BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imam jedno pitanje za poštovane kolege.Recimo da sutra morate platiti jedan račun,koju bi dionicu prodali,onu šta ste 9% u plusu ili onu sa 2-3% minusa?

Imam jedno pitanje za poštovane kolege.Recimo da sutra morate platiti jedan račun,koju bi dionicu prodali,onu šta ste 9% u plusu ili onu sa 2-3% minusa?

Onu s kojom sam u plusu. Barem ja. U protivnom kapitaliziras gubitak

cazo22: ” Imam jedno pitanje za poštovane kolege.Recimo da sutra morate platiti jedan račun,koju bi dionicu prodali,onu šta ste 9% u plusu ili onu sa 2-3% minusa? ” Onu s kojom sam u plusu. Barem ja. U protivnom kapitaliziras gubitak

ovisi, nije niti kapitalizirati mali gubitak najgora stvar, ponekad je dapače vrlo dobra stvar[smiley1]

Moraš reći koje su dionice.
Ona u minusu može biti još puno dole pa si se izvukao sa malim gubitkom
,a ona u plusu može još puno jače od 9+,
pa si ustvari propustio dobit,itd…….

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Ne prodavaj ništa posudi pare i plati račun

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

cazo22:

Ne prodavaj ništa posudi pare i plati račun

hehehe [smiley2]

No respect

Goran8: ” cazo22: ” Imam jedno pitanje za poštovane kolege.Recimo da sutra morate platiti jedan račun,koju bi dionicu prodali,onu šta ste 9% u plusu ili onu sa 2-3% minusa? ” Ne prodavaj ništa posudi pare i plati račun ” hehehe [smiley2]

Zaboravio sam staviti zabranu nepopravljivim traderima[smiley2]Inače je VIRO vs.BLJE.

goran8 ti nije dao traderski već investitorski savjet. barem bi toga trebao biti svjestan
NR

btw što se tiče odabira ja bih prodao belje ( ako se mora nešto prodati )

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

SLK:

Goran8: ” cazo22: ” Imam jedno pitanje za poštovane kolege.Recimo da sutra morate platiti jedan račun,koju bi dionicu prodali,onu šta ste 9% u plusu ili onu sa 2-3% minusa? ” Ne prodavaj ništa posudi pare i plati račun ” hehehe [smiley2]

Zaboravio sam staviti zabranu nepopravljivim traderima[smiley2]Inače je VIRO vs.BLJE.

B J E Ž I IZ B E LJ A !!!!

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Uvijek se prodaje ono što ne valja.
Nikad ono što valja

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Evo nešto i za tekstilce

ZAGREB – Samo uz dugoročno oslanjanje na gotovo cjelokupan sustav državnih potpora, od onih za sanaciju do potpora za istraživanje i razvoj i osmišljenu strategiju, koje podrazumijeva tržišno repozicioniranje tekstilnih tvrtki, njihovo okrupnjavanje, kao i kadrovsko prilagođavanje novim tehnološkim uvjetima poslovanja moguće je ublažiti sadašnje iznimno negativne trendove u domaćoj tekstilnoj industriji.

Takva preporuka dana je u dokumentu “Strateške odrednice razvoja industrije tekstila i odjeće” koje je za Ministarstvo gospodarstva upravo dovršio Ekonomski institut, a koji bi trebao biti podloga za sustav mjera, što bi ga Ministarstvo trebalo predložiti za pokušaj oživljavanja tekstilne industrije koja još uvijek ima relativno visok udio u ukupnoj zaposlenosti, odnosno od tri posto.

Tekstilne tvrtke, naime, zapošljavaju 38.000 ljudi te čini 1,3 posto BDP-a, a u analizi koju je za Ministarstvo izradio Ekonomski institut nositeljima ekonomske politike preporučuje se intenzivna podrška toj grani proizvodnje jer bi u protivnom već do 2015. godine u njoj moglo biti izgubljeno 50 posto radnih mjesta.

Unatoč prigovorima prevelikom broju servisnih institucija, i u tom se strateškom dokumentu predlaže se osnivanje posebne agencije koja bi provodila proces restrukturiranja.

Hrvatska agencija za razvoj tekstilne industrije, kako se radno naziva, bila bi centralno tijelo koje bi bilo zaduženo za izgradnju klastera hvatske tekstilne industrije. Pritom se preporučuje da se klasteri tekstilcima ne nameću kao formalno-pravni oblik ustroja.

Osnivač takve agencije ipak ne bi bila primarno država, nego prvenstveno tekstilne i odjevne tvrtke, pri čemu bi se agencija postavila u ulogu menadžera zajedničkih razvojnih aktivnosti, a ona bi se trebala brinuti i o financiranju zajedničkih programa tvrtki.

Sama strategija ne garantira zadržavanje sadašnje razine zaposlenosti i broja tvrtki. Procjenjuje se da bi na kraju uz smišljenu politiku promjene strukture industrije moglo biti uspješno restrukturirano 40 posto tvrtki, a gubitak radnih mjesta bio bi blaži.

nakon dugo i nakon katastrofalnih izvješća danas se dogodila jedna zanimljiva transakcija na ACM-R-A

105,00 6732 10:55:33
105,00 100 10:54:40

i na kupnji stoji još 800 komada…

s obzirom da sam “fan” jednog dotičnog gospodina iz top 10 koji je između 2 zadnja izvješća i nadokupljivao nešto sitno dionica pretpostavljam da se tamo možda nešto kuha…

neobičan je također i temeljni kapital firme acm pothvati d.o.o. koja je također u top 10 dioničara acm..

ako sam dobro upućen vlasnik pothvata d.o.o. je rođak od vlasnika acm d.d. te ide na česte putovanja i možebitne pregovore o plasmanu proizvoda u rusiji (čini mi se da se između ostalog radi o fera vinima – nexe)

u svakom slučaju oko te tog acm d.d. ima jako puno tajanstvenih zanimljivosti pa me zanima što mislite o potencijalu te dionice?

New Report

Close