[cool][thumbsup][thumbsup]Ovaj tjedan će biti pun zelenila i rasta cijena dionica zato u kupnju tko još nije.[cool]Samodol zbog špekulativnog ponašanja mirovinskim fondovima zaprijetio uzimanjem licencija
Business.hr
25.02.2008 08:57
Na sastanku koji je u četvrtak organizirala Hanfa, a na koji su bili pozvani čelnici mirovinskih i najvećih investicijskih fondova, Ante Samodol je optužio mirovinske fondove za špekulativno ponašanje na burzi, koje je ugrozilo stabilnost cijelog tržišta, doznaje Večernji list.
Predsjednik Uprave Hanfe mirovincima je čak zaprijetio oduzimanjem licencija za vođenje fondova ako se nastave neodgovorno ponašati prema tržištu.
Navodno je razlog optužbi usmjerenih prema mirovinskim fondovima bio pad hrvatskog tržišta, koji je nadmašio i svjetska tržišta, koji su povlačenjem svojih uloga iz investicijskih fondova uzrokovali mirovinci.
Povod prodaji bio je novi Hanfin pravilnik koji je mirovinskim fondovima omogućio ulaganje u JDD kotaciju Zagrebačke burze, pa im više nije bilo potrebno posredništvo investicijskih fondova. Mirovinci su tada povukli svoje uloge u iznosu 1,6 milijardi kuna, što je natjeralo investicijske fondove da prodaju svoje udjele u najlikvidnijim dionicama kao što su HT, Ina, Adris i Atlantska plovidba i time im znatno ruše cijene.
Hanfu je navodno osobito naljutilo špekulativno ponašanje šefova mirovinskih fondova, koji su, umjesto da s povučenim sredstvima odmah počnu direktno kupovati dionice u JDD kotaciji, čekali da panika na burzi uzme maha kako bi još dodatno srušili cijenu i stvorili još povoljniju priliku za kupnju.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Kasno Marko na kosovo stiže! Tako i Samodol tek prijeti oduzimanjem licenci,a tržište je od početka ove godine srušeno za 24%.ai šta sad?Izjeo vuk magare!Mali popušili,a veli jašu dalje!Samodol se prijeti,a mirovinski fondovi se (da izvinete) – usrali u gaće..!??Moš si mislit[bye]
[cool]ZSE: blage oscilacije Crobexa oko 4.200 bodova
Dionica Ingre danas najzanimljivija domaćim ulagačima
Letargično raspoloženje investitora i niski prometi obilježavaju današnje poslovanje na Zagrebačkoj burzi tijekom koje se Crobex održava iznad razine od 4.200 bodova. Trenutno Crobex iznosi 4.214 bodova, što je 1,17 posto više nego na zatvaranju u petak
“Na burzi vlada raspoloženje slično prošlotjednome. Prometi su mali, Crobex je u blagom u plusu, no ništa posebno se ne zbiva – tržište je bez smjernica, nema ni novih korporativnih vijesti”, ocjenjuje trenutnu situaciju na burzi član Uprave K.D. Asset Managementa Zvonimir Marić. Kako ističe, ulagači očekuju financijska izvješća kompanija za 2007, osluškuju političku situaciju u regiji na relaciji Srbija – Kosovo te čekaju nove američke gospodarske pokazatelje koji bi trebali ukazati je li američko gospodarstvo u recesiji.
Najlikvidnija je jutros bila dionica T-HT-a, s prometom od 1,5 milijuna kuna. Njome se trgovalo po cijeni od 307 kuna, 0,9 posto više nego u petak. Značajnije se trgovalo i dionicom ErsteSteiermaerkische banke, u visini od 1,8 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 2,3 posto, na 806 kuna.Veći fokus ulagači imaju i na brodarskom sektoru. I dok je dionica Uljanik plovidbe, nakon prošlotjednog skoka za 25 posto po najavi isplate dividende i dokapitalizacije, danas oslabila 1,2 posto, ostali brodari bilježe rast cijene dionica. Dionica Atlantske plovidbe poskupjela je 2,1 posto, Jadroplova 1,6 posto, a Tankerske plovidbe 0,2 posto.
