BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1. burza nije igra
2. burza nije posao
3. novac dobiven na burzi nije zarađen novac
4. burza je poput maćehe
5. burza je varljiva

to su samo neke od konstatacija poznatih burzovnih gurua, i tko smo mi da im ne vjerujemo…Potpisujem prethodni post mateje, jer je poznato da su žene puno bolji burzovni ulagači od nas muškaraca. One ulože i puste godinama da se oplođuje i uopće niti ne prate stanje ni dnevno ni mjesečno nego tu i tamo. Tako je najpametnije…

Kakva je ovo navala novih nikova na forumu preko vikenda? Pozdrav stvarnim novajlijama.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Nisam te htjela tako uvrijedit, samo mi se činilo, da je tvoj stav previše optimistički, jer takav je najviše u početku, kad još nisi izgubio nikakav novac. Vidjet češ, da burza nije samo dobra majka, jer če doči vrijeme, kad češ i ti izgubiti novac, a tad neče bit nikakvog pozitivnog adrenalina više. Iako ti je sve skupa samo dodatna zanimacija, vidjet češ, da to ipak nije samo igra,da če ti se promijenit tvoj stav , kad budeš izgubio nekakav novac. Vidim, da ipak nešto očekuješ od ovog posla i znaj, da je ponekad puno bolje dobivati skroz cijelu godinu, nego jednom dobiti puno, a drugi put isto tako izgubiti. Ja sam ipak igrač na duge staze, tako da ne trebam nikakvih persena![smiley2]

Mateja, može li jedno indiskretno pitanje?
Kojeg si spola?[smiley1]

La vita e bella!

Danas je dan od predstavljanja pa evo da i ja pozdravim prisutne. Ekonomske sam struke a ulažem par mjeseci, više manje uspješno, u čemu mi je pomogao i ovaj forum. I love this game.

quote=Vrana]
Pozdrav borci! Dojadilo mi špijuniranje iz sjene pa da se javim. Evo vec oko dvije sedmice pratim vaš forum, otkako sam kupio nesto sitno dionica. Naravno, moje prve dionice. Pošto mi je plaća dno dna, ono sitno što stavim sa strane po meni je bolje lupit u dionice pa možda i nešto zaradit nego vezat u banci godinama i opet na kraju ne imati ništa. Znam da je već poprilično kasno no nadam se da ću ipak uspijeti uskočiti u taj zadnji vagon. Stoga bi vas stručnjake zamolio za pomoć ako ste voljni da mi objasnite neka početnička pitanja koja ću vam narednih dana postavljati. Pa da iskoristim trenutak. Evo po forumu se dosta često spominje riječ “korekcija”. Kada ona nastupa i što točno znači? Naravno imam neku svoju viziju no želio bi da mi koji stručnjak to točno objasni u detalje.
[/quote]

Ako tražiš stručnjake ovdje ih nema. Stručnjake možeš naći u svakoj brokerskoj kući. Tamo ima i ovlaštenih investicijskih savjetnika.
Mi ostali ti možemo dati savjete ali ih ipak provjeri kod pravih stručnjaka.
Navodiš da je poprilično kasno. Sad ja tebe moram pitati. za što je to kasno?
Ako uskačeš u nekakav zadnji vagon, onda i ostaješ u njemu. Trebaš uskočiti u prvi vagon.
Vidim da si do sada štedio u banci i konačno došao do zaključka da je bolje to uložiti u dionice. Zašto onda lijepo ne kupiš udjel u dioničarkom investicijskom fondu pa će stručnjaci raditi za tebe. Ili otvori portfelj kod brokera i prepusti mu da on radi za tebe.

Zanima te što je korekcija? Pa odgovor je vrlo rastezljiv. Kako za koga. Ovisi o strategiji i načinu na koji ulažeš te vremenskom horizontu za to ulaganje. A najviše o tome kako si složio svoj portfelj i što radiš s njim da bi povećao profit i smanjio rizik.
Odgovor potraži kod stručnjaka, a jedan nestručnjak kao ja ti može svašta reći, npr. korekcija ne postoji, to je normalna stvar u trgovanju na burzi koja se povremeno događa kada većina ulagaća na burzi povlači profit.
Ali zato postoji slom tržišta ili kako se to sručno kaže – kriza. A kad se to događa onda treba biti pametan i izdržati. A to opet ovisi o svakom pojedincu i njegovim urođenim karakternim osobinama. Neko će sve rasprodati a drugi će to jedva dočekati i pokupovati sve živo.
Da bi uopće mogao uspješno “raditi” nesmiješ nikada imati straha, biti pohlepan i imati sentimentalnosti.
Ipak stručnjaci će ti to bolje objasniti.
Jedino moraš znati da njihov interes nije i tvoj interes. A samo ako je interes isti onda možeš dobro proći.
Na kraju sve ovisi o samome tebi. I moraš znati da velika većina gubi novac na burzi.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Nisam te htjela tako uvrijedit, samo mi se činilo, da je tvoj stav previše optimistički, jer takav je najviše u početku, kad još nisi izgubio nikakav novac…….. Ja sam ipak igrač na duge staze, tako da ne trebam nikakvih persena![smiley2]

Nisi me uvrijedila,a za optimizam, mislim da za njega ima mjesta, naročito na tržištu kapitala u RH.
Do sada nisam izgubio novac na burzi, to je točno.Međutim imam i ja svojih minusa, ali se nadam da je to samo momentalno jer mislim da se radi o perspektivnim dionicama.Da si ne misliš o čemu se radi, reći ću ti da sam momentalno preplatio HIMR i LRH, ali ponavljam, ove dionice svoje će odraditi.Ako i neki novac izgubim na dionicama, neće biti strašno, jer sam kapital dovoljno disperzirao da me to ne uzdrma.Ako na dionicama u RH izgubim u RS sam već debelo u plusu, a i FIMA i nekretnine rade svoje.
Što se tiče igrača na duge staze, ne znam koji su tvoji razlozi da si to postala?

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Kolega Mreich,
potaknut vašim nadahnjujućim odgovorom našem novom kolegi Vrani, kod vas primjećujem veliku dozu samokritičnosti i staloženosti.
Od srca to pozdravljam.
Vjerujem da je to pravi put za uspjeh na burzi.
Da upotrijebim vaše riječi:
bez straha i pohlepe!

Lijepi pozdrav.

La vita e bella!

Pozdrav borci!
Dojadilo mi špijuniranje iz sjene pa da se javim.
Evo vec oko dvije sedmice pratim vaš forum, otkako sam kupio nesto sitno dionica. Naravno, moje prve dionice. Pošto mi je plaća dno dna, ono sitno što stavim sa strane po meni je bolje lupit u dionice pa možda i nešto zaradit nego vezat u banci godinama i opet na kraju ne imati ništa. Znam da je već poprilično kasno no nadam se da ću ipak uspijeti uskočiti u taj zadnji vagon. Stoga bi vas stručnjake zamolio za pomoć ako ste voljni da mi objasnite neka početnička pitanja koja ću vam narednih dana postavljati. Pa da iskoristim trenutak. Evo po forumu se dosta često spominje riječ “korekcija”. Kada ona nastupa i što točno znači? Naravno imam neku svoju viziju no želio bi da mi koji stručnjak to točno objasni u detalje.

Evo i ja sam daleko, daleko od nekog stručnjaka, ali evo jedan iskren savjet koji su dali meni kad sam tek počeo i nisam znao apsolutno ništa o ulaganju u dionice, a smatram da mi je pomogao:

Nabavi si knjige Investiranje 1 i 2 ( Leon Richardson ) i Izazov Burze ( Andre Kostolany) u kojima je na jedan vrlo zanimljiv i za čitanje lagan način opisano kako započeti ulagati . Također se mogu naći i objašnjenja mnogih pojmova s kojima ćeš se susretati u ovom okruženju ( pa tako i korekcija – za koju će ti različiti ljudi dati i relativno različita objašnjenja kao što već reče kolega Mreich).

Mislim da će ti ovih nekoliko stotina kuna za ove tri knjige biti sigurno isplativa investicija – pogotovo ako se uspiješ savjete iz njih primjeniti u praksi.

Eto nadam se da ćeš imati uspjeha u trgovanju .

Pozdrav. [smiley2]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Mateja, može li jedno indiskretno pitanje? Kojeg si spola?[smiley1]

Gospodine Posejdon.
– može li jedno indiskretno pitanje ? Kojeg si spola ?
– znamo kako gospodin Cartman ima najveći , kako Vi tu stojite, kolega pa mislim na portfelj.
– g. Posejdon pa Vi dolazite iz mora, a Vaše sirene nemaju ono najvažnije, pa me baš zanima kako se rade neke stvari.
– Gospođice Mateja ima dosta interesantnih pitanja, slobodno pitajte kolegu, nemojte se sramiti.
Pozdrav !

Kakva je ovo navala novih nikova na forumu preko vikenda? Pozdrav stvarnim novajlijama.

stradali barica, mmajdak i gtomislav pa se reinkarnirali…. ne znam za tebe ali ja jedva cekam nove duele i pjesmice, o grupnjacima da i ne pricam hehehe

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

uuuuuuu,vidim lavinu novih likova pokrenuo…
Ej ljudi upravo se vratih sa sj. velebita,razočaran proljećem koje mi nikako
ne spada u ovaj dio godine…
tužno je gledati zbunjenu prirodu,cvijeće i pupovi na svakom koraku,a
polovica ( kalendarski) zime.grozno
vidim ovdje i dalje vladaju iste ljubavi ali i antagonizmi…
od sutra novi adrenalin.
nadam se buđenju dalekovoda i novom rastu tankerske
laku noć svima

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]

Drago mi je da trenutno nema više onih ljudi,koji su na forumu pljuvali po Ini da bi je na burzi mogli jeftino kupiti! Ili su barem tako mislili!
Nevjerojatno je kako nekolicina manipulira dezinformacijama!
Posao za Hanfu? …sasvim sigurno da granići sa kriminalom
Rade to sa većinom dionica, pa zar nije malo drsko od njih da to rade i sa jednom VELIKOM I PERSPEKTIVNOM INOM

New Report

Close