Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Drago mi je da trenutno nema više onih ljudi,koji su na forumu pljuvali po Ini da bi je na burzi mogli jeftino kupiti! Ili su barem tako mislili!
Nevjerojatno je kako nekolicina manipulira dezinformacijama!
Posao za Hanfu? …sasvim sigurno da granići sa kriminalom
Rade to sa većinom dionica, pa zar nije malo drsko od njih da to rade i sa jednom VELIKOM I PERSPEKTIVNOM INOM
Koja hrpa bezvezarija
[smiley13]
iduci put se potrudi napisati nesto konstruktivno u svom 3. postu, recimo zasto je to INA VELIKA I PERSPEKTIVNA!
Posejdon: ” Mateja, može li jedno indiskretno pitanje? Kojeg si spola?[smiley1] ” Gospodine Posejdon. – može li jedno indiskretno pitanje ? Kojeg si spola ? – znamo kako gospodin Cartman ima najveći , kako Vi tu stojite, kolega pa mislim na portfelj. – g. Posejdon pa Vi dolazite iz mora, a Vaše sirene nemaju ono najvažnije, pa me baš zanima kako se rade neke stvari. – Gospođice Mateja ima dosta interesantnih pitanja, slobodno pitajte kolegu, nemojte se sramiti. Pozdrav !
Uvažena kolegice Ivana7
Mi Bogovi, za neke stvari jednako volimo božanska kao i smrtna bića, poput vas!
Dopustite mi da vas upoznam sa mojom brojnim ljubavima koje sam do sada imao.
Oh, kada se samo sjetim kako mi je lijepo bilo sa: Larisom, Arne, Libijom, Meliom, Mideom, Pirenom…
Također su mi u sjećanju ostali i Tritonis te Salamis.
Oni se nisu žalili na moje Božanske moći.
A sirene – mnoge sam napravio a mnoge sam i imao!
Stoga, to što se na ovom forumu i o vašem pravom spolu razgovara, što se mene tiče nije suštinski bitno.
Jer ovo druženje je na svaki način veselo.[smiley2]
Jer ovo druženje je na svaki način veselo.[smiley2]
– e to je pravi odgovor.
– uz zabavu doći do dobrih informacija, koje ćemo sutra na burzi pretočiti u novac.
– a kolegicu Mateju ostavi na miru.
– tu sam ti ja, moj dobri prijatelj Cartman, a i svi oni koji se u mene dirnu, moraju dobiti i ljepi odgovor.
– bar ja nikome nisam ostala dužna.
– nego bi i ti mogao biti koristan, nabaci koji savjet, na temi gdje se to i piše.
Pozdrav !
Opet kolegica ne moze napisati komentar bez da mene spomene.
Jos ce joj se desiti da ode pod moderiranje, a onda ce biti veselo jer koliko vidim drugi nickovi joj jos nisu izasli iz moderiranja.
Opet kolegica ne moze napisati komentar bez da mene spomene. Jos ce joj se desiti da ode pod moderiranje, a onda ce biti veselo jer koliko vidim drugi nickovi joj jos nisu izasli iz moderiranja.
– ljubavi kako ćeš izdržati bez mene ako odem na moderiranje.
Ako tražiš stručnjake ovdje ih nema. Stručnjake možeš naći u svakoj brokerskoj kući. Tamo ima i ovlaštenih investicijskih savjetnika. Mi ostali ti možemo dati savjete ali ih ipak provjeri kod pravih stručnjaka. Navodiš da je poprilično kasno. Sad ja tebe moram pitati. za što je to kasno? Ako uskačeš u nekakav zadnji vagon, onda i ostaješ u njemu. Trebaš uskočiti u prvi vagon. Vidim da si do sada štedio u banci i konačno došao do zaključka da je bolje to uložiti u dionice. Zašto onda lijepo ne kupiš udjel u dioničarkom investicijskom fondu pa će stručnjaci raditi za tebe. Ili otvori portfelj kod brokera i prepusti mu da on radi za tebe. Zanima te što je korekcija? Pa odgovor je vrlo rastezljiv. Kako za koga. Ovisi o strategiji i načinu na koji ulažeš te vremenskom horizontu za to ulaganje. A najviše o tome kako si složio svoj portfelj i što radiš s njim da bi povećao profit i smanjio rizik. Odgovor potraži kod stručnjaka, a jedan nestručnjak kao ja ti može svašta reći, npr. korekcija ne postoji, to je normalna stvar u trgovanju na burzi koja se povremeno događa kada većina ulagaća na burzi povlači profit. Ali zato postoji slom tržišta ili kako se to sručno kaže – kriza. A kad se to događa onda treba biti pametan i izdržati. A to opet ovisi o svakom pojedincu i njegovim urođenim karakternim osobinama. Neko će sve rasprodati a drugi će to jedva dočekati i pokupovati sve živo. Da bi uopće mogao uspješno “raditi” nesmiješ nikada imati straha, biti pohlepan i imati sentimentalnosti. Ipak stručnjaci će ti to bolje objasniti. Jedino moraš znati da njihov interes nije i tvoj interes. A samo ako je interes isti onda možeš dobro proći. Na kraju sve ovisi o samome tebi. I moraš znati da velika većina gubi novac na burzi.
mreich zahvaljujem na odgovoru.
