[cry]RBA analitičari: Kriza na vrhuncu u ljetnim mjesecima, pa slijedi oporavak
Analitičari Raiffeisen bankeocjenjuju da utjecaj američke krize hipotekarnih kredita na financijski sektor i američko gospodarstvo još uvijek nije na svom vrhuncu. Prema procjeni trendova RBA analitičara vodeći američki pokazatelji će dosegnuti najnižu razinu u ljetnim mjesecima nakon čega se očekuje vraćanje optimizma i rasta na tom tržištu.[bye][bye]
Premješteno iz teme: [color=blue]EIG (EIG d.d.)[/color]
Vile u Opatiji i općenito u Istri poskupjele 100% od lani. A ne sumnjam da Eig tu ima prste. Kupio 100 kom po 160 kn i 200 kom po 60 kn. Šteta što se nema više love. Buffet je govorio(i još govori), kupuj dionice koje nitko neće. Sve se poklapa.[thumbsup]
Kolega tenkista, vidim da su Vas premjestili s teme EIG. Barem to. Nedavno sam nešto slično napisao na dotičnom topicu, ali me poštovani moderator nije premjestio, već obrisao. Uglavnom, moja očekivanja od ove dionice se već duže vrijeme od kad ju imam poklapaju s Vašima. Doduše, prosjek ulaska mi je za 10-tak kn viši. S obzirom da ste to tako lijepo sročili, evo i od mene jedan palac gore. [thumbsup]
Šef:
”
Treba ulagače na vrijeme upozoriti da ide iskrcavanje pogotovu ove koji ne prate burzu online.[bye][bye][cry]
bježite ljudi potop[bye]
Ribar.
aha, treba…. tako da oni koji kupuju / prodaju na osnovi info. sa foruma ( a to su stvarno odgovorni ulagaci[lol] ) pocnu jos vise prodavati pa da ti jeftinije kupis[rolleyes]
[cry]ZSE EQUITY PREVIEW
Miroljubivo na startu
24.4.2008 10:00:09
ZAGREB – Baš kao i kraj jučerašnje trgovine, i današnje otvaranje na Zagrebačkoj burzi djeluje prilično miroljubivo, s manjim oscilacijama cijena sadržanima u istaknutim nalozima i ne osobito velikom gužvom s prodajne strane.[bye]
Znači samo oprezno ne srljati.
[cry][bye]Credit Suisse izazvao pad na europskim burzama
Na početku današnjeg trgovanja na europskim burzama vodeći indeksi su oslabili nakon što je Credit Suisse izvijestio o svom prvom tromjesečnom gubitku u zadnjih pet godina.[bye][bye]
Bit će danas i sutra iskrcavanja a lijepo sam rekao oprezno ne srljati.[bye]
Netko je već stavio link, ali ovo nije loše u cijelosti pejstati:
Piše: Tomislav Birtić
tomislav.birtic@24sata.hr
“Eksperti se boje ravnatelja Hanfe više nego kriminalci
Samodole, u transakcijama ćete možda naći dokaze o kriminalu
Šalim se. Nemojte tražiti. Pronađete li te dokaze, život će vam biti u opasnosti, a nitko nema pravo tražiti takvu žrtvu
Gledam Samodola u Otvorenome. Bago se žali da je desetak eksperata odbilo gostovati jer se boji Samodola. Regulator sjedi kao da na prijestolju pozira za spomenik. Malo prejaka poza za čovjeka koji moćne moli da budu solidarni. Recimo da je fond Opljačkaj naivce godinama dionicu X, čiju vrijednost njegovi analitičari procjenjuju na 200, kupovao po 5, 10, 20, pa i po 130 kuna. Ima milijun komada, a trenutačna cijena je 100. Fond proda nešto dionica po 90 kuna. Trčeći jedni preko drugih mali ulagači cijenu za dvadesetak minuta sruše na 80. Slijede prvi ‘margin callovi’. Cijena se stabilizira, ali Opljačkaj naivce prodaje po 70 kuna. U novom valu ‘margin callova’ desetine tisuća poštenih ljudi, čiji je jedini grijeh što su malo kruha htjeli zaraditi i bez motike, ostaje bez životnih ušteđevina. Ali, ima ih još pritisnutih ‘marginima’, Opljačkaj naivce prodaje po 50 kuna. Mali za tren oka cijenu ruše na 40 kuna.
