Bravo Zabrebcan, prognoza ti je bila jako dobra [thumbsup]
pa mora jednom i on pogoditi
zagrebcan
korisnik od: 07.11.2007.
Bitno je da smo u plusu oko 3 % a idemo na 5 %.
Bio si 99 % blizu nemoj gledati na ljubomorne.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][rolleyes][rolleyes][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
business.hr
http://www.business.hr/
ZSE: U očekivanju početka trgovanjaDopunjeno!
Tomislav Petrov
tomislav.petrovatcharbusiness.hr 13.02.2008 09:02
Promijenjeno 13.02.2008 09:14
Nakon jučerašnjeg najvećeg skoka Crobexa u zadnjih dvije godine, službeni dionički indeks Zagrebačke burze još uvijek je na 20,20 posto nižoj razini od početka godine. Kratkoročni oporavak Crobexa prema našim očekivanjima bio je strelovit, poput oporavka europskih dioničkih indeksa.
Kako analitičari europskih burza danas očekuju blagi pad indeksa zbog jučerašnje pretjerane reakcije, danas oscilacije cijena dionica na Zagrebačkoj burzi ne bi trebale biti značajne, barem do dotoka novih informacija na tržište kapitala.
Iako je Busheva administracija jučer objavila da će američko gospodarstvo najvjerojatnije izbjeći recesiju, mnogi investitori u američku državnu propagandu nisu povjerovali. Nakon što je Warren Buffett za CNBC izjavio da je spreman u reosiguranje municipalnih obveznica koje je zahvatila kriza na sekundarnom tržištu hipotekarnih zajmova uložiti 800 milijardi dolara, izmamio je osmijeh na usnama burzovnih analitičara.
Zahvaljujući ponuđenoj financijskoj injekciji, krizom uzdrmani osiguravatelji obveznica vjerojatno će ozdraviti i zadržati svoj AAA kreditni rejting. Globalno tržište kapitala s entuzijazmom je prihvatilo Buffetovu novu investiciju. Europski dionički indeksi završili su svi redom više od dva posto u pozitivnom teritoriju, britanski FTSE 100 porastao je 3,54 posto, a njemački DAX 30 porastao je 3,33 posto.
Optimizam u nekim sektorima zavladao je i u SAD-u, a o čemu svjedoči porast S&P 500 indeksa 0,73 posto, čime su se napokon povezala dva uzastopna dana rasta ključnog američkog indeksa. Da je entuzijazam zaobišao tehnološki sektor svjedoči nepromijenjena vrijednost indeksa Nasdaq.
Investitori na azijskim burzama jutros su bili oprezni: Nikkei 225 indeks porastao je 0,36 posto. Terminski kupoprodajni futures ugovori čija su povezana imovina europski dionički indeksi sugeriraju da je europsko tržište jučer reagiralo pretjerano optimistično te da danas treba očekivati njihov blagi pad. Pad od jedan posto očekivao se na samom otvaranju trgovanja. Trenutno je FTSE 100 čak 1,38 posto, a DAX 30 indeks 0,81 posto u negativnom teritoriju.
Venecuela je na zahtijev svog vođe Huga Chaveza prekinula isporuku sirove nafte svom glavnom kupcu, teksaškom naftnom gigantu Exxon Mobilu. Analitičari smatraju da je Chavezov potez neracionalan i kratkog daha.
Zbog novog rasta američkih zaliha sirove nafte, cijena barela sirove nafte u terminskom kupoprodajnom futures ugovoru na robnoj burzi NYMEX u New Yorku u trenutku pisanja teksta pala 0,09 posto, na 92,70 američkih dolara. Zbog prisutnih rizika, analitičari su podijeljeni oko prognoze smjera kretanja cijene nafte u sljedećih pola godine.
Na Londonskoj burzi jučerašnja zaključna cijena GDR-a HT-a iznosi 59,30 američkih dolara ili 297,38 kuna konvertirano prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke.
