Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Bit će do 16,00 blokada, američani kreću zeleni, a i bez njih smo blizu
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
možeš poslat link di pratiš amere? 🙂
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink] Još jedan dan velikog rasta kvalitetnih dionica je pred nama. [thumbsup]ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Sve je spremno i za šesti dan rastaDobar plasman američkih obveznica podigao Wall Street
Na Wall Streetu su u četvrtak vodeći indeksi porasli više od 1 posto, zahvaljujući rastu cijena dionica naftnih kompanija i padu kamata na američke obveznice, što je smanjilo strahovanja od rasta troškova kreditiranja kompanija i građana.
5/29/2009 9:31:05 AM
ZAGREB – U samo dva dana tržišna kapitalizacija dionica uzletjela za petinu. [thumbsup]
[thumbsup]Fundamenti gospodarstva eurozone nastavljaju se popravljatiAzija: Rast japanske industrijske proizvodnje podigao indekse
TOKYO – Azijske dionice idu prema najoštrijem mjesečnom uzletu od početka globalne krize 2007.
NEW YORK – Prihodi od prodaje u trgovini na malo u Njemačkoj su u mjesecu travnju porasli 0,5 posto [thumbsup]
[thumbsup]I danas slijedi veliki uzlet dionica od kvalitetnih a podcijenjenih s rastom zaostaju Ledo Zvijezda Slatinska banka Ingra najeftiniji građevinar ove dionice nisu odradile niti pola koliko su građevinari pa je s toga pred njima i veći rast. Svakako dokupiti [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
da li se neko od vas koji zadnjih tjedana pišete da stalno prodajete nešto na moment bar osjećao pomalo glup sljedeći dan il tjedan!? [smiley]
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
da li se neko od vas koji zadnjih tjedana pišete da stalno prodajete nešto na moment bar osjećao pomalo glup sljedeći dan il tjedan!? [smiley]
ljudi kupuju i prodaju, nekad istu dionicu i više puta dnevno. imam poznanika koji je danas 3 puta ulazio i izlazio iz INGR i svaki put je zaradio. na kraju je uletio po 69 kn. pitaj radije da li se glupima osjećaju ovi koji su od njega kupovali INGR na 74 kn [lol]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Ako sljedeća 3 radna dana crobe bude i dalje rastao ja bacam sve knjige o tehničkoj, deinstaliram sve programe za analizu a za fundamente ne želim niti čuti.
Po fundamentima dobar dio dionica ima još ohoho prostora za rast.
Ako sljedeća 3 radna dana crobe bude i dalje rastao ja bacam sve knjige o tehničkoj, deinstaliram sve programe za analizu a za fundamente ne želim niti čuti.
Po fundamentima dobar dio dionica ima još ohoho prostora za rast.
[/quote]
Vidim i ja da ima ali mene zanima kratkoročno. Pa nismo mi ovdje na forumu dugoročni investitori, da sam takav kupio bi prije 2 mjeseca i sljedeći put pogledao stanje nakon 2 godine.
Svi smo mi ovdje ista sorta. Špekulanti koji surfaju po valovima. A poslije svakog brijega dolazi dol.
Nasmijem se u brk svakome tko ovdje kaže da je dugoročni ! [lol]
Ima ima dugoročnih. Eto ja 50% portfelja kupio prije mjesec i pol i tu nema prodaje par godina. S drugih 50% pa špekuliram, ali u bull trendu je teško ploviti po valovima, barem sada na početku, jer se uglavnom ide gore. Valovi postoje, ali rijetki su oni koji mogu brzo odreagirati i ulove val kad je pao. Vidiš da se ni ne okreneš, a ono nakon i najmanjeg pada ponovni uzlet. Možda i bi špekulirao da sam cijelo vrijeme pored računala, ali treba i nešto drugo raditi, a ne samo sjediti pored računala.
Vidim i ja da ima ali mene zanima kratkoročno. Pa nismo mi ovdje na forumu dugoročni investitori, da sam takav kupio bi prije 2 mjeseca i sljedeći put pogledao stanje nakon 2 godine.
Mislim da bi ovakav pristup bio najprofitabilniji.
Uvijek su "gurui" godinama savjetovali buy&hold. I onda je 2008. teorija pala u vodu i sva ekipa sa školskim znanjem je taman ove zime promjenila priču i vele da je buy&hold mrtav. A nikad nije bilo bolje vrijeme za buy&hold nego prije 2 mjeseca. I ja sam upao u zamku trejdanja a ljepše bi mi bilo na karibima a dionice na holdu….
Mislim da bi ovakav pristup bio najprofitabilniji.
Uvijek su "gurui" godinama savjetovali buy&hold. I onda je 2008. teorija pala u vodu i sva ekipa sa školskim znanjem je taman ove zime promjenila priču i vele da je buy&hold mrtav. A nikad nije bilo bolje vrijeme za buy&hold nego prije 2 mjeseca. I ja sam upao u zamku trejdanja a ljepše bi mi bilo na karibima a dionice na holdu….
[/quote]
Onaj tko ima love, a da mu ne treba iduću godinu dvije i ova razina sada je idealna za ulaganje. Pogledajte kako smo još nisko s Crobexom na svega 2144,14 boda, a pred godinu i pol smo bili na 5400. Još uvijek su fundamenti dionica ekstremno niso i podcijenjeno.
Istina pa je ako dobro plivaš po valovima možda ćeš i daleko više zaraditi, ali mora se biti stalno pored računala, što baš nije lako.