BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaka cast kolega Nathane47, ne slazem se s vasim misljenjem o analizi, ali treba moci biti duhovit, da bi se bilo, kao sto vi jeste.[smiley2]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

barem se svi slažemo da mu svaka čast na trudu, ako se već ne možemo složiti sa strategijom fond managera nakon plive. iskreno sumnjam da će naši fond menadžeri kupovati neke nove dionice, bez da malo nabiju cijene onih dionice kojih već imaju velik broj u svojim portfeljima. Ne bi me smetalo niti da uzmu neke nove dionice (zašto ne uostalom?), ali nekako imam dojam da je plavi ipak u pravu sa procjenom i da će ovi krenuti u pumpanje dionica koje već imaju. Naime, bliži se kraj godine, izvješća tek što nisu za prošli kvartal pa sad ne bi imalo smisla kupiti neku dionicu koja će ti srušiti rezultate fonda u ovo vrijeme pred kraj godine. Po mom, sada će krenuti na dionice koje već imaju i njima nabiti cijenu. Početkom 12. mj. cijene će malo stagnirati, a onda pred kraj 12 mj. nabijanje do daske. Tako je bilo svake godine pa ne vidim zašto ne bi i ove. Plavi, daj što prije analizu za Hypo Hy-growth fond jer njega još nisi napravio a ima zanimljive dionice na koje nitko ne obrača pažnju.

Pohvala za trud kolegi Plavom, ali mislim da od nabijanja cijena dionica koje već imaju u portfeljima neće biti ništa već da će, upravo suprotno, uglavnom kupovati dionice koje nemaju u portfeljima zato jer:
– cijene dionica koje imaju u portfeljima su im već sada na vrlo visokim razinama i već s njima imaju jako dobre prinose za ovu godinu
– zarada na Plivi u ovoj godini im je također odlična i to im također jako diže rezultate za ovu godinu i umanjuje potrebu za pumpanjem cijena dionica koje već imaju u portfelju
– dodatno krcanje istim dionicama značilo bi prevelik rizik za sam portfelj
– rezultati ove godine bit će već pri ovim cijenama odlični i dodatno ih napuhavati nema smisla jer bi ove godine ostvarili enormne prinose koje sigurno ne bi mogli ponoviti naredne godine što bi rezultiralo padom zarade i uspješnosti samih managera
– logičnija je kupnja dionica koje trenutno nemaju u portfelju i čiji rast (ili pumpanje) očekuju tek sljedeće godine čime će moći ostvariti rezultate jednake ili bolje od ovogodišnjih koji će biti odlični
– managerima je bitnije imati kontinuiran RAST SVAKE GODINE nego ove godine imati vrhunac, a svih sljedećih smanjenje % prinosa.
Pozdrav

Pa dobro, ima logike i u izlaganju falconersa. Najbolje je da pričekamo 25. 10. pa ćemo onda vidjeti bajnu taktiku fond managera, koji su, poput nas, samo ljudi. Štoviše, mnogi od njih nemaju pojma o burzama, ali o tome drugom prigodom. Pričekajmo.

Pohvala za trud kolegi Plavom, ali mislim da od nabijanja cijena dionica koje već imaju u portfeljima neće biti ništa već da će, upravo suprotno, uglavnom kupovati dionice koje nemaju u portfeljima zato jer: – cijene dionica koje imaju u portfeljima su im već sada na vrlo visokim razinama i već s njima imaju jako dobre prinose za ovu godinu – zarada na Plivi u ovoj godini im je također odlična i to im također jako diže rezultate za ovu godinu i umanjuje potrebu za pumpanjem cijena dionica koje već imaju u portfelju – dodatno krcanje istim dionicama značilo bi prevelik rizik za sam portfelj – rezultati ove godine bit će već pri ovim cijenama odlični i dodatno ih napuhavati nema smisla jer bi ove godine ostvarili enormne prinose koje sigurno ne bi mogli ponoviti naredne godine što bi rezultiralo padom zarade i uspješnosti samih managera – logičnija je kupnja dionica koje trenutno nemaju u portfelju i čiji rast (ili pumpanje) očekuju tek sljedeće godine čime će moći ostvariti rezultate jednake ili bolje od ovogodišnjih koji će biti odlični – managerima je bitnije imati kontinuiran RAST SVAKE GODINE nego ove godine imati vrhunac, a svih sljedećih smanjenje % prinosa. Pozdrav

U potpunosti potpisujem.

I love the smell of napalm in the morning...

Dobar dan svim poštenim i iskrenim ljudima na ovom forumu. Misljenja sam, da cemo iduci tjedan gledati lagani rast pojedinih dionica (oko 10%), sto ce izazvati kupnja sitne raje. A tada slijedi korekcija, koju ce izazvati fondovi, kako bi se raja uplašila i počela prodavati a oni jeftino dokupili. Jer zašto kupovati po skupljoj cijeni, kad se može i po jeftinijoj. To je moje mišljenje, a volio bi ćuti i druga mišljenja.

Pa dobro, ima logike i u izlaganju falconersa. Najbolje je da pričekamo 25. 10. pa ćemo onda vidjeti bajnu taktiku fond managera, koji su, poput nas, samo ljudi. Štoviše, mnogi od njih nemaju pojma o burzama, ali o tome drugom prigodom. Pričekajmo.

Previše se spominje taj 25.10. kao neki Dan D, ali ja ne bih izdvajao samo taj dan nego cijelo to jedno malo duže razdoblje nakon 25.10. kada će se taj kapital postupno prelijevati na naše tržište.
Uglavnom čestitke i kolegi Plavom i Falconersu na analizama, ja sam bliži stavu kolege Falconersa al ipak očekujem da fondovi u određenoj mjeri podebljaju svoje pozicije u dionicama koje imaju već u portfeljima.

također mislim da 25.10. ne treba smatrati danom D… predmetna analiza je OK, ali mislim da su informacije pomalo manjkave, one moje invormacije o vlasničkoj strukturi fondova govore drugačije (za neke, a za neke je isto), a mislim da će jedan veći dio otići u “nove” dionice koje trenutno nisu zastupljene u portfelju fondova, pitanje ostaje koji to dio i u koje to dionice, i na koja tržišta … sve su aktualnija tržišta bosne, srbije, crne gore i sl… dok nam ova analiza ne donosi listu tih dionica u koje neki fondovi ulažu značajan udio … za mene je još uvijek glavno pitanje … da li će većina novca ostati u HR dionicama ? jer počelo je “buđenje” na istoku …

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Pohvala za trud kolegi Plavom, ali mislim da od nabijanja cijena dionica koje već imaju u portfeljima neće biti ništa već da će, upravo suprotno, uglavnom kupovati dionice koje nemaju u portfeljima zato jer: – cijene dionica koje imaju u portfeljima su im već sada na vrlo visokim razinama i već s njima imaju jako dobre prinose za ovu godinu – zarada na Plivi u ovoj godini im je također odlična i to im također jako diže rezultate za ovu godinu i umanjuje potrebu za pumpanjem cijena dionica koje već imaju u portfelju – dodatno krcanje istim dionicama značilo bi prevelik rizik za sam portfelj – rezultati ove godine bit će već pri ovim cijenama odlični i dodatno ih napuhavati nema smisla jer bi ove godine ostvarili enormne prinose koje sigurno ne bi mogli ponoviti naredne godine što bi rezultiralo padom zarade i uspješnosti samih managera – logičnija je kupnja dionica koje trenutno nemaju u portfelju i čiji rast (ili pumpanje) očekuju tek sljedeće godine čime će moći ostvariti rezultate jednake ili bolje od ovogodišnjih koji će biti odlični – managerima je bitnije imati kontinuiran RAST SVAKE GODINE nego ove godine imati vrhunac, a svih sljedećih smanjenje % prinosa. Pozdrav

Logičko razmišljanje za vas kolega, jer vaš stil ulaganja i trenutni portfelj je 100 % suprotno od navedenih dionica.
Nažalost ( vašu ) niti Jelen niti Atlas , a niti Vupik nisu u portfeljima ovih fondova koji će dobiti lovu od Plive.
Siguran sam da ćete i vi doći na svoje, samo trebate biti – srpljivi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Uobičajeno provociranje umjesto rasprave argumentima. Nije ni čudo da sve više ulagača izbjegava ovaj forum, a da pojedini članovi sve više «debatiraju» sami sa sobom pod više nickova. Zanimljivo kako ste kolega «zaboravili» spomenuti DDJH koji je onima koji su ga kupovali donio u par mjeseci profit od 50%.
Nažalost, ništa novo, izrugivanje i provociranje postalo je normalan način ovdašnje komunikacije ako netko svojim postom dirne u svetu kravu -dioniocu «nekog forumaša». Ipak, može biti nezgodno ako se ovakva komunikacija prenese i u stvaran svijet. Pozdrav, kolega.

Mislim stvarno kolega plavi, korisnik falconers vas pohvali zbog truda a vi tako… sjecam se kad smo svojevremeno napadali jednog korisnika zbog njegovih predvidjanja na temu PUNT-a, INDG-a, TNSA i ostalog pa gledajte do kuda su te dionice dosle…

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Koliko je meni poznato, upravo je obrnuto, ako se ne varam počelo se i u novinama loše pisati o forumu Moj novac, a i inaće se priča da tamo čak i moderatori imaju više nickova, a postovi se brišu po određenoj direktivi čim to tako nekome ne paše

Kolega Falconers, argumenti su moja omiljena riječ , i trudim se svaki svoj post kada navodim određeno razmišljanje potrkrijepiti argumentima i činjenicama.
Upravo to je i bila intencija mojeg posta o analizi fondova i dionica nakon Plive. Tu nisam naveo argumente već – činjenice.

Što se tiće oko ovoga sa više nickova, moram Vam iskreno priznati da imam jedan jedini nick – plavi , a da se mene pita prvi bih bio za to da se strože kontrolira taj dio foruma, a ako se već ne može ili ne želi zabraniti više nickova od pojedinih korisnika ( ako je to istina da ih imaju) , onda sam za to da se barem javno da na znanje IP adrese sa kojih dolaze pojedini nickovi , to bi po mojem mišljenju u mnogoćemu olakšalo stvari.

Što se tiće DDJH , kako ide onaj vic sa čoravom kokoši…?

Zadnji dio vašeg posta oko izrugivanja i provociranja…, ne znam na koji način sam se ja to vama izrugivao ili provocirao , stvarno mi to nije bila intencija, prije bih rekao da se volim malo našaliti , vidite da sam našao i naziv za one dioničare koji su predugo strpljivi ( kako ste vi jednom čini mi se rekli da moraju biti ..) , a po onoj staroj – strpljen – spašen – dakle STRAŠLJENI.

Činjenica je kolega da je lista dionica takva kakva je.
Među tim dionicama velika većina ih je sa dobrim fundamentima, a to očigledno dodatno smeta neke ulagaće jer kako vidimo i pastir Ante je oštro upozorio svoje stado da se ostavi dionica sa lošim fundamentima , i počne ulagati u dionice sa fundamentalno dobrim pokazateljima.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close