Među građevinarima se najviše trgovalo dionicom Ingre, kojom je ostvareno gotovo 1,45 milijuna kuna prometa. Cijena te dionice porasla je 0,8 posto. Veće plusove bilježe i dionice Dalekovoda, za 0,5 posto, te Instituta građevinarstva Hrvatske, za 1,3 posto. Marić kaže kako na ovim cjenovnim razinama više nema velikih prodaja, ali je i kupnja prilično oprezna.”Procjenjujem da će tržište još neko vrijeme blago oscilirati oko sadašnje razine. Ne vidim što bi u kraćem vremenskom razdoblju moglo tržište pomaknuti naviše”, ističe Marić.Dodaje da se očekuje pozivnica za ulazak Hrvatske u NATO u Bukureštu u travnju, što bi moglo pozitivno utjecati na tržišno raspoloženje.Redovni promet dionicama dosad je bio ispodprosječnih 21 milijun kuna.(H)
25.2.2008[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Ne vidim razloga zašto bi Samodol kaznija mirovince?Valjda oni mogu kupovati i prodavati u onim kotacijama u kojim im je dozvoljeno,pa neće im on govoriti kad i koliko smiju prodati,pa onda im je triba ostavit prvu kotaciju ili ni to onda neće vršiti pritisak na burzu,mislim da nije u pravu ako griješim molim netkoga da me ispravi.Mislim da je to kao sa punomoćima kod ht,na osnovu čega će netkog kazniti sa 5 ili više punomoći!
Ne vidim razloga zašto bi Samodol kaznija mirovince?Valjda oni mogu kupovati i prodavati u onim kotacijama u kojim im je dozvoljeno,pa neće im on govoriti kad i koliko smiju prodati,pa onda im je triba ostavit prvu kotaciju ili ni to onda neće vršiti pritisak na burzu,mislim da nije u pravu ako griješim molim netkoga da me ispravi.Mislim da je to kao sa punomoćima kod ht,na osnovu čega će netkog kazniti sa 5 ili više punomoći!
U pravu si!
Ovo je trgovina i nitko nikoga ne sili na kupnju i prodaju .
Tko ima pravo da me kazni što sam prodao ragu pod ždrjepca ili onoga koji je to kupio .
Isto važi i za mirovince . Samo što oni imaju više novaca od nas .
Zbog toga nas oni vrebaju , a naše je da se pazimo i prilagođavamo njima .
Pa, uvjek jači tabači![thumbsup]
Što se tiče Samodola mogu reći da on sad diže prašinu kad ni fondovima nisu više veliki padovi u interesu .
Fini čovjek .
Uvijek se pojavi kad baba prođe s kolačima .
Nama malima bloki radi siće sredstva na 60 dana (CRAL-R-A , IPKO-R-A …) , a velikima zbog stotina miliona
samo opomena .
To vam je naš Samodol i HANFA .[thumbsup]
Berlusconi:
”
”
U pravu si!
Ovo je trgovina i nitko nikoga ne sili na kupnju i prodaju .
Tko ima pravo da me kazni što sam prodao ragu pod ždrjepca ili onoga koji je to kupio .
Isto važi i za mirovince . Samo što oni imaju više novaca od nas .
Zbog toga nas oni vrebaju , a naše je da se pazimo i prilagođavamo njima .
Pa, uvjek jači tabači![thumbsup]
To bi bilo u redu da mirovinci ne koriste fondove čiji je skrbnik ista banke koja je i banka skrbnik za mirovinske fondove a to je jedna Uprava banke.
Zamisli kakve npr. manipulacije može raditi privrena ili Raifaissen banka ili bilo koja druga koja iza sebe ima desetak otvorenih fondova u kokje su novce upucali građani a s druge strane ima mirovinski fond u koje novce su uplatili to isto neki drugi građasni. I jedni i drugi plaćaju za vođenje portfelja a banka skrbnik naplaćuje ukazne i izlkazne naknade a svejedno joj kako raste ili pada vrijednost udjela fonda. Važna je koncentracije većeg b roja naloga i onda kreće manipuklacija a samo koristi ima banka skrbnik i za otvorene i za mirovinske fondove a ne ulagači istih.
Neka meni daju da upravljam sa jednim i drugim fondovima i da mogu baviti se legalnom manipulacijom između više fondova gdje je skrbnik jedna banka, pa da vidiš posla i zarade.
