Ljudi može li komentar o kupnji / prodaji ZSE. Danas koliko vidim je dan D.."Hita i Auctor pokrenuli kampanju za prodaju ZSE-a" Bečkoj ili Varšavskoj burzi. Dali to znači ono što se razglabalo prije mjesec dva da bi se na profit ostvaren na dionicama mogao ubuduće plačati porez. Mislim ako je npr. ako vlasnik postane Bečka burza.
Koliko se zna o tome, odnosno dali netko zna nešto više.
Hvala i pozdrav od Mrguda !!
Ako ZSE kupe Marsovci ili Austrijanci isto ti dođe.Hrvatska nema porez na kapitalnu dobit.Dakle firma posluje u Hrvatskoj po Hrvatskim zakonima bez obzira tko je vlasnik.
A za porez na kapitalnu dobit ne brini,uvest će ga drivo uskoro…vrlo vrlo skoro….najvjerojatnije već 01.01.2010. [angry]
Na Zagrebačkoj burzi većina analitičara danas očekuje pozitivan smjer kretanja burzovnog indeksa, a u većem fokusu ulagača bit će vijesti iz SAD-a vezane uz daljnje korake u rješavanju financijske i gospodarske krize.
Jaki su nam analitičari [bye] skoro ko fond-menažderi.
Sve imaju u malom prstu. I njim kopaju nos.
Ameri pali. Malo, al pali. Azija pada. Mi stabilni.
Baš si mislim o Vol stritu i očekivanju o 819 milja. Upumpali su im 1500 milijardi nekontroliranog novca i jedva su se spasili od bankrota. I to ne svi. A sad bi trebala ova sića STROGO KONTROLIRANOG nofca spasit sve i potaknut eksploziju i procvat.
Mislim da su im očekivanja velika.Prevelika. Vrijeme će pokazati.
U međuvremenu duboko sam u busiji, lova u madracu i meso u pacu. [cool] [proud]
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
Jučer bio sa frendom na gradilištu Trigr/ingr šoping centra kraj Arene. On je inspektor pa me zvao "jer zna da me zanima sve u vezi dionica."
Došli u 13 i 20. Na terenu 17 kamiona i 6 (slovima: šest) radnika.
"ne dela se do daljneg"-veli ekipa. "Zač"-pita frend pokušavajući oponašat njihov zagorski naglasak.
"Nemoj nas niš pitati, tak su ONI rekli"-opet će težaki. Uglavno 120 radnika je poslano kući, a ovi su , kao, osiguranje dizalice, materijala i cementare. Do daljnjeg.
Gospodo plavi i engleski plavi najte me napadati jer ovo nije atack na Vas i Ingru.
Samo sam podijelio ono što sam vidio/doživio.
A možda je to samo moje subjektivno mišljenje, a zapravo je sve u redu i radovi idu punom parom. I ima novca.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Mislim da je nezrelo od kolege Vlada da poredi dionice van iste branše,a čak se ne mogu usporediti i dionice iz iste branše! IGH ima opasne probleme, krediti, zatvorena špina, otkazani poslovi, Zagrpečkanka lapsus, Pleso neistina, najvjerovatnije otkazi i otpuštanja viška osoblja koje nema posao,… IGH ima stvarne probleme i to nema veze sa ostalim dionicama!
Kako će se uprava na to izvući? Sumnjivo je da Đukan prodaje??? Meni bome nije, jer valjda zna što slijedi! Ako slijedi gubitak, ako slijedi neimanje kreditne linije, ako slijedi nestašica posla, ako slijedi otpuštanje radnika, …., ma burza će to oštro kazniti, i naravno IGH će napraviti dublji zaron!
Đukan očito zna poslovanje i što slijedi! Kao nekad "banditi" iz ATPL, prodavali svoje privatne dionice, dok je trezor kupovao! Imali su povlaštenu informaciju al HANFA nije reagirala! Nedopustivo!
Eto zato ne volim upravu ATPL jer je bila nekorektna! I prevarantska!
Vlad spominje 5.val, ovo nije 5.val kakvog on priželjkuje! I dobro je pitanje jesmo li dno već imali?
Možda i jesmo, a možda ga imamo još 1 put testirati prije Bull ciklusa!
Kaj je to s Europljanima, pa u SAD je prošo plan??? Pričali su o 839 milja i odobrili 789. A razlika???
U pađe. Valjda su bili u Hrv. na instrukcijama. Kod najboljih [proud]
E da a kaj je e Europljanima s početka priče??? Svi u minusu. I njih muče mirovinci…
eto sta radi ova nasa dobra i postena vlada, sve su upropastili sad oce i iz mirovinskih fondova novce izvuc a to se odmah vidi i na danasnjem trgovanju… kreteni…
Ne bojim se tolko svih ovih minusa kolko me plaši izostanak potpore na SNBA. [bye] [bye]
Nalog koji je branio cijenu od 600 kom se povukao.
Ako tamo nekom zatreba 25 000 kn ode dionica ispod 100 kn.
[bye] [bye] [bye] [bye] [bye] [thumbsup] [bye] [bye]
P.s. Sori potkro mi se jedan [thumbsup] a mislio sam stavit [bye].
Pola njih ovdje na forumu i ne zna prepoznati odbijanac!
Evo ja Vas pozivam da kad zalijepimo ispod 1495 da očekujete jači odbijanac gore!
Odbijanac očekujem tek na 1475-1495. A to je negdje oko četvrtka ili petka!
@split009
Onda idemo do tvojeg targeta 2000, jel?
Pola njih ovdje na forumu i ne zna prepoznati odbijanac!
Evo ja Vas pozivam da kad zalijepimo ispod 1495 da očekujete jači odbijanac gore!
Odbijanac očekujem tek na 1475-1495. A to je negdje oko četvrtka ili petka!
Ponedjeljak će opet biti zelen, evo mog viđenja cijele situacije! Mislim da idemo do 1670-1700 opet. I na tim razinama se formira Double top! Gledano na 60min grafu.
Stoga je svaka kupnja danas i jučer bila mudar izbor!
Šta će onda na kraju biti?
na ERNT obicna bikovska divergencija.
RSI stvorio visi vrh, a cijena nize dno.
treba kupit.
PS. pazi ovog lika sa 279 kom ERNTa na 1040kn na prodaji.
ako to nije manipulacija, ne znam sto je….
na silu se zeli srusiti trziste i plase se mali ulagaci da se pocnu iskrcavati…
i onda ce biti , kako mali su srusili.
mogla bi hanfa malo pogledati tko postavlja ovakva strasila u kriticnim trenucima….
sad je 10:48 h i lako se moze naci tko postavlja takve naloge po ZSE…