BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

kako znanac spominje grickanje na određenim dionicama, na ptkm će uskoro biti žderačina.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Kontrolira se cijena i na kupnji i na prodaji, sve je manji raspon u kojem cijena oscilira.

ovo je savršena prilika za male igrače jer su veliki stavili kontrolu pretjerano nisko i kako vidimo za sada uspješno kontroliraju. Ja se samo čudim da mali to sve ne pozatvaraju jer je ova cijena jedinstvena prilika. Jer kad dođe vrijeme ovih 13 000 dionica nestaće odmah (njih sve i ovako kupi fond šegrta Hlapića), a na kupnji će biti 50 000.

Biće probijanja na 190, kolko oće biti uspješno, vidječemo.Ako padne 190, 200 je tu za tren.[ A i vrijeme je, da petrica krene, u zadnje vrijeme sve ji ide na ruku, pogotovo ovo zimsko proljeće, pitam se kud će Ina sa svim tim plinom?smiley2][smiley2]

Ja osobno isto mislim da će slijedeći tjedan Petrica krenuti prema 200 kuna.

[b]PEACE BROTHERS!!![/b]

Da vidimo. BB su se fino suzile. Spremno za rast ili pad. Metodom eliminacije zaključujem da je jedina opcija rast. [smiley1] Probije li cijena 190 kn, rast preko 200 je osiguran.

Možemo li malo čuti o toj metodi eliminacije?

Možemo li malo čuti o toj metodi eliminacije?

Zašto ne. Objasnit ću ti slikovito. Zamisli da imaš krušku i jabuku. Ja ti uzmem jabuku i pojedem. Što tebi ostaje?

1. Pojesti krušku
2. Nećkati se i čekati da ti je netko uzme i pojede.

Zaključak. Kruška će biti pojedena samo je pitanje tko će biti sit? Analogija. Petrokemija će rasti. Tko će zaraditi?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ja sam kupovao od 220 na dole, vse do 175.Prosjek mi je 193,7 kn.A kako stvari stoje, prodajati ću na znatno višim razinama.[smiley2]

Može netko dati argumente za svoje tvrdnje da će po 270 ili za 1 kn ili to svi odoka bacate kao zidar kad žbuka?

Evo kad neće nitko da ti objasni – ja ću. Petrokemija će ići po kunu iz slijedećih razloga:
Nitko nije lud da kupi poduzeće po visokoj cijeni ( 270kn za dionicu ) kad zna da će ga Vlada natjerati da barem tri godine nema otpuštanja viška radnika. A kad ih bude otpuštao za tri godine, vjerovatno će biti primoran dati im otpremnine. To znači trošak od cca 1500-2000 radnika puta 300.000 kuna bruto = 450 – 600 milja kuna.
Nakon toga dotični vlasnik može očekivati profit. A ako plati čađaru 500-600 milja pa još zadrži radnike tri godine ( znači još tri godine gubitaka ), pa onda otpremnine još 600 milja. Mislim da nitko nije tako lud ( a da ima novaca i spremnosti kupiti Čađaru )

[color=blue]Eto istine sa srcem i dušom[/color]

Neuspjeh je najbolji lijek za umišljene i prepotentne

Za jednu kunu imam političku analizu od Fedora.

A vi uživajte na 270 kuna.

A gubici iz ove godine ??? Tko će to pokriti ???

A što ćemo onda ???

Opet osnivati Stožere za obranu ???

I kuna je puno za ovako velikog gubitaša.

Tako je, kavboju.Ne vrijedi ni kunu, najlošija firma na marketu, koju fondovi bog zna zašto akumulirajo u zadnje vrijeme, kakvi su samo glupani.Pa nije valjda, da oni oćekuju profit od tog kroničnog gubitaša, koji je je tek očistio bilancu, a Ina mu čak nije digla cijenu plina, vani prolječe…Sutra ću lupiti po kupnji i riješti se te bjedne dionice, dok ne padne na100 kn..[smiley1][smiley1][smiley1]

Za jednu kunu imam političku analizu od Fedora. A vi uživajte na 270 kuna. A gubici iz ove godine ??? Tko će to pokriti ??? A što ćemo onda ??? Opet osnivati Stožere za obranu ??? I kuna je puno za ovako velikog gubitaša.

baričeviću jel ti čitaš išta osim bleka stene.Gubici ptkm ove godine su prebačeni u kapital i više ih nema, a to je pisalo u svim malo boljim novinama.

mbaricevic:

Za jednu kunu imam političku analizu od Fedora. A vi uživajte na 270 kuna. A gubici iz ove godine ??? Tko će to pokriti ??? A što ćemo onda ??? Opet osnivati Stožere za obranu ??? I kuna je puno za ovako velikog gubitaša.

baričeviću jel ti čitaš išta osim bleka stene.Gubici ptkm ove godine su prebačeni u kapital i više ih nema, a to je pisalo u svim malo boljim novinama.

Ma čitam ja sve, samo Mika stari moj, to sa gubicima i privatizacijom ne bi popušili ni komadant Mark ni Žalosna sova.

Bogami vi tu žonglirate sa gubicima ko u cirkusu.

[color=blue][i]NA STRANI ISTINE !!![/i][/color]

Pa da nastavim, pljuvao ti ili ne, očekujem urnebes s bananom, pardon, s Petrokemijoj, jer na tvoju žalost ona je naša strateška uzdanica, i bez obzira na veličinu gubitaka, pokazatelj vrijednosti ove vrijednosnice će biti vrlo skora.

optimist:

Mislim, da je istina, pa neće se niko tako kompromitirati.Vidjećemo uskoro.

na stranicama hpf ni riječi o tome, nema veze, imamo vremena

Nema nacina na koji ga mozes sankcionirati, mozes ga samo ignorirati. Ovo mu nije prvi put, vec nekoliko puta je falsificirao “vijesti”. Ali, onaj tko padne na takvu foru je to i zasluzio.

New Report

Close