BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A što ti smetlari misle,ne znaju stvarati novac pa sada koriste prisilu…ne bi li bilo logično pogledati malo zašto toliki pad dobiti,pa nekom otkaz dati nego vršiti teror…

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

pa nije drzava tu da zaradjuje na svojim gradjanima.. ovako imamo subvencioniranu struju.. tak treba.. dok nisu u gubitku sve 5.. da zarade par milijardi godisnje na nama kaj onda s tim novcima?

a sve ove koji se vesele IPO-u HEP-a stvarno ne mogu razumjeti.. sta stvarno ne vidite pola metra dalje od vlastitog dzepa? uostalom rekli su vec 100 puta.. nista prije 2015..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Evo sto znaci drzavni monopol. Firme poput ovog mastodonta iz proslih vremena su mamci na LSE i stranim burzama. E kad krene ovaj IPO; biti ce ludnica kao na INI, PLIVI i HT-u zajedno. Samo, ako SDP dobije i uvede porez; mozda od svega nece biti nista. Buducnost ce pokazati svoje; a dotad – u iscekivanju javne ponude ‘zlatne koke’ koja nas terorizira vec desetljecima.
HEP-u pala dobit, raste cijena struje
http://www.slobodnadalmacija.hr/20071015/novosti06.asp
[smiley9][smiley9][smiley9]

HEP je ubila topla zima, potrosnja struje i toplinske energije je bila nikakva. Osim toga, imali su peh, za najvece vrucine (i potrosnje) ljeti im je ispao TE Plomin iz mreze (najjeftinija HEP-ova struja), te su morali uvozit havarijske rezerve, koje su inace 3-4x skuplje od normalne struje.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Uvijek ista prica……Malog covjeka po tamburi………

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

najgore od svega sto se HEPu dogodilo ove godine je ugovor o otkupu struje. Koji bezobrazluk, samostalnim proizvodjacima struje moraju platiti samo 30 posto manje od trzisne cijene!!! [smiley1]

Da se razumijemo, ja sam protiv privatizacije HEPa. No da se tu nesto mora promijeniti – mora, vidi clanak u danasnjem vecernjem listu

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

HEP je ubila topla zima, potrosnja struje i toplinske energije je bila nikakva. Osim toga, imali su peh, za najvece vrucine (i potrosnje) ljeti im je ispao TE Plomin iz mreze (najjeftinija HEP-ova struja), te su morali uvozit havarijske rezerve, koje su inace 3-4x skuplje od normalne struje.

Slucajno znam da je nacin rada u HEP-u takav da ono sto se moze odraditi u 2-3 sata odradi se u najmanje tjedan dana. Cisti socijalizam. Da tam dodje neki sef koji zaista zeli raditi mislim da bi vise od pola zaposlenika trebalo letiti s posla.

[Slucajno znam da je nacin rada u HEP-u takav da ono sto se moze odraditi u 2-3 sata odradi se u najmanje tjedan dana. Cisti socijalizam. Da tam dodje neki sef koji zaista zeli raditi mislim da bi vise od pola zaposlenika trebalo letiti s posla.

— Sve ko nebi zaslužili !

je u hepu je polovica ljudi viska, znam da to zvuci surovo ali je istina, dolaskom na burzu ukrcao bi se pokoji fond koji bi to organizirao, a to nebi bila dobra socijalna politika, ali ako cemo gledat socijalno sta nam ne pojeftini struju[smiley11]

ne mari za male stvari i ostat ce male

a sto mislite o dugorocnim ulaganjima u hrv.brodogradilista? nekad 3.industrija svijeta u brodogradnji,danas turbogubitasi koje drzava pod svaku cijenu sanira, a sutra…?vec se koreanci zanimaju za neka. ako bi danas ulozio x kapitala, koliko bi to vrijedilo,recimo za 5-7 godina?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Evo malo da se prebacimo na osiguravatelje.
Kako ce se ovo sve odraziti na trziste?

