Prijedlog rebalansa državnoga proračuna idući tjedan u Saboru
Čak 1,4 milijarde kuna iz proračuna namijenjeno saniranju dugova u zdravstvu
Zbog viška prihoda u državnoj blagajni Ministarstvo financija će na idućoj sjednici Vlade predložiti rebalans državnoga proračuna. Kako doznajemo u Ministarstvu, prihodi će se, prema prijedlogu, povećati za 2,5 milijarde kuna, a rashodi za 2,8 milijardi.
VIŠE GOSTIJU U HRVATSKOJ LJETI, VIŠE NOVCA SLOVENCIMA ZIMI
Mesić: Prijatelji Slovenci prenaglili s vinjetama
Stjepan Mesić
Predsjednik Stjepan Mesić danas je u Grožanjanu, komentirajući uvođenje vinjeta na slovenskim autocestama 1. srpnja, rekao da su "naši prijatelji Slovenci s vinjetama ipak malo prenaglili".
Fima Proprius kupio turističko zemljište na Pagu za 30,9 milijuna kuna
ZAGREB- Zatvoreni investicijski fond, Fima Proprius d.d., jučer je kupio turističko zemljište u uvali Košljun vrijedno gotovo 31 milijun kuna, što predstavlja 16,25 posto imovine Fonda.
Devizne rezerve Kine usporile rast u svibnju
PEKING – Rezerve su uvećane za 40,3 milijarde dolara prošlog mjeseca, daleko ispod travanjskog povećanja od 75 milijardi dolara.
Bloomberg: Slovenska pljačka na cestama prema Hrvatskoj
Ako ste na godišnjem u Hrvatskoj, pri povratku kroz Sloveniju morat ćete od 1. srpnja platiti "šaljivih" 35 eura za autocestu, piše financijski portal Bloomberg.
Analiza: Sjajan kraj lošeg tjedna, ali samo za špekulante
Na kraju trgovinskog dana Crobex je zaključio u plusu 1,19 posto, na razini od 3621,64 boda. Nakon jutarnjeg testiranja potpore na 3500 bodova, Crobex se na kraju probio i iznad 3600 bodova, što je zasigurno obradovalo mnoge špekulante koji su se na vrijeme "ukrcali". [thumbsup]
[thumbsup]ZSE CLOSING BELL
Poslijepodne donijelo pozitivan preokret na burzi
27.6.2008 16:13:49
ZAGREB – Iako je cijena dionica HT-a porasla za 0,1 posto, završna cijena od 273,21 kune predstavlja samo 20 lipa višu cijenu od najniže ikad zabilježene. [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup]Po današnjem oporavku burze pri kraju trgovanje te velikom povećanju prometa očekuje nas idući tjedan , tjedan jakoga zelenila mislim da će u ponedjeljak likvidnije dionice završiti u pozitivnim blokadama znači kupovati. [thumbsup]
Mislim da HT i iNA nisu dionice za glavobolju, ali ostale perjanice? Biti će to i niže, no to ne znači da sada nije pravo vrijeme za dokup.
Je li ova današnja likvidnost povezana s 25.06.? Odradili 2 dana u jednom.
[thumbsup] ZSE: Oporavak Crobexa unatoč jutarnjoj paničnoj rasprodaji
Tomislav Klemenčić
27.06.2008 17:11
Kraj tjedna donio je oporavak Crobexa 1,19 posto, na što početak današnjeg trgovanja nije mogao ni najmanje upućivati.
Vezane vijesti
Analiza: Sjajan kraj lošeg tjedna, ali samo za špekulante
Naime, zbog rasta cijena nafte i pada vodećih svjetskih indeksa tržišta kapitala, nakon otvaranja Zagrebačke burze Crobex je potonuo više od 2 posto, na 3501,34 boda. Takav početni pad indeksa doveo je do povećanja likvidnosti. Redovni promet iznosio je 85,5 milijuna kuna, što je dvostruko veći promet u odnosu na prethodne dane.
Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa sa 6,3 milijuna kuna i porastom vrijednosti 0,76 posto. Nešto manji promet od Adrisa ostvarila je Atlantska plovidba, ojačavši pritom 1,96 posto. Cijena se kretala u dosta širokom rasponu od 2361 kune pa sve do zadnjih 2549 kuna, što je ujedno bio i dnevni maksimum.
Iz prve kotacije, Ina je sakupila 5,5 milijuna kuna i dobila na vrijednosti 0,10 posto. Cijena HT-a se kretala između 268,01 i 274,49 kuna. Današnji minimum od 268,01 kune i najmanja je vrijednost HT-a od njegova izlaska na burzu.
Od građevinskih kompanija likvidnije su bile IGH i Dalekovod. IGH je ojačao 4,98 posto uz 5,4 milijuna kuna prometa, dok je Dalekovod sa 2,4 milijuna kuna prometa izgubio na vrijednosti 1,80 posto. Zadnja cijena bila je 870 kuna. [thumbsup] U ponedjeljak očekujem nagli rast prometa i cijena dionica ovo krajem dana u petak bila je uvertira u veću likvidnost i nagli rast tržišta dionica. [thumbsup]
Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup] [smiley] [wink] Baš kao što sam i najavljivao za danas da očekujem rast to se u Europi već i obistinilo , a ako se mi smatramo djelom te i takove Europe trebamo ju slijediti. Link Europa :Vaš link [thumbsup]
[thumbsup] Znači i kod nas bi trebalo Europskim putem zelenila. [thumbsup]
Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup] Kao i što sam očekiva počelo je i više nego dobro, Zvijezda + 5,17 % Tehnika + 2,64 %, Adris + 2,62 % Atlanska plovidba + 2,57 % ,Dioki 3,13 % Mlinar 3,77 % Viro +1,88 % je samo par nasumce odabranih dionica i ostale kvalitetne rastu [thumbsup] Zato kupujte dok još možete. [thumbsup]
Ovdje upišite svoj komentar… [thumbsup] Kao i što sam očekiva počelo je i više nego dobro, Zvijezda + 5,17 % Tehnika + 2,64 %, Adris + 2,62 % Atlanska plovidba + 2,57 % ,Dioki 3,13 % Mlinar 3,77 % Viro +1,88 % je samo par nasumce odabranih dionica i ostale kvalitetne rastu [thumbsup] Zato kupujte dok još možete. [thumbsup]
E moj šefe,
toliko ste drukali protiv todex-r-a a sada ih hvalite.
Vi ste mi nešto kao ivana7.
Ajde se odlučite dali su te dionice precijenjene i treba ih prodati, i obrnuto?
btw ništa ne raste već pada….a čekajte malo 15.30 onda počinje još bolja prodaja