BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo ti kupi hotel dubrovnik pa se na njemu obogati. [smiley]

I love the Smell of Profits in the Morning

no moj odgovor u istom stilu moderator briše !
Sa svojim ironičnim postom sam samo htio dati do znanja da bi trebali podržavat onu KUPUJMO HRVATSKO
a ne se hvatat na markentiške fore tipa američko ili njemačko je bolje [smiley]

jedini valjani zaključak je da nemate stila kolega.
a zašto bi trebali plaćat lošiju kvalitetu po višoj cijeni?
subvencije neuspješnima već plaćamo kroz porez, a ne bi trebali ni tako.
danas sam jeo domaćice (kraš), u novoj ambalaži sa 23% (ponosno istaknuto na novoj ambalaži) čokolade…pa to nije ni 23% od stare kvalitetne domaćice…čokolade nema ni 2,3% a i ona je loša…a imali su 2. najbolji keks na svijetu iza jadro keksa, the keksa…ne znamo ni održat ono što imamo a kamoli poboljšat nešto osrednje…isto se dogodilo sa ožujskom kad je došla ona zelena (ružna) boca, cijelo moje društvo u kojem nikad prije niko nije naručio karlovačko je u mjesec, dva prešlo na karlovačko…propala žuja totalno…a karlovačko mi je jeftini heineken, a heineken mi se bori s jadro keksom za proizvod No. 1.

Danas će glavni pad biti na šefovoj Slatinskoj i Ledu.

Probuđeni strahovi od recesije srušili Wall Street
Business.hr/Hina
03.04.2008 07:54
Cijene dionica na Wall Streetu jučer su pale nakon što je izjava predsjednika Feda Bena Bernankea da je moguća recesija američkog gospodarstva potaknula ulagače na prodaju dionica.

Dow Jones indeks pao je 48 bodova ili 0,3 posto, na 12.605 bodova. S&P indeks izgubio je 0,19 posto, te pao na 1367 bodova, dok je Nasdaq indeks pao samo 0,06 posto, na 2361 bod.

U govoru u Kongresu predsjednik američke središnje banke Bernanke je po prvi puta rekao da je moguć pad gospodarstva u recesiju. No, istaknuo je i da bi se rast trebao ubrzati u drugom dijelu ove godine kada bi se trebali osjetiti učinci smanjenja kamatnih stopa i ostalih mjera Feda.

Ipak, samo spominjanje mogućnosti recesije navelo je ulagače na prodaju dionica kako bi pokupili zaradu nakon snažnog, većeg od tri posto, rasta cijena dan prije.

Među najvećim gubitnicama bile su dionice General Electrica i IBM-a, koje su vrlo osjetljive na promjene u gospodarstvu. Cijena dionica GE-a pala je 1,1, a IBM-a 1,4 posto.

S druge strane, zahvaljujući rastu cijene nafte, poskupile su dionice naftnih kompanija. Tako je cijena Exxon Mobila porasla 1,7 posto.

Među većim dobitnicama s rastom od 1,1 posto našla se i dionica Best Buya, trgovačkog lanca elektroničkom robom, jer su poslovni rezultati te tvrtke u proteklom tromjesečju bili bolji od očekivanja analitičara.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Danas će glavni pad biti na šefovoj Slatinskoj i Ledu.

Da, Slatinska banka je u blokadi – što će tek biti kad se odblokira
Bid je tanak

[center]Obavještavam vas da se za nekoliko minuta odjavljuje i danas me neće biti sa vama dragi moji forumaš![/center]

Malo sam pratio od jutra i čim vidim da se netko navlači na HT-u za sedam lipa po komadu
odma me stisne srat!

evo i sami pogledajte: 8 kom X 7 lipa = 56 lipa

totalno sam razočaran ovakvim načinom mrcvarenja… sad se navlače za 56 lipa a do prije neki dan su popušili nekoliko tisuća kuna![angry] [undecid][embarass]

Pametan covjek zamjecuje sve. Glupi na sve ima neku zamjerku

11:06:01 NEWS-H4039653

Aktualne novosti sa ZSE

ZAGREB, 3. travnja 2008. (Hina) – Aktualne današnje novosti sa Zagrebačke burze do 11:00 sati:

HUP Zagreb izvijestio je Zagrebačku burzu o usvojenim odlukama na Glavnoj skupštini dioničara održanoj 29. ožujka.

