
IDEMO OD 9500-DO 10.500 DO 12.10.2009.
PA NAKON TOGA:"CRASH"

dan poslje sutra

nije croman,niit batman…niti spiderman….to sam samo ja…..nobody:)
nisam se obogatio od dionica…zivim skromno…ali sam se zarazio…citam,analysiram…..ali samo strane casopise:)
ako zelis biti dobar u tome trbas izpeci zanat od osam godina analysiranje trzista kapitala…ja sam tek na 3 godini.

dan poslje sutra

ok,evo ovako:svi mi trazimo orentaciju kuda ide trzište drugi tjedan!,zar ne? i svi stojimo na taknom ledu….nervosa se širi:)
jedni kažu ide korekcija….drugi…idemo prema novom vrhu do kraja godine.
ja se drzim toga:
1.OKT-DEZ…U POVJEST SU JAKO DOBRI MJESECI ZA ULAGANJE(RAST,RAST,RAST)
2.JAKO VAZAN CIMBENIK JE:VELIKI IGRACI STOJE ZA STRANEI CEKAJU(A PUNI SU PARA)NEGDJE TREBA ULOZITI PARE…A NAJBOLJE SU TRENUTNO DIONICE
3.NAFTA SKAKUTA IZMEĐU 65-68…A TRZIŠTE DIONICA SE RAVNA PO POTRAZNI NAFTE,DO KRAJA GODINE VIŠE CE SE PROIZVODITI ZIMA DOLAZI,POTRAZNA CE BITI VECA CIJENE NAFE CE RASTI….I DIONICE ISTO..
5.NAJVAZNIJE JE I OTVORITE OCI:AMERI SU IZGUBILI 0,22%,A CIJELA EUROPA,TAKO I HRVATSKA IZMEĐU 1,5-2,0%…PA ZAR NE VIDITE DA AMERIKANCI DOZIVLJAVAJU NIHOVE REZULTATE MANJE SKEPSOM NEGO MI!!!!
I IDEMO PREMA BOZICU I NOVOJ GODINI LJUDI SU LAKI NA OKIDACU ZA KUPNJU POKLONAALI I DIONICA:)
ŠTO JE DANAS JEFTINO SUTRA JE SKUPO:)
A TKO NE KUPUJE ZA BOZIC,TAKO SE I PROMET I POTROŠNAJA PORASTI U AMERICI(KRATKOROCNO)

p.s sorry na gramarici i pravopisu ali zivio sam dugo vani.

Sve stoji sta je napisano ali,mislim da ova kriza (sta se i pokazalo)ne samo da je najveca nego i sasvim drgacija od dosadasnjih(ne racunajuci tzv.depresiju 30-tih godina).Sjetimo se kad je Americki kongres izglasavao prvu pomoc od 700 milijardi $ svi su ocekivali da ce sutradan trziste ici gore ali desilo se suprotno.Pa se sjetimo Obaminu pobjedu a trziste palo cca.4%……i slicnih primjera u zadnjih godinu.Nebih se zacudio da bude upravo suprotno u ocekivanju mase ,da trziste potone upravo u tom periodu kada je svih dosadasnjih godina raslo a to je upravo u 11.i 12. mjesecu.
Nisam u kesu da mislite da drukam prema dole nego samo iznosim svoje misljenje.

New Report

Close