BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ili bilo koja druga koja iza sebe ima desetak otvorenih fondova u kokje su novce upucali građani a

Ajmo se kladiti da građani imaju najmanje novca ‘upucanih’ u fondove? Ja mislim da više novca u fondovima imaju pravne osobe!

I love the Smell of Profits in the Morning

toka:

ili bilo koja druga koja iza sebe ima desetak otvorenih fondova u kokje su novce upucali građani a ”

Ajmo se kladiti da građani imaju najmanje novca ‘upucanih’ u fondove? Ja mislim da više novca u fondovima imaju pravne osobe!

ja sam protivu klađenja a možda je to što pišete istina ali u mirovince imaju upucane novce samo građani a to je najveći izvor slobodnog novca koji pritječe svaki mjesec i nikada neće stati.

dan je pametniji od noći

[thumbsup][thumbsup] Fokus tržišta usmjeren na kompanije nagrađene Zlatnom kunom

Na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje nastavak optimističnog raspoloženja investitora, no ukazuje i na niske promete koji govore od izostanku velikih igrača s tržišta

Od 12 analitičara brokerskih tvrtki obuhvaćenih Hininom anketom, njih osam danas očekuje nastavak rasta Crobex indeksa, troje stagnaciju, a jedan njegov pad. Crobex je jučer zaključio trgovanje na 4.204 boda, s dobitkom od gotovo jedan posto.”Očekujem danas lijep dan na burzi. Trgovanje bi trebalo biti u znaku rasta cijena, pitanje je samo hoće li on biti blaži ili jači”, kaže Nada Ružić, predsjednica Uprave Argus vrijednosnica.

Dodaje da su uporišta za nastavak optimizma investitora postupno smirivanje situacije na Kosovu i pozitivna kretanja na globalnim tržištima. I jučerašnja dodjela nagrada za izvrsnost poslovanja u 2007. Hrvatske gospodarske komore (HGK) Zlatna kuna, na kojoj su brojne nagrade dodijeljene kompanijama u državnom vlasništvu, mogla bi doprinijeti dobrom raspoloženju investitora.S obzirom da se stabilizirala situacija s najvećim američkim osiguravateljima obveznica, cijene dionica na Wall Streetu porasle su u ponedjeljak više od jedan posto. I na europskim je burzama jučer zabilježen snažan rast cijena dionica.

HGK je nagradu Zlatna kuna među ostalima dodijelio Hrvatskoj poštanskoj banci, Croatia osiguranju te Končar – distributivnim i specijalnim transformatorima. Pojedini analitičari smatraju da bi fokus tržišta mogao biti usmjeren na neke od nagrađenih kompanija.Anketa pokazuje i da bi u većem fokusu ulagača danas ponovno mogle biti najlikvidnije dionice, ponajviše u građevinskom i brodarskom sektoru. Potonjem sektoru u prilog ide nastavak jačanja BDI indeksa, drugi dan zaredom.

A kako se bliži i dan objave rezultata poslovanja T-HT-a za 2007, očekuje se da će i dionica T-HT-a biti u većem fokusu tržišnih sudionika, pokazuje anketa. Ono što zabrinjava analitičare jest još uvijek mala likvidnost na tržištu. Jučerašnji redovni promet bio je ispod 60 milijuna kuna.”Nisu to obećavajući prometi. Ukazuju na to da se veliki institucionalni investitori nisu uključili u trgovanje”, zaključuje Ružić za Hinin financijski servis.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][rolleyes]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[cool] Kako se trgovina bliži kraju i postotak rasta se povećava nadam se da ćemo danas bar +1,01 %[thumbsup][thumbsup][thumbsup][pray]

fazan: ” toka: ” ili bilo koja druga koja iza sebe ima desetak otvorenih fondova u kokje su novce upucali građani a ” Ajmo se kladiti da građani imaju najmanje novca ‘upucanih’ u fondove? Ja mislim da više novca u fondovima imaju pravne osobe! ” ja sam protivu klađenja a možda je to što pišete istina ali u mirovince imaju upucane novce samo građani a to je najveći izvor slobodnog novca koji pritječe svaki mjesec i nikada neće stati.

opet krivo … istina ne će stati … ali će jednog dana početi isplate … a sve nas je više starijih … a sve manje mlađih …

