ja baš smatram da je osnovna stvar pravilno izražavanje (usmeno i pisano). to je znak načitanosti, a načitanost znači znatiželju a znatiželja širi vidike, posebice ulagačima. Zato nemojte zanemariti pravilno pisanje našeg jezika jer zbilja je tragično kako se naš narod loše služi svojim jezikom.
Premješteno iz teme: [color=blue]THNK (Tehnika d.d.)[/color]
Pravilno je napisati “dokupiti”. Izraz “nadokupiti” ne znači ništa, ali govori o razini obrazovanja, budući se ovaj dio pravopisa savladava već u osnovnoj školi.
Premješteno iz teme: [color=blue]THNK (Tehnika d.d.)[/color]
Pravilno je napisati “dokupiti”. Izraz “nadokupiti” ne znači ništa, ali govori o razini obrazovanja, budući se ovaj dio pravopisa savladava već u osnovnoj školi.
Čini mi se da ti nećeš ni kupiti ni dokupiti ni nadokupiti Tehniku po jeftinoj cijeni…….[smiley2]
Ma vi ste ludi,ko da je bitno tko kako pise.VAZNA JE INFORMACIJA I DA MI SVI NESTO ZARADIMO.Ajde caymane uskoro ce doc odgovor iz Maroka………..i ode tehnomont na 800. pozdrav[smiley9]
kad već netko piše, onda nek to nečemu sliči. a ovdje zbilja ima rečeničnih konstrukcija da iz njih možeš samo popušiti lovu, nikako zaraditi. a što se tehnomonta tiče, na brinem se.
Na neki nacin ni ovo nije lose, nisam pratio burzu u petak
jer sam putovao a necu ni drugi tjedan, naravno da
cu pogledati navecer…hehe..ne bi izdrzao.
sta se dogadja na burzi, nadam se kao
i u petak, sve mi raslo.[smiley2]
Ipak i pase malo odmora, pustim, neka ide.
Saludos de Tenerife!
Premješteno iz teme: [color=blue]THNK (Tehnika d.d.)[/color] Pravilno je napisati “dokupiti”. Izraz “nadokupiti” ne znači ništa, ali govori o razini obrazovanja, budući se ovaj dio pravopisa savladava već u osnovnoj školi.
Neš ti pismenosti!
[smiley8]
caymane (osim što razmišljam o prodaji LLRB), gdje si ti bio u školi kada se učilo da se rečenice započinju velikim slovom. Pohvalno je što skrbiš o pismenosti hrvatskog puka, ali bi moga i pridonijeti istoj.[smiley2]
Nemojte zamjeriti, ali to je bilo samo malo odvraćanje pažnje dok se nisam ukrcao.
Sada kada sam unutra odmah se lakše diše.
Koliko sam samo propustio zarade zbog neodlučnosti.[smiley6]
logan: ” Evo nešto i za tekstilce ZAGREB – Samo uz dugoročno oslanjanje na gotovo cjelokupan sustav državnih potpora, od onih za sanaciju do potpora za istraživanje i razvoj i osmišljenu strategiju, koje podrazumijeva tržišno repozicioniranje tekstilnih tvrtki, njihovo okrupnjavanje, kao i kadrovsko prilagođavanje novim tehnološkim uvjetima poslovanja moguće je ublažiti sadašnje iznimno negativne trendove u domaćoj tekstilnoj industriji. Takva preporuka dana je u dokumentu “Strateške odrednice razvoja industrije tekstila i odjeće” koje je za Ministarstvo gospodarstva upravo dovršio Ekonomski institut, a koji bi trebao biti podloga za sustav mjera, što bi ga Ministarstvo trebalo predložiti za pokušaj oživljavanja tekstilne industrije koja još uvijek ima relativno visok udio u ukupnoj zaposlenosti, odnosno od tri posto. Tekstilne tvrtke, naime, zapošljavaju 38.000 ljudi te čini 1,3 posto BDP-a, a u analizi koju je za Ministarstvo izradio Ekonomski institut nositeljima ekonomske politike preporučuje se intenzivna podrška toj grani proizvodnje jer bi u protivnom već do 2015. godine u njoj moglo biti izgubljeno 50 posto radnih mjesta. Unatoč prigovorima prevelikom broju servisnih institucija, i u tom se strateškom dokumentu predlaže se osnivanje posebne agencije koja bi provodila proces restrukturiranja. Hrvatska agencija za razvoj tekstilne industrije, kako se radno naziva, bila bi centralno tijelo koje bi bilo zaduženo za izgradnju klastera hvatske tekstilne industrije. Pritom se preporučuje da se klasteri tekstilcima ne nameću kao formalno-pravni oblik ustroja. Osnivač takve agencije ipak ne bi bila primarno država, nego prvenstveno tekstilne i odjevne tvrtke, pri čemu bi se agencija postavila u ulogu menadžera zajedničkih razvojnih aktivnosti, a ona bi se trebala brinuti i o financiranju zajedničkih programa tvrtki. Sama strategija ne garantira zadržavanje sadašnje razine zaposlenosti i broja tvrtki. Procjenjuje se da bi na kraju uz smišljenu politiku promjene strukture industrije moglo biti uspješno restrukturirano 40 posto tvrtki, a gubitak radnih mjesta bio bi blaži.
[/quote]
Hoce li biti sto od te rekonstrukcije, jer bi navodno to pomoglo i MTČ-u da se oporavi i mozda onda uspjesno proda.. ????
Evo indexi iz svijeta od prije 20 min…
lijep pozdrav!!! [smiley2]