[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] Pratite li kako se Europa zeleni dok Vi svoje dionice poklanjate pametnijima? Strpljen spašen sve raste pa moramo i mi samo veliki vide da ima još naivaca pa čekaju, zato ne prodajte zabadava. Evo vam zelena Europa :Vaš link
Pa zelena Azija:Vaš link
[thumbsup] Zato kupujte povoljna prilika za dokup da vam ne ostane keš a dionice pobjegnu. [thumbsup]
Šef je definitivno najsimpatičniji lik na forumu [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
[thumbsup] Evo ti čista stotica čim me pohvališ ja sam ti zahvalan 😉 [thumbsup]
[thumbsup] Evo ti čista stotica čim me pohvališ ja sam ti zahvalan 😉 [thumbsup]
trudi se covjek doista..mora da je gadno u dionicama nakrcan….kao i vecina…
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]Ovakovih umjetnika kakovi su na Hrvatskoj burzi nema u svijetu firme objavljuju i najavljuju pozitivna izvješća a mi u minusu pravi lopovi [lol] Briga njih što se Europa zeleni :Vaš link [thumbsup] Briga njih što se Azija zeleni :Vaš link [thumbsup] Dok god ima malih naivaca koji daju badava neće nam biti bolje.I dok god postoji čuveni Hrvatski jal neće nam biti bolje. [lol] Nadam se da ćemo doći k pameti i ne prodavati uopće ovih dana neka sami bistrenjaki fond menađeri trže između sebe. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
[thumbsup]Sada ruše Adris i Kraš kao što su INU na 2.000 a dok su se nakupovali INA 3.000 kuna
zato im nedajte Adris i Kraš zabadava. [thumbsup] [smiley] [wink]
kad smo vec kod krasa sad sam ubio napolitanke a kao drugo ima tu jos dionica koje ekipa rasprodaje za dzaba…..samo nadokupljute polako pa ces ti njima nazad prodavat….. [thumbsup]
Analiza: Promet veći u centru Huma
Dopunjeno 31.07 16:54!
Redovni promet dionicama na Zagrebačkoj burzi danas je bio najmanji u ovoj godini i jedva premašio 25 milijuna kuna, a Crobex je u takvom okruženju izgubio 0,07 posto i mjesec završio na 3637,55 bodova. [bye]
ZSE
Najniži promet ove godine
U današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi ostvareno je manje od 32,5 milijuna kuna ukupnog prometa, što je najniži promet ostvaren u ovoj godini, a na najnižoj je ovogodišnjoj razini i redovni promet dionicama, koji iznosi samo 25,8 milijuna kuna. [bye]
ZSE CLOSING BELL
Kulminacija ljetne letargije
31.7.2008 16:31:49
ZAGREB – U konačnici je promet dosegao tek mizernih 25,8 milijuna kuna, dok je, usporedbe radi, slabiji rezultat zabilježen jako davno, još 2. siječnja 2007. godine.
ZSE INTRADAY UPDATE
Još jedan neslavan rekord na burzi
Autor/izvor: Mario Gatara
ZAGREB – Podatak kako su svega tri izdanja u prvoj polovici dana skupila više od milijun kuna prometa još nam uvijek ništa ne govori, jer takva slika tržišta, obzirom na višetjednu fiksaciju ulagača dionicama najveće domaće naftne kompanije, i nije posve neuobičajena.
Stvari postaju puno jasnije tek kada se uz potonju činjenicu navede i mizernih 11 milijuna kuna ukupnog (redovnog) prometa, što je tek jedan u nizu neslavnih rekorda koji su obilježili ljetne mjesece u tekućoj godini. I po svoj prilici će rezultirati uvjerljivo najslabijim ovogodišnjim rezultatom na dnevnoj razini, daleko ispod aktualnom prosjeka, te posve neprimjereno trenutnim okolnostima. Jer iznimno mršav obujam trgovine događa se u jeku sezone objavljivanja poslovnih rezultata, sugerirajući kroničnu nezainteresiranost ulagača, koji i dale uglavnom – apstiniraju.
I doista se doima frapantnim podatak da je čak i INA (ZSE:INA-R-A) u prva tri sata uspjela namaknuti tek nešto više od dva milijuna kuna prometa, izvedbom koja je, bez obzira na administrativno poništenje last-minute transakcija, bila sasvim na tragu jučerašnje erozije cijene, spustivši se u jednom trenutku sve do 2.925 kuna. Uz zamjetan oprez investitora, ovoga puta posve nesklonih nabijanju cijene, te u nedostatku svježih vijesti, brojka od 2.970 kuna, koja označava granicu između pozitivnog i negativnog teritorija, niti u jednom trenutku se nije činila dohvatljivom. Zbog toga se INA pretvorila u svojevrsni uteg u kontekstu izvedbe CROBEX-a, koji je za to vrijeme tavorio u minusu od 0,3%, daleko od pozitivne izvedbe europskih burzovnih indeksa.