BDI indeks cijena brodarskog prijevoza rasutih tereta jučer je porastao dodatnih 2,94 posto. Indeks raste već četvrti dan zaredom, a tijekom zadnja četiri dana porastao je 11,83 posto, lansirajući cijene domaćih i inozemnih brodarskih prijevoznika u višu orbitu. Porast BDI indeksa cijena vozarina mogao bi i danas domaće brodarske prijevoznike smjestiti u žarište interesa investitora te stoga na njih ponovo ukazujemo kao na mogući hit dana.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Za danas sam više nego siguran da će rast biti bar malo veći nego jučer. Mislim da će prvenstveno rasti dionice koje jučer nisu rasle naspram drugih . To su INA, Adris-p-a, Kraš, Podravka, Žitnjak, EIG, Vis,Veterina, Atlas, Hoteli Živogošće, Kamensko itd.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
[center]Obavjest svim DAYTRADERIMA[/center]
Poziva se na opreznost
ovih dana vam to nije pametno raditi, jer bi se za mjesec dana mogli udarat glavom o zid!
Za danas sam više nego siguran da će rast biti bar malo veći nego jučer. Mislim da će prvenstveno rasti dionice koje jučer nisu rasle naspram drugih . To su INA, Adris-p-a, Kraš, Podravka, Žitnjak, EIG, Vis,Veterina, Atlas, Hoteli Živogošće, Kamensko itd.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
A onda je svizac…
čini mi se da sljedi zadnji čin na Blsc i vraćanje na razine prije šivanja carevog novog ruha
iliti do vraćanja na pozicije prije katapulta bez fundamenta
nešto te danas ne ide
Unovčavanje dobitaka ovih koji su kupili u danas rano i juče. Sutra ide gore.[thumbsup]
…ako ne ide dolje, onda definitivno ide gore.
[thumbsup]
Premješteno iz teme: [color=blue]IGH (Institut građevinarstva Hrvatske d.d.)[/color]
ah da, to nam je od velike koriste….
momci i kolege,i ova dionica je kao i neke imala enorman rast prošle godine i sigurno su te prve na udaru,
pustite vi dezurne navlakače,
sve će ici dole kao i CROBEX i više uopće ne gledam strance jer mi smo imali enormne priraste i to se mora dovesti u normalu,ne dozvolite samo da Vas šišaju jer če vas opet navući i poklopiti a sto će tek biti sljedeći tjedan ako počmu prosvjedi,a početi će zasigurno, i radikalizacija Srbije i pozivanja na rat,
e to će utjecati na ovu dionicu a ne USA ili zeleno.crvena evropa,
oprez i nezaliječite se jer ja sam i danas na svim postovima rekao da sljedi bull trap a sljediti će i sutra i prekosutra i onda očekivanje stanja i onom sranju dolje,[bye]
Mialll vi ste jedina od rijetkih osoba na ovom forumu koja misli kao i ja.
Napisao sam već 100-tinjak postova na ovome forumu u zadnjih par mjeseci i svi su do jednoga bili točni ali od svega toga ni jednom ali ni jednom nisam dobio hvala ili sl. bilo od koje osobe na ovome forumu. Uz to gotovo svi postovi su bili konstruktivni s par natezanja u zadnjih par dana. Nije sad da sam očekivao hvalu jer svatko na burzi i griješi ali kažem to jer mi je u drugu ruku većina postova bila popljuvana, ne rijetko od više forumaša, a ni riječi podrške nikada.
Pokušavao sam davati savjete novima na burzi, da ih drugi ne šišaju kao ovce ali ni tu, osim pljuvanja, nema nikakvog odjeka.
I tako umorio se ja i odlučio svoja mišljenja ubuduće zadrzati za sebe pa nek se svatko onda snalazi sam jer je očajna atmosfera na forumu. Ja sam očekivao više, razmjenu mišljenja, argumente i informacije, DOBRONAMJERNE savjete ali toga samo u tragovima.
Na kraju zašto da ja svoje vrijeme trošim na uvjravanje drugih u ono što ne žele čuti.
Ubuduće prakticiram PM i to s onim kolegama kod kojih mi se učinilo da imaju nešto smisleno i konstruktivno za reći jer ipak informacija nikad previše. Svima ostalima da poželim još jednom puno sreće jer sam svijestan da u ovome poslu ne možeš biti sam-mora postojati likvidnost. Pozdrav!
P.S. sigurno će biti zadovoljnih ovom mojom odlukom jer će još malo lakše prodavati vlastite interese ali ti koji vam to i potvrde su oni koje bi, po mome, najmanje trebalo slušati ali neka svatko prosudi sam.