Buffetov Berkshire Hathaway smanjio dobit
Berkshire Hathaway smanjio je dobit za 8 posto u drugom kvartalu zbog smanjenja osiguravateljskih premija i milijarde dolara gubitaka na financijskim derivatima.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/buffetov-berkshire-hathaway-smanjio-dobit,22359.html
Berkshire Hathaway’s Portfolio Profits Go Poof (On Paper)
Posted By:Alex Crippen
Topics:Investment Strategy | Earnings | Warren Buffett
Companies:American Express Co | Kraft Foods Inc. | Wells Fargo and Co | Coca Cola Co | Berkshire Hathaway Inc.
Berkshire Hathaway Earnings Central
First, the nuts and bolts of tonight’s earnings release, then the case of Warren Buffett’s disappearing paper portfolio profits.
Warren Buffett’s Berkshire Hathaway reported net earnings of $2.88 billion in the second quarter of this year. That’s down 7.6 percent from 2007’s second quarter.
After taking out realized investment and derivative gains of $610 million, operating earnings came in at $2.27 billion, down 9.6 percent year-over-year.
Much of that decline is due to a reduction in earnings from Berkshire’s insurance underwriting businesses. They fell to $360 million from $632 million last year, amid generally poor conditions for the insurance industry as a whole. That is, however, better than the $181 million for insurance underwriting in the first quarter of this year,
Berkshire’s operating earnings per share of $1465 is above the recently reduced consensus forecast of $1370 from the handful of analysts who follow the stock.
In the first quarter, Berkshire had an unrealized loss of $1.6 billion on some long-term derivatives contracts that it holds, depressing the quarter’s net income. That is, if Berkshire had to sell those contracts right away, they would bring in $1.6 billion less than their purchase price. Buffett, however, makes clear he has no intention of selling them now, and expects a big profit from them years from now.
potcrtao sančo [tongue]
prvo je popu@io, pa ih sada ne namjerava prodati …
imamo istu taktiku … bravo ja …
prvo je popu@io, pa ih sada ne namjerava prodati …
imamo istu taktiku … bravo ja …
[lol] [lol] [lol]
[thumbsup]
europa ,konkretno dax se ljepo priblizava 7000 bodova…
Obznanjena je kupnja zdenke i to od strane zagrebačke tvrtke Granolio i tvrtke Cautio iz Našica za kupnju 99,97(!!!!!!) postotnog udjela u Zdenki mliječnim proizvodima iz Velikih Zdenaca.
Pa dobro, koliko je onda tržišna kapitalizacija? 0,03?
Isto mi nije jasno u strukturi pbz – 98,45 ima top 10. Zar je tržišna kapitalizacija 1,55%??
pitanje/mišljenje
kada u top 10 postoje promjene (institucionalni investitori), za koje u zadnjih x dana nema pokrica u broju komada u dnevnoj trgovini za pretpostaviti je:
1. da je cijena bitno različita od trenutno aktualne na burzi
2. preslagivanje portfelja unutar kuće (više fondova) – je li to moguće van burze?
nešto treće?
Evo dok je tema rasprodaje državne imovine aktualna, ima jedna priča vezana uz Mađarsku, oni su prodali svoje državno poduzeće za distribuciju električne energije i nešto godina kasnije su ga htjeli kupiti natrag po skoro 4x većoj cijeni… Koliko znam to im nije uspjelo.
Rumunji su planirali privatizirati svoju cjelokupnu elektroprivredu pa su ipak odustali od prodaje dijela zaduženog za distribuciju.
Iskreno se nadam da HEP-OPS i HEP-ODS (operator prijenosnog i operator distribucijskog sustava) neće biti privatizirani jer bi to bilo potencijalno vrlo opasno za našu energetsku nezavisnost.
Neke stvari trebaju ostati pod kontrolom države, pa makar i po cijenu malo lošijeg poslovanja.
Da se mene pita, ne bismo nikad prodali preko 50% Ine.
Upravo je na Bloomberg-u bilo riječi o hrvatskome tržištu kapitala . Kratki osvrt dao je glavni ruski portfolio menađer za jugoistočnu europu koji na direktni upit voditelja ukazuje na zanimljivost našega tržišta posebice činjenicom skoroga ulaska u EU. Navodi i glavne manjkavosti kao što su mala tržišna kapitalizacija hrvatskih firmi, niska likvidnost naročito u zadnje vrijeme. Sve u svemu, kaže ,motre razvoj situacije.
Po meni vrlo pozitivan predznak komentara.
izgleda da soros očekuje oporavak ( kao i ja )…………čim troši novce na papire
SHOPPING
Soros povećao udio u Lehman Brothersu
Autor/izvor: Teuta Franjković
NEW YORK – Mađarski milijarder George Soros povećao je svoj udio ukompaniji s Wall Streeta Lehman Brothersu i to na 9,5 milijuna dionica. Prvotno ih je posjedovao ‘samo’ 10 000.
Sorosu izgleda ne smetaju glassine da Lehman Brothersu prijeti ista sudbina kao i Bear Stearnsu, koji bi, da ga nije preuzeo JP Morgan, završio u stečaju. Premda je Lehman nazvao te glasine potpuno neutemeljenima, cijena dionica te banke potonula je gotovo 9 posto, a pale su i cijene Merrill Lyncha, JP Morgana, Bear Stearnsa…
Nakon objave o kupnji, dionica Lehmana porasla je 63 centi odnosno 4,1 posto na 16,20 dolara. Od kraja lipnja pale su 18 posto a ukupno ove godine čak 75 posto. 9,5 milijuna dionica ekvivalent je 1,4 posto udjela.
Moj trenutni osječaj , kada imamo inflaciju , pozitivni pokazatelji ne vrijede ni pišljivog boba ,
dobit nije važna , novi poslovi nemaju utjecaja na cijenu . itd, govori mi samo jedno – mali dioničari su u recesiji. Veliki su ili napuštaju Hrvatsku u smjeru dalekog istoka , Rusije i sl. Ovo se neće mijenjati do ( ako ) ulaska u EU za 2-3 godine .