HANFA UPOZORAVA IDUĆE GODINE STARTA LIBERALIZACIJA
TRŽIŠTA OBVEZNOG OSIGURANJA U PROMETU
Cjenika još uvijek nema
Nijedno osiguravajuće društvo nije poslalo nove uvjete osiguranja i tehničku podlogu za izračun novih tarifa premija obveznih autoosiguranja, premda su to bili obvezni učiniti najkasnije 60 dana prije primjene novih propisa
PIŠE SANJA STAPIĆ
Prvog siječnja iduće godine starta liberalizacija tržišta obveznog osiguranja u prometu, no samo o osiguravateljima ovisi hoće li tog dana moći primjenjivati vlastite tarife u poslovanju ili će možda dobiti privremenu zabranu obavljanja te djelatnosti.
To im je upozorenje poslala Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), koja ističe da joj do sada nijedno osiguravajuće društvo nije poslalo nove uvjete osiguranja i tehničku podlogu za izračun cjenika premija obveznih osiguranja, premda su to bili obvezni učiniti najkasnije 60 dana prije primjene novih propisa. HANFA navodi da se novi cjenici mogu primjenjivati samo ako budu sukladni zakonskim propisima, aktuarskim načelima i pravilima struke.

Privremene sankcije
U priopćenju koje je na svojim web stranicama objavila u ponedjeljak, Hanfa naglašava da bi se osiguravateljima koji se nastave oglušivati na njihove pozive moglo dogoditi da dogodine privremeno prestanu obavljati poslove obveznog osiguranja u prometu i da snose negativne posljedice koje će se odraziti na rezultat poslovanja.
Iz HANFA-e priopćavaju da su radi upozoravanja na ozbiljnost postupka predstojeće liberalizacije tržišta obveznih osiguranja u prometu, prošlog tjedna inicirali održavanje sastanka sa predstavnicima društava za osiguranje, Hrvatskog ureda za osiguranje i Udruge za zaštitu potrošača, kako bi upozorili na obveze, odgovornosti i posljedice propuštanja tih obveza.
Utvrdi li HANFA da su uvjeti osiguranja i tehničke podloge upotrijebljene pri izradi cjenika premija osiguranja izrađeni protivno zakonskim propisima, aktuarskim načelima i pravilima struke, izreći će mjeru za otklanjanje utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti te odrediti rok za njeno izvršenje u kojemu društvo za osiguranje ne smije primjenjivati cjenike. HANFA provjerava jesu li nepravilnosti otklonjene i odlučuje da osiguravatelj može početi primjenjivati svoju tarifu.

Kazne do 500 tisuća kuna

Osiguravatelju koji bude, unatoč Hanfinoj zabrani, primjenjivao uvjete, cjenike i temeljem njih sklapao ugovore o osiguranju, može se izreći novčana kazna od 200.000 do 500.000 kuna, od 20.000 do 100.000 kuna kazne predviđeno je za osiguravatelje koji počnu primjenjivati svoje tarife, a da nisu Hanfu obavijestili o uvjetima, cjenicima i tehničkoj podlozi.

Zaštita potrošača

Hanfa će utvrđivati jesu li cjenici u skladu sa zakonskim propisima, aktuarskim načelima i pravilima struke, radi zaštite interesa potrošača. Pri tome će voditi računa o osnovnim načelima poslovanja osiguravatelja: poslovanje po ekonomskim načelima, pravilima struke osiguranja i aktuarske struke, te primjene dobrih poslovnih običaja i poslovnog morala. Društva koja ne udovolje tim standardima neće ih moći primijeniti.

[smiley9][smiley9][smiley9]

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Cini se da ce se nakon 3Q mnogi turisti vratiti u fokus; uz to smatram da su sjeverni i srednji jadran ovu sezonu polucili dosta bolje rezultate. treba samo naci one koji su poslovali najbolje i kupiti ih prije FI 3Q.[smiley9][smiley9][smiley9]
TURISTIČKI ISKORAK HRVATSKA POSTALA SVJETSKA DESTINACIJA
Samo ruskih turista bilo 30 posto više
Ovo je najbolja turistička godina do sada, tvrdi državni tajnik za turizam Zdenko Mičić
http://www.slobodnadalmacija.hr/20071017/biznis01.asp

Stara kineska: Pas koji laje, nije dovoljno kuhan!

Može li me netko reći što je to bluechip i koje dionice se smatraju takvima? Hvala

Cookie Monster

New Report

Close