BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U poslovnom dnevniku pod naslovom HPB najbrže raste među velikima između ostalog piše:
U rastu aktive prednjače manje i srednje banke poput Vabe čija se aktiva lani povećala za čak 153%.
Među većim bankama najveći rast zabilježila je Hrvatska poštanska banka –55%, te njezina aktiva iznosi 11,3 milijarde kuna.

Scio me nihil scire

zaba je 2003 imala još veću dobit. pbz i srednje banke joj uspješno od onda grickaju komadiće kolača.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Ja mislim da će Cartmann uskoro izvršiti harakiri – PTKM nezadrživo raste[smiley10]
kontra svih njegovih teorija – tko ga sluša loše se proveo na CRO burzama

Tko je mene slusao prodao je PTKM kad je bila 230kn i kupio Viro, PBZ, INU, BDSS,…te zaradio dobre novce, tko je slusao Miku kupovao je PTKM po 235kn i popusio dobre novce. Sve ti fino gore pise, argumentirano linkovima iz listopada 2006.

” Tko je mene slusao prodao je PTKM kad je bila 230kn i kupio Viro, PBZ, INU, BDSS,…te zaradio dobre novce, tko je slusao Miku kupovao je PTKM po 235kn i popusio dobre novce. Sve ti fino gore pise, argumentirano linkovima iz listopada 2006. ****

Ma nije popušito ništa – samo je bio osuđen na dodatno čekanje i razmišljanje “što je meni ovo trebalo”, kako izgleda brzo će se ti novci vratiti ljudima u džepove i to još malko okamaćeni….

Tko je mene slusao prodao je PTKM kad je bila 230kn i kupio Viro, PBZ, INU, BDSS,…te zaradio dobre novce, tko je slusao Miku kupovao je PTKM po 235kn i popusio dobre novce. Sve ti fino gore pise, argumentirano linkovima iz listopada 2006. *******

Ma ja mislim dragi Cartmane da bi ti orgijao na forumu kad bi naše tržište krahiralo,ti bi bio najsretniji čovjek na svijetu….

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

cartmann:

” Tko je mene slusao prodao je PTKM kad je bila 230kn i kupio Viro, PBZ, INU, BDSS,…te zaradio dobre novce, tko je slusao Miku kupovao je PTKM po 235kn i popusio dobre novce. Sve ti fino gore pise, argumentirano linkovima iz listopada 2006. ****”

Ma nije popušito ništa – samo je bio osuđen na dodatno čekanje i razmišljanje “što je meni ovo trebalo”, kako izgleda brzo će se ti novci vratiti ljudima u džepove i to još malko okamaćeni….

Naravno da nije “popušio”, već je propustio priliku za puno veću zaradu. To se zove – propuštena prilika.

Bolje prekasno nego nikad.

Nisam baš pratio Petrokemiju u zadnje vrijeme, još od onda dok je pala na 170 kn. Zato bi molio upućene da mi kažu što se to u zadnjih dva-tri mjeseca promenilo u ovome poduzeću da je cijena sa 170 kn skočila na 220.

Pozdrav

Naravno da nije “popušio”, već je propustio priliku za puno veću zaradu. To se zove – propuštena prilika.

…ili trošak oportuniteta, koji je sastavni dio ekonomskog (ali ne i računovodstvenog) profita.
Pa sad ti vidi…[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Ma ja mislim dragi Cartmane da bi ti orgijao na forumu kad bi naše tržište krahiralo,ti bi bio najsretniji čovjek na svijetu….

Sigurno ne bih iz jednostavnog razloga sto na trzistu imam cca. 75% sveukupne imovine, do većeg dijela sam došao zahvaljujuci precima koji su mi (istina, nesvjesno) omogucili da cijeli zivot mogu dobro zivjeti bez da radim jedan dan u zivotu. Pa bi steta bila da umjesto lagodnog zivota sve to spickam do 30te, i to ne na alkohol, izlaske i zene vec na burzi. Jer evo petak navecer, neprestano mi stizu mms-ovi iz prijateljevog kafica prepunog cura u minicama, a ja istrazujem poslovanje Spačve i još me čeka Imperial iz Raba. U skladu s tim ne bi bio sretan da spusim lovu.

Iako, cisto po zakonu fizike jer drvece ne raste do neba, u sljedecih 10g. ce nas zadesiti najmanje jedan “slom burze”. A ako cijene nastave nerealno rasti kao i dosad, taj slom ce biti izuzetno jak, a i doci ce prije no sto se bojimo.

. Jer evo petak navecer, neprestano mi stizu mms-ovi iz prijateljevog kafica prepunog cura u minicama, a ja istrazujem poslovanje Spačve i još me čeka Imperial iz Raba.

Mladost imamo da bismo činili gluposti, a starost da bismo za tim glupostima žalili.
E. Hemingway

[color=blue][b]Razmišljamo o prošlosti, muči nas budućnost, a sadašnjost nam izmiče .[/b]..[/color]

Sigurno ne bih iz jednostavnog razloga sto na trzistu imam cca. 75% sveukupne imovine,

– pa odluči se već jednom jesi li u kešu ili dionicama.
– prije dva dana pišeš prodao i zadnju dionicu.
– sada pišeš 75% na tržištu, jesi li ti to potajno s cijelim portfeljim ušao u PTKM.
– samo to ti nije sada pametno bez obzira na jaki rast PTKM i dobre fundamente na istoj dionici.
Pozdrav !

cartmann: ” Sigurno ne bih iz jednostavnog razloga sto na trzistu imam cca. 75% sveukupne imovine, ” – pa odluči se već jednom jesi li u kešu ili dionicama. – prije dva dana pišeš prodao i zadnju dionicu. – sada pišeš 75% na tržištu, jesi li ti to potajno s cijelim portfeljim ušao u PTKM. – samo to ti nije sada pametno bez obzira na jaki rast PTKM i dobre fundamente na istoj dionici. Pozdrav !

nema ti on niti kune u petrokemiji, provjerio ja sve.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close