BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može li me netko reći što je to bluechip i koje dionice se smatraju takvima? Hvala

Tako se nazivaju dionice velikih uspješnih kompanija, kod nas bi to bile INA, ADRIS, HT,….

Tj. limun.hr – leksikon;

Blue chip (njem. erstklassige (sichere) Wertpapieranlage, die beste Aktie, Spitzenwert) je redovna dionica najviše kvalitete u smislu da ima manji rizik kapitalizacije (smanjenja vrijednosti dionice), isplate dividendi i bankrota.

Ne postoji službena lista poduzeća koja izdaju ove dionice, ali se podrazumijeva da su to velika i stabilna poduzeća.

klap,klap
mora netko i poučavati neiskusne…

Premješteno iz teme: [color=blue]INGR (Ingra d.d.)[/color]

Mislim da je nama vjernim dioničarima INGRE postalo dosadno na ovoj temi…Više se nemamo s kime prepirati i objašnjavati da ovo vrijedi i vrijedit će još više.Nestali su raznorazni indijanci, bikeri, kar….apoksi….itd.
Ali ne moramo se zbog toga međusobno prepirati…Lijepo uživajmo, a nek uvaženi kolege Marix i Plavi rade svoj posao i lijepo nas informiraju…Eto…toliko od mene….Uživajte dečki…[smiley11]

Pitalo me dvoje ljudi nezavisno koji prvi put gledaju dionice, da zasto je PUNT tako jeftin, da li da kupe …
ajme …

Hvala Cartman!

Cookie Monster

http://www.tportal.hr/gospodarstvo/poslovnivodic/page/2007/08/02/0169006.html

Očekuje li tko kakvu krizu pred izbore? ..

Cookie Monster

sad će ivek …

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Ćekam Iveka:)

Cookie Monster

Očekuje li tko kakvu krizu pred izbore? ..

…Ne zazivaj vraga..Tek smo malo krenuli nakon mjeseci stagnacije…[smiley7]

[smiley16]

Cookie Monster

Slične ciljeve pokušavaju postići i širenjem neistinitih informacija. Najčešće se to radi putem internetskih foruma, a ponekad se lažne informacije plasiraju i putem javnih glasila. Pumpanju cijena ponekad pribjegavaju i pojedini fond menadžeri i upravitelji portfelja kada pokušavaju ušminkati rezultate na kraju kvartala ili godine.

Vaš link

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close