BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

evo, opali na 200 kn i sve ćeš prodati u roku od 5 minuta

Ne mora dumping raditi, no sve iznad trenutne cijene je slaba prodaja.

Ok nitko nije zainteresiran, mislim od ovih "većih" investitora tu [huh]

Ok nitko nije zainteresiran, mislim od ovih "većih" investitora tu [huh]

Ako želiš to prodati danas, stavi manje naloge od 230-231. Sve će ti proći iza 14.30 kad ameri pozelene. dok se naš FMovi ne uvjere u današnji USA rast, neće više kupovati.

Ok , nemoram sve prodat.
Ustupam pola po cijeni 150 na dan 10.1.2008.
A zauzvrat tražim Kosn-p po 700 na današnji dan

Ok , nemoram sve prodat.
Ustupam pola po cijeni 150 na dan 10.1.2008.
A zauzvrat tražim Kosn-p po 700 na današnji dan

jebiga. sad ga sereš. dat ći ti ja po 150 kuna na današnji dan, a traži nekog drugog KOSN. Te ne držim u sebe.

[/quote]

Kak se zove to opcije ili kak, zaboravio sam davno to učili na faksu.

Kak to ide kad se kladiš na budućnost?

Ja tebi dam po 150 sad, a ti meni vratiš 250 onda ili kak?

Ne moramo se zezati s nikakvim extra ugovorima, ja tebi dam svoju šifru za onlajn trgovanje ti meni svoju, na računu dogovoren broj dionica i samo specificiramo rokove i ako klauzule. i Čujemo se 11.1.2009.

Dogovoreno?

ne ide to tako.
A) ti meni dionice daš sad, a ja ti ih platim po 250 kasnije – klađenje na rast
B) prodaš sad po 200 kuna, ja tebi keš odmah, a ti meni dionice kasnije – klađenje na pad

Ok znači ti si za opciju A ? Koja cifra? 250 kn? Čini mi se malo, al opet ko sam ja da znam procjeniti vrijednost trgovačkog društva?

Reuters
VW briefly world top company as shortsellers caught

pa ti šortaj… [bye] [lol]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Nexus ALPHA fond prikupio 254,5 mil. kuna kapitala

U sljedećoj godini fond namjerava kapital povećati na oko 370 milijuna kuna

"Investitori u Fond su eminentne hrvatske tvrtke, institucionalni investitori i fizičke osobe", kaže se u priopćenju Nexus Private Equity Partnera. Glavni cilj fonda Nexus ALPHA je pružiti alternativni oblik ulaganja domaćim i stranim investitorima s fokusom na Hrvatsku i tržište jugoistočne Europe, te tvrtkama i poduzetnicima ponuditi alternativni oblik financiranja klasičnom bankarskom financiranju i financiranju na tržištu kapitala, koji su trenutno nedovoljno dostupni nizu atraktivnih poslovnih projekata, kako novih tako i postojećih, a neophodni su za uspješno ostvarivanje njihovih poslovnih planova.

Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup] [thumbsup] [wink]WALL STREET

Drugi najveći skok Dow Jonesa u povijesti: 11 posto

Autor/izvor: SEEbiz / Hina / Reuters / Bloomberg
NEW YORK / WASHINGTON – Dionice na Wall Streetu u utorak su zabilježile drugi najveći bodovni rast u povijesti, s indeksom Dow Jones koji je rastao za 889 bodova ili 11 posto, nakon što je najjeftinije vrednovanje dionica u 23 godine privuklo ulagače, a povećana prodaja tzv. komercijalnih zapisa signalizirala odmrzavanje kreditnog tržišta, izvješćuju američki poslovni mediji.

Indeks Dow Jones rastao je za 889,35 bodova, ili 10,88 posto, na 9065,12 bodova, a svih 30 kompanija koji ulaze u taj indeks zabilježilo je rast, prevođene aluminijskim divom Alcoa, čija je dionica rasla 19 posto.

To je bio drugi najveći bodovni skok Dow Jonesa u povijesti, nakon rasta za 936 bodova 13. listopada.