Sve to vrijeme dionicu X kupuje prijateljski fond, nazovimo ga Kavijara bez motike.
Kako je Opljačkaj naivce stvarao paniku na dionici X, koju je kupovao Kavijara bez motike, tako je i Kavijara bez motike uništavao vlasnike dionice Y, koju je kupovao Opljačkaj naivce. Jeftino su kupili na veeelikim, a cijenu će na staro vratiti na majušnim prometima. I, samo ‘divlja’ teza, menadžeri znaju kad će početi kupovati za fond, pa na dnu kupuju – privatno, za sebe. Da ne bi, zakon je zakon!, bili u konfliktu interesa, u njihovo ime kupuju ljudi od povjerenja. Kako znaju da ih neće prevariti? Možda vrte pare i mafijašima, pa su sigurni. Ma, gospon Samodol, što vam želim reći… Nemam uvid u transakcije, ni za što ne tvrdim da je baš tako bilo. Ali, moguće je.”…
nastavak:
…. “Drag ste čovjek jer podsjećate na Šimu Krasić. Dokazala je da su ovaj narod opljačkali nezakonito privatizirajući Hrvatsku. Da im je mogla nauditi, vjerojatno bi je ubili prije nego što je i riječ stigla izustiti. Znali su da ide u zastaru, zabavili su se slušajući kako im je sve dokazala, a ne može im ništa. Neka im bude. Logičan idući korak pljačkanja naroda je zakonito pljačkanje. Na burzi. Ni vi ni ja tu ništa ne možemo. Na kraju krajeva, zakonito je! Što se velikih igrača tiče, gospon Samodol, ničim niste dokazali da vaša moć nadilazi molbu da budu solidarni. Otprilike, odrasli ljudi će bez većih problema nagovoriti malu djecu da se pobacaju s nebodera, pa će tako i veliki burzovni igrači nagovoriti ‘djecu’ da u bescijenje prodaju vrijedne dionice. Vaša moć završava na molbi da to ne učine?
Premijera i Kosoricu niste ni okrznuli zbog savjetovanja branitelja da ne povlače udjele iz Braniteljskog fonda. Onaj tip je mrtav-hladan izjavio da je Crobex precijenjen 50 posto. Što možete mirovincima? Ljudski je, pogotovu nakon što se čovjek navikne na kamere, ne nervirati vlast koja bi ga mogla izbaciti iz fotelje. A ljudski je i bojati se kapitala. Ne znam biste li, da pomno kao nikad prije zavirite u transakcije, pronašli dokaze o pljačkanju. Ali, mislim da bi vam, pronađete li ih i podastrete javnosti, život bio u opasnosti. Iz dubine duše, ne tražim od vas da razdrljite košulju i prsa junačka stavite pred cijev kakvog profi kilera. Samo, prestanite gnjaviti novinare. Zakonom odrediti da samo licencirani smiju pisati o tržištu kapitala bilo bi isto što i propisati da o mafiji smije pisati samo Capone ili bar licencirani kriminalac. A o medicini kirurg i nitko više… Gospon Samodol, boje li vas se veliki igrači? Vjerujte da se novinara boje. Na kraju, isprika čitateljstvu. Bankarčina mi je rekao da će Hrvatska ulaskom u EU osloboditi 25 milijardi kuna. Ne ulaskom u Europsku uniju, nego u monetarnu uniju.”
24.4.2008 6:15
Premješteno iz teme: [color=blue]VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)[/color]
Ovi papci sa 100 kom mi posebno idu na živce, prodaj po bidu
ak imaš muda ne tu se lipari.
