direktor tosame nije konkretno spomenuo što će preuzeti i s kime se udružiti, ali ja tipujem na LLRB jer su Saniteks u BiH već kupili, a za LLRB su već godinama zainteresirani, ali uprava LLRB je zapela da se proda Konzumu. Iskreno, mislim da im je bolje dati Lolu tosami jer ne vidim smisla proizvoditi za Kozmo drogerije vatu i štapiće za uši. Još se priča da je u igri i Kimberly Clark, koji želi da mu Lola radi kupaonski pribor kojeg prodaju po poslovnim objektima. Ne znam što će uprava odlučiti, ali bitno je da ju oni ispod 600 kuna neće dati ni pod razno, a bez njih i njihovih satelita u prvih 20 neće biti preuzimanja. Vidjet ćemo. Sismina tvrtka kćer na milanskoj burzi trži se na 2 BV-a, a LLRB i dalje spada u najpodcijenjenije dionice u RH (BV je 574 KN, cijena 312, dakle skoro 0,5 BV). Osim toga , prelistajte unatrag malo pa ćete vidjeti da vodeće brokerske kuće predviđaju rast do kraja godine na 600 kunića. Jedini je tu uvijek problem što je premalo dionica za kontinuirani rast cijene, jer ova dionica je rijetko kad u trendu. No, isto tako strpljivi će biti nagrađeni na kraju priče.
Nego, meni nakon duzeg proucavanja jos uvijek nije jasan 100% i apsolutni optimizam Varteksovih dionicara. Ja sam prodao nakon dosta vaganja; mozda ce i skociti puno i vrlo brzo; ali meni se sve skupa ne svidja. Eto, mozda njihova malodionicarska sloga + sloga vecih igraca ipak ostvare taj ‘boom’.[smiley9]
ipak izgleda da si se prešao što si prodao
[smiley2],nema veze ,jedan dioničar manje [smiley2]
Nego, meni nakon duzeg proucavanja jos uvijek nije jasan 100% i apsolutni optimizam Varteksovih dionicara. Ja sam prodao nakon dosta vaganja; mozda ce i skociti puno i vrlo brzo; ali meni se sve skupa ne svidja. Eto, mozda njihova malodionicarska sloga + sloga vecih igraca ipak ostvare taj ‘boom’.[smiley9]
Uskoro ćeš vidjeti da si pogriješio nažalost
Lega plavi… tajnoviti ste mi nešto :-)) nadam se na naše zajedničko zadovoljstvo….
hoce li LLRB bit hit petka?
vec neko vrijeme pokušavam ali iz raznih razloga mi ne uspjeva pitati, da li bi netko od iskusnjih forumaša imao vremena i volje malo istraziti HVDC, Hoteli Vodice. Pojavili su se prošli tjedan, prva trgovina četvrtak 130 kom po 130,00kn, sljedeća po 160,00kn pa 340 kom po 200,00kn u ponedjeljak. Od tada nema trgovine, danas stanje prva K 176,95, P190,00 – 105kom, 200,00-60 kom, 220,00 – 100kom, 250,00 – 100kom, 378,00 – 200 kom). Mislite li da bi to mogla biti dionica s prosperitetom?
hvala
vec neko vrijeme pokušavam ali iz raznih razloga mi ne uspjeva pitati, da li bi netko od iskusnjih forumaša imao vremena i volje malo istraziti HVDC, Hoteli Vodice. Pojavili su se prošli tjedan, prva trgovina četvrtak 130 kom po 130,00kn, sljedeća po 160,00kn pa 340 kom po 200,00kn u ponedjeljak. Od tada nema trgovine, danas stanje prva K 176,95, P190,00 – 105kom, 200,00-60 kom, 220,00 – 100kom, 250,00 – 100kom, 378,00 – 200 kom). Mislite li da bi to mogla biti dionica s prosperitetom?
hvala
Ja sam ti već pokušao objasniti da se kaniš ćorava posla.
Istina, bilo je to na duhovit način.
Ta dionica se tek počela trgovati na burzi, a već je precijenjena.
hoce li LLRB bit hit petka?
hvala
Ne znam točno kolika je stvarna vrijednost po dionici, ali znam nešto o firmi, npr. da je i “Jolly” dok je otkupljivao (skupljao) unaokolo od radnika dionice plaćao ih oko 150 kn po komadu. Otkad je on preuzeo, pokušava malo produžiti sezonu… Tako recimo hotel Punta radi i sad preko zime, iako naravno s minimalnim kapacitetima, vjerojatno na rubu isplativosti… Svakako mislim da “Jolly” (Josip Stojanović) ima velike planove s tim. Što će od toga biti teško je znati, jer i on je tek ušao u taj biznis. Do sada se isključivo bavio trgovinama… (trgovački centri po Šibenskoj županiji…, CBA društvo itd…)
Ne znam točno kolika je stvarna vrijednost po dionici, ali znam nešto o firmi, npr. da je i “Jolly” dok je otkupljivao (skupljao) unaokolo od radnika dionice plaćao ih oko 150 kn po komadu. Otkad je on preuzeo, pokušava malo produžiti sezonu… Tako recimo hotel Punta radi i sad preko zime, iako naravno s minimalnim kapacitetima, vjerojatno na rubu isplativosti… Svakako mislim da “Jolly” (Josip Stojanović) ima velike planove s tim. Što će od toga biti teško je znati, jer i on je tek ušao u taj biznis. Do sada se isključivo bavio trgovinama… (trgovački centri po Šibenskoj županiji…, CBA društvo itd…)
Ja bih rekao da je Jolly otkupljivao Vodičanku, a ne Hotele Vodice.
Vodičanka ja kasnije podijeljena na Hotele Vodice d.d. i Olympia Vodice d.d.
Za omjer po kojem je išla podjela potraži na VSE.
” Ja sam ti već pokušao objasniti da se kaniš ćorava posla. Istina, bilo je to na duhovit način. Ta dionica se tek počela trgovati na burzi, a već je precijenjena.
thanks, moram priznati da mi je promakao prvi odgovor,
Današnji hit PODR – R-A i DLKV R-A [smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Sve do 240 – čista bagatela, ako je državi bila dobra po 270, što se čeka….
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Evo i u PDF formatu za obiteljski album… Izgleda je autor dobro plivao između pesimizma i optimizma…, no čini se da je privatizacija na pragu, u ovom mjesecu će već biti objavljen tender… 63% dionica iz portfelja HFP-a je na prodaju…., kome …, to će se tek vidjeti… Evo…
najvažnije stvari su povećanje potrošnje đubra u idućim godinama duplo nego što je sada.
A kad ju Rusi kupe plin će za ptkm biti maksimalno 4,5 centi i biće ga kolko i kad ti srce želi.
A koja će onda biti cijena na burzi vrijeme će pokazati.