Volio bi da mi neko preporući neku brokersku kuću,ja sam novi u
dionicama i fazi učenja pa bi investirao u dionice ali da neka
brokerska kuća vodi moj portfelj umjesto mene, jer vjerujem da bi
ostvarili veću dobit nego ja početnik,da li ima neko iskustva sa
brokerskim kućama i koliki prinos 6mjesećni ili godišnji mogu očekivati
kolika je njihova naknada za tu uslugu i provizije.
Credos ili Erste. Prvi za manje a drugi za više love. Pravilo je otprilike: najmanje godinu dana ugovor, provizije su uračunate u stanje portfelja, dobit u principu za investitora 80% od ostvarenog a ostalo ide kući koja ti to vodi.
…..” Credos ili Erste. Prvi za manje a drugi za više love. Pravilo je otprilike: najmanje godinu dana ugovor, provizije su uračunate u stanje portfelja, dobit u principu za investitora 80% od ostvarenog a ostalo ide kući koja ti to vodi.
koji je najmanji iznos koji im se može / mora uplatiti ?
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Moze mala pomoć. Kako se prenose-poklanjaju dionice (sa fizičke na fizičku osobu) koje je kupila rodbina a ja sam im dao lovu? Tražio sam po postovima ali nemogu pronaći…
Hvala
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Moze mala pomoć. Kako se prenose-poklanjaju dionice (sa fizičke na fizičku osobu) koje je kupila rodbina a ja sam im dao lovu? Tražio sam po postovima ali nemogu pronaći… Hvala
Darovni ugovor
Napišeš ko kome šta poklanja, navedi brojeve računa SDA, JMBG tiker komade i to je to…par rečenica
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color] dborak: ” Moze mala pomoć. Kako se prenose-poklanjaju dionice (sa fizičke na fizičku osobu) koje je kupila rodbina a ja sam im dao lovu? Tražio sam po postovima ali nemogu pronaći… Hvala ” Darovni ugovor Napišeš ko kome šta poklanja, navedi brojeve računa SDA, JMBG tiker komade i to je to…par rečenica
S time da pripaziš na porez,mislim da se preko 50 000 kuna plaća porez .
Premješteno iz teme: [color=blue]TNSA (Transadria d.d.)[/color]
kad će več jednom ta dividenda od 12.000 kn?? [smiley1]
Mozda nece biti 12.000, ali vrlo vjerojatno ce biti u iznosu nominale… meni dovoljno… ulagati u TNSA za mene je kao kupovati kvadratni metar atraktivne lokacije za 100 Eura… u svakom slucaju isplativ biznis
Premješteno iz teme: [color=blue]DDJM (Đuro Đaković Montaža d.d.)[/color]
Da malo oživim i ovu temu napisat ću par riječi i ovdi.
Izgleda da imaocima keševine postaje jasnije koja dionica u ovom trenutku ima bolju perspektivu kad je u pitanju porast cijene.
Svi tehnički, a pogotovo fundamentalni indikatori govore u prilog tome.
Razumljivo je da silnu eksponiranost Đure Đakovića u medijima gro tržišnih aktera doživljava preko DDJH, ali sam siguran da će nakon objave godišnjih i 1Q 07. rezultata, imaoci dionica DDJM doživjeti punu satisfakciju u porastu njene cijene.
Moja prognoza je da će se cijena DDJM pisati četveroznamenkastim brojem do ljeta o.g.
Premješteno iz teme: [color=blue]TNSA (Transadria d.d.)[/color]
Mozda nece biti 12.000, ali vrlo vjerojatno ce biti u iznosu nominale… meni dovoljno… ulagati u TNSA za mene je kao kupovati kvadratni metar atraktivne lokacije za 100 Eura… u svakom slucaju isplativ biznis
Vidje gdje me prebacili [smiley5]
http://www.slobodnadalmacija.hr/20070214/biznis01.asp
Evo malo o Ina-i; ne znam jeli vec neko prije stavio, ali je zanimljivo.[smiley9]
Primož: ” Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color] dborak: ” Moze mala pomoć. Kako se prenose-poklanjaju dionice (sa fizičke na fizičku osobu) koje je kupila rodbina a ja sam im dao lovu? Tražio sam po postovima ali nemogu pronaći… Hvala ” Darovni ugovor Napišeš ko kome šta poklanja, navedi brojeve računa SDA, JMBG tiker komade i to je to…par rečenica ” S time da pripaziš na porez,mislim da se preko 50 000 kuna plaća porez .
Imam iskutva sa prebacivanjem dionica (baš Ine!) sa rodbine na svoje ime.
Cijeli posao je gotov za 5 minuta. (Jedino se čeka SDA da prebaci dionice)
Porez se plača samo u zakonom određenim situacijama!
Ne treba ti “darovni ugovor” nego “Ugovor o prijenosu dionica”.
Ako ti trebaju tehnički detalji javi se na PM!
Da vjerovatno je stvar u tome što se radi o prijenosu,a ne darovanju…
[smiley1]
…Ne treba ti “darovni ugovor” nego “Ugovor o prijenosu dionica”…
Upravo tako. Izvrstan savjet. To govorim iz svog dugogodišnjeg iskustva s prijenosom dionica.