vi koji preferirate ingru samo jedan podatak uvijek zaboravljate: darko ostoja, dionički guru hrvatske, prodao je prije par tjedana jako veliku količinu dionica izvan burze i to po cijeni od 1000 kuna po komadu, dakle cca 12 puta manjoj cijeni nego je na burzi. Postavlja se pitanje ako je to učinio čovjek koji ima najveći broj dionica ingre, vrijedi li ona zaista više od 1000-2000 kuna (pretpostavljam da je dao jeftinije zbog ogromnog broja dionica). Zašto uvijek kupujete dionice na vrhuncu, zar još niste naučili da se kupuje dok je jeftino.
Pa sad je jeftino u odnosu što će biti do kraja godine, zar ne?[smiley2][smiley2]
vi koji preferirate ingru samo jedan podatak uvijek zaboravljate: darko ostoja, dionički guru hrvatske, prodao je prije par tjedana jako veliku količinu dionica izvan burze i to po cijeni od 1000 kuna po komadu, dakle cca 12 puta manjoj cijeni nego je na burzi. Postavlja se pitanje ako je to učinio čovjek koji ima najveći broj dionica ingre, vrijedi li ona zaista više od 1000-2000 kuna (pretpostavljam da je dao jeftinije zbog ogromnog broja dionica). Zašto uvijek kupujete dionice na vrhuncu, zar još niste naučili da se kupuje dok je jeftino.
ingra vrijedi to je sigurno. Ako bude sve po planu u budućnosti može vrijediti i više. Neću sada spominjati Ukrajinu i Rusiju i vezu Ingre sa tim zemljama jer još nije vrijeme. A što se tiče ostojine prodaje pitanje je jeli on uopće bio stvarni vlasnik toga ili iza stoji neko malo moćniji nego Darko.
Ej kajmane0019, eno ti Ostoje u Ingri na četvrtom mjestu.
O čemu pričaš?
Pa nije to Ivo Lola Ribar, da svi bježe.
Kolega cayman bolje ti nama reci kako napreduje kupnja Lole Ribara od strane Tode.
Ovdje si izgleda meni totalno neupućen, čuvar je prodao dionice što misliš da ih ne bi prodao , barem dio, da je mogao / smio po većoj cijeni?
..a odakle vam taj podatak?
što ste se vi uzjogunili oko lole ribara. Ta dionica je stabilna i teško da ćete u njoj popušiti lovu. i kakve to ima veze sa ingrom. ako su vam jedini argumenti o ingri u stvari usporedbe s lolom (i inače mi je smiješno da mi se gura pod nos lola ribar kad mi ta dionica zauzima samo 15% portfelja a pojma nemate koje još dionice imam) to vam onda ne bi trebao biti razlog za kupnju. a ostoja je na 4. mjestu, dok je prošle godine bio na prvom a to nešto govori. osim toga, vi mislite da dionice stalno rastu i onda se čudite kad popušite na transadriji. ingra vrijedi puno, odlična je firma, no nije baš transparentno njeno poslovanje. nema smisla da vam ja tu išta pišem kad vi sve najbolje znate. zato me baš briga što mislite i kupujte što se mene tiče i stan prodajte ako treba…da ste kupili ingru na 6000 onda bi mi bilo jasno zašto navlačite, ali navlačiti ju dok je na 13000 kuna a prije godinu dana bila je samo 2300 kuna zbilja je samo vama jasno. što mislite da će cijena u godinu dana ići sa 2300 na 35000? naravno da neće i naravno da ste popušili. Samo vi kupujte….
Ja predlažem da provjerimo tvoje navode Caymane za mjesec, dva tri,( npr. 01.04.2007. ) pa onda vidimo tko je u pravu: oni koji hvale Ingru ili cayman006?
Pretpostavljam tko će biti u krivu ali neću to napisati. Brzo će tih par mjeseci.
Cayman, ovaj put se moram u potpunosti složiti s onim što ste napisali. Još bih dodao kako neki ljudi misle (i očekuju) da će dionica nakon porasta od preko 100% narasti još najmanje toliko i kupuju kao pomahnitali. I što više naraste, još više kupuju.
I inaće mi nije jasno zašto neko kupuje na vrhuncu cijene (kratkoročno ili dugoročno) kad ima na tržištu još mnogo prilika koje nisu na tom nivou (vrhuncu).
Možda misle na teoriju veće budale, ali ta vremena su prošla.
Možda je tako, a možda i nije. Meni se čini da ste u primjeru Ingre ipak pretjerali. Ta tvrtka vrijedi više od trenutne cijene. Stvar je vremena kada će je tržište prepoznati.
Dobro se vidi na primjeru TNSA.
U prvom mjesecu 2005. je vrijedila cca 650kn, 2006. u isto vrijeme je bila cca 2.100 (cca 300%) 2007. je 7.000 kuna (preko 330%) da ne kažem koliko je bila na all time high (11.800).
Analogija sa Ingrom se može a i ne mora doslovno shvatiti, ali tvrditi da nešto neće rasti je gore nego tvrditi da nešto hoće rasti. U prirodi tržišta je da ima rast, a ne pad, pa vi ocijenite koliko je vjerojatno da Ingra bude 6.000 ili 18.000 kuna ove godine.[smiley2]
Loša ti je usporedba bljedoliki. Uspoređuješ osrednju firmu ( Tnsa ) sa odličnom ( Ingr ), hi,hi,hi iako si diplomirao, napredak u investiranju se još ne vidi, hi,hi,hi