I love the Smell of Profits in the Morning

[cool] Malo jesu pa onda nisu tu se nezna tko pije a tko plaća.[lol] [lol] [lol] Mirovinci nisu glavni krivci pada tržišta

Da mirovinski fondovi još od studenoga rade nered na tržištu izvlačenjem novca iz investicijskih fondova kojeg su čuvali za početak izravnog ulaganja u JDD kotaciju, što im je odobreno krajem prošle godine, nije nepoznanica, ali nikako nisu glavni krivci za pad tržišta

Neki od mirovinskih fondova samo su djelomično podgrijali već uzdrmano tržište koje je padalo zbog cjelokupne nestabilne situacije na vanjskim tržištima. No isto tako nisu svi mirovinci naglo i u velikim količinama povlačili novac iz investicijskih fondova, nego samo neki. Ni u Hanfi na prošlotjednom razgovoru nisu bila nazočna sva četiri fonda, nego navodno njih tri, te predstavnici nekih investicijskih fondova i brokerskih kuća.

Nezgodna je činjenica što se je odobrenje ulaganja u JDD kotaciju dogodilo upravo pred jače potrese na tržištu, pa je pad tržišta bio izraženiji. No da je mirovincima i ranije bilo odobreno ulaganje u JDD kotaciju, oni bi se ponašali isto, no njihovo povlačenje novaca iz investicijskih fondova ne bi se osjetilo u tolikoj mjeri, jer je situacija na tržištu kapitala bila dugo povoljna. No neki od investicijskih fondova i priznaju da je jače izvlačenje novca bilo u studenome, nego sada, a ne žele ni predvidjeti koliki bi pad tržišta bio da se je takva navala na izvlačenje imovine, poput one u studenom, dogodila u jeku pada tržišta.

O glavnim krivcima se samo nagađa na tržištu, ali i istodobno potvrđuje da protiv njih Hanfa ionako neće ništa poduzeti. Što ne čudi, jer već dulje vrijeme pravila igre na burzi nisu jednaka za sve. Jedino se zna da pojedinim mirovinskim fondovima više neće pasti na pamet da u roku jednog dana povuku velike iznose iz investicijskih fondova, jer to će Hanfa strože kontrolirati. Iako takve brze poteze povlačenja nisu svi koristili. Neki su mirovinci dali pristojno vrijeme investicijskim fondovima od nekoliko dana da im oslobode određeni iznos u portfelju, što je u stvari i zakonom predviđeno.

No na domaćem je tržištu od početka bila praksa da investicijski fondovi gotovo u istom danu isplate novac, što se sada u situaciji lošoj na tržištu pokazalo lošom praksom. Sve u svemu, naglo povlačenje novaca, natjeralo je investicijske fondove da drže puno gotovine, odnosno da prodaju dionice zbog čega im je padala cijena, a što je pak odgovaralo mirovincima koji su te dionice po nižim cijenama kupovali. Na taj način pojedini su mirovinski fondovi nanovo prouzročili cornering na tržištu kapitala. Jer neki su isto radili i prethodnih godina, rušenjem cijena obveznica. (Lidija Kiseljak)[lol] [lol] [lol] [lol]

Premješteno iz teme: [color=blue]EIG (EIG d.d.)[/color]

Ovo je najtuznija dionica. Nazalost i ja sam u njoj. [cry]
Gore i od PRFCa.
šmiranti, hohštapleri i falššpileri…[bye].
Neka nam Bog pomogne jer nema nitko drugi

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

[cool][thumbsup] I danas na našoj burzi očekujem zelenilo i to veće nego jučer.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Danas je jedina stvar vrijedna spomena zaba, ko se ukrcao, dobro se ukrcao

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Premješteno iz teme: [color=blue]VERN (Veterina d.d.)[/color]

Istina kolega bit će preuzimanja 31.10.2008.
[thumbsup]

[cool][thumbsup] I danas na našoj burzi očekujem zelenilo i to veće nego jučer.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

šta očekuješ za sutra ?[wink]

Cookie Monster

zagrebcan:

šta očekuješ za sutra ?[wink]

sutra je novi dan nova “nafaka”.[thumbsup]

dan je pametniji od noći

New Report

Close