Širi indeks Standard & Poor’s 500, dobio je 91,59 bodova, ili 10,79 posto, zaustavivši se na 940,51 bodova, nakon što je u ponedjeljak pao na najnižu razinu od ožujka 2003.
"Svatko tko gleda dugoročno i prati prihode i inflaciju, reći će da je ovo trenutak za kupnju jeftinih dionica"

Indeks tehnoloških kompanija Nasdaq, rastao je za 143,57 bodova, ili za 9,53 posto, na 1649,47 bodova. Dionički indeks manjih tvrtki, Russell 2000, rastao je za 34,15 bodova, ili 7,62 posto, na 482,55 bodova.

General Electric Co., najveći izdavatelj komercijalnih zapisa, rastao je za 9,9 posto nakon što je središnja banka – FED ušla na tržište komercijalnih zapisa, kratkoročnih zaduženja s kojima poduzeća financiraju svakodnevno poslovanje. Dionice Citigroup i Bank of America rasle su za više od 12 posto, kako se brokeri klade da će FED u srijedu smanjiti svoju referentnu kamatnu stopu.

"Svatko tko gleda dugoročno i prati prihode i inflaciju, reći će da je ovo trenutak za kupnju jeftinih dionica", izjavila je za agenciju Bloomberg, Linda Duessel, strateg za tržište dionica pri Federated Investors Inc., iz Pittsburgha, fonda koji upravlja s više od 333 milijarde dolara imovine.

Dionice diljem svijeta urušile su se ovoga mjeseca, izbrisavši do utorka više od 12 trilijuna dolara tržišne vrijednosti, a gubici banaka na nenaplativnim kreditnim potraživanjima popeli su se na gotovo 678 milijardi dolara.Očekuje se da će FED u srijedu objaviti smanjenje referentne kamatne stope. Trgovanje s terminskim transakcijama sugerira 60 posto izgleda da će FED smanjiti stopu za prekonoćne posudbe bankama sa sadašnjih 1,50 posto na 1.0 posto, a 40 posto izgleda za radikalnije smanjenje na 0,75 posto. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

[thumbsup] Ovako to izgleda u Americi ili Europi ima padova ali ima i rastova dionica. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[lol] Analitičari: Globalna euforija zahvatila i Crobex

Današnja euforija na globalnim burzama trebala bi i na Zagrebačkoj burzi potaknuti daljnji rast cijena dionica, kažu analitičari, no upozoravaju da su burze daleko od stabilnosti. [lol] [lol] [lol] [angry]

[lol] A ovako to isto izgleda kod nas kad počnu rušiti naši vajni analitičari , što bi dali ameri i europljani za njih da ih njima izvezemo ? [lol] Sada se ne pozivaju na ameriku jer je rasla + 11 % , ali zato čim padne puna su im usta amerike pa moramo i mi zbog amerike pa mi smo dio svijeta pa mi smo dio europe itd sram ih bilo. [lol] Pa mi nismo ni za balkan ako su imalo pametni ni tamo nas neće. [lol] [angry]
[cry] Još me više zabrinjavaju oni koji jeftino prodaju i koji vjeruju takovima nazovi stručnjacima. [lol]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[thumbsup] [smiley] [wink] Analiza: Zašto kopiramo pesimizam, ali ne i optimizam?
Dopunjeno 29.10 15:04!

Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi danas je bio svega tri milijuna kuna veći nego jučer i iznosio je 68 milijuna kuna, a Crobex je zabilježio novi rast, ali ni danas nije uspio završiti iznad 2200 bodova – porastao je 0,41 posto i dan zaključio na 2161,61 bodu. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

[thumbsup] Konačno je i business.hr postavio pitanje koje ja već postavljam danima [thumbsup] Kad je pad pozivamo se na ameriku i europu pa kao moramo zbog njih , a kad je rast kod njih onda to ne važi za nas mi opet padamo zbog lopova na Hrvatskoj burzi. [thumbsup]

New Report

Close