Ja koji jisam neki veliki stručnjak bi kao od šale zgrnio lovu banci a što će biti sa vrijednosti udjela fondova “baš me briga”. E ovako su oni činili i čine od studenog na ovamo a to su radili i prije samo unutar otvorenih fondova jednom prodaj duri kupi i tako u nedogled. Zbunjeni ulagači uplaćuju masovno u fond koji raste izvlače novac iz fonda koji pada i tako u nedogled a banci/društvu za upravljanje/ samo koristi.
To je moje razmišljanje i mislim da je bilo tako skoro 99%.
Bog nek nam je na pomoći! [thumbsup]
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Nikakve dobre vijesti ne mogu dići PTKM, nauči se tome čovjek nakon par godina
Na našoj burzi ne igraju ni dobre vijesti ni odlična izvješća.
Kod nas igra korupcija.
Primjer, mirovinski – sve je jasno.
A tek ostalo šta se ne zna, sve uz blagoslov hanfe.
[cool]
Danas nastavljamo sa rastom od jučer krize su prošle i ovaj tjedan vladaju optimisti i zelenilo na burzi.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
To bi bilo u redu da mirovinci ne koriste fondove čiji je skrbnik ista banke koja je i banka skrbnik za mirovinske fondove a to je jedna Uprava banke. Zamisli kakve npr. manipulacije može raditi privrena ili Raifaissen banka ili bilo koja druga koja iza sebe ima desetak otvorenih fondova u kokje su novce upucali građani a s druge strane ima mirovinski fond u koje novce su uplatili to isto neki drugi građasni. I jedni i drugi plaćaju za vođenje portfelja a banka skrbnik naplaćuje ukazne i izlkazne naknade a svejedno joj kako raste ili pada vrijednost udjela fonda. Važna je koncentracije većeg b roja naloga i onda kreće manipuklacija a samo koristi ima banka skrbnik i za otvorene i za mirovinske fondove a ne ulagači istih. Neka meni daju da upravljam sa jednim i drugim fondovima i da mogu baviti se legalnom manipulacijom između više fondova gdje je skrbnik jedna banka, pa da vidiš posla i zarade. Ja koji jisam neki veliki stručnjak bi kao od šale zgrnio lovu banci a što će biti sa vrijednosti udjela fondova “baš me briga”. E ovako su oni činili i čine od studenog na ovamo a to su radili i prije samo unutar otvorenih fondova jednom prodaj duri kupi i tako u nedogled. Zbunjeni ulagači uplaćuju masovno u fond koji raste izvlače novac iz fonda koji pada i tako u nedogled a banci/društvu za upravljanje/ samo koristi. To je moje razmišljanje i mislim da je bilo tako skoro 99%. Bog nek nam je na pomoći! [thumbsup]
Potpisujem [thumbsup].
Ko iz vica kad je Mujo kartao poker s Englezom koji nije provjeravao Mujine karte jer je on Gentleman, a Gentleman-i kartaju poker na povjerenje.
E kad je Muju karta krenula………..
[cool][thumbsup] Danas možemo očekivati daljni rast dionica.[thumbsup]Dobro raspoloženje na europskim burzama
Business.hr/Hina
26.02.2008 09:45
Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja cijene dionica porasle zahvaljujući dobrom raspoloženju na Wall Streetu i oporavku financijskog sektora.
FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica jutros je porastao 0,5 posto. Londonski FTSE 100 indeks ojačao je oko 0,1 posto, a pariški CAC i DAX indeks Frankfurtske burze oko 0,5 posto.
U fokusu ulagača je financijski sektor nakon dobrih vijesti u vezi s najvećim američkim osiguravateljima obveznica, što je potaknulo i rast cijena na Wall Streetu.
Na europskim su burzama u financijskom sektoru najveće dobitnice dionice francuske banke Credit Agricole s rastom od 2,3 posto, te britanskih banaka Royal Bank of Scotland i HSBC-a s rastom od 1,5, odnosno jedan posto.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks danas pao 0,7 posto, na 13.824 boda. Na početku trgovanja indeks je rastao zahvaljujući dobrom raspoloženju na Wall Streetu. No, kasnije je pad cijene dionica mobilnog operatera KDDI za 5,5 posto izazvao i potonuće Nikkeija.
Pad KDDI-ja, drugog po veličini mobilnog operatera u Japanu, izazvalo je smanjenje preporuke za tu dionicu od strane brokerske kuće Nomura Securities zbog zaoštravanja konkurentske borbe na japanskom tržištu mobilne telefonije. [thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]