Nisam kupio niti jednu MMTZ niti mi pada na pamet. Prvi fond koji izađe, a target si dobro procijenio, možeš naslutiti što će se dogoditi. Ja sam u pravilu optimista, ali neke stvari ni meni ne idu u glavu.
Meni je Demontaža d.d. poznata iznutra i znam što mi ljudi pričaju.
Bili su presretni da bilo tko hoće kupiti njihovu dionicu po 18.000. Sada je 58.000, ma mislim…[smiley2]
kako obrnute savjete kad je danas pala preko 30%. ubuduće bolje pročitajte što sam napisao. MMTZ je namještena igra i vi se bolje pitajte od kog kupujete. Aureus je ušao po 32000, a njemu je dovoljno 100% dakle 64000, fima je izašla na ovim razinama, a vi kupujete od igrača koji su je uzeli po 18000 kuna. Zbilja radite dobar posao. Svaka čast. Iz ingre je izašao član uprave Darko Ostoja i prodao svoje dionice a vi ih kupujete. Sve su to dobre firme, ali nemojte biti generali prije bitke nego ćemo vidjeti za godinu dana kakva će biti situacija. Pogledajte recimo TNSA. To je dionica gdje sam pisao da je se klonite , ali kupovali su je po 11000 a sad je jedva 7000. I što sad? Tko je u pravu. A o ivani neću trošiti riječi, nju vi navucite na svoje dionice, idealna je meta. Uostalom vaš je novac pa ga možete i spaliti što se mene tiče, ali rast od 125% dnevno nije normalan i to je to. Ako vi mislite suprotno, onda vam želim puno sreće jer će vam trebati.
Cuj caymane, znas da sam se ja distancirao od tebe i tvojih dionica, al ako nastavis neutemeljeno klati TNSA doista cu morati preispitati svoje nakane da se LLRB, DIOK i ostalih navlakusa ostavim na miru…
Bili su presretni da bilo tko hoće kupiti njihovu dionicu po 18.000. Sada je 58.000, ma mislim…[smiley2]
Najzrelija prica koje se ja sjecam jest da su ljudi bili presretni da neko oce otkupiti njihovu dionicu Kutjeva po 3 kune, a pogledajte gdje je sada… rast na zdravim fundamentima a ne tamo nekakvim neostvarivim ocekivanjima
Ja neke od clanova foruma ne razumijem. Ja jesam “friski” na burzi sa nekih pol godine staza i nisam ekonomist pa da znam crtat grafove (ok, naucio sam ih s vremenom citati) no kad bi sve isllo po fundamentima, grafovima itd. trgovanja ne bi prakticki ni bilo jer bi svi bili “pametni”. X puta stvari idu na “feeling”. Koliko ce tko zaraditi ili popusiti koliko se meni cini ovisi o tom feelingu kad je vrijeme za nesto kupiti ili prodati. Za NACE UOPCE nisam gledao ni tablice ni grafove, vec gledao par dana situaciju na Mostichu, 2 puta uletio, 2 puta izletio i zaradio. Slijedeci puta cu tako mozda na nekoj dionici i popusit. No hrackat bilo koga ili bilo koju dionicu mislim da je najblaze receno neumjesno. Svatko ima svoje misljenje i strategiju ulaganja i u tome jest car burze.
pa nathane, nisi ti ulazio po 11000 u tnsa nego valjda po manjim cijenama i ne moraš se ljutiti onda. što se mojih dionica tiče, ja sam otvoren za rasprave i šamaranja, ali meni je iskreno žao novajlija koji su ušli u primjerice tnsa po 11000 i sad ne znaju što bi pa će ju prodati s gubitkom. ti možda imaš strpljenja, ali oni nemaju i tako se rađa nevjerica prema burzi, što na kraju rezultira smanjenim brojem investitora kojima bi ti po redoslijedu stvari trebao kroz par godina prodavati svoje dionice. Treba jasno reći da skokovi od 120% dnevno i padovi od 200% dnevno nisu uobičajeni. nemam ja ništa protiv nijedne dionice, ali ne volim da me pljuju nemoralne osobe koje prodaju svoje dionice članovima foruma. Ja bar iskreno kažem što imam i za što navijam, dok ostali isto tako pišu i izlaze. Primjerice, ja znam tko od članova izlazi iz MMTZ ali neću reći da mu ne pokvarim poslove jer mi je drag čovjek po pisanju. Ti se nathane bolje drži adrisa, tamo ti je lova sigurnija, a što se TNSa tiče, valjda će ti narasti da mitrović izađe a onda ti toplo preporučujem da i ti prodaš jer bez njega je to gotova priča.