Pritom niti HT (ZSE:HT-R-A) nije bio od nikakve pomoći, vrludajući unutar fluktuacijskog raspona u kojem je zaključna cijena od prethodnoga dana (283,3 kuna) bila ujedno i gornja granica, zadržavajući negativan predznak u uvjetima još slabijeg obujma trgovine. Naime, dotične su dionice prikupile manje od 1,5 milijuna kuna prometa, a prag od milijun kuna preskočile su još samo dionice AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A), bezuspješno kucajući na vrata brojke od 120 kuna, kao uostalom i proteklih nekoliko tjedana.
Objava polugodišnjih poslovnih rezultata praktički nije ostavila nikakvoga traga na izvedbu Kraša (ZSE:KRAS-R-A), a jednako indiferentni bili su i ulagači u slučaju Podravke (ZSE:PODR-R-A), koja je pak skupila manje od 50 tisuća kuna prometa, demonstrirajući na prikladan način posvemašnju nezainteresiranost investitora za jednoznamenkasti rast prihoda i dobiti u prvih šest mjeseci ove godine.
Među istaknutim dobitnicima ponovo se našla Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A), no riječ je o pomaku prosječne cijene, dok aktualnih 245 kuna, te svega 200 tisuća kuna prometa, ipak ne obećava značajnije pozitivne promjene na dnevnoj razini. [bye]
ZSE
Očekuje se stagnacija cijena uslijed pomanjkanja likvidnosti
Na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje mirno trgovanje, stagnaciju cijena i nisku likvidnost s obzirom da je sezona godišnjih odmora u punom jeku.
Danas se nadam rastu povlaštenog Adrisa ta dionica stvarno je nisko. [thumbsup]
Royal Bank of Scotland u najvećem gubitku u britanskoj korporativnoj povijesti
Business.hr/Hina
08.08.2008 11:30
Britanska Royal Bank of Scotland u petak je izvijestila da je u prvom polugodištu 2008. zabilježila golemi gubitak prije oporezivanja od 691 milijun funti (1,38 milijardi dolara), što je jedan od najvećih gubitaka u britanskoj korporativnoj povijesti, no ipak manji od očekivanog.
Ta je druga po veličini britanska banka priopćila da je pogođena novim otpisom 5,9 milijardi funti vrijedne rizične imovine, pod pritiskom kreditne krize koja je srezala vrijednosti velikog broja njezinih hipoteka i imovine.
Poput drugih banaka, i RBS je pogođena padom vrijednosti svojih rizičnih ulaganja i vrijednosnih papira, osobito onih vezanih uz američke drugorazredne hipotekarne kredite. Do sada je otpisala preko 8 milijardi funti vrijedne imovine.
Jel to ona banka koja je predviđala potpuni slom svjetskih burzi?? naravno da je!! a jasno je i zašto su to predviđali ( uz takve rezultate to i nije tako teško predvidjeti, hihihi )
blago njihovim dioničarima uz takve genijalce [bye] [bye]
Royal Bank of Scotland u najvećem gubitku u britanskoj korporativnoj povijesti
Business.hr/Hina
08.08.2008 11:30
Britanska Royal Bank of Scotland u petak je izvijestila da je u prvom polugodištu 2008. zabilježila golemi gubitak prije oporezivanja od 691 milijun funti (1,38 milijardi dolara), što je jedan od najvećih gubitaka u britanskoj korporativnoj povijesti, no ipak manji od očekivanog.
Ta je druga po veličini britanska banka priopćila da je pogođena novim otpisom 5,9 milijardi funti vrijedne rizične imovine, pod pritiskom kreditne krize koja je srezala vrijednosti velikog broja njezinih hipoteka i imovine.
Poput drugih banaka, i RBS je pogođena padom vrijednosti svojih rizičnih ulaganja i vrijednosnih papira, osobito onih vezanih uz američke drugorazredne hipotekarne kredite. Do sada je otpisala preko 8 milijardi funti vrijedne imovine.
Jel to ona banka koja je predviđala potpuni slom svjetskih burzi?? naravno da je!! a jasno je i zašto su to predviđali ( uz takve rezultate to i nije tako teško predvidjeti, hihihi )
blago njihovim dioničarima uz takve genijalce [bye] [bye]
he he he, dok sam čitao ovaj navod odmah mi blicnula tvoja boldana poanta koju sam(logično) tek na kraju pročitao. Da… naravno da predviđaju krah kad su sami krahirali. "Jer ako smo i mi, onda će cijeli svijet". Kakvi tikvani, majko mila [shocked]. Ovom škotu što je uništio banku i sad predviđa krah svijetakog tržišta kapitala bilo bi bolje da se prekvalificira za tesara [lol] . Što je najvažnije izjava tog morona bila je vijest dana na našim medijima. Sramota!