BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ZSE uživo: Kandit potopljen nakon objave rezultata
Dopunjeno 07.04 11:02!

Nakon sat vremena trgovanja na Zagrebačkoj burzi postignut je redovan promet od 13 milijuna kuna. Crobex je u padu, 1,15 posto, te iznosi 3670,39 bodova. Najtrgovanije dionice uvjerljivo su Ina i Atlantska Plovidba . Isto tako rasprodaja na Zvijezdi i Ledu.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

ZSE INTRADAY UPDATE
Likvidacija bez milosti
7.4.2008 13:14:07

Bez imalo sustezanja, nastavljajući valjda gdje su stali krajem prošloga tjedna, prodavatelji još uvijek ne pokazuju nikakve znakove umora.[bye][bye][bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

ZSE uživo: Slom Crobexa
Dopunjeno 07.04 14:38!

Sat vremena prije zatvaranja Zagrebačke burze, Crobex je na 3564 boda, te je potonuo više od četiri posto. Raspoloženje na burzi je izuzetno negativno obzirom na neizvjesnost uzrokovanu istekom lock-up perioda za Braniteljski fond. [bye][bye][bye][bye][bye]

Evo s današnjim sam danom upotpunio svoj portfelj. Ono novaca što mi je ostalo ne planiram stavljati u dionice nego da baš bude crobex na 2000. To čuvam za neke daljnje planove ali o tome nebi-nek nešto ostane i mašti na volju.
Sad baš da sam pogodio dno mislim da i nisam ali što ću kad me pare žuljaju-lakše sjedim na dionicama!:-) Portfelj mi je zbilja dugoročan ali ako se plan ostvari i ranije neću se žaliti(svatko je pohlepan!). Ipak bez očekivanja sam jer su tako i razočaranja manja.
Gledam sve ovo i računam neke svoje računice pa mislim da bi se ipak pad još mogao nastaviti, u lošijem slučaju, možda i do 3300-3400 ali se nadam da neće.To je naravno uz uvijet da ne dođe do krize kod BF,nekoga OIF ili sl. jer onda bez puno friškog stranog kapitala stvarno neće biti dobro ali mislim da to ipak nije vjerojatno.
Sad što se tiče samog portfelja neću ga odmah pisati da ne skoče odmah neki kako sam navalio odmah na druk svoga ali stavit ću ga u privitku ako nekoga baš zanima-ajd i kao mali druk! 
Sve što imam ne planiram prodavati do svojih limita, a čak se ni „shortanjem“ neću više baviti jer mi se čini da se u to bacilo previše ljudi, čak i oni koji zbilja nemaju pojma o ničemu, pa me to užasno odbija. Dobio sam onaj osjećaj da bi ubuduće profitirao samo moj broker, a ja u najboljem slučaju bio na 0 sa puno izgubljenog vremena i živaca pa mi je za draže čekati. Tko ima vremena i živaca možda ipak još uhvati nešto valova-meni su preslabi i preblizu obali!
Sretno svima do nekih boljih vremena!
[thumbsup]

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Ovakav pad Crobexa nema potporu ni u čemu, ni u fundamentima, a definitivno ni u tehničkoj analizi.
Po Fibonnaciju možemo pasti na 61.8%, tj. bodovnu vrijednost od 3300.
Dakle očito je gdje sve vodi, neki u tome vide priliku povoljnog ukrcavanja.
Sve dionice su ušle u debeli oversold, što bi reklo panika pruža hrabrima i bogatima priliku da se ukrcavaju po bagatelnim cijenama.
Ako su već ostvarene dobiti uključene u cijenu onda sam ja Micky Mouse.
Po mojim prognozama ovakav pad ne može dugo opstati.
Današnji dan je pokazao da je preokret samo pitanje vremena! Ubuduće neće dionice rasti onako rapidno kao prije. Ipak će se gledati fundamenti malo više, a neće se ići u precijenjenost.
Što se tiče prognoza sa Business-a, Trendisignala i sličnih onda se treba priupitati za koga oni navijaju s onakvim komentarima. Očito za neke velike! Ne za prosječne ulagače!
Istina je također da su neke dionice rasle neočekivano brzo i nerealno! Al potopiti sve zbog nekih je previše!
Ako pogledate dionice i vidite koje su najviše pale, bit će vam jasno!
Mene iskreno iznenađuje da neke koje su trebale odraditi veće korekcije nisu kažnjene,ipak kažnjenje su rekao bi pogrešne donekle.
Očekujem da će se Crobex smiriti u skoro vrijeme, rekao bi do kraja ovog mjeseca!
A od petog mjeseca do kraja godine očekujem rast, ali ne na početne vrijednosti, već na vrijednosti Crobexa od 4700-4800 maksimalno.
Ubuduće ne kupujte ono što je odradilo rast, što je napravilo povećanje od 50-500 puta. A takvih ima dosta!
U 5.g. da nešto naraste 400 puta je smiješno! A sada je ovo ludo!
Ipak nisu sve dionice rasle toliko, neke su u 5.g. ostvarile po 2-3 puta veću vrijednost što je s obzirom na njihov rast i poslovanje opravdano!
Ovo danas više nije korekcija, niti normalno tržište, ovo je totalni potop!
Prilika bogatima da dovrše ono što su počeli! Da privatiziraju kompletnu Hrvatsku po diskont cijenama!
Ljudi ne budite naivni i ne prodajite, a ako imate novca kupujte jer krećemo gore, kriza je pri kraju!
Osobno nisam još kupovao, jer vjerujem da ovaj tjedan treba pustiti da vidimo kako stvari stoje!
Ako Crobex dođe na 3300 tada ulazim do kraja sa svim što imam! Iako ne kažem da je i ovo strahovito povoljno!
Proći će i ovo i nakon 3-4 pogledajte graf, bit će vam ovo smiješno!