Pod “kasno i zadnji vagon” podrazumijevam da su proslih godina dionice poprilicno naglo rasle a sada se bojim da ne dodje do stagnacije, i pitanje je kada ce drzava opaliti porez. Koliko je jos vremena preostalo?
Udjeli u dioničarskim investicijskim fondovima me za sada jos ne interesiraju. Volim samostalnost i trenutno raspolaganje novcem. Trenutno se radi o malim ciframa i gust mi je da se ja sa njima igram. Jednog dana ako bude love biti ce po fondovima.
mreich:
” Ako tražiš stručnjake ovdje ih nema. Stručnjake možeš naći u svakoj brokerskoj kući. Tamo ima i ovlaštenih investicijskih savjetnika. Mi ostali ti možemo dati savjete ali ih ipak provjeri kod pravih stručnjaka. Navodiš da je poprilično kasno. Sad ja tebe moram pitati. za što je to kasno? Ako uskačeš u nekakav zadnji vagon, onda i ostaješ u njemu. Trebaš uskočiti u prvi vagon. Vidim da si do sada štedio u banci i konačno došao do zaključka da je bolje to uložiti u dionice. Zašto onda lijepo ne kupiš udjel u dioničarkom investicijskom fondu pa će stručnjaci raditi za tebe. Ili otvori portfelj kod brokera i prepusti mu da on radi za tebe. Zanima te što je korekcija? Pa odgovor je vrlo rastezljiv. Kako za koga. Ovisi o strategiji i načinu na koji ulažeš te vremenskom horizontu za to ulaganje. A najviše o tome kako si složio svoj portfelj i što radiš s njim da bi povećao profit i smanjio rizik. Odgovor potraži kod stručnjaka, a jedan nestručnjak kao ja ti može svašta reći, npr. korekcija ne postoji, to je normalna stvar u trgovanju na burzi koja se povremeno događa kada većina ulagaća na burzi povlači profit. Ali zato postoji slom tržišta ili kako se to sručno kaže – kriza. A kad se to događa onda treba biti pametan i izdržati. A to opet ovisi o svakom pojedincu i njegovim urođenim karakternim osobinama. Neko će sve rasprodati a drugi će to jedva dočekati i pokupovati sve živo. Da bi uopće mogao uspješno “raditi” nesmiješ nikada imati straha, biti pohlepan i imati sentimentalnosti. Ipak stručnjaci će ti to bolje objasniti. Jedino moraš znati da njihov interes nije i tvoj interes. A samo ako je interes isti onda možeš dobro proći. Na kraju sve ovisi o samome tebi. I moraš znati da velika većina gubi novac na burzi. ”
Sviđa mi se kako je to mreich objasnio.
Ja osobno mislim da još ima vremena za zaradu ,pogotovo u periodu dok
se ne privatizira i zadnji udio države u dobrim resursima.
Naravno,neće više biti ogromnih i brzih zarada , no HT , HEP,Petrokemija
i hrpa malih kao Vupik,Jadroplov,itd,kroz prodaju državnih udjela još garantiraju dobre zarade.
Mislim da je u ovoj igri najvažniji tajming kupnje i prodaje,a zemlja je dovoljno mala da svi
više manje znaju i zaključuju šta se dešava.
Uvođenje poreza na dioničku dobit bi bila katastrofa za tržište kapitala i mislim
da se to neće tako brzo desiti koliko god se priča o tom.
Ja imala jedna pitanje. Zašto mene vi držala u izolacija? Ili vi mene pustila da pisala ili ja nezadovoljna napustila ovaj forum. Prenijela svoja sunarodnjaci iz Čajna da ona bila nedobrodošla u vašu Demokratsku Zajednicu.
Prosila lijepa odgovor od Veliki Šef ova mala portal.
[smiley1]
Tu neka cokulaz pisala preko veza što li? A biti šesnajsti nik od nekoja lik.
Ne treba se bojati poreza na kapitalni prihod još najmanje 3 godine. Naše tržište je malo i sve dok se očekuje razvoj i dizanje tržišta (to znači sve dok se guzonje ne natrpaju i dok ne iscijede sve IPO SPO i privatizacije) neće biti poreza. Pa nisu ludi da sami sebe oporezuju.
Onog dana kad EU kaže, e sad vam je dosta…[smiley2][smiley2][smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]INGR (Ingra)[/color]
Ajde da vam malo olakšam oko ingre. Činjenica je da ona nemože rasti po 50% mjesečno jer gdje bi bila za 2 godine. Uprava želi stabilizirati ingru na oko EPS od 1000kn kvartalno. To daje oko 4000kn godišnje. Ako uzmemo neki P/E od 13 to daje oko 52000kn po dionici. Tada se misle riješiti trezorskih dionica kroz SPO.
Ovu cijenu, iako sam optimista, mislim da neće postići do kraja ove godine, ali do proljeća sljedeće možda i hoće.