BTW, temeljni kapital društva u stečaju je 20.908.400,00 kuna, a dugovi prelaze taj iznos oko 25-30 puta [smiley2]
” Do likvidacije neće doći, jer društvo nakon stečaja posluje pozitivno, ima posla, radnici dobivaju primjerene plaće na vrijeme. Problem je bio u svrgnutom rukovodstvu. Banka je 75% dioničar, a njoj tvrtka u stečaju nije dužna. Najveći vjerovnik koji je i sam d.d. (a koji je pazi otkupio ta potraživanja od druge banke prema društvu u stečaju!) najavljuje preuzimanje.
Na temelju cega? Dogovor s bankom?
Najveći vjerovnik koji je i sam d.d. (a koji je pazi otkupio ta potraživanja od druge banke prema društvu u stečaju!) najavljuje preuzimanje.
Zapravo su to dobre vijesti za banku…preostaje joj samo da čeka tržišni rast cijene dionica koje ima, kao povrat na ulaganje…bojim se da nema druge…Da li je d.d. izlistan na ZSE?
ali bi se vjerojatno iz FI dalo iščitati, ne?
Jedino iz revizorskog, a i onda -ako..
Na temelju cega? Dogovor s bankom?
Dogovor sa bankom kojoj je ta tvrtka bila dužnik. Znači ne bankom dioničarom, nego bankom koja ima pojedinačno najveća potraživanja.
Zapravo su to dobre vijesti za banku…preostaje joj samo da čeka tržišni rast cijene dionica koje ima, kao povrat na ulaganje…bojim se da nema druge…Da li je d.d. izlistan na ZSE?
Pa kako bi onda ona ostala većinski vlasnik, ako netko drugi preuzima firmu?
D.D je u stečaju pa je trgovanje zabranjeno.
vipy: ” Na temelju cega? Dogovor s bankom? ” Dogovor sa bankom kojoj je ta tvrtka bila dužnik. Znači ne bankom dioničarom, nego bankom koja ima pojedinačno najveća potraživanja.
Huh kuzim… Ako imaju valjane dokumente, onda su u vraski dobroj poziciji. Laicki, cini mi se da se banci vlasniku jos najvise isplati pokrenuti stecaj, Ako se ovi zainate, ostace im samo IME
Pa kako bi onda ona ostala većinski vlasnik, ako netko drugi preuzima firmu?
D.D je u stečaju pa je trgovanje zabranjeno.
Ma da, naravno…ima li kakvih odluka stečajnog upravitelja i steč. sudca?
Huh kuzim… Ako imaju valjane dokumente, onda su u vraski dobroj poziciji. Laicki, cini mi se da se banci vlasniku jos najvise isplati pokrenuti stecaj, Ako se ovi zainate, ostace im samo IME
Ona nema na osnovu čega kad nije vjerovnik…kako sam ja shvatio…d.d. je već u stečaju ali nema likvidacije, pa tako ni stečajne mase, pa tako ni naplate.
Još gore po banku bi moglo biti da se društvo preoblikuje u d.o.o. što bi “preuzimač” mogao napraviti. Pitam se…
mika: ” u ostale vlasničke i dužničke vrijednosne papire)? Kako Banka, u slučaju gubitka tih dionica društva u stečaju, rashoduje taj iznos? Slučaj je stvaran i aktualan. ” koji je to slučaj ako nije tajna. Takav slučaj s obzirom da je banka vlasnik 75% može biti opasan i za banku i banka mora braniti takvu firmu pumpanjem love jer ako ima toliko vlasništa mogla je i morala utjecati na sve odluke društva. Dakle banka sama “mora” isplatit sve vjerovnike takve firme da ne bi ugrozila i redovno poslovanje ” Banka se ovdje pojavljuje 2 X s tim da potrazivanja koja ima su “starija” tj prioritetnija u stecajnom redu dok su vlasnicka zadnja tj ak sto ostane. Banka ne mora nikome nista isplacivati. Zato i sluze dd i doo, sjetite se rijecke banke i landes banke. Ovo sto je Mika napisao ne stoji
Zamisli samo situaciju da ISTT ode u stečaj, a ZABA je vlasnik 75%. Svi bi pitali zašto vlasnik ne isplati vjerovnike i riješi situaciju. Općenito veliki je problem kad firme kojima su banke vlasnici odu u stečaj i zato banke u pravilu nemaju firme van core biznisa. Riječka banka je mala u odnosu na Landes banku, ali svejedno i danas imaju problema u Hrvatskoj zato što nisu pokrili dugove.
vipy: ” Huh kuzim… Ako imaju valjane dokumente, onda su u vraski dobroj poziciji. Laicki, cini mi se da se banci vlasniku jos najvise isplati pokrenuti stecaj, Ako se ovi zainate, ostace im samo IME ” Ona nema na osnovu čega kad nije vjerovnik…kako sam ja shvatio…d.d. je već u stečaju ali nema likvidacije, pa tako ni stečajne mase, pa tako ni naplate. Još gore po banku bi moglo biti da se društvo preoblikuje u d.o.o. što bi “preuzimač” mogao napraviti. Pitam se…
Tu si u pravu, ako je vec formirana stecajna masa…
Slk ocito nam nisi otkrio dovoljno otkrio.
Potraživač ima valjane dokumente da mu je društvo dužno. I u medijima je najavio svoje namjere, jer su dužnik i potraživač iz istog sektora posla. A stvari bi se mogle rasplitati vrlo brzo, već ove jeseni.