Među ostalim, usvojena je odluka o upotrebi neto dobiti za 2007. u visini od 46,89 milijuna kuna. Odlučeno je da se raspoređuje za isplatu dividende u ukupnom iznosu od 12,39 milijuna kuna, odnosno 25 kuna po dionici. Za zakonske rezerve izdvojit će se 2,4 milijuna kuna, a ostatak će biti zadržana dobit. Isplata dividende izvršit će se do kraja godine.

Također, usvojena je odluka o smanjenju temeljnog kapitala za 7,09 milijuna kuna, na 198,24 milijuna, povlačenjem 17.732 vlastitih dionica. Nakon što se provede odluka o smanjenju temeljnog kapitala, on će iznositi 198.240.400 kuna i bit će podijeljen na 495.601 dionicu svaka nominalne vrijednosti 400 kuna.

Glavna skupština dala je razrješnice Upravi društva za 2007. i Nadzornom odboru.

Negotiator d.o.o. je 20. ožujka 2008. stekao 45.000 redovnih dionica Industrogradnje putem povećanja temeljnog kapitala unosom prava, izvijestila je danas Industrogradnja Zagrebačku burzu.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu temeljni kapital Industrogradnje povećan je za 110 milijuna kuna, izdavanjem 110.000 novih dionica. Negotiator je stekao 45.000 novih dionica što čini 19,4 posto udjela u temeljnom kapitalu i daje isto toliko glasova na Glavnoj skupštini.

Nakon tog stjecanja Negotiator ima 73.740 redovnih dionica Industrogradnje, što čini 31,37 posto udjela u temeljnom kapitalu i isto toliko glasova na Glavnoj skupštini, stoji u priopćenju.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

pick:
“no moj odgovor u istom stilu moderator briše !
Sa svojim ironičnim postom sam samo htio dati do znanja da bi trebali podržavat onu KUPUJMO HRVATSKO
a ne se hvatat na markentiške fore tipa američko ili njemačko je bolje [smiley]

jedini valjani zaključak je da nemate stila kolega.
a zašto bi trebali plaćat lošiju kvalitetu po višoj cijeni?
subvencije neuspješnima već plaćamo kroz porez, a ne bi trebali ni tako.
danas sam jeo domaćice (kraš), u novoj ambalaži sa 23% (ponosno istaknuto na novoj ambalaži) čokolade…pa to nije ni 23% od stare kvalitetne domaćice…čokolade nema ni 2,3% a i ona je loša…a imali su 2. najbolji keks na svijetu iza jadro keksa, the keksa…ne znamo ni održat ono što imamo a kamoli poboljšat nešto osrednje…isto se dogodilo sa ožujskom kad je došla ona zelena (ružna) boca, cijelo moje društvo u kojem nikad prije niko nije naručio karlovačko je u mjesec, dva prešlo na karlovačko…propala žuja totalno…a karlovačko mi je jeftini heineken, a heineken mi se bori s jadro keksom za proizvod No. 1.

