BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po meni nešto najbolje što sam danas pročitao na internetu….

Njemačka izbjegla recesiju
Njemačko gospodarstvo u ovoj će godini ostvariti 1,7-postotni rast, manji nego u prethodnim godinama, no ne prijeti mu recesija, kazao je u utorak njemački ministar financija Peer Steinbrueck.
Foto: Arhiva
‘Očekujem stopu rasta od 1,7 posto’, kazao je Steinbrueck u razgovoru za novinsku agenciju Reuters, upitan za prognoze njemačkog rasta u ovoj godini, i ponovio svoju prognozu s početka godine za najveće europsko gospodarstvo.

‘To nije loše. Naravno, nije niti toliko dobro kako je bilo 2006. ili 2007., ali definitivno ne predstavlja recesiju’, kazao je on.

Prošli tjedan objavljeni podaci ukazali su na pad njemačkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 0,5 posto u drugom tromjesečju, po prvi puta od 2004.

Upitan za inflatorne zabrinutosti, Steinbrueck je kazao kako inflaciju smatra izuzetno ozbiljnim problemom u srednjoročnoj perspektivi, ali ne i specifično njemačkim problemom.

Nasuprot tome, francuski premijer Francois Fillon u ponedjeljak je srezao prognoze rasta francuskog gospodarstva u 2008. uslijed, kako je rekao, vrlo ozbiljnog globalnog gospodarskog usporavanja.

Fillon kazao je kako očekuje rast francuskog gospodarstva za jedva nešto više od jedan posto. Usporedbe radi, vlada je očekivala rast od između 1,7 i 2,0 posto.

Christine Lagarde, francuska ministrica financija, kazala je kako vlada revidira naniže prognoze rasta zbog ranijeg podcjenjivanja posljedica previranja na američkom financijskom i tržištu nekretnina. ‘Moramo biti strpljivi i pozorni kako bismo uočili ako američko gospodarstvo ponovno zapadne u previranja’, kazala je.

Francusko je gospodarstvo u drugom ovogodišnjem tromjesečju zabilježilo pad aktivnosti za 0,3 posto, dok je stopa rasta za prva tri mjeseca prošlog mjeseca revidirana naniže na samo 0,4 posto.
Hina/tportal.hr
utorak, 2.9.2008.

Jako dobra vijest za naše gospodarstvo s obzirom da je Njemačka jedan od naših najvećih vanjskotrgovinskih partnera.

Možda nam ovo pomognne
http://www.index.hr/vijesti/clanak/tehnologija/48/video-smak-svijeta-eksperiment-koji-bi-to-mogao-postici/400515.aspx

najvrednije stvari u životu su besplatne

mislim da Vart zadnja sansa da Hajduk dodje na burzu, jer ako i Slaven bude izlistan, razbit se ih [lol]
evo mislim da tu moze ici – bez cenzure?!

MENE VISE NIJE STRAH

Kad smo kod Hajduka kako to ide…
Čujem od svojih Dalmoša da baš i nije neka navala…

Ako ćete lagati na forumu, poslat ću svog pasa da vas sve pojede...

sada Varteks nece biti najlosiji [bye]
http://www.index.hr/sport/clanak/debakl-projekta-hajduk-dd–dionice-kupilo-tek-dvije-od-16-tisuca-clanova/400733.aspx

MENE VISE NIJE STRAH

Napokon ozbiljne vijesti o zabrinjavajuće niskoj likvidnosti …po meni to je dobro , jer fondovi
više – ne računaju na zaradu na burzi….sad treba donijeti neke VAŽNE ODLUKE , tipa:

1. od čega ćemo isplatiti udjelničare a da zadržimo LIJEPE NAŠMINKANE REZULTATE VRIJEDNOSTI
UDJELA U FONDOVIMA / poznato je da će svi radije crknut , nego biti gori od drugih na rang ljestvici/ pa su valići volatilnosti malecki….majušni…a mene to izbezumljuje.

2. Da li je bolje ubaciti frišku lovu na burzu i malo POVISITI CIJENE DIONICA ??
pa onda pokupiti što se može ???

BITI NE BITI……..ČEKAMO ODGOVOR ….. od nadležnih i odgovornih za ovo stranje na burzi.
Bilježim se sa štovanjem

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@miami

krajnje vrijeme da promijeniš potpis

Heaven or Las Vegas

baš me zanima tko će od građevinara dobiti ovaj posao?

trgovački projekti
U Buzinu se gradi trgovački i zabavni centar Supernova Zagreb

U Buzinu kod Zagreba u tijeku je gradnja trgovačkog i zabavnog centra Supernova Zagreb, centra s hotelom i uredskim prostorima na površini od 270.000 četvornih metara, izvjestili su danas iz tvrtke Supernova Hrvatska, članice istoimenog austrijskog holdinga.

Ističu da cjelokupna investicija u Supernovu Zagreb iznosi otprilike 500 milijuna eura, te će omogućiti otvaranje oko 5.000 novih radnih mjesta za djelatnosti poput maloprodaje, hotelijerstva, uprave i pružanja usluga. Otvorenje centra, za kojeg iz Supernove kažu da je "najveći shopping i ‘entertainment’ centar u Hrvatskoj", planirano je do 2011. godinu. Supernova Zagreb će na površini od 270.000 četvornih metara nuditi shopping centar koji se prostire na nekoliko katova, sadržavat će kino kompleks kao i 100 metara visok toranj s hotelom i atraktivnim poslovnim prostorima, a susjedni Supernova Retail Park nadopunjavat će shopping centar s dodatnim parkirnim mjestima, te atraktivnim poslovnim prostorima. Iz Supernove Hrvatska navode i kako je do danas iznajmljeno 70 posto sveukupne prodajne površine u centru.Supernova Hrvatska dio je austrijskog Supernova Holdinga koji već više od deset godina razvija ekskluzivne trgovačke nekretnine u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

evo i slike

baš me zanima tko će od građevinara dobiti ovaj posao?

Matan und jaranen d.o.o. ? [lol]

a di mi je stotka za slikicu……………..cijelu noć sam je crtao

1. gradit ce stranci- a ako bude domaci – tehnika

MENE VISE NIJE STRAH

New Report

Close