matrix90:
”
SLK: ” Tko sve nije dostavio 1H2007 od likvidnih ? Evo ja znam za ove: LPLH, DDJH, MIV, SUNH, i Todin poker asova: JMNC, KNZM, LEDO, ZVZD ” Kolega evo da Vama ali i ostalim kolegama forumašima skratim muke: http://www.zse.hr/finreports.php?sessionId=8479bdacc9bcf338db9f6b508d418674
”
[smiley11]
[smiley11] Kao nemam tu stranicu otvorenu cijeli dan. [smiley11]
ententinis: ” matrix90: ” SLK: ” Tko sve nije dostavio 1H2007 od likvidnih ? Evo ja znam za ove: LPLH, DDJH, MIV, SUNH, i Todin poker asova: JMNC, KNZM, LEDO, ZVZD ” Kolega evo da Vama ali i ostalim kolegama forumašima skratim muke: http://www.zse.hr/finreports.php?sessionId=8479bdacc9bcf338db9f6b508d418674 ” [smiley11] ” [smiley11] Kao nemam tu stranicu otvorenu cijeli dan. [smiley11]
Kolega samo sam htio pomoći.
[smiley11]
[color=blue]Moralićeva nova ponuda za kupnju Adriachema[/color]
Slavonski tajkun ovaj je put jedini pokazao interes za kupnju kaštelanskog proizvođača plastičnih masa koji se prodaje za kunu
ZAGREB – Enver Moralić ponovno je dao ponudu za kupnju 81,6 posto dionica Adriachema. Moralić je i ovaj put jedini ponuđač za kupnju kaštelanskog proizvođača plastičnih masa koji se prodaje pod posebnim uvjetima. To znači za jednu kunu, pod uvjetom da kupac podmiri sve obveze prema radnicima (18,6 milijuna kuna) i ostalim vjerovnicima (23 milijuna kuna).
Budući da je na prošlom, trećem, natječaju Moralićeva ponuda odbijenajer je kao instrument osiguranja ponudio mjenicu, u novoj ponudi on nudi korporativno jamstvo. Moralić očito računa na to da će se Upravni odbor HFP-a ovaj put zadovoljiti ponuđenim instrumentom osiguranja. Nakon što mu je odbijena prethodna ponuda, doznajemo, Moralić je razgovarao s predsjednikom UO Fonda Damirom Plančecom i vjerojatno ne bi davao takvu ponudu da mu opet prijeti odbijenica.
Njemu u korist ide i stav sindikata Adriachema. Predstavnik HUS-a u Adriachemu Željko Stojak, koji je danas bio i na otvaranju ponuda, rekao je da je Moralićeva ponuda prihvatljiva jer on radnicima jamči isplatu svih potraživanja, kao i posao još pet godina.
izvor: Jutarnji.hr
Kolega, velika većina nas znamo sami surfati, i većinu članaka smo već pročitali.
Osim što ih kopirate, imate li ikakav komentar za poneki?
Koristim priliku da Vam čestitam na tisućitom postu[smiley2]
Pa kolega Krpa, kolega Matrix je zaista od velike pomoći na ovom forumu. A njegove komentare možete pročitati na drugim temama. Mi koji nemamo toliko vremena lakše nam je sve naći na jednom mjestu, zar ne?To treba gledati kao dobro djelo. [smiley2] Well done Mr.matrix, i samo dalje ulažite u svoje znanje[smiley2]
Kolega, velika većina nas znamo sami surfati, i većinu članaka smo već pročitali. Osim što ih kopirate, imate li ikakav komentar za poneki? Koristim priliku da Vam čestitam na tisućitom postu[smiley2]
Hvala kolega.
Imam pregršt komentara samo komentiram na privat, tj s kolegama preko skyp-a.
[smiley11]
Premješteno iz teme: [color=blue]KUPNJA – PRODAJA[/color]
Ide danas AD Plastiku 42 mil eura na račun, valjda ide gore
Pozdrav svima,
nisam uspio otvoriti novu temu pa ću ovdje postaviti jedno pitanje, a riječ je o dionicama PRHN-R-A (Prehrana).
