BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neke stvari mi nisu jasne :
– nije me bilo dva dana pa sam najprije sve pročitala po svim forumuma, evo tu jedne interesantne diskusije i nije mi drago da ljudi govore da će otići s ovog foruma.
– ja prihvaćam svaćija mišljenja o ulaganju, ali prije samog ulaganja ću napraviti svoju cenzuru.
– na ovom forumu mi je najgori bojesnik ko nema dionicu, a piše sve najgore o njoj, pratim i koju je dionicu kupio usput o njoj niti jedna riječ, isti bolesnik dobija i dobre kritike na drugom forumu i isto kritizira samo u puno blažem obliku, taj isti bolesnik koji izgleda nema što pametnoga raditi tu namjerno provocira ljude i onda se čudi porukama koje dobija.
– ja uglavnom javno pitam za savjete i hvala svima koji mi ih daju.
– baš na svom primjeru mogu konstatirati da ne moraju ulagači biti i stručni, može se lijepo i uspiti prateći forum gdje se može i viditi koje su dionice u fokusu te ulagati u iste.
Pozdrav !

Krivo, najveci bolesnik je propalica koji koristi zenski nick i to redovito nakon ponoci.

Bolesnik se je sam prepoznao ne moram mu citieati i ime.

@cartmann

Iako ne pišem često, redovito pratim ovaj forum. Sa čijim nickovima povezujete ivanu7, odnosno zašto redovito podbadate ivanu7?

I love the smell of napalm in the morning...

Cartmane i ja se lijepo zabavljam na ovom forumu.
– propalica nisam, možda se dosta zabavljam u žovotu, ali usput kroz moje investicije zapošljavam i dosta ljudi.
– javno sam ponudila okladu od 100.000kn da ja nisam hakela, odnosno da ne pišem kroz druge nikove.
– sada bi ti rado ponudila ponovno okladu u svezi ženskog lika, a ja kakva sam svu okladu bi potrošila na veliku feštu svih forumaša, samo sada postoji problem u kakvom bi se stanju vratio doma u Split nakon ugodnih razgovora s dosta forumaša, očito je da te ljudi mrze, a dosta ima i ratnih veterana te su i moguće možebitne pizdarije, usput ja ti sigurno nisam prijetila.
Pozdrav cartmaniću i ostaloj noćnoj smjeni.

PTKM :
– cijeli jedan dan nije bio niti jedan komentar na temi PTKM, ja znam i zašto.
– možete na onom drugom forumu pratiti kako i tamo ne shvaćaju našeg cartmanića.

PTKM :
– cijeli jedan dan nije bio niti jedan komentar na temi PTKM, ja znam i zašto.
– možete na onom drugom forumu pratiti kako i tamo ne shvaćaju našeg cartmanića.

Tebe i njega nije tesko ne shvacati, hi,hi,hi
[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Čitam jutros ova prepucavanja na forumu, i iako nikad nisam sudjelovao u ovakvim raspravama (iako je bilo pokušaja da me se navuče..) moram nešto konstatirati.
Činjenica je da su zadnje vrijeme na forum došli novi ljudi koji uistinu nemaju što pametno reći o dionicama. Njihovi postovi ne zaslužuju uopće da budu na ovom forumu (jer u njima nema ništa pametnog ), no to je stvar moderatora i tu se neću mješati…
Osobno, uopće ne otvaram teme na kojima ima novih postova, a iz spomenute su grupe ljudi….
Žalosno je kad se ljudi koji znaju, navuku na raspravu s njima i onda izgube interes za pisanje na forumu… A, što reći za njih… Nažalost i tim ljudima izgleda manjka socijalne inteligencije, kad se tako daju isprovocirati. Iskreno žao mi je ako će neki od njih (čije mišljenje cjenim) prestati pisati…

Na kraju, ne želim se prepucavati s nekim, i bilo tko, tko se našao pogođen s ovim što sam gore rekao, neće me navuć’ na bilo kakvu raspravu jer na istu temu više neću pisati…

