pick:
“Kolega o stilu sa Vama stvarno ne bi htio ulazit u rasprave sve dok Vam je u žiži interesa domačica i ožujsko.
tko je tome kriv ?”
a oprostite ja sam mislio da raspravljamo o hrvatskim proizvodima, njihovoj kvaliteti i cijeni… ne od političkim floskulama i jeftinim parolama…a ko je kriv za ovakav mentalitet i opće stanje…pa ZNA SE, al recite vi meni jeste vi IŠLI DALJE na prošlim izborima BEZ POREZA NA KAPITALNU DOBIT… (da ne zaboravim…jurčiću prestani rušit burzu!!!)
ne morate odgovrit samo provociram, naprosto zračite HDZ doktrinom tipa ako želiš bit dobar hrvat omogući meni da si napunim džep umjesto tamo nekom švabi…
mora su se odrekli, autoceste su iznajmili, kvalitetne tvrtke poklonili…..a vas brine da će se to tek dogodit…[sad]
Kolega na brzaka ste me prokužili te priznajem da imate jače argumente i da ništa hrvatsko ne valja ( kad kola idu nizbrdo zašto bi ih uopće pokušali zaustavit ).
Možda bi se trebali vratiti tridesetak godina unazad da to ispravimo pa bi možda Vi ili ja bili Todorić, Rajić itd. i sve bi štimalo.
Pokazujete ponovno karakteristiku prosječnog Hrvata kojem je uvijek netko drugi kriv, u ovom slučaju “zna se” da je ispalo drukčije krivi bi bili “idemo dalje”
U svakom slučaju ako prihvačate sugestiju bolje karlovačko ili ožujsko nego bavaria ili heiniken[wink]
Idući tjedan poseban režim za manje likvidne dionice
ZAGREB – Manje likvidnima dionicama trgovat će se u posebnom režimu, isključivo analogno postupku predotvaranja, i to svakog trgovinskog dana u vremenu od 11 do 13 sati
Soros smatra kako će pad zabilježiti dolara, 10-godišnje američke državne obveznice i europske dionice
Milijarder George Soros trenutnu je financijsku krizu nazvao najgorom od velike depresije te je dodao kako će u nastavku godine tržišta bilježiti daljnji pad.
“Doživjeli smo dobro dno”, kazao je u srijedu Soros u intervjuu u New Yorku misleći na porast dionica i dolara nakon što je JP Morgan Chase pristao preuzeti Bear Stearns. “Vjerojatno će se pokazati kako ovo nije bilo konačno dno“, kazao je Soros dodajući kako bi oporavak mogao trajati šest tjedana do tri mjeseca, dok se u isto vrijeme SAD sve više približavaju recesiji.
Prošloga se ljeta zbog zabrinutosti stanjem na tržištu Soros vratio aktivnijem upravljanju fondom Quantum Endowment vrijednim 17 milijardi dolara čijom se dobiti financira njegov dobrotvorni rad. Također je odlučio pisati svoju desetu po redu knjigu “Nova paradigma za financijska tržišta” koja se u četvrtak objavljuje na internetu. U knjizi se objašnjava kriza za koju Soros tvrdi da je počela 1980. godine, a autor pojašanjava i svoja ulaganja kojima štiti imovinu.
Soros smatra kako će pad zabilježiti dolara, 10-godišnje američke državne obveznice i europske dionice. Očekuje kako će rasti strane valute te indijske i kineske vrijednosnice. Potonje je uvjerenje pomoglo Quantumu da u prošloj godini ostvari prinos od 32 posto.
Nadalje milijarder smatra kako FED više nema prostora za snižavanje kamatnih stopa obzirom na slab dolar.