Da li se isplati kupovati te dionice (riječ je o famoznim paketima iz početka privatizacije gdje je svaki radnik mogao kupovati ne znam koju cifru). Znači dio je otplaćen, a zanima me da li odustati od daljne kupovine ili nastaviti to plaćati i nadati se nečemu jednog dana.
Unaprijed hvala
[color=blue]Masovna kupovina dionica na Wall Streetu[/color]
Signali iz američke središnje banke Fed o mogućem skorašnjem snižavanju ključne kamatne stope u utorak su na Wall Streetu razbuktali kupovine dionica, što je rezultiralo porastom vrijednosti S&P i Nasdaq indeksa.
S&P indeks porastao je 0,11 posto, na 1.447 bodova. Tehnološki Nasdaq dobio je 0,5 posto na vrijednosti, zaključivši trgovanje na 2.521 bodu. No, Dow Jones indeks spustio se blagih 0,2 posto, na 13.091 bod.
Fed će se poslužiti svim raspoloživim alatima da smiri financijska tržišta, kazao je njegov čelnik Ben Bernanke predsjedniku kongresnog odbora za bankarstvo, senatoru Christopheru Doddu. Njegovo obećanje potaknulo je špekulacije da će Fed uskoro sniziti ključnu kamatnu stopu, glavni bančin alat za upravljanje monetarnom politikom.
Takve špekulacije potaknule su oporavak financijskih dionica, pri čemu je dionica Goldman Sachsa porasla 1,6 posto, a Wachovia Corp. za 0,5 posto.
No, predsjednik Feda u Richmondu Jeffrey Lacker polio je optimistične ulagače nešto kasnije hladnom vodom, ustvrdivši da će se središnja banka ‘pozabaviti’ potresima na financijskom tržištu jedino ako će utjecati na pogoršanje izgleda za inflacijom ili gospodarskim rastom.
Tehnološke dionice nadmašile su svojom izvedbom ostatak tržišta, pri čemu je dionica Applea ojačala čak 4,4 posto pošto su analitičari UBS-a procijenili da će prodaja iPhonea nadmašiti njihove procjene.
Pad cijena energetskih dionica, međutim, spustio je vrijednost Dow indeksa. Razlog njihovoj korekciji jest spuštanje cijena nafte za 2,32 posto, odnosno ispod 70 dolara za barel po prvi puta od početka srpnja, nakon što je tornado Dean oslabio te zaobišao naftnu infrastrukturu u Meksičkom zaljevu.
Pad cijena nafte, međutim, ohrabrio je kupovinu dionica zrakoplovnih kompanija, pa je dionica AMR-a, matične kompanije American Airlinesa, poskupjela 7,3 posto.
Na europskim burzama cijene dionica na zatvaranju gotovo i nisu bilježile promjene nakon velikih oscilacija tijekom trgovanja uslijed zabrinutosti oko krize s drugorazrednim hipotekarnim zajmovima u SAD-u koje još proganjaju ulagače.
“Averzija prema riziku i dalje se čini primarnim ciljem ulagača, pri čemu većina razmatra ulaganje kapitala u kvalitetne i sigurne dionice”, stoji u priopćenju brokerske tvrtke Bear Stearns.
Londonski Ftse indeks u takvim uvjetima porastao je 0,12 posto, na 6.086 bodova. Frankfurtski DAX ojačao je 0,23 posto, na 7.425 bodova.
izvor: Hina
A kaj ak Fed ne snizi kamatnu stopu? Potop?
Kod njih da,kod nas to nema previše utjecaja..
Nije da je bas potop ako ne smanje kamatne stope, ali uglavnom to nije dobro. Pogledajte kretanje EURIBOR-a recimo. To je strasno koliko su kamate narasle. Sad firme placaju vece kamate na kredite (obicno se ugovara EURIBOR + neka marza, 1-2%). A i kamata na stambene kredite ce pocet rast vjerojatno uskoro…