Jel mi mozeš argumentirat zašto ili po čemu si ti to zaključio da kriza prolazi!!!?????jer ja mogu rec da po mom mišljenju tek prava dolazi!!!!odnosno da se takvo stanje nece bas tako brzo promijenit!!![huh]

[color=blue][/color]bolje da radite pravi posao nego da bilo kakav posao radite na pravi način

zagrebačka burza
Crobex u minusu 2,74 posto

Podravka je jedina dionica među onima kojima se trgovalo u iznosu većem od milijun kuna, a koja bilježi porast cijene. Time je Podravka ponovno uspješno testirala tezu o defenzivnim dionicama, iako se po godišnjim rezultatima ove kompanije ona djelomice, zbog velikog pada dobiti, dovodi u pitanje

Nikola Sučec
07.04.2008 09:42
Promijenjeno 07.04.2008 17:47
„Crni ponedjeljak“ na Zagrebačkoj burzi spustio je Crobex ispod 3700 bodova, dobar dio dana indeks je bio i ispod 3600 bodova, no u zadnjih sat vremena trgovanja situacija se neznatno popravila.
Vezane vijesti

Dobit ACI-a povećana za 12 posto
Dubrovnik Babin kuk završila godinu s manjim gubitkom
Dobit IPK Kandita 70 posto niža nego lani
Pliva želi otkupiti svoje obveznice
ZSE: Tjedni pad Crobexa gotovo 5 posto, uz izuzetno mali promet

Redovan promet dionicama danas iznosi 97,31 milijuna kuna. Crobex dan zaključuje sa minusom od 2,74 posto, na 3611,21 bodu. 79 dionica je izgubilo vrijednost, 16 ih je dobilo, dok 9 dionica nije zabilježilo promjenu cijene. Od 18 najlikvidnijih izdanja koja su ostvarila milijunski promet, samo je 14. Podravka završila dan u plusu.

Vrh likvidnosti zauzima Ina (INA-R-A). Kroz 226 transakcija vlasnika je promijenilo 7728 dionica domaćeg naftaša, te je ostvaren promet od 16,6 milijuna kuna uz prosječno 2,30 posto nižu vrijednost. Inom se trgovalo u dnevnom rasponu od 2100 do 2182 kune.

Atlantska plovidba (ATPL-R-A) izgubila je 5,48 posto vrijednosti. Dionicama Dubrovačkog brodara kroz 240 transakcija ostvareno je 10,75 milijuna kuna prometa. Sa 9,37 milijuna kuna i padom vrijednosti od 1,22 posto na trećoj najlikvidnijoj poziciji zadržao se drži HT, (HT-R-A) sa zadnjom cijenom od 312,55 kuna. HT-om se trgovalo u dnevnom cjenovnom rasponu od 310 do 316,50 kuna.

Znatan pad vrijednosti dogodio se u sektorima građevine i brodara. IGH (IGH-R-A) pao je 5,62 posto, Ingra 8,08 posto, dok je Dalekovod (DLKV-R-A) pao 2,79 posto. Tehnika nije pratila trend ostalih građevinara, dan je završila u pozitivnom teritoriju, 3,44 posto u plusu.

Brodari sa prometom većim od milijun kuna, Jadroplov i Uljanik plovidba izgubili su 6,39 odnosno, 7,60 posto vrijednosti. Tankerska plovidba pala je 7,88 posto, uz promet od pola milijuna kuna.

U društvu gubitnika nalaze se i Končar elektroindustrija (-4,60 posto), Ericsson Nikola Tesla (-3,53 posto) i povlaštena dionica Adris grupe (-1,53 posto).

Izdanja koja su ostvarila preko milijun kuna prometa i smanjenje vrijednosti su : Belišće (-3,13 posto), Viro (-7,45 posto) i Ledo (-5,13 posto). Podravka je među rijetkim izdanjima koja su dan završila u plusu, porast od 2,43 posto sa preko milijun kuna prometa.

Nekoliko izdanja je završilo u blokadi – Ledo, Lavčević, Zvečevo, Viro, Karlovačka Banka , Zvijezda, Luka Rijeka, Konzum i Đuro Đakovič holding.[bye][bye][bye][bye][bye]

Šefe, pa zar su takva teška vremena došla da se radi i treća smjena?…NHF[smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

zagrebačka burza
Crobex u minusu 2,74 posto

Podravka je jedina dionica među onima kojima se trgovalo u iznosu većem od milijun kuna, a koja bilježi porast cijene. Time je Podravka ponovno uspješno testirala tezu o defenzivnim dionicama, iako se po godišnjim rezultatima ove kompanije ona djelomice, zbog velikog pada dobiti, dovodi u pitanje

Vjerojatno si na mukama što nemožeš napisati -4,00%, ha? [smiley]NHF Šefe, samo ti radi…

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

I DALJE OVE STVARI JA NE VJERUJEM

pa sve je kako treba i ova kataklizma mora stati već jednom

treba izdržati još malo mora gore vjerujte mi ljudi ja sam blizu Belja i vidim da se firma lijepo razvija, moderniziira sam da smanjimo prodaju ide belje opet kao da Mr,T kupuje Migros

valjda

ja se iskreno nadam[bye]

Zvijezda – 4,73 % Ledo – 4,18 %[bye][bye]

New Report

Close