Kolega o stilu sa Vama stvarno ne bi htio ulazit u rasprave sve dok Vam je u žiži interesa domačica i ožujsko.
Odnos kvaliteta/cijena + patriotizam u svakom slučaju je na strani hrvatskih proizvoda.( Kupujemo proizvode made in EU tj rumunjska ili mađarska ), o Kini nebi želio trošiti riječi.
Sa Vašim načinom razmišljanja rasprodat ćemo još ovaj mali dio hrvatske obale, autoceste ili kvalitetnih tvrtki “strateškim ulagačima” tipa blackstone , jp morgan i sl. kojima je glavni cilj izvuči profit i izgubiti se u vidu magle.
Kada primjerice DT izvuče 51% dobiti iz HT-a i snjime krpa rupe u Nemačkoj a taj dio novca ne ostane u državnom proračunu ili na računima građana koji računaju d+3 dane kako bi se riješili dionice koja ima na sadašnjim cijenama zagarantiranu dividendu od 10% te će je kupiti nekakav strani ulagač pa će kasnije rušit cijenu sa kojekakvim certifikatima tko je tome kriv ?
Prosječnom Hrvatu je bitno da kratkoročno zaradi ili ostane na vlasti a šta će biti za godinu dvije, pet koga briga.
Sve dok se ne promijeni ta razina svijesti neće nam biti dobro, nažalost [embarass]
Lijepi pozdrav

prirodni procesi su paralelni - moramo ih slijediti

Danas se Zvijezda – 3,47 % i Ledo – 3,32 % natječu u iskrcavanju i minusima no još uvijek je povoljna kupnja za izaći pogotovu na Ledu.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Kolega o stilu sa Vama stvarno ne bi htio ulazit u rasprave sve dok Vam je u žiži interesa domačica i ožujsko.
tko je tome kriv ?

a oprostite ja sam mislio da raspravljamo o hrvatskim proizvodima, njihovoj kvaliteti i cijeni… ne od političkim floskulama i jeftinim parolama…a ko je kriv za ovakav mentalitet i opće stanje…pa ZNA SE, al recite vi meni jeste vi IŠLI DALJE na prošlim izborima BEZ POREZA NA KAPITALNU DOBIT… (da ne zaboravim…jurčiću prestani rušit burzu!!!)

ne morate odgovrit samo provociram, naprosto zračite HDZ doktrinom tipa ako želiš bit dobar hrvat omogući meni da si napunim džep umjesto tamo nekom švabi…

mora su se odrekli, autoceste su iznajmili, kvalitetne tvrtke poklonili…..a vas brine da će se to tek dogodit…[sad]

03.04.08. 13:56:00 NEWS-H4039720

ZSE: protječe još jedan letargični dan

ZAGREB, 3. travnja 2008. (Hina) – Na Zagrebačkoj burzi protječe još jedan letargični dan, obilježen niskom likvidnošću i blagim padom cijena dionica.

Trenutno Crobex iznosi 3.789 bodova, što je 0,21 posto manje nego jučer na zatvaranju. Dionički promet do 13 sati iznosio je 26 milijuna kuna.

“Današnje trgovanje slično je kao i proteklih dana, obilježavaju ga niski prometi i male oscilacije cijena”, kaže Davor Klasnić, broker i investicijski savjetnik u Ilirika vrijednosnim papirima.

Najlikvidnija je zasad dionica T-HT-a, s prometom od 3,38 milijuna kuna. Cijena joj je u porastu za 0,25 posto, na 317 kuna.

Slijedi je dionica Atlantske plovidbe, kojom je protrgovano u visini do gotovo tri milijuna kuna. Cijena te dionice oslabila je 0,15 posto, na 2.450 kuna.

Među dionicama s prometom iznad milijun kuna danas je još i dionica Ine, kojom je protrgovano u visini od 2,55 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 0,14 posto, na 2.190 kuna.

Svega šest dionica bilježi promet iznad milijun kuna, što potvrđuje tezu o niskoj likvidnosti na tržištu, ocjenjuje Klasnić.

“Pad cijena očituje se najviše kod dionica onih kompanija koje su iskazale lošiji poslovni rezultat za prošlu godinu nego što je tržište očekivalo. Nasuprot tome, dionice kompanija koje su objavile dobre poslovne rezultate nisu zasad reagirale na pozitivne vijesti”, ocjenjuje Klasnić.

Tržište nije značajnije reagiralo ni na pozivnicu Hrvatskoj za ulazak u NATO savez.

“Pozitivne vijesti trenutno nemaju učinak na domaće tržište dionica, jer veliki investitori miruju, čekajući da se tržište ispuše do kraja”, ističe Klasnić.

