BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]FNVC (Finvest Corp)[/color]

Evo čitam jedan od navodno ” najkvalitetnijih ” foruma pa se ne mogu načuditi:

Obzirom da volim argumente citiram ( a nevjernici mogu provjeriti )

Citat:

Nije mi jasno zašto netko od iskusnijih forumaša ne upozori male i nove dioničare da najvjerojatnije nije dobro sada ulaziti u FINVEST na ovako visokim cijenama jer nju ovih dana nabija jedan fond menadžer iz Istre koji želi imati najveći prinos od svih fondova u 2006. god.,a kada iza Nove godine te iste dionice počmu padati nazad prema 500 kuna bit će trke za spasiti što se spasiti dade ali bit će kasno.

Majo! Pa evo ti si to upravo napravila!

Majo, pa ljudi žive od naivnih…uostalom FNVC je i dalje fundamentalno podcijenjen ako gledaš knjigovodstvenu vrijednost a i poslovanje. Naravno da si u pravu da se sada pumpaju cijene, ali nakon eventualne stagnacije u 1. mjesecu opet kreće vlak u svim dionicama i tu fnvc nije izuzetak. ti si već dobro savladala osnove trgovine i čuvaj svoje savjete za sebe jer možeš ti njima pisati koliko hoćeš, oni će to opet kupiti. Neki još gledaju pa će ga kupovati na još većim razinama i to je životna škola. Kao kad ti je prijateljica zaljubljena u tešku primitivčinu koji ju vara, a ti joj moraš to reći..a ona u njemu vidi boga…kako da joj to saopćiš a da ne ispadne da si ljubomorna na njenu ljubav…ljudi vjeruju u ono što žele i tu se ne može puno utjecati. zato ih pusti nek malo uživaju a nakon novogodišnje noći kreće triježnjenje…

..vidiš, treba to gledati kao sport… netko pobijedi a netko izgubi... ne mogu svi biti prvaci svijeta u kriketu, netko mora ispasti i u prvom kolu … najvažnije je učestvovati … i platiti školovanje…tada se najviše nauči…

Zanimljiv je u tom svjetlu jučerašnji gotovo jednopostotni rast spomenutog fonda. Bilo bi stvarno dobro da se o svemu tome malo ozbiljnije raspravi. Nije li to jedna od funkcija foruma?

Budi uvjerena da to ne radi taj fond na koji ti mislis, pozdrav iz Istre.
I opet se pisu stvari bez dokaza
Gdje ce cijena trziste ce nam pokazati. Fond se zove euforija. A i uvijek ti je bitno imati dobru pricu koja moze prodati dionicu (ovo je opcenito).

Jedino Majo gdje si pogriješila po mojoj procjeni je to da dionice poslije Nove godine će prije rasti nego padati…
Pogotovo takvog tipa kao FNVC…

NEVJEROVATNO JE KOLIKO JE TOGA REČENO BEZ ITIJEDNOG ARGUMENTA !!!

pa, argumenti nisu potrebni. glavno da je to neko napisao. to je netko drugi procitao. i zapamtio, u manjoj ili vecoj mjeri. kao kad sudac u americkim filmovima kaze poroti: “zanemarite ovo, i izbrisite iz zapisnika.” al crv je usadjen u svijest porotnika, kao i medju ljude koji su procitali ovo gore.

NEVJEROVATNO JE KOLIKO JE TOGA REČENO BEZ ITIJEDNOG ARGUMENTA !!![/b]

puno je rečeno bez argumenata, ali ima jedna sličnost s tobom, ni ti nemaš nijedan argument već uglavnom pogađaš dok ne pogodiš

Dragi Znanče, obzirom da sam sudjelovao u citiranoj korespondenciji imam ti pravo ukazati na dva momenta vezano za argumente koje su “urednički” ispustio. Prvo, moj post u kojem kažem da je Aureus jučer porastao za gotovo jedan posto je argumentiran u današnjem izvješću istog. Drugo, preskoćio su pri slaganju postova moje pitanje autorici prvotne poruke da argumentira svoju tezu o Aureusovoj božićnoj igri. Ona to nije učinila iz vjerojatno sličnih razloga zbog koji si i ti složio postove kako si ih već složio, odnosno, oboje “slažete” kako vam odgovara – bez puno argumenata. Love & Respect!

Evo čitam jedan od navodno ” najkvalitetnijih ” foruma pa se ne mogu načuditi:

mogu li pitat za koordinate ovog kvalitetnog foruma[smiley11]

puno je rečeno bez argumenata, ali ima jedna sličnost s tobom, ni ti nemaš nijedan argument već uglavnom pogađaš dok ne pogodiš

Dragi kolega,

Koji još argument trebaš osim Financijskih izvješća, fundamentalnih analiza, TA.

Možda samo nedostaje tvoj potpis da će INA vrijedit puno puno puno puno puno puno puno VIŠE !!!

Dragi kolega, Koji još argument trebaš osim Financijskih izvješća, fundamentalnih analiza, TA. Možda samo nedostaje tvoj potpis da će INA vrijedit puno puno puno puno puno puno puno VIŠE !!!

INA će vrijediti, to nije upitno, ona je najveća hrvatska tvrtka. A ostale dionice koje se ovdje stalno propagiraju su dionice s upitnim rastom vrijednosti.

…još sam jučer mislio kupit po 670… al sad vidim da će možda i na ispod 650 biti kruha…

Scio me nihil scire

Premješteno iz teme: [color=blue]TNSA (Transadria d.d.)[/color]

Ribice koje su kupovale po 6000 kapitaliziraju dobit. Super. Idemo dalje

antin zakon se pokazuje u punini svoje gluposti. Vjerovatno kad su pisali zakon nisu ni sanjali da postoje fudo, stojić, zadravec i ini sudionici tržišta kapitala.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Mudro zboris kolega. Meni je jedino zao sto im bas dionica iz mog portfelja sluzi kao pokazatelj besmislenosti njihova zakona. Katastrofa

P.S. a bas se nasao genijalac za analizirati dionicu. To je onaj isti Stojic koji je svojevremeno za dionicu ADRS-a rekao kako ce zaplivati ispod 3000 kuna, pitam se jel se tada vodio fundamentima. Bah, ako je kriterij za biti dobar analiticar ko moze grunut vecu glupost onda bi Maria Gataru trebalo poslat na Wall Street… HAHAHA

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Mudro zboris kolega. Meni je jedino zao sto im bas dionica iz mog portfelja sluzi kao pokazatelj besmislenosti njihova zakona. Katastrofa

općenito pitanje je dali bi hanfa trebala sankcionirati i zabraniti komentiranje realnih ili nerealnih vrijednosti pojedinih dionica osobama koji imaju određenog javnog utjecaja. Šta ima ekonomista HYPO banke komentirati TNSA, neka priča o BDP ju. Jedino realno je ono što kaže tržište, ako ja hoću kupit po 12 000 to je moj problem. Ova .ranja će nam se počet događat i na drugim dionicama a šta onda….

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Vrlo dobro rečeno od strane bljedolikog Velike Uši. Howgh[smiley2] Ja baš razmišljam da se pridružim rušiteljima cijene, tako da ubrzam izlazak nestrpljivih, hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

New Report

Close