ZSE uživo: Crobex ispod 3600 bodova
U nešto više od pola sata trgovanja na Zagrebačkoj burzi promet dionicama iznosio je gotovo 15,5 milijuna kuna; dok je Crobex u 10:45 potonuo ispod 3600 bodova – iznosio je 3572,40 bodova i gubio 1,07 posto.[cry][cry][cry][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]
Šef: ” zagrebačka burza Crobex u minusu 2,74 posto Podravka je jedina dionica među onima kojima se trgovalo u iznosu većem od milijun kuna, a koja bilježi porast cijene. Time je Podravka ponovno uspješno testirala tezu o defenzivnim dionicama, iako se po godišnjim rezultatima ove kompanije ona djelomice, zbog velikog pada dobiti, dovodi u pitanje ” Vjerojatno si na mukama što nemožeš napisati -4,00%, ha? [smiley]NHF Šefe, samo ti radi…
A možda su mu živci popustili pa nema mira…… ili je debelo plaćen?
Zla sudbina Crobexa pretvorila OTP indeksni u najvećeg gubitnika
ANALIZA – Od 35 dioničkih fondova prva tri mjeseca u plusu je “preživio” samo jedan, a najveći je dobitnik bio HPB obveznički s rastom od tek 1,96 posto.
8.4.2008 23:10:39 [bye][bye][bye]
AMBICIJE
Sanader: Želim da Ina i Mol razmijene dionice
Autor/izvor: Siniša Malus
BUDIMPEŠTA – Glavni Molov operativac Hernadi rekao je kako je rano bilo što reći jer su pregovori još u tijeku.
Hrvatski premijer Ivo Sanader u Budimpešti je poslijepodne nakon sastanka s mađarskim premijerom Gyurcsanyjem izjavio kako Vlada želi da Ina (ZSE:INA-R-A) i Mol razmijene dionice. Tu bi odluku, dodao je, trebao odobriti i Hrvatski Sabor. Sanader je jednako tako rekao kako Hrvatska želi u roku od tri godine izgraditi LNG terminal, a u tom projektu. svakako bi želio vidjeti i Mol. O lokaciji će, kako je rekao, vlada ubrzo donijeti konačnu odluku. Neposredno nakon ovih izjava, u komantaru za Reuters glavni je operativac Mola Zsolt Hernadi ponovio već poznati stav.
– Oduvijek smo govorili kako smo zainteresirani za privatizaciju Ine odluči li se hrvatska vlada na taj korak.
Komentirajući ideju o razmjeni dionica glavni Molov operativac rekao je kako su pregovori još u ranoj fazi i kako je teško bilo što određenije reći. Hrvatska Vlada trenutno drži 44 posto Ininih dionica dok je 14 posto u rukama Fonda branitelja i zaposlenika Ine. Potpredsjednik vlade Damir Polančec ranije je rekao kako bi Vlada željela u vlasničkoj strukturi ostati jak igrač. Zbog toga moguća pozitivna blokada na INI [thumbsup][thumbsup][thumbsup]
ZSE uživo: Nastavlja se lansiranje Ine
Nikola Sučec
Analitičari: Oprezno trgovanje u iščekivanju vijesti o Braniteljskom fondu
Crobex je u prva pola sata trgovanja porastao 0,61 posto, na 3653,87 bodova. Najlikvidnija izdanja, već tradicionalno su Ina, Atlantska plovidba i HT.
Ina koja je jučer porasla 4,69 posto, danas nastavlja lansiranje, u 10 sati i 30 minuta Ina je bila u plusu čak 4,90 posto, sa zadnjom cijenom od 2280 kuna i 900 tisuća kuna prometa.
Atlantska plovidba je u porastu 2,98 posto, sa prometom od pola mijuna kuna, dok HT raste 0,34 posto. Dionicama telekoma trguje se u cjenovnom rasponu od 310 do 311,9 kuna.
Ulagači u SAD-u opet su se zabrinuli nakon što su objavljeni loši poslovnih rezultati. Dow Jones indeks pao je 35 bodova ili 0,29 posto, na 12.576 bodova. S&P indeks pao je, pak, 0,51 posto, na 1365 bodova, dok je Nasdaq indeks izgubio 0,68 posto te zaronio na 2348 bodova. Situacija na europskim burzama nije ništa bolja. Londonski FTSE 100 pao je 0,98 posto, a Frankufurtski Dax za 0,6 posto.
Cijena sirove nafte jučer na Nymexu porasla je za 0,1 posto, barel stoji 108,61 dolar. Vrijednosti zlata je pala za 0,33 posto, na 915 dolara za uncu. Brodarski BDI indeks neznatno je porastao, na 7754 boda.[thumbsup]
alfa8
korisnik od: 18.10.2007.
ušli fondovi borba tko če više ulovit po diskontu[thumbsup]
Da točno ušli fondovi i znaju što je kvaliteta vraća se INA i Adris u fokus zbivanja.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
business.hr
http://www.business.hr/
ZSE uživo: Crobex u pozitivnom teritoriju
Nikola Sučec
Vezane vijesti
Sanader za daljnju privatizaciju Ine
Nakon sat vremena trgovanja na Zagrebačkoj burzi najlikvidniju poziciju od Ine preuzelo je Belišće. Crobex je plusu, 1,19 posto, na 3647,78 bodova.
