HANFA zahtjeva da joj brokeri cinkaju klijente….
Business
Zna li tko kako će dioničari-balavci ( maloljetni ) dobiti dividendu od Ine? Moraju li imati račun u banci ili što?
Ima li netko odluku ustavnog suda kojom o kojoj je danas bilo priče u lideru …
Ima li netko odluku ustavnog suda kojom o kojoj je danas bilo priče u lideru … http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=18482
Prema toj odluci Ustavnog suda o primjeni ‘squeez-outa’ i u Hrvatskoj, glavni dioničar (s najmanje 95 posto udjela u temeljnom kapitalu) ima pravo od glavne skupštine zahtijevati da prisilno izvlasti manjinske dioničare i njihove dionice njemu prenese, neovisno o tome žele li manjinski dioničari otuđiti svoje dionice. Jedini je uvjet da glavni dioničar isplati u novcu manjinskim dioničarima ‘primjerenu naknadu’, pri čemu glavni dioničar sam određuje iznos te ‘primjerene naknade’.
Ovaj dio je najzanimljiviji. Koliko, teoretski, nisko može ići glavni dioničar kod određivanja “primjerene naknade”. U praksi ionako mali ne mogu na sudu izdržati dugotrajnu borbu.[smiley16]
Ovaj dio je najzanimljiviji. Koliko, teoretski, nisko može ići glavni dioničar kod određivanja “primjerene naknade”. U praksi ionako mali ne mogu na sudu izdržati dugotrajnu borbu.[smiley16]
Pa vjerovatno 5-10 kuna,jebi ga nema se…..[smiley2]
Najjača smo država na svijetu. Bitno da je izišao pravilnik o manipulacijama….
asti gospe:
Vaš link
tko li se tu sve namirio?! nije vrag da se skupljalo za kampanju.
za one koje zanima danas iz fime vele da je proprius konaćno dobio zeleno svijetlo sa trgovačkog suda u Varaždinu. Postoje šanse da se još ovaj tjedan izkotira na ZSE, vele! Znam da to može trajati ali me zanima koliko će sada trajati dobivanje odobrenje od HANF-e i procedura izlistavanja u nekoj kotaciji. Jeli zna netko koja će to biti kotacija, i koliko je tu vremena potrebno i uobićajeno. Zahvalio bih na svakoj dodatnoj informaciji!