Možda je ovo ipak za ovu temu pa evo copy molio bih komentare: Kao što vidimo bliži se lova od Plive tržište ide uzlazno.Malo sam si dao truda i napravio analizu fondova koji će kroz koji dan dobiti silne novce od Plive , te pogledao koje udjele ti isti fondovi imaju i u kojim dionicama. REzultati su slijedeći: Uk. Broj dionica Plive 18.592.648 Actavis sa partnerima 3.761.816 20,8 % Država 3.346.676 16,8 % Trezor 5 ,1% AZ fond 2,6 % EBRD 5,4 % RBA mirovinski fond 1,2% RBA invest.fondovi 1,07% Čović i ostali 13.000 Templeton 16 % HFP 0,5% = 70 % ostalo 23 %? – FONDOVI I MALI DIONIČARI Fondovi koji su imali plivu/veći dioničari , procijena dobivene love: AZ ( PODR,ISTT,VIRO ) – ca. 20 miliona kuna RBA mirovinski ( PODR, ISTT,VIRO ) – ca. 9 miliona kuna EBRD ( PBZ) – ca.823 miliona RBA Balanced ( ERNT,PODR,PBZ) – ca.111,6 miliona kuna Ilirika JIE Balanced ( ATPL,KNZM, VIRO,ISTT,PBZ,AD PLASTIK) – 1,1 miliona KD BALANCED ( ARNT,LRH,ADRS,VIRO,PODR,PLAG)- 0,6 miliona ICF BALANCED ( INGR,MEDK,PBZ,VIRO) – ca. 5,6 miliona kuna PBZ EQUITY ( CKML PODR KOEI,ADRS,ERNT,ZABA,ATPL ) – ca. 12 miliona kuna PBZ GLOBAL ( KOEI,PODR, CKML;ERNT,ADRS, ATPL ) – ca. 34 miliona kuna SELECT EUROPE( DLKV, THNK,KOEI,PLAG,ISTT,CKML,ERNT,ADRS,IGH)-ca. 5,6 miliona kuna KD VICTORIA (KOEI,PODR,ADRS,BD62,ERNT,VIRO ) – ca. 16,3 miliona kuna RBA CENTRAL EUROPE ( PODR,ZABA,DLKV,IGH,PBZ,PLAG,) – ca. 31,8 miliona kuna AUREUS ( JMNC,HUPZ,KODT,LRH ) – 6,6 miliona kuna ZB AKTIV ( KNZM,IGH,JMNC,VIRO ) – 5,9 miliona kuna I na kraju rang lista dionica za koje je očekivati da će imati najveće poraste , obzirom da su to dionice od upravo tih fondova ( napomena EBRD sam odvojio od PBZ-a jer je pitanje što će oni sa tom lovom…) Da bi dionice ušle na listu ” favorita ” ( ima i iznenađenja kao što vidimo… ) uvjet je bio da su barem 2 fonda involvirana.Procijena je mirovinaca za prvu kotaciju + stavio sam pretpostavku ( samo ) 6 % novaca da će biti uloženo , vjerovatno premalo , no dobro …dakle – u produžetku su sredstva koja su na raspolaganju tim istim fondovima za konkretne dionice: PODR ( 8 fondova ) – 235,3 miliona kuna VIRO ( 7 fondova ) – 58,5 miliona kuna ERNT ( 5 fondova ) – 179,5 miliona kuna PBZ ( 5 fondova ) – 150,1 milion kuna + EBRD ( 823 miliona ) ???? ADRS ( 5 fonda ) – 68,5 miliona kuna KOEI ( 4 fonda ) – 67,9 miliona kuna CKML ( 3 fonda ) – 51,6 miliona kuna ATPL ( 3 fonda ) – 47,1 milion kuna IGH ( 3 fonda ) – 43,3 miliona kuna PLAG ( 3 fonda ) – 38 miliona kuna ISTT ( 3 fonda ) – 30,1 milion kuna ZABA ( 2 fonda ) – 43,8 miliona kuna DLKV ( 2 fonda ) – 37,4 miliona kuna JMNC ( 2 fonda ) – 12,5 miliona kuna LRH ( 2 fonda ) – 7,2 miliona kuna KNZM ( 2 fonda ) – 7 miliona kuna Napomena: Izvor o udjeloma fondova u Plivi i drugim dionicama: Investitor , vlastita saznanja Mislim da ovo može dati prilično realnu sliku svega, a ako pogledamo stanje 1. na listi – Podravke , možda da povućemo paralelu sa onim izjavama Marinca……. U svakom slučaju moj portfelj trenutno je slijedeći ( od više na niže ): PBZ PODR i KOEI

Dok sam čitao kako se ( naizgled ) mala djeca prepucavaju oko gluposti došao sam i do ovoga posta.
Slažem se sa onima koji su uputili riječi pohvale za trud ali – plavi vi vjerovatno i sami znate da EBRD nije dnevni ulagać na sekundarnom tržištu kao fondovi ili mali investitori i sigurno neće ovaj iznos uložiti u Privrednu banku Zagreb.
Teoretski je moguće ali čisto sumnjam posebno ako se uzme u obzir da su na ime dokapitalizacije iste banke već uplatili pozamašnu svotu para u Privrednu banku Zagreb.
[smiley2]

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Nevjerovatno kako opaka rasprava isprovocira i starije, ozbiljne korisnike, hi,hi,hi, mene isto nece navuc na takvu raspravu. Sve dok se bore po pravilima i istim oruzjem ( rijecima ) Kucilo ce samo gledati, hi,hi,hi[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Dok sam čitao kako se ( naizgled ) mala djeca prepucavaju oko gluposti došao sam i do ovoga posta. Slažem se sa onima koji su uputili riječi pohvale za trud ali – plavi vi vjerovatno i sami znate da EBRD nije dnevni ulagać na sekundarnom tržištu kao fondovi ili mali investitori i sigurno neće ovaj iznos uložiti u Privrednu banku Zagreb. Teoretski je moguće ali čisto sumnjam posebno ako se uzme u obzir da su na ime dokapitalizacije iste banke već uplatili pozamašnu svotu para u Privrednu banku Zagreb. [smiley2]

Pa kolega Plavi je i naglasio da ne zna što će EBRD s tom lovom…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

HFP: Privatizacija gubitaša uz popuste i do 90 posto

Ovogodišnja privatizacijska jesen bit će u znaku prodaje problematičnih poduzeća iz portfelja HFP-a. Uz šibenski TLM za koji je HFP na prošlotjednoj sjednici odlučio ponuditi uz popust od 90 posto (za 44,27 milijuna kuna), te Valjaonicu cijevi Sisak koju će nuditi uz diskont od 75 posto (za 101 milijuna kuna), u prodaju kreće i nekoliko manjih tvrtki. Riječ je o problematičnim tvrtkama poput iločkog Iteksa, imotskog Trimote, te Bizovačkih toplica pa se zapravo tek očekuje da će zbog većih popusta ovog puta kupci “zagristi”. Primjerice, za kupnju 65,58 posto udjela u iločkoj industriji trikotaže Iteks početna je cijena spuštena za 95 posto, te iznosi 688 tisuća kuna.

New Report

Close