Ovo je tiče prvenstveno onih koji rade brokerske poslove i poslove investicijskih savjetnika, a nije ni nama na odmet pročitati.
http://www.poslovni.hr/31531.aspx
Povodom uvreda koje su neki likovi bez kulture izrekli na ovim stranicama a rade na osjetljivim poslovima, ovaj članak sam prenio specijalno za njih, jer tima i takovima nije mjesto na investicijskom forumu zbog osjetljivosti njihovog posla i specifične situacije u kojoj se nalaze. Ti i takovi brokeri i financijski savjetnici dolaze u priliku koristiti povlaštene informacije u nečasne svrhe, a što je u suprtnostima sa pravilima njihove služe, s etikom profesije a i kažnjivo je!
Jadni ulagači koji dospiju takivim savjetnicima u ruke. No pravda je spora ali dostižna. Prije ili kasnije ti i takovi nečasni izuzetci će završiti tamo gdje im je i mjesto – u ropotarnici povijesti.
Sa štovanjem
PS: neću ih imenovati, no prepoznati će se sami!
Da li mi netko može reći gdje bi se mogla pogledati top lista dioničara neke nelikvidnije dionice sa postotnim prikazom udjela? povijesni prikaz, recimo 30.06, 30.09 i 31.12.? Nije na JIK-u.
Hvala na informaciji. Može i pm. (mislim da sam vidio mica macu ;))
Da li mi netko može reći gdje bi se mogla pogledati top lista dioničara neke nelikvidnije dionice sa postotnim prikazom udjela? povijesni prikaz, recimo 30.06, 30.09 i 31.12.? Nije na JIK-u.
Hvala na informaciji. Može i pm. (mislim da sam vidio mica macu ;))
imaš u periodičkim izvješćima firmi na obje burze, ovisno u koju je koja firma uključena
Premješteno iz teme: [color=blue]VART (Varteks)[/color]
mauricije: ” Ne baš blistavi kraj dana: Kupnja – VART-R-1 60 149,36 200 149,00 100 148,04 87 148,03 200 148,02 Prodaja – VART-R-1 60 156,90 324 158,00 273 158,88 27 158,89 40 159,50 ” Ništa strašno, prva prodaja je na 156,90 i to samo 60-ak komada, a mala korekcija je bila očekivana po TA.
varteks nikako ne prodavati samo kupovati. same dobre stvari uskoro slijede a jedna je vezana uz delegaciju koja je gledala nekretnine preko puta stadiona. Ovdje postoji realna mogućnost za 100%-ni rast.
Premješteno iz teme: [color=blue]VART (Varteks)[/color]
Samo nek ide dole još par dana da nadokupim dok je na vrijeme, ionako sam ovaj tjedan izgrizo nokte što nisam kupio više dok je bila ispod 150 Kn!
[smiley2]
Sljedeća masovna prodaja dionica po povlaštenim uvjetima koju je Vlada obećala na proljeće zahuktava se izvan javne scene. Za sve koji budu profesionalno radili na tom projektu to je velik posao, čak veći od Ine, i stoga se hrvatske poslovne banke bore za njega.
Osim toga, onaj tko odradi HT sigurno će imati reference za privatizaciju Hrvatske elektroprivrede 2008., što će biti najveći ikad obavljeni privatizacijski projekt u zemlji. Glavni dio posla za Vladu, koja će tržištu ponuditi 20 posto dionica HT-a ili 16,4 milijuna dionica, obavit će velika globalna banka J. P. Morgan, koja je bila Vladin savjetnik i u prijašnjim fazama privatizacije.
Na domaćem terenu banke se bore za agente izdanja, a već se slažu konzorciji banaka kako bi ojačali svoje pozicije. Kako se neslužbeno doznaje, prvi konzorcij već je dogovoren, a čine ga Hrvatska poštanska banka i Raiffeisen banka.
S velikim ambicijama u IPO HT-a kreće i Privredna banka. Ta banka već je dugo izvan velikih investicijskih projekta koje daje Vlada i upravo na HT-u PBZ bi se trebao dokazati, a i konačno otopliti veze s Vladom nakon sukoba izazvana preuzimanjem Plive i angažiranjem na strani Actavisa.
U sličnoj situaciji je i Zagrebačka banka, kojoj također izmiču veliki državni projekti, a ni jedna od najvećih banka ne može prepustiti slučaju HEP, koji će se naslanjati na već obavljene IPO-e.
Premješteno iz teme: [color=blue]PBZ (Privredna banka Zagreb d.d.) [/color]
plavi. Osobno me to ne začuđuje , jako mali free float, izvješće sa uključenom dokapitalizacijom slijedi + rekordna dobit u poslovanju. Može li uopće bolje?
Svaka čast plavi, u ponedjeljak smo preko 1200. Sa takvim poslovanjem to je bilo i za oćekivat . [smiley2][smiley2][smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Šta cijenjeni forumaši misle o dizanju margin kredita za kupnju dionica INA-R-A sad u ovom trenutku,tj narednih 7 dana?
Tjednih korekcija INE može biti ali to ništa ne znaći.
Također ne može se očekivati niti da će INA svaki dan rasti 2,86 % ( kao što je slučaj danas).
Bilo bi puno bolje da si kupio dionice prije 2 mjeseca po 1690 kn.
Ali već kad nisi šta je tu je – mislim da za kupnju nije prekasno.
Kamate na margin su 10% godišnje a INE će za 30-40 dana prijeći 3000 kn.
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Nije ludost kupovat INU ni po trenutnoj cijeni. Ista ide preko 3000 u prvoj polovici veljaće. Osobno sam većinu dionica INE kupio na IPO-u ali sam i nadokupljiva po cijenama 2100-2500 kn i nastavit ću nadokupljivati do 3500 kn. Kad dođe cijena do 4500 – prodajem sve.
Što se tiče mene može ona ići još gore, mada čisto sumnjam a mislim, da bi več početkom ovoga tijedna mogla krenuti u laganu korekciju.
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color] Ford: ” Nije ludost kupovat INU ni po trenutnoj cijeni. Ista ide preko 3000 u prvoj polovici veljaće. Osobno sam većinu dionica INE kupio na IPO-u ali sam i nadokupljiva po cijenama 2100-2500 kn i nastavit ću nadokupljivati do 3500 kn. Kad dođe cijena do 4500 – prodajem sve. ” Što se tiče mene može ona ići još gore, mada čisto sumnjam a mislim, da bi več početkom ovoga tijedna mogla krenuti u laganu korekciju.
INA može ići jedan dan 1% dole pa onda sljedeći dan 4% gore.
Ali to nije korekcija.
Korekcija je kad dionica ode 10-100% dolje i ne vrati se mjesecima ili godinama ( ili nikad) na početnu točku.