Tržište ulaganja u kreditni rejting kompanija moglo bi biti sljedeće žarište krize jer ono nije dovoljno regulirano, smatra Soros. Kako bi se u budućnosti izbjegle krize kakve danas tresu tržišta, Soros savjetuje da banke strože kontroliraju svoje plasmane odnosno da traže vjerodostojnije kolaterale. (Bankamagazin)
[cry] Analiza: Jamnica prkosi znatnom padu Todorićevih dionica
Ukupan promet ostvaren na Zagrebačkoj burzi danas iznosi 76 milijuna kuna, od čega se na redovni promet odnosi 42 milijuna kuna. Crobex je završio u negativnom teritoriju, 0,52 posto, te mu vrijednost iznosi 3776,92 boda.[bye][bye][bye][cry]
Konačno smo dočekali i Todorićevo otvoreno priznanje da mu padaju sve dionice osim Jamnice koju je jučer netko digao sa 81.000 kuna sa 3 dionice.
[rolleyes] Ostatak kako kaže i sam Todorić pada : Konzum, Ledo, Zvijezda, Tisak, Belje.[bye][bye][bye][cry]
Ma hebe mi se za Todu i njegove dionice, kada je sve u banani, nije
on bogom dan ili zlatan, sta ce on napraviti?!
Neka sve jos padne, vise bi volio malo brze kao i svi, pa lagano dalje.
I to je to.
Saludos!
Inače samo da podsjetim investitore da se iza svakog naloga kojeg normalo vidimo na ATM-u može biti skriveni kojeg, naravno ne vidimo!
primjer tog je ZVZD, baš sam je intezivno pratio…[shocked]
Inače samo da podsjetim investitore da se iza svakog naloga kojeg normalo vidimo na ATM-u može biti skriveni kojeg, naravno ne vidimo! primjer tog je ZVZD, baš sam je intezivno pratio…[shocked]
Svi važni nalozi su u stvari skriveni .
To što mi vidimo je optička varka .[yawn]
Fondovi još nisu završili istresanje na Zvijezdi i podešavanje cijene za sebe.[bye]
Zato pogled na kupnju i prodaju vara
točno a ako slučajno i krene gore za više od 1-2 % , to je u stvari fatamorgana
Crobex se jedva održao iznad 3.700 bodova
Ništa ne može poljuljati pesimizam hrvatskog tržišta, bio bi kratki zaključak ovotjednih događanja na domaćem tržištu kapitala. Financijska izvješća i pozivnica za NATO nisu uspjeli preokrenuti sentimente domaćih ulagača koji se trenutno ne usude kupovati bilo kakove vrijednosne papire, o čemu najbolje svjedoči današnji promet od 51 milijun kuna
zamolio bih vas za par minuta pomoci oko ovoga.
zamolio bih vas da svi posaljete jedan mail na ovu adresu:
to je mail za odnose s javnoscu. Posalite ovu poruku:
Postovani!
Nedavno sam surfajuci po internetu uocio zabrinjavajuci clanak od prije par mjeseci u kojem citam da je HANFA dozvolila mirovinskim fondovima veca ulaganja u dionice na trzistu kapitala. Obzirom da i sam uplacujem u mirovinske fondove, i da se i moj novac tamo nalazi, taj me clanak jako zabrinuo, jer sam vidio da su neke dionice na Zagrebackoj burzi prepolovile vrijednost za nekoliko mjeseci!
Ovim mailom iznosim zabrinutost prema dozvoli da se mirovinskom fondu koji mora predstavljati moju sigurnost u starosti, dozvoljavaju investicije koje u par mjeseci postaju bezvrijedne, i nesigurnost koju nosi ideja da bi se i moja mirovina mogla prepoloviti kroz par mjeseci. Iskreno se nadam se da ce HANFA poduzeti nesto u tom pogledu.
Ljep pozdrav!
Anonimni radnik
———————————————————-
poanta je da nas sto vise to posalje. ovo nam nece vratiti novac, ali ce barem fond managerima pomrsiti planove, cisto da se zna da i mi postojimo i da imamo pravo glasa.
vazno je da nas sto vise posalje, a ne uzima vam puno, najvise par minuta vremena.
hvala na pomoci.