BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel to onaj kaj je todoricu prodao VF?

Nije.

No respect

Dejavue: ” Jel to onaj kaj je todoricu prodao VF? ” Nije.

A tko je onda taj biser 🙂

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

SLK:

Dejavue: ” Jel to onaj kaj je todoricu prodao VF? ” Nije.

A tko je onda taj biser 🙂

Ovaj je Mujo a VF je Jasmin Selmanagić.

No respect

——————————————————————————–
Najuglednije tvrtke sa Wall Streeta krizu pretvorili u priliku za jeftinu kupnju

Igor Prstec
igor.prstecatcharbusiness.hr 15.08.2007 16:11
Pročitaj komentare(0)

Nema krize, to je još samo jedna prilika za jeftinu kupnju, zaključak je na koji navodi poslovna strategija američke investicijske kompanije Goldman Sachs, piše portal moneyweek.com.
Naime, fond menadžeri Goldman Sachsa su, usred vrtloga problema na američkom subprime tržištu hipotekarnih zajmova i širenja problema nelikvidnosti na ostatak globalnog financijskog sustava te nakon što je imovina njihovog Global Equity Opportunities fonda u samo jedan tjedan izgubila više od trećine imovine, u taj isti fond injektirali nove 2 milijarde dolara.

Naravno, ovakva prezentacija sile je istom fondu tvrtke u nekoliko sljedećih dana donijela novu milijardu dolara koju su uplatili vanjski investitori vjerujući u sposobnost i uspješnost kriznog menadžmenta tvrtke.

Oglas:

“Ovo nije nikakva pomoć”, rekao je prvi financijaš Goldmana, David Viniar. “Uzimajući u obzir razmjere dislociranosti tržišta, vjerujemo da je ovo odlična prigoda za investiranje”, poentirao je Viniar.
Je li ovo opasan potez kojim će se ulagači ušuškati i lažno smiriti, a nakon nekog vremena jednostavno izgubiti većinu ili sve što su uložili? U to je uvjeren analitičar britanskog Telegrapha, Damien Reece, koji upozorava da je Goldmanov potez “opasan presedan”. Reece se pita što će se dogoditi kada neki drugi Goldman fond posustane ili što će biti ako i ostale investicijske banke krenu u traženje investicijskih prilika koje se nakon nekog vremena pokažu neuspješnim?
Utrka za novim sredstvima može dovesti do presušenja izvora financiranja, što će tek pokrenuti opasnu lavinu, napominje Reece.
No, Goldman Sachs nije jedina tvrtka koja trenutno pojačava investicijske aktivnosti. Analitičari Morgan Stanleya, koji su savršeno pogodili vrhunac američkog tržišta sredinom lipnja, prije neki dan su objavili da je američko tržište kapitala pogodilo dno, što je njihovim fond menadžerima bilo dovoljno za zaokret politike i snažnije ulaganje.
A oni su odlučili otići još jednu stepenicu više i kupovati krizom teško pogođene i vrlo nestabilne financijske dionice. Možemo samo prokomentirati da su jako pogriješili ako su očekivali da će samo objava ove investicijske politike jedne od najvećih tvrtki sa Wall Streeta djelovati smirujuće na tržište i kao takva podići sektor.
No, iz Goldman napominju da su poučeni iskustvom azijskog sloma u drugoj polovici 1997. i prvoj polovici 1998. godine, kada su analitičari napravili veliku grešku i prerano procijenili dno krize, sada mnogo pametniji te znaju procijeniti stvarni rizik povezan sa trenutnom epizodom bježanja ulagača iz rizičnih poslova. A najveći je problem trenutno u SAD-u taj da se zbog vrlo aktivnog sekundarnog tržišta duga trenutno ne zna gdje je točno završili najmanje 300 milijardi dolara vrijednih potpuno nepokrivenih (i trenutno bezvrijednih) dužničkih papira.

Scio me nihil scire

Pravo vrijeme kad Medvjedi kreću u lov……..[smiley1][smiley2]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

U veliki lov na Žitnjak.

Kupujem dionice ATLANTSKE PLOVIDBE.

Ponude šaljite na PM.

HVALA

Nadokupljujem još Žitnjaka

Nadokupljujem još Žitnjaka

… a šta je sa Belišćem ? se isplati i Belišće uzeti ?

ANRICOM: ” Nadokupljujem još Žitnjaka ” …

a šta je sa Belišćem ? se isplati i Belišće uzeti ?

svašta se priča, već se dosta dugo čuje da treba, i sam razmišljam.

Pišem 1. post, da se predstavim zovem se Ivan.
Čitam ovaj forum neko vrijeme i mogu kazati da ima dosta iskusnih ulagača.

Zanima me slijedeće: Želio bi pitati, da li je moguće da moj maloljetni sin, dobije dionice prijepisom,i da li je ikako moguće da on trguje na burzi pod mojim skrbništvom.

Ako ima koji iskusniji forumaš,da mi objasni postupak.

Hvala

Rekla bi moja baba: Ode mast u propast!!!

Skoro sam se sokirao kad sam ugledao stanje portfelja – 5,5%

Tko hoće, može..

New Report

Close