Kako dodaje, s nestrpljenjem se očekuju novi podatci HANFA-e o vrijednosti imovine otvorenih investicijskih i mirovinskih fondova.

“Želimo vidjeti smanjuje li se ili raste vrijednost imovine fondova i koji su razlozi za to, drže li možda kapital u depozitima ili ga prelijevaju s hrvatskog na strana tržišta”, zaključuje Klasnić.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

ZSE: na kraju prvog tromjesečja svi pokazatelji u minusu
Vrijednost Crobexa ove godine smanjena 26,6 posto

Prvo tromjesečje ove godine gotovo svi pokazatelji trgovanja na Zagrebačkoj burzi – od vrijednosti indeksa do veličine prometa, završili su u minusu, i to uglavnom u dvoznamenkastim postocima

Tako je vrijednosti dioničkog indeksa Crobexa u prva tri mjeseca ove godine smanjena za 26,6 posto, ukupni je promet za gotovo trećinu manji nego u zadnja tri mjeseca 2007. godine, redovni je promet dionicama smanjen za više od 17 posto, a trgovanje obveznicama na i izvan Burze gotovo je prepolovljeno.

Redovni promet dionicama u prva tri mjeseca ove godine bio je razini od 5,7 milijardi kuna, nakon gotovo 7 milijardi kuna iz zadnjeg tromjesečja 2007. godine, dok je ukupni promet s početka ove godine, od 12,15 milijardi kuna, prema prethodnom tromjesečju smanjen za gotovo 6 milijardi kuna.

Jedini pozitivni pokazatelj u segmentu prometa je onaj o blok prometu, koji je u odnosu na zadnja tri mjeseca prošle godine na početku ove godine povećan za 18 posto, odnosno 50-tak milijuna kuna, kao posljedica omogućavanja mirovinskim fondovima da ulažu u dionice izvan Službenog tržišta.

Negativna kretanja cijena većine vrijednosnica u tom razdoblju pak odrazila su se na smanjenje tržišne kapitalizacije Zagrebačke burze za 19 posto, odnosno za više od 74 milijarde kuna, pri čemu je tržišna kapitalizacija dionica smanjena za više od 20 posto ili više od 72 milijarde kuna.

Obveznice su imale nešto bolje tromjesečje, promatrano njihovom vrijednošću, pa je tako indeks Crobis, koji odražava kretanje cijena devet najlikvidnijih državnih obveznica, prvo tromjesečje završio u minusu od tek 1 posto, dok je ukupna tržišna kapitalizacija obveznica istodobno pala za manje od 5 posto.

Najveći interes ulagača u prva tri mjeseca ove godine, kao i u prethodnom tromjesečju, privukla je dionica Hrvatskih telekomunikacija (HT), kojom je ostvareno gotovo 720 milijuna kuna ili 12 posto ukupnog prometa dionicama u tom razdoblju, no visoka likvidnost dionice popraćena je padom njene cijene za 8,2 posto.

Dionice Ericssona Nikole Tesle i Atlantske plovidbe prikupile su pak u prva tri mjeseca po oko 411 milijuna kuna prometa, no prva je tromjesečje završila s cijenom u minusu od 21,6 posto, a druga od 33,3 posto. Povlaštena dionica Adris grupe pojeftinila je pak za 34 posto, uz 364 milijuna kuna prometa, a dionica Ine za 21,4 posto, s nešto više od 326 milijuna kuna prometa.

I cijene preostalih dionica s liste deset najlikvidnijih u prvom tromjesečju ove godine bilježe značajan pad, pa je tako dionica Dalekovoda pojeftinila za čak 42,6 posto, Uljanik plovidbe za 34,4 posto, Ingre za 32,2 posto, a Instituta građevinarstva Hrvatske za 27 posto.Iznimka je dionica Belišća, koja prvo tromjesečje završava s 3,4 posto višom cijenom u odnosu na prethodno, uz više od 200 milijuna redovnog i blok prometa. (H)[bye][bye][bye][bye][bye][bye][cry][cry][sad][angry] [undecid]

New Report

Close