tko nema bollingera?
Pa što nisi odmah stavio sa bolingerom…[sad]
Al sve pet…sad ćeš tit o nama sve objasnit…za 20.000 kuna…[smiley]
Ja bih reagirao samo na prvi.(02.02.) ili možda na 06.03. Ali mi se sviđa onih nekoliko Dragonfly-ja
Reagirati je trebalo na 2 mjesta.
Objasnit će fazan, to mu je posao…[lol]
Asko: ” Ja bih reagirao samo na prvi.(02.02.) ili možda na 06.03. Ali mi se sviđa onih nekoliko Dragonfly-ja ” Reagirati je trebalo na 2 mjesta. Objasnit će fazan, to mu je posao…[lol]
a tko će pojesti sve te ćevape …
Asko:
”
Ja bih reagirao samo na prvi.(02.02.) ili možda na 06.03. Ali mi se sviđa onih nekoliko Dragonfly-ja
”
Reagirati je trebalo na 2 mjesta.
Objasnit će fazan, to mu je posao…[lol]
Tražio bih potvrdu na nekom oscilatoru + divergenca. +ADX.
PD-web radi prekovremeno.
Pobrisao pola na TA. Gotova ćakula…[bye]
28.03.08. 10:24:01 NEWS-H3288321
Aktualne novosti sa ZSE
ZAGREB, 28. ožujka 2008. (Hina) – Aktualne današnje novosti sa Zagrebačke burze do 10:30 sati:
Ericsson Nikola Tesla sklopio je u zadnjih nekoliko tjedana na tržištu Rusije, Moldavije i Kazahstana te na nekim drugim tržištima za koje kompanija ima odgovornost, izvozne poslove vrijedne 14 milijuna kuna, izvijestila je danas ta kompanija Zagrebačku burzu.
Riječ je o poslovima na području fiksne telefonije i poslovnih sustava i to ugovoru za Telephony Softswitch (TSS), proširenju i modernizaciji AXE centrala, proširenju EDA sustava kojim se uspješno razvija širokopojasna pristupna mreža, isporuci novih prijenosnih sustava (MiniLinkova) te proširenju kao i isporuci novih poslovnih MX ONE TSW sustava.
Komunikacijski sustavi Ericssona Nikole Tesle bit će pušteni u rad u Voronježu, u šest gradova Centralne Rusije, u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici, u Kazahstanu i za specijalnog kupca.
Ugovori su sklopljeni s kupcima Megafon iz Moskve, Tozzi S.R.L iz Moskve, s privatnim operatorom Interdnjestrcom iz Tiraspolja (Moldavija), a u Kazahstanu s operatorom TOO Bikada iz grada Aktaua.
Značajni udio ukupne vrijednosti ovih novih izvoznih poslova odnosi se na isporuku poslovnih sustava tipa MX-ONE TSW. Novim narudžbama na području poslovnih sustava Ericsson Nikola Tesla dodatno potvrđuje svoje reference što je od velike važnosti za određivanje pozicije hrvatske kompanije u odnosu na tvrtku Aastra kojoj je korporacija Ericsson nedavno prodala taj dio svojega proizvodnoga portfelja, stoji u priopćenju.
Uljanik plovidba ostvarila je lani neto obit u visini od 254,57 milijuna kuna, što je gotovo 150 posto više nego u 2006. no u skaldu s očekivanjima menadžmenta, stoji u konsolidiranom, revidiranom financijskom izvješću koji je ta kompanija danas dostavila Zagrebačkoj burzi.
Ukupni prihod te kompanije iznosio je 449,08 milijuna kuna, nasuprot 277,3 milijuna kuna ostvarenih u 2006.
Kako stoji u izvješću, rezultati poslovanja bolji su u odnosu na 2006., zbog ostvarenih ostalih prihoda s temelja prodaje brodova Suez Express, Atlantic Express i Arena tijekom 2007., i financijskih prihoda od unosa zadržane dobiti inozemne podružnice iz proteklih razdoblja.
Luka Ploče ostvarila je lani neto dobit na razini grupe od 14,52 milijuna kuna, stoji u konsolidiranom, nerevidiranom financijskom izvješću dostavljenom danas Zagrebačkoj burzi.
Zarada po dionici iznosi 65,21 kunu. Ukupni prihodi na razini grupe dosegnuli su 145,07 milijuna kuna, što je 13 posto više nego u istom razdoblju godinu dana ranije. Troškovi su dosegnuli 130,5 milijuna kuna i bili su 10 posto viši. Promet robama u Luci Ploče ostvaren je u visini od 4,2 milijuna tona, što je porast od 32 posto.
Hoteli Baška prošlu poslovnu godinu završili su s neto dobiti od 6,69 milijuna kuna, odnosno 27 posto više nego godinu ranije, stoji u nerevidiranom i nekonsolidiranom poslovnom izvješću koji je tvrtka dostavila danas Zagrebačkoj burzi.
Zarada po dionici dosegnula je 22,34 kune. Ukupni prihodi te turističke tvrtke dosegnuli su 70,4 milijuna kuna i bili su 7,8 posto viši nego preklani. Ukupni rashodi su iznosili 63,74 milijuna kuna i bili su 6,2 posto viši.
Optima Telekom izvijestila je putem Zagrebačke burze da je Uprava Društva na svojoj jučerašnjoj sjednici donijela odluku kojom se usvaja revidirano konsolidirano Godišnje financijsko izvješće za poslovnu godinu 2007.
Croatia Airlines dostavila je Zagrebačkoj burzi Kodeks korporativnog upravljanja za 2007.
Premješteno iz teme: [color=blue]LKPC (Luka Ploče d.d.)[/color]
Čemu dugujemo ovakav rast? Neke insajder info o dokapitalizaciji ili su se nekom svidjeli rezultati ili…
Pa dopkapitalizacija je vrlo blizu, pa je moguće zbog toga pritisak na kupnji. Insajderske informacije uvijek prije procure, samo što je ograničeno na par ljudi. Kad se službeno obznani dokapitalizacija, treba biti jako brz, jer cijena ode u nebesa. Zato je možda bolje sada kupiti određenu količinu, a kad bude oznanjena dokapitalizacija može se uložiti ostatak keša.
Letargija na europskim burzama
Europski burzovni indeksi u petak su se našli pod pritiskom slabljenja dionica sektora banaka i potrošačkih roba, no veće gubitke spriječili su dobitci u sektoru ruda i farmaceutike.
Premješteno iz teme: [color=blue]BLJE (Belje d.d.)[/color]
Osobno, probao sam ovaj tjedan Graševinu od Belja,berba 2007. i moram reći da lošije vino nikada nisam okusio,bez obzira na sve…onaj miris kad se natoči u čašu mi je bio živi užas…uopće gemišt mi nije bio nešto posebno,a šta se tiče pijanstva…nakon par čaša,zagarantirano si gotov…ali drugi dan glava malčice puca…barem mojim frendovim koji su to nastavili piti,ja odustao jednostavno nisam mogao…ne znam možda zato što smo kupili 5L u onom kakti tetrapaku sa pipicom…jedino mi se dizajn i pipica svidjela…
evo samo toliko od mene o samom proizvodu…a šta se tiče dionice…ako je istina šta je summer napisao da bi se trebala dobit utrostručiti moglo bi se veoma zanimljivo odraziti to na ovu dionicu…