Ok, al ti pričaš ko da je Mitrović vlasnik Transadrije. Što je sa Jozićem i ostalima koji su debelo u TNSA. Zar su i oni navlakači.
Što se tiče ulaska iznad 11.000, povijesni podaci govore da je bilo 100-tinjak dionica protrgovano tada. Pa nije to kraj svijeta. Najviše ljudi je kupovalo oko 8.000, a to je moraš priznati podcijenjeno. To što ju javnost trenutno ne voli, može se okrenuti u roku od 3 dana, pa ćemo opet popričati, ako nemaš ništa protiv.[smiley2]
pa nathane, nisi ti ulazio po 11000 u tnsa nego valjda po manjim cijenama i ne moraš se ljutiti onda. što se mojih dionica tiče, ja sam otvoren za rasprave i šamaranja, ali meni je iskreno žao novajlija koji su ušli u primjerice tnsa po 11000 i sad ne znaju što bi pa će ju prodati s gubitkom. ti možda imaš strpljenja, ali oni nemaju i tako se rađa nevjerica prema burzi, što na kraju rezultira smanjenim brojem investitora kojima bi ti po redoslijedu stvari trebao kroz par godina prodavati svoje dionice. Treba jasno reći da skokovi od 120% dnevno i padovi od 200% dnevno nisu uobičajeni. nemam ja ništa protiv nijedne dionice, ali ne volim da me pljuju nemoralne osobe koje prodaju svoje dionice članovima foruma. Ja bar iskreno kažem što imam i za što navijam, dok ostali isto tako pišu i izlaze. Primjerice, ja znam tko od članova izlazi iz MMTZ ali neću reći da mu ne pokvarim poslove jer mi je drag čovjek po pisanju. Ti se nathane bolje drži adrisa, tamo ti je lova sigurnija, a što se TNSa tiče, valjda će ti narasti da mitrović izađe a onda ti toplo preporučujem da i ti prodaš jer bez njega je to gotova priča.
nisam prozvan, ali osjecam se pozvan. 🙂 ja osobno cu izaci na 30000 (uracunao sam 15% diskonta). a mitrovic ce izaci kad mu pase.
znači po tebi TNSA vrijedi 287.550.000,00 kuna odnosno 39.175.749,00 eura????? Jel ti znaš što se može kupiti za 39 milijuna eura? Uzeo sam vrijednost dionice od 10.000,00 kuna. A ovo o 100tinjak dionica tada protrgovanih…reci to onom jadniku koji je kupio po 11000 kuna koji je vjerojatno kupio 2-3 komada. Uostalom, s kim ja pričam…koliko ti uopće imaš komada TNSA? Ponekad imam osjećaj da pričam s ljudima koji imaju u dionicama par desetaka tisuća kuna i tu onda polemiziraju i ostvaruju dnevne promete od 140% na iznosima od 129 kuna. Ja to smatram preskupim, ali neću više o tome pisati a ne naljutim nathana. Osim toga mitrović i jozić i ostali su ti ulazili na ispod 1000 kuna pa im je svejedno jel cijena 5000 ili 15000. Oni će zaraditi, odnosno već jesu.
Uostalom, s kim ja pričam…koliko ti uopće imaš komada TNSA? Ponekad imam osjećaj da pričam s ljudima koji imaju u dionicama par desetaka tisuća kuna i tu onda polemiziraju i ostvaruju dnevne promete od 140% na iznosima od 129 kuna.
Nevezano za ovu dionicu moram reći da ima njih na forumu koji su na cyberu i onda dođu tu se praviti pametni i diskutirati.Mislim da svaki ulagač MORA sam za sebe odlučiti što kupiti,zašto kupiti,a najbitnije je to da mora znati kad izići van.
Ovaj post ne odnosi se na nikog osobno.