S kim ja tu imam posla
Premješteno iz teme: [color=blue]THNK (Tehnika d.d.)[/color]
…Nije bitan samo dnevnik…Npr. kad treba pogurati nekog klinca-fudbalera u D….pardon…nekom našem klubu ..lijepo odeš od piskarala..tarifa se zna i mali ti je odmah supertalent, o njemu se piše i onda ga uvale u Čukarički. Eto tak se to dela…Dalje zaključi sam…
[cry]Potonuće europskih burzovnih indeksa
Europski burzovni indeksi u četvrtak su se našli pod pritiskom dobitonosnih prodaja u sektorima energetike i rudarstva koje su uslijedile nakon najnovijeg skoka cijena na robnim tržištima na rekordne razine, dok im i dalje veliki uteg predstavlja bankarski sektor.[bye][bye]
[thumbsup][thumbsup][rolleyes]Analiza: Misteriozan uzlet Žitnjaka i potonuće Zagrebačke pivovareDopunjeno!
Nikola Sučec
nikola.sucecatcharbusiness.hr 24.04.2008 10:34
Promijenjeno 24.04.2008 15:31
Crobex je porastao 2,10 posto, na 3695,23 boda. Ukupni i redovni promet su istovjetni – 74,93 milijuna kuna. Najzanimljiviji događaji u pomalo predvidljvom trgovinskom danu dogodili su se u posljednjih pola sata trgovanja.
Vezane vijesti
Industrogradnja ušla u posjed hotelskog kompleksa u Dugoj uvali
ZSE: Uzlet Atlantske i Crobexa na krilima BDI indeksa
Uprava Viadukta predlaže za dividende 4,1 milijuna kuna
Analitičari: Brodari bi mogli dići Crobex
Član Uprave kupio dionice Luke Rijeka
Ukinute povlaštene dionice Zabe, usvojena odluka o dividendi
Vlada radnicima prodaje 12,458 posto dionica Petrokemije
Od samog početka trgovanja najlikvidnija pozicija bila je Atlanska plovidba (ATLP-R-A). Ukupna likvidnost Dubrovačkog brodara iznosi 14,26 milijuna kuna. Kroz 567 transakcija protrgovano je 5409 dionica u dnevnom cjenovnom rasponu od najnižih 2550 do najviših 2697,99 kuna. Atlantska dan zaključuje u plusu impresivnih 9,10 posto.
Po kriteriju porasta cijene, Atlansku je nadmašio Zagrebački Viadukt, koji je porastao čak 13,91 posto, koji je nabujao nakon što je u 11 sati izašao iz pozitivne blokade. Viadukt (VDKT-R-A) ostvario je 5,68 milijuna kuna prometa, sa zadnjom cijenom od ravno 2600 kuna po dionici.
U zadnjim trenucima trgovanja dionicama Zagrebačke pivovare (ZAPI-R-A) napravljeno je čak 5,48 milijuna kuna prometa, uz 3,88 posto nižu vrijednost. Kroz 9 je transakcija vlasnika su promjenile 1303 dionice, uz cijenu od 4210 do 4211 kuna.
HT (HT-R-A) porastao je 1,74 posto, na 285,94 kune. Vlasnika je danas izmjenilo 35812 dionica uz razliku u cijeni od 4 kune, od 283 do 287 kuna. IGH (IGH-R-A) je skočio na 10.390 kuna ili 3,19 posto, uz 3 milijuna kuna prometa.
Skok BDI indeksa za 320 bodova u jednom danu, može objasniti i odlične performanse domaćih brodara. Jadroplov je porastao 7,47 posto, Uljanik plovidba 4,64 posto, Tankerska plovidba 6,35 posto. Svi spomenuti brodari postigli su milijunski promet.
U društvo najlikvidnijih na samom kraju trgovinskog dana ušao je i Žitnjak. Dionice Žitnjak zabilježile su 9,79-postotno povećanje vrijednosti, te dan završavaju na 940 kuna. Milijunski promet ostavarili su i Ericsson Nikola Tesla (+0,91 posto), Dalekovod (+1,61 posto), Belišće (+1,49 posto), INA (+1,1 posto), Ledo (+3,59 posto) i povlaštena dionica Adris grupe (+1,65 posto). [thumbsup][thumbsup][rolleyes]