Najlikvidnija dionica, Belišće (BLSC-R-A), raste 1,06 posto. Kroz 10 transakcija 5809 dionica Belišća promjenilo je vlasnika, uz postignuti promet od 5,1 milijuna kuna.
Ina (INA-R-A) koja je jučer porasla 4,69 posto, danas nastavlja sa rastom, u 11 sati Ina je bila u plusu čak 4,90 posto, sa zadnjom cijenom od 2279 kuna i milijun kuna prometa.
Atlantska plovidba (ATPL-R-A) po porastu vrijednosti prestigla je Inu, sa 7,23 posto, postiže promet od 1,6 mijuna kuna.
HT (HT-R-A) raste 1,62 posto. Dionicama telekoma trguje se u cjenovnom rasponu od 310 do 315 kuna. Ht je posljednji u društvu izdanja sa milijunskim prometom.
Među likvidnijim dionicama, značajan pomak postiže Tisak koji je u trenutcima pisanja teksa bio u plusu 9,96 posto.
Redovan promet ostvaren do 11 sati iznosi 13 milijuna kuna, 32 dionice bilježe rast vrijednosti, 12 dionica je u padu.
Ulagači u SAD-u opet su se zabrinuli nakon što su objavljeni loši poslovnih rezultati. Dow Jones indeks pao je 35 bodova ili 0,29 posto, na 12.576 bodova. S&P indeks pao je, pak, 0,51 posto, na 1365 bodova, dok je Nasdaq indeks izgubio 0,68 posto te zaronio na 2348 bodova. Situacija na europskim burzama nije ništa bolja. Londonski FTSE 100 pao je 0,98 posto, a Frankufurtski Dax za 0,6 posto.
Cijena sirove nafte jučer na Nymexu porasla je za 0,1 posto, barel stoji 108,61 dolar. Vrijednosti zlata je pala za 0,33 posto, na 915 dolara za uncu. Brodarski BDI indeks neznatno je porastao, na 7754 boda.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
[thumbsup]Najveći porast bilježe dionice Ine, ENT-a i HUP-a Zagreb
Sve se vratilo u kolotečinu-zaključak je današnjeg trgovanja na ZSE. Jutro je obećavalo, budući da su cijene najvećeg broja dionica, predvođenih Inom, iskazivale vrlo velike poraste cijena, no dan je završen sa porastom Crobexa od svega 0,19 posto, ponovno uz vrlo slab promet[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4c00c4e7-b42d-4130-85dd-e53f29b2d3b8&open=four
Komentar Zlatka Turkoviča: Dobre dionice sada nisu na prodaju
dobar članak
Forum se iz savjetodavne pretvorio u interesnu skupinu. Čast izuzetcima!
Rijetki su oni koji kažu informaciju, mišljenje, po potrebi ga potkrijepe i ostanu na tome.
Ne, nego svi puni savjeta o tome kako je sve ružičato, ali najgori su ovih dana oni kojima je sve crno. Svatko vodu navlači na svoj mlin a ljudi to čitaju i puše.
Nikome nije čudno što imaju više od 10 postova dnevno i konstantno vise na forumu a toliko su sigurni kako će sve još jako padati da kao ne planiraju uopće kupnju još mjesecima. Ja ne vjerujem u tolike dobrotvore, a vi kako hoćete. Najsigurniji često znaju najmanje! Cijenim i one koji očekuju pad i to kažu povremeno (RealBear u zadnje vrijme i Ivek nekad davno) ali one druge samo preskočim.
Rijetko se nešto pametno više može pročitati pa sam danas to vidjeo jedino na temi Tehnička analiza.
I da svi misle kako će pogoditi samo dno s kupnjom! Neki i hoće ali je to zanemariv broj prouzročen više srećom nego pameti.
To je barem moje osobno iskustvo ali prihvaćem da su drugi možda veći stručnjaci.
Identična je stvar kod prodaje kao i kod kupnje!
Koliko vas je prodalo na ATH?
E pa isto toliko će vas i kupiti na dnu.
Mislim da u glavi treba imati viziju cijene na gore ali i na dolje(realnu). Neki stalno čekaju “najbolji trenutak” za prodaju kao i za kupnju ali kad bi se to samo tako dalo pogoditi zašto bi itko onda kupovao ili prodavao u neko drugo vrijeme.
I na kraju ono što se najčešće ponavlja ali i zaboravlja je DIONICE SU DUGOROČNO ULAGANJE!
Ja sam priznao da sam kupio što sam planirao i da sam mogao možda i bolje proći ali zamarati se onim što je moglo biti najgluplja je stvar u životu!
Najvažnije je kupiti perspektivnu firmu/dionicu i moje vrijeme će doći prije ili poslje!
Kako je rekao mislim WB-bolje je kupiti odličnu dionicu po prosječnoj cijeni nego prosječnu dinicu po odličnoj cijeni.
Pa on neke dionice drži po 20 godina a vi?
Ali što ja znam sa stotinjak postova?!!
@VENDETTA
Svaka cast na postu[thumbsup]