Ja sam ulazio u TNSA po 4000 kuna, i po meni ona vrijedi daleko vise od 40 milijuna eura… neki mozda u njoj nece docekati da vide zasto, no ta je karta ionako rezervirana za one najstrpljivije… Takodjer imam redovnu bazu knjige dionicara TNSA koja dokazuje da nisi u pravu ukoliko mislis da Mitrovic izlazi… ako on izlazi, onda SDA laze… uskoro cemo imati i popis postotaka prvih 10 dionicara pa ce svi imati prilike vidjeti ko kupuje a ko prodaje… po 11.000 kuna takodjer znam tko je kupovao, i mogu ti reci da je vecina njih uprosjecivala cijenu, a mozda je tek pokoji uletio na blef i jednako tako izletio na 10.000 van… sto se tice MMTZ takodjer se ne mogu sloziti da je rijec o navlakusi…. MMTZ ima svega 8000 izdanih dionica od kojih je nesto u vlasnistvu same Montmontaze a dio posjeduju i povezana drustva, Aureus je unutra debelo, a i zadnjih tjedana je podebljavao poziciju i ja prije mislim da ce oni traziti kupca za cijeli paket na cijeni iznad 100.000 kuna nego da ce ga rjesavati preko burze… vjerujem da u ovom trenutku postoji citav niz zainteresiranih struja spremnih da preuzmu MMTZ kada bi se za tako nesto pruzila prilika, a cijena u preizimanju takove kompanije i vecinskog paketa bila bi debelo iznad 200.000 kuna po dionici… no to su samo moja razmisljanja….
mmtz sam napisao da je kvalitetna firma i kvalitetna dionica ali me muči zašto FIMA izlazi, i tko sve ne. Slažem se da ima potencijala ali pitanje je kada. Neće aureus pumpati cijenu nego će čekati jer nemogu oni svaku dionicu nabiti u nebesa . nešto mora ostati i za buduće godine. TNSA mi je bila u redu dionica ali onda su igrači krenuli u masakriranje i sad imamo to što imamo jer su neke budale htjele preko noći do milijuna eura. A sve u svemu, uvijek su bolje dionice sa polaganim rastom i konstantnim jer uzmimo da zaradiš na tnsa i mmtz hrpu love, kamo ćeš s njome? opet u takvu dionicu koja brzo raste i pada ili u neku sigurniju? meni nije problem imati bilo kakvu dionicu jer se na apsolutno svakoj našoj dionici može zaraditi dobra lova uz strpljenje nego me muči kamo s lovom nakon te dionice? da kupim auto? više me ne privlače. da kupim nekretninu? već sam ih kupio. da kupim set satova ko sanader? možda, ako će im rasti vrijednost….u principu, i svaka navlakuša se na kraju pokaže kao odlična prilika, ali činjenica je da su mnogi u te dionice ušli grlom u jagode. i iskreno, ako si ušao po 4000 kuna, zar ti 100% nije dovoljno. Ja na 100-150% uvijek prodam, zlu ne trebalo. Ne valja biti previše pohlepan. Ajde, nek vam je sa srećom…
Iz ingre je izašao član uprave Darko Ostoja i prodao svoje dionice a vi ih kupujete.
Mislim kolega dajte stvarno više?
Darko Ostoje član Uprave Ingre , pa što je Vama?
Ako Vas baš zanima članovi Uprave su Igor Openheim , Jasna Ludviger i Aleksandar Ivančić.
Ti članovi uprave posjeduju trenutno ukupno 9517 dionica . To je dakle protuvrijednost 183 miliona kuna.
Članovi NO Ingre su Nadan Vidošević , Jospi Protega , Danijel Režek i Marijan Kostrenčić.
Znate koliko oni imaju ukupno dionica?Ne znate , imaju 7340 dionica. To je protuvrijednost 141 milion kuna.
Dakle Uprava i NO ukupno raspolažu sa protuvrijednosti 324 miliona kuna , odnosno sa 16857 komada dionica.
Vidim da kao i ja volite dionice gdje su nakrcani članovi Uprave i NO , samo imate krive informacije.
Ako znate još neku tvrtku gdje je uprava ovako nakrcana javite mi da i ja znam.
A što se tiće Ostoje , Vi ako ste broker ,to bi barem trebali znati ,kako je i zašto Ostoja prodao svoje dionice. O tome sam Vam već pisao ali Vi i dalje po Vašem, pa samo da Vam ukratko ponovim – OPCIJSKI UGOVOR